2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Canım çok geçmiş olsun. Allah yardimcin olsun şifa versin, en kısa zamanda rahatlarsın inşallah.

Akay hoş geldi canım kulağıma anlamı var mı, güzel bi anlamı da olsun bence.
Birden fazla anlamı var; beyaz ay, ayın tam bir daire olarak dolgun, parlak göründüğü evre. Eski Türkçe'de erkek demek vs.
Ama Kur'an'da geçiyor mu bilemiyorum henüz o kadar araştıramadım malum:)

Çok geçmiş olsun canim umarim bir an evvel toparlanırsın inşaAllah rabbim seni ve bebişini korusun.

Çok geçmiş olsun, Allah sağlık ve sıhhat versin ikinize de

Asya ismini de sevdim canım ama o zaman ismi hepten eşim koymuş olacak bana kalmayacak :) bilemedimki şimdi.Cinsiyeti henüz belli değil hep kız ismi düşündük bide erkekse isim bulamayiz :)
sen çok kız istiyorsun.. oğlun olursa sana küsebilir.. :) ama bence de kızın olacak.. geç öğrenenler genelde kız oluyor.. inşallah hakkında hayırlısı olur..

öncelikle hoşgeldin asosyalmedya, işten çıkarılmana gerçekten çok üzüldüm. Tam da doğum öncesi insanların maddi duruma ihtiyaçları varken, böyle şeyler yapan işsahiplerine acımasız ve vicdansız gözüyle bakıyorum. ama forumdaki diğer arkadaşların da dediği gibi eğer performans düşüklüğünü kanıtlayacak ciddi olaylar yoksa patronun elinde; dava açarsan kazanırsın. tazminat bile açabilirsin mutlaka avukatla görüş.

işçi olarak çalışıyordun anladığım kadarıyla, iş güvenliği ve işçi hakları kanuna bağlı bir mevzuat var, M mayisprensesi paylaşmış, bende tesadüfen bulmuştum o mevzuatı. ben hamile olduğumu öğrenir öğrenmez, o mevzuatı aldım ve amirimin ve genel sekreterin yanına gittim. orada yazıları haklarımı istedim. kurumdaki ilk hamile olan kadın olduğum ve genelde erkek personel olduğu için önce şaşırdılar baya. ama yerine getirdiler isteklerimi, sağolsunlar. önceden çalıştığım oda da ısınma sorunu vardı. odamı değiştirme talebinde bulundum ve mesai saatlerinde düzenleme istedim. kanunen olduğu için yani kişisel talep olmadığı içinde kuşkusuz yerine getirdiler. normalde 9 saat çalışıyoruz, ama ben 7,5 saati tamamladığımda çıkıyorum. ve mevzuata göre aşırı stres ortamlarında da bırakamazlar, ağır işler veremezler. doğumdan sonra da emzirme için saat iznin var zaten, mesai saati içinde istediğin zaman kullanabilirsin. ben doğum iznim bittikten sonra bebeğim 7-8 aylık olana kadar ücretsiz izin almayı planlıyorum. bence işçi olarak çalışan her kadın haklarını bilmeli.

benımkıde çıkartcak gıbı davranıyo. yada ben dayanamayıp çıkayım dıye benı delırtıo. napıcam bılmıyorum. en azından dogum paramı alayım dıyorum. geri dönmem sonra

doğum parası nedir deryaizm ? ilk defa duydum? sadece işçiler de mi var?

bu tarz şeylere üzülme bence, çokda kafana takma. bende dün amirimle biraz tartıştım bütün akşam canım sıkıldı. sonra dedim ne diye üzecem kendimi. her şey unutulup gidiyor. bebeğime yazık. olabildiğince tüm stresli konulardan, olaylardan, hatta beni kızdıracak sinirlendirecek normal konuşmalardan dedikodulardan bile uzak duruyorum. işe geliyorum. işimi yapıp gidiyorum. biraz izole oldum ama kendim için çok iyi oldu.

paylaştığın için teşekkürler.

Eğer bu tarz işçi hakları, doğum izni, mesai saatleri, doğum parası gibi hamile olarak bizleri ilgilendiren kanuni bilgi sahibi olanlar varsa paylaşalım. ben şunu anladım ki hiç kimse senin yerine araştırma yapıpda haklarını vermiyor, araştıracaksın, bulacaksın ve önlerine getirerek talep edeceksin. o yüzden bilmek önemli.

Doğum parası çalışmadığı mız o dört ay varya. Doğumdan iki ay önce iki ay sonra. O parayi devletten alıyorsun. Diye biliyorum

sen çok kız istiyorsun.. oğlun olursa sana küsebilir.. :) ama bence de kızın olacak.. geç öğrenenler genelde kız oluyor.. inşallah hakkında hayırlısı olur..
Annem de bize çok kızıyor canım erkekse küstüreceksiniz torunumu diye.Herseyin pembesi var mı, bir hafta sonra gelir mi falan diye soruyorum sanki kesin alacakmışım gibi. Dört aydir hep kızim diye sevdik bide erkek derse ben nasıl alıştıracagim kendimi. Ama hep eşimin yüzünden böyle oldu. Ben ona uydum. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah

Kurumsal bir şirket bunu yapıyorsa diğer küçük ölçekli şirketler neler yapar.
Bence çevrende bir avukat var ise konuyu iletirsen sana yol gösterebilir.
Maddi, manevi tazminat davası açabilirsin hatta.

Birden fazla anlamı var; beyaz ay, ayın tam bir daire olarak dolgun, parlak göründüğü evre. Eski Türkçe'de erkek demek vs.
Ama Kur'an'da geçiyor mu bilemiyorum henüz o kadar araştıramadım malum:)
Anlamı güzelmiş canım. Kuranda geçmesi şart mı bilmiyorum da güzel anlamlı isim koymak gerek diye biliyorum bebislere, ismiyle büyüsün anlamları güzelmiş. Kulağa da hoş geliyor isim

Bende sorayim madem gerek yoksa yaptirmam. Ben istanbul kucukcekmecedeyim doktrum kosuyolunda is yerim atasehirde :) sen cnm

Anlamı güzelmiş canım. Kuranda geçmesi şart mı bilmiyorum da güzel anlamlı isim koymak gerek diye biliyorum bebislere, ismiyle büyüsün anlamları güzelmiş. Kulağa da hoş geliyor isim
Bir de eşim ve benim ikimizin de baş harfi A olduğu için A ile başlıyor olması bana sempatik geliyor.
Bildiğim kadarı ile ismin Kur'an da geçmesi iyi derler.

Son düzenleme:
Kızlar moralim bozuk iki gündür. Bir tane oğlum var Allah uzun ömür versin. İkinci de erkek. Bebeğimin cinsiyetinin erkek olduğunu söylediğim kişilerden aldığım yanıtlar: "Aaaaa!" , "neyse olsun", " üçüncüyü yapcaksın artık." , "iki erkek birbirini çok kıskanırlar." , "tavuk yiycektin tavuk, ben öyle yapmıştım bak kızım oldu", şuan bir kızı olan ve ikinciye hamile olan bir arkadaşımda " iiiinşallah benim ikinciside kızdır. Çok seviyorum kız çocuklarını. Bu da kızdır inşallah..." Ben ona ikinci oğlum geliyor diyorum onun bana verdiği cevaba bakın. Üstelik eşi bu da kız olursa üçüncüyü deneriz artık diyen bir insan. Bende nedeyim "Allah gönlüne göre versin, neyin olmasını istiyorsan o olsun Aylinciğim" dedim. O hala bana herkesin kızını çok sevdiğini, ne kadar güzel bir kızın var dediklerini, onu çok güzel giydirdiğini anlatmaya devam etti. Dinledim Maşallah dedim. Annem ve bir yakınımızın dışında kimse hayırlı olsun, tebrik ederim bile demedi. Acıdılar bana resmen. Herkesin bir kızı olmalı dediler. Bende isterdim ama olmadı dedim. İnsanlar çok garip..Halden anlamıyorlar. Bir dua edin, bir hayırlı birşey çıksın ağzınızdan. Her anne ister bir oğlu bir kızı olsun her iki duyguyu da tatsın ama olmuyor işte. Allah'ın takdiri. Şükretmekten başka ne yapabiliriz? İlk çocukta cinsiyet sorun olmuyor ama ikinci de aynı cinsiyettense hemen tuhaf yorumlar geliyor. Canımı sıktılar. Dün anneme sarıldım ağladım. Anneciğim bugün ağlayımbir daha ağlamayacağım söz dedim. Hem Allah ın gücüne gider hemde karnımdaki bebeğime yazık, hisseder üzülür dedim. Annem beni teselli etti, sarıldı, benimle ağladı. O an daha çok ağlamak geldi içimden çünkü benim böyle dertleşip ağlayabileceğim bir kızım olmayacak dedim. Ağlarkende af diledim Allah tan...Şükrettim sahip olduklarıma...

ikincisi erkekte olsa üzülme, bende erkek çocuk çok istiyordum dersin, kız çocuğu olanları alındırmak istemem ama seni üzünlere demen için söylüyorum,sende bu zamanda kız çocuk yetiştirmek daha zor dersin(bizede dr kız gibi dedi ama bu da bir gerçek). Allah sağlıklı hayırlı anne baba kıymeti bilen çocuk versin en önemlileri bunlar.cinsiyet hiç önemli değil.ayrıca erkek bebeklerde çok güzel giydiriliyor, düşük bel pantplon,şapkaları yan takıyorlar, bileklik takanlara bayılıyorum bir de havalı havalı gözlük takanlar yok mu

Canım nerden biliyorsun oğlullarinla dertlesemeyeceg ini. Bırak gülüm kız yapana da laf ediyolar erkek yapanada. Sen ana kirelice olacaksın evde işte ne güzel. Hiç üzülme sakin. Kız olunca büyüyünce hayırlı olacağı ne malum. Iki tane bicir bicir delikanlı olacak evde ne güzel. Allah olmayanlara nasip etsin

Günaydın kızlar. işyerinde iki gun önce herifin teki üstüme yürüdü. Ben cok korktum o gundn beri kasiklarimda agri var korkuyorum bu normal bi kasik agrisimi yoksa bebegimde etkilenmismidir
Hiç takma kafana canım rahat ol Allahın izniyle bişeycik olmaz ..Bırakın bir hamilenin bir bayanın üstüne yürümek ne ya hadım edilesice...

günaydın arkadaşlar dün bende öğrendim ki bi kızım olacakmış :) darısı öğrenmeyenlerin başına. allahım hepimize hayırlı evlatlar versin inşallah
Amin canım.Tebrik ederim.

Günaydın herkese kötü bir gece geçirdim gece kuzenimin vefat haberini aldık.trafik kazası geçirmiş.gidemedimde.eşimle annem gitti.bir taraftan kusuyorum bir taraftan kızım bunaltıyor.bu nasıl bir gün yaa
Başın sağolsun canım

Maksat yorum olsun millet konuşmuş olmak için konuşuyor boşver sen onları...Evlat ya var mı ötesi etinden canından parça cinsiyetin ne önemi var... Bazı kız çocuklarda erkek çocuklarda haddinden fazla sevimli olabiliyor. Özrü olan bir kız çocuğu olsa rabbim korusun ne yapardık. Rabbim korusun hayırlı ve sağlıklı olanı bize nasip etsin

MASAL06 dedi:
Günaydın herkese kötü bir gece geçirdim gece kuzenimin vefat haberini aldık.trafik kazası geçirmiş.gidemedimde.eşimle annem gitti.bir taraftan kusuyorum bir taraftan kızım bunaltıyor.bu nasıl bir gün yaa
Canım basın sağolsun .dikkat et sende kendine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…