2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Merhaba, benimde 15 Kasımda ikili test ve doktor kontrolüm var. O tarihte 12+1 olacağım bende...
Cinsiyet hakkında hiç konuşmadık henüz.

Bana da ilk gebeliğin mi diye sormuştu demek ki bu yüzdenmiş :) Ben 2 doz alacakmışım ..

Bana 18-19. haftanda gel dediler..

Folio 400 mg folik asit+150 mg iyot+10 mg B12

2013 yılında yayınlanan bir araştırmada hafif derecede iyot eksikliği saptanan gebeliklerde doğumdan sonra çocuk yeterli miktarda iyot alsa bile öğrenme yeteneğinin az olabileceği vurgulanmıştır. Bu araştırmada doğumdan sonra çocukların iyottan zengin beslenmelerine rağmen 9 yaşında öğrenme/anlama yeteneklerinin daha düşük olduğu saptanmıştır (kaynak).

18-19. haftalardaymış. ama o haftalar gelmeden bi git istersen aile hekimine. hamilelik boyunca toplam 4 kez gidilmesi gerekiyormuş.

iyotu daha önce okumamıştım, yada kaçırmış olabilirim.iyot için hangi ilacı kullanıyorsun?

Iyot cok onemli bende duymustum. Bende hamile oldugumu ogrendigimden bu yana iyotlu tuz kullaniyorum yemeklerde.

Ya benim doktor hic vitamin falan vermedi. Gecen hafta folik asiti biraktirdi.hic bisey kullanmiyorum simdi.

Bu ara cok usuyorum.gece sitma geliyor ara ara.sizde de oluyor mu

Hoplayacak göreceksin canımmm :)
Gerçekten hareketlydi canim bide poposunu dönüp poz verdi ve kollarini bacaklarinı hareket ettirip sonrada bi kolunu basinin altina aldı çok tatliydi hemende kendini gösteri verdi kuzum dr. Bakar bakmaz cinsiyetini söyledi :)

Keşke bende öğrenebilsem hayırlı haberlerle gel inşallah.

Ben 11+5 te gittim dr söylemedi çok erken dedi. 13 te gidince poposu dönüktü. Haftaya pazartesi gidicem inşallah öğrenirim artık ama forumda senin haftanda öğrenen çok :)

Evet canim bendede oluyodu şu bi kaç haftadır olmuyo ama geçti

bende gıttım canım hatta bu ay ılk asımı yaptıracağım.dr uma sordum yaptırmamı soylemıstı.

Üşüme biraz bende de var, ama vitamin ve folik asite+iyot devam. Bu konuda doktorum çok hassas, bıraktırmadı vitamini. Bakalım, ilk yarı bittiğinde folik asiti bir kez daha soracağım.

Sizin üşümeniz sıtma gibi ise, kansız kalmış olabilir misiniz? Bence doktora bir danışıp test yaptırın.

Kızlar günaydın. Ya herkes kız diyor sinir oluyorum. Halbuki kız çocuk da istemediğimden değil. Sadece tahminleri saçma. 11+5 gerçekten erken bir dönem. Bi ara acile gittik ordada çok açtım kıpırdamadı bike bebiş ve bildiğin yüzüstü yatıyodu. Acaba kız mı ki ya diye kafamı hoşaf ettiler yeminlen. Öğrensem de kurtulsam :)

Bu arada nacizane fikrimi söylicem. Bana da yazılmadığı oluyor. Bazen sorduğum halde cevap alamaıyorum. Ki eminim herkese oluyordur. Ama kimsenin bunu bilerek yapmadığını görüyorum sizin yazdığınız zaman ya gözden kaçıyordur ya da sayfalar birikmiştir ya da cevap yazmak istemiyorlardır. Burada kimse kimseyi tanımıyor kişisel algılamayın bence. Git gide isyan edenler artıyor dikkatimi çekti :)

InsaAllah ögrenirsin tatlım

ben himalaya tuzu kullanıyorum ama iyot takviyesini bir dahaki randevumda sorayım.acaba yapılan tahlillerde vucutta yeteri kadar olduğu için mi vermediler acaba?iyot aklıma takıldışimdi

Merhaba.
Bende kayıdımı oldum. arkadaşım hemşire ona da danışmıştım. mutlaka kayıt yaptırmalısın dedi. Bebeğin aşılarıda oradan takip edilecek zaten. Tetenoz aşısını da olucam nasipse. ameliyat ya da herhangi bir cerahi müdahalede seni ve bebeği koruyacağı için yapıyorlar. ama yaptırmak istemezsende yaptırmıyorsun.

Banada herkes erkek olur diyodu bende kendimi oyle hazirliyndum ama hep aklım kiz bebekteydi rüyalarımda bıle kz çocuk góruyodum en son geçen haftalarda rüyamada bises bana senin kesin kizin nlcak dedh dünde dr um kesın kız dedi :) takma kafanı sende canim sağlıklı olsunlarda cinshyet önemlh deil

Teşekkür ederim canım. Sonuçta buradaki birçok insanın ilk hamileliği, acemiliği yani merakı.. İlla ki soracaklar, soracağız.. Çünkü sorarak, paylaşarak öğreniyoruz. Ama bazen unutuluyor işte..

Ben de cumartesi gittiğimde cinsiyet konusunu açacağım ama bakalım, kısmet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…