2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

canım sana katılıyorum, hatta bana cevap veren arkadaşların isimlerini bile tek tek verebilirim o derece...bir ara yazmama ve sadece okuma kararı bile alma aşamasına gelmiştim ancak bildiğim bir şey olursa yardımcı olmaya da çalışmak isteğimden yine de yazmayı bıramakamadım. Elimden geldikçe bildiğim ya da öğrendiğim birşey olursa burda paylaşmaya çalışıyorum,çünkü sadece yazışan arkadaşlar forumu okumuyor olur da başka biri okursa diye de paylaşım yapıyorum. sitelerin linklerini mutlaka vermeye çalışıyorum ya da olduğu gibi kopyalayıp sizinde nette kolay bulmanız açısından paylaşıyorum.

soruna gelirsek;
dün ikili teste gittim, benim doktorumun özel muayenehanesi var ultrason ölçümlerini kendi yaptı, belirli verileri bir kağıda yazdı ve bize verdi.bizde o kağıtla doktorumuzun anlaşmalı olduğu özel bir labaratuvara gittik ve kan ve idrar verdik.muayenem 250 tl ,labaratuvarada 115 tl verdik. sonucu hem mail atacaklar hemde arayarak bildirireceklermiş. eğer ararlarsa burdan paylaşırım.

bir de cinsiyet için tahminde bulundu,%80 kız dedi ama kesin konuşmadığı için umutlanmak istemiyorum,çevremde önce kız olup sonra erkek çıkanlar oldu çünkü. ama eğer kızsa ne çin takvimi ne de diğerleri benim için doğru çıkmadı genelde erkek çıkıyodu bende, hayırlısı artık sağlıklı hayırlı olsunda cinsiyeti önemli değil diyorum.

forumda folik asitin 3 ay sonra bırakılması gerektiğini okumuştum ve doktoruma sordum, o da haftada günde 1 kez olmak üzere 2 kez al dedi, folik asik asit bebeğin gelişimi açısından çok önemliymiş kesmeyelim dedi, bunun haricinde bana ca,mg zn'dan oluşan bir ilac verdi, bir de önceden önlem olsun diye (kaşınmalarım olduğunu da söyleyince) çatlaklar için lierac isimli krem ile kakao yağını almamı söyledi. daha öncesindende bir vitamin alıyordum ona devam etmemi söyledi.

dünkü ikili test maceram böyleydi inşallah sonuçlarım da iyi gelir, bir ay sonrada hem 3'lü test hemde cinsiyet için tekrardan randevu verdi.

Canım bilgiler için teşekkürler açıklayıcı olmuş...
bende 2 li test yaptıranlardanım çok şükür ki iyi çıktı, folic asiti sadece 3 ay kullandım ve 13 hafta başında elevit verdi onu alıyorum. Domuz jelatini olduğunu biliyorum ama sonuçta bu ilaç ve ben çok önemsemiyorum bu durumda... Herkes kendi doğrularına göre içer içmez tabi..
Cinsiyeti ise doktorum ben görmedim 16. haftada kesin olarak söyleyelim deyip 12. haftadaki randevumda sonraki randevuyu 16. haftaya verdi ama beklemek çok zor..

günaydin tatlim Evet canim geçen hafta kiza benziyo demişti bu hafta kesinleşti :) darisı başina :)

Saol canım bencede biraz bekle kendi doktoruna git ama icin rahat etmıyosa bi başka doktora muayene ol ama eminim bebişin iyidir tatlım merak etme :) onu annesi

sevindim iyi çıkmasına, darısı başıma o zaman :) bende sonuçlarımı bekliyorum. haklısın beklemek zor daha anne adayıyken sabrı öğrenmeye başladıkkk,bakalım daha neler öğreneceğiz bindik bir gemiye okyanusa açıldık....

c
canm gozun aydin ben hala ogrenemedm haftaya doktora gitmeyi dusunuyrm artk ogrenirim heralde tabi ins
Saol canim takvimin doğruysa öğrenirrin haftaya git bencede insaAllah gösterir kendini bebhshn cikolata ya bayiliyo minikler muhakkak ye muayeneden önce

arkadaşlar bugün ilk defa aile hekimine gittim. kaydım yapıldı. hamilelik sürecinde 2 kez aşı olmam gerekiyormuş. tetanoz aşısı. bu kesin gerekli mi, size de söylediler mi aynı şeyi merak ettim. bilgilendirirseniz sevinirim.

Hayirli haberlerle gel canım :)

Günaydın dünyanın en güzel anneleri ve sabırla beklenen bebişleri hepimiz için güzel bir gün olsun cumartesi gelmiyor bana ikili test için

Bende cok heyecanlıyım yarin kobtrolum var..gecen sefer erkek gibi drmisti yatin kesinlesecek. Guzel haberle donmek dileğiyle

canım güzel haberlerle dön hemen haber ver bebişinle ilgili

Kızlar şuna baksanıza siyah olanına bayıldım nerde satılıyordur acaba

ya ne tatlı şey bu ya süpermiş sade tulum ama uzaktan bildiğin takım giydirmiş gibi

evet canım biri 20.haftada diğeri 24.haftada yapılıyor çok önemli aşı bunlar canım doğumdan sonrada devam edecek aşılar anne için çok önemli

Ben hamile olduğumu aile hekimime yaptırdığım kan testi sonucunda kesinleştirmiştim. Başından beri kaydım var yani ama bana aşı olacaksın demedi sormakta yarar var, sorunca bilgi vereyim.. Siz sorarsanız da bizimle paylaşın..

Herkese merhaba,

Bugün 11+0 dayız. Ben gebelik öncesi elevit+folik asit 400 mg 4 ay kullandım. Gebelikle birlikte, Elevit'e devam edip iyot+folik asit kullanmaya başladım (tabi doktorumun önerisi ile). Çünkü iyot bebeğin zeka gelişimi için çok kritik. Ve doktorumun en son söylediği, doğuma kadar folikasit+iyot içeren ilacımı kullanmaya devam edeceğim . İyot takviyesi için biraz geç olsada doktorunuza sormanızı tavsiye ederim.

Benim 15 Kasım da 2 li testim olacak. 12+2 olacağım. Doktor cinsiyet bilgisini vereceğini söyledi. Bu dönemlerde öğrenen var mıdır?

iyotu daha önce okumamıştım, yada kaçırmış olabilirim.iyot için hangi ilacı kullanıyorsun?

Bende gebelik kaydi yaptirdım canim kan verdim tansiyonum ölçüldü kiloma bakildi bende aralıkta tetenoz aşısi olcam gereklimi bilemiyorum ama yaptirmasam içim rahat etmiycekti suan çok rahatım :)

Aa, ilk kez duyuyorum gebelikte anne için aşı olunması gerektiğini, bende en kısa zamanda aile hekimime giderek bilgi alayım bari.

meraba canım, bebeğe bir zararı olmayan aşı. sanırım yaptırılması gerekiyor.daha önce hiç tetanoz aşısı olmadıysan hamilelikle başlıyorlar.sanırım 5 doz şeklinde.ben ilk hamileliğimde 2 kez oldum.bebek 4 aylıkken oldum,birde bir sene sonra yani geçen mayısta oldum.son 1 doz kaldı onu da seneye olucam inş. 5 doz tamamlanınca sanırım 10 yıl koruyuculuğu devam ediyormuş.O yüzden bu hamileliğimde vurulmayacakmışım.

canım merhaba bnde aile hekimime gidemedim ordaki hemşire hanım öğrenir öğrenmez gel diyordu.bn özel doktora gidiyorum çalışıyorumda izin alırken doktorum için alıyorum.ikili testim btün kan idrar testlerimi yaptırdı doktorum benimde hepatite bağışıklığım yokmuş aşı vurulcaz galiba ama daha doktorum söylemediğine göre zaman var demek ki..tetenoz aşısı ne zaman yapılıyomuş peki kaçıncı haftada söylediler mi bende bi ara izin alıp gidicem aile hekimine...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…