Merhaba, benimde 15 Kasımda ikili test ve doktor kontrolüm var. O tarihte 12+1 olacağım bende...Herkese merhaba,
Bugün 11+0 dayız. Ben gebelik öncesi elevit+folik asit 400 mg 4 ay kullandım. Gebelikle birlikte, Elevit'e devam edip iyot+folik asit kullanmaya başladım (tabi doktorumun önerisi ile). Çünkü iyot bebeğin zeka gelişimi için çok kritik. Ve doktorumun en son söylediği, doğuma kadar folikasit+iyot içeren ilacımı kullanmaya devam edeceğim . İyot takviyesi için biraz geç olsada doktorunuza sormanızı tavsiye ederim.
Benim 15 Kasım da 2 li testim olacak. 12+2 olacağım. Doktor cinsiyet bilgisini vereceğini söyledi. Bu dönemlerde öğrenen var mıdır?
Bana da ilk gebeliğin mi diye sormuştu demek ki bu yüzdenmiş :) Ben 2 doz alacakmışım ..meraba canım, bebeğe bir zararı olmayan aşı. sanırım yaptırılması gerekiyor.daha önce hiç tetanoz aşısı olmadıysan hamilelikle başlıyorlar.sanırım 5 doz şeklinde.ben ilk hamileliğimde 2 kez oldum.bebek 4 aylıkken oldum,birde bir sene sonra yani geçen mayısta oldum.son 1 doz kaldı onu da seneye olucam inş. 5 doz tamamlanınca sanırım 10 yıl koruyuculuğu devam ediyormuş.O yüzden bu hamileliğimde vurulmayacakmışım.
Bana 18-19. haftanda gel dediler..canım merhaba bnde aile hekimime gidemedim ordaki hemşire hanım öğrenir öğrenmez gel diyordu.bn özel doktora gidiyorum çalışıyorumda izin alırken doktorum için alıyorum.ikili testim btün kan idrar testlerimi yaptırdı doktorum benimde hepatite bağışıklığım yokmuş aşı vurulcaz galiba ama daha doktorum söylemediğine göre zaman var demek ki..tetenoz aşısı ne zaman yapılıyomuş peki kaçıncı haftada söylediler mi bende bi ara izin alıp gidicem aile hekimine...
teşekkür ederim. hiç duymamıştım böyle bir şey, hemşire söyleyince şaşırdımevet canım biri 20.haftada diğeri 24.haftada yapılıyor çok önemli aşı bunlar canım doğumdan sonrada devam edecek aşılar anne için çok önemli
iyotu daha önce okumamıştım, yada kaçırmış olabilirim.iyot için hangi ilacı kullanıyorsun?
benim de ilk hamileliğim. 2 doz hamilelikte olacakmış. doğumdan sonra 5 e tamamlanacakmışBana da ilk gebeliğin mi diye sormuştu demek ki bu yüzdenmiş :) Ben 2 doz alacakmışım ..
Folio 400 mg folik asit+150 mg iyot+10 mg B12
18-19. haftalardaymış. ama o haftalar gelmeden bi git istersen aile hekimine. hamilelik boyunca toplam 4 kez gidilmesi gerekiyormuş.canım merhaba bnde aile hekimime gidemedim ordaki hemşire hanım öğrenir öğrenmez gel diyordu.bn özel doktora gidiyorum çalışıyorumda izin alırken doktorum için alıyorum.ikili testim btün kan idrar testlerimi yaptırdı doktorum benimde hepatite bağışıklığım yokmuş aşı vurulcaz galiba ama daha doktorum söylemediğine göre zaman var demek ki..tetenoz aşısı ne zaman yapılıyomuş peki kaçıncı haftada söylediler mi bende bi ara izin alıp gidicem aile hekimine...
iyotu daha önce okumamıştım, yada kaçırmış olabilirim.iyot için hangi ilacı kullanıyorsun?
Gerçekten hareketlydi canim bide poposunu dönüp poz verdi ve kollarini bacaklarinı hareket ettirip sonrada bi kolunu basinin altina aldı çok tatliydi hemende kendini gösteri verdi kuzum dr. Bakar bakmaz cinsiyetini söyledi :)Hoplayacak göreceksin canımmm :)
Keşke bende öğrenebilsem hayırlı haberlerle gel inşallah.Günaydın bebekler umarım herkes iyidir bugün Dr kontrolum var hepimizden dua bekliyorum . Ay ben hala inanamıyorum kimselere söylemedim oğlum olcak diye.erkek olcak dedi ama ne bileyim bugün birkez daha sorcam utanıyorum da adam diğer organlarda daha çok ilgileniyor bizim aklımız bacak arasında
Ben 11+5 te gittim dr söylemedi çok erken dedi. 13 te gidince poposu dönüktü. Haftaya pazartesi gidicem inşallah öğrenirim artık ama forumda senin haftanda öğrenen çok :)Herkese merhaba,
Bugün 11+0 dayız. Ben gebelik öncesi elevit+folik asit 400 mg 4 ay kullandım. Gebelikle birlikte, Elevit'e devam edip iyot+folik asit kullanmaya başladım (tabi doktorumun önerisi ile). Çünkü iyot bebeğin zeka gelişimi için çok kritik. Ve doktorumun en son söylediği, doğuma kadar folikasit+iyot içeren ilacımı kullanmaya devam edeceğim . İyot takviyesi için biraz geç olsada doktorunuza sormanızı tavsiye ederim.
Benim 15 Kasım da 2 li testim olacak. 12+2 olacağım. Doktor cinsiyet bilgisini vereceğini söyledi. Bu dönemlerde öğrenen var mıdır?
Evet canim bendede oluyodu şu bi kaç haftadır olmuyo ama geçtiIyot cok onemli bende duymustum. Bende hamile oldugumu ogrendigimden bu yana iyotlu tuz kullaniyorum yemeklerde.
Ya benim doktor hic vitamin falan vermedi. Gecen hafta folik asiti biraktirdi.hic bisey kullanmiyorum simdi.
Bu ara cok usuyorum.gece sitma geliyor ara ara.sizde de oluyor mu
bende gıttım canım hatta bu ay ılk asımı yaptıracağım.dr uma sordum yaptırmamı soylemıstı.arkadaşlar bugün ilk defa aile hekimine gittim. kaydım yapıldı. hamilelik sürecinde 2 kez aşı olmam gerekiyormuş. tetanoz aşısı. bu kesin gerekli mi, size de söylediler mi aynı şeyi merak ettim. bilgilendirirseniz sevinirim.
Üşüme biraz bende de var, ama vitamin ve folik asite+iyot devam. Bu konuda doktorum çok hassas, bıraktırmadı vitamini. Bakalım, ilk yarı bittiğinde folik asiti bir kez daha soracağım.Iyot cok onemli bende duymustum. Bende hamile oldugumu ogrendigimden bu yana iyotlu tuz kullaniyorum yemeklerde.
Ya benim doktor hic vitamin falan vermedi. Gecen hafta folik asiti biraktirdi.hic bisey kullanmiyorum simdi.
InsaAllah ögrenirsin tatlımKeşke bende öğrenebilsem hayırlı haberlerle gel inşallah.
Ben 11+5 te gittim dr söylemedi çok erken dedi. 13 te gidince poposu dönüktü. Haftaya pazartesi gidicem inşallah öğrenirim artık ama forumda senin haftanda öğrenen çok :)
Iyot cok onemli bende duymustum. Bende hamile oldugumu ogrendigimden bu yana iyotlu tuz kullaniyorum yemeklerde.
arkadaşlar bugün ilk defa aile hekimine gittim. kaydım yapıldı. hamilelik sürecinde 2 kez aşı olmam gerekiyormuş. tetanoz aşısı. bu kesin gerekli mi, size de söylediler mi aynı şeyi merak ettim. bilgilendirirseniz sevinirim.
Banada herkes erkek olur diyodu bende kendimi oyle hazirliyndum ama hep aklım kiz bebekteydi rüyalarımda bıle kz çocuk góruyodum en son geçen haftalarda rüyamada bises bana senin kesin kizin nlcak dedh dünde dr um kesın kız dedi :) takma kafanı sende canim sağlıklı olsunlarda cinshyet önemlh deilKızlar günaydın. Ya herkes kız diyor sinir oluyorum. Halbuki kız çocuk da istemediğimden değil. Sadece tahminleri saçma. 11+5 gerçekten erken bir dönem. Bi ara acile gittik ordada çok açtım kıpırdamadı bike bebiş ve bildiğin yüzüstü yatıyodu. Acaba kız mı ki ya diye kafamı hoşaf ettiler yeminlen. Öğrensem de kurtulsam :)
Bu arada nacizane fikrimi söylicem. Bana da yazılmadığı oluyor. Bazen sorduğum halde cevap alamaıyorum. Ki eminim herkese oluyordur. Ama kimsenin bunu bilerek yapmadığını görüyorum sizin yazdığınız zaman ya gözden kaçıyordur ya da sayfalar birikmiştir ya da cevap yazmak istemiyorlardır. Burada kimse kimseyi tanımıyor kişisel algılamayın bence. Git gide isyan edenler artıyor dikkatimi çekti :)
canım sana katılıyorum, hatta bana cevap veren arkadaşların isimlerini bile tek tek verebilirim o derece...bir ara yazmama ve sadece okuma kararı bile alma aşamasına gelmiştim ancak bildiğim bir şey olursa yardımcı olmaya da çalışmak isteğimden yine de yazmayı bıramakamadım. Elimden geldikçe bildiğim ya da öğrendiğim birşey olursa burda paylaşmaya çalışıyorum,çünkü sadece yazışan arkadaşlar forumu okumuyor olur da başka biri okursa diye de paylaşım yapıyorum. sitelerin linklerini mutlaka vermeye çalışıyorum ya da olduğu gibi kopyalayıp sizinde nette kolay bulmanız açısından paylaşıyorum.
soruna gelirsek;
dün ikili teste gittim, benim doktorumun özel muayenehanesi var ultrason ölçümlerini kendi yaptı, belirli verileri bir kağıda yazdı ve bize verdi.bizde o kağıtla doktorumuzun anlaşmalı olduğu özel bir labaratuvara gittik ve kan ve idrar verdik.muayenem 250 tl ,labaratuvarada 115 tl verdik. sonucu hem mail atacaklar hemde arayarak bildirireceklermiş. eğer ararlarsa burdan paylaşırım.
bir de cinsiyet için tahminde bulundu,%80 kız dedi ama kesin konuşmadığı için umutlanmak istemiyorum,çevremde önce kız olup sonra erkek çıkanlar oldu çünkü. ama eğer kızsa ne çin takvimi ne de diğerleri benim için doğru çıkmadı genelde erkek çıkıyodu bende, hayırlısı artık sağlıklı hayırlı olsunda cinsiyeti önemli değil diyorum.
forumda folik asitin 3 ay sonra bırakılması gerektiğini okumuştum ve doktoruma sordum, o da haftada günde 1 kez olmak üzere 2 kez al dedi, folik asik asit bebeğin gelişimi açısından çok önemliymiş kesmeyelim dedi, bunun haricinde bana ca,mg zn'dan oluşan bir ilac verdi, bir de önceden önlem olsun diye (kaşınmalarım olduğunu da söyleyince) çatlaklar için lierac isimli krem ile kakao yağını almamı söyledi. daha öncesindende bir vitamin alıyordum ona devam etmemi söyledi.
dünkü ikili test maceram böyleydi inşallah sonuçlarım da iyi gelir, bir ay sonrada hem 3'lü test hemde cinsiyet için tekrardan randevu verdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?