2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
banda ekmeği kes dedi ama ben zaten 1 aydır apzıma sürmüyorum nerdeyse ama hala kilo alıyorum anlamadım bu işi özellikle iki gündür akşam hiç bişey yiyemiyorum midem çok kötü sadece meyve yiyorum bi baktım 600 gr almışım insanın moreli bozuluyor öyle oluncada :KK42:

Ben en son gittiğimde 20 kilo almış gözüktüm daha da tartilmadim :( havalar ısınsın her gün yürücem. Canım seni çok iyi anlıyorum senin gibiyim çünkü. Kaç kilo almistin sen

inşallah canım cok sanslıısn ztn ayda bır kere goruyoruz onda da goremıyorum el hep yuzde cok ılgınc detaylıdada dr o kdr ugrasmıstıkı ceksın elını dıye zar zor bı foto yakaladı son gıttıgımdede kendı dr um bana renklı foto vercektı kac kere cabaladı kadın vermedı verdıgı foto elı yuzunde gıne kızım babasının aynısı dıyorum ben foto dan nefret edıyor :)
:) inşallah bu sefer eli yüzünde olmaz canım gerçekten insan bir ay bekliyo istediği gibi göremeyince üzülüyo. benimkinin maşllah ağız çene yapısına kadar hepsini inceledim bana çok benziyor eşim her ne kadar bunu kabullenemesede :D sağlıklı olsunlarda canım şurda 2 3 ayımız kaldı rabbim sağlıcakla almayı nasip etsin inşallah

kızlar dün aile hekimliğindeki hemşirem çağırıp eğitim verdi.aklımda kalan bikaç önemli bilgiyi sizle de paylaşayım faydası olur: ilk gün bebeği memeyi almaya zorla,kayınvalideler anneler usanıp vazgeçiyor mama şekerli su falan veriyor bu defa çocuk memeye bir daha alışamıyor,defalarca uğraş.sade meme ucunu değil koyu rengin tamamını aldır yara olmaması için bunun içinde işaret parmağıyla alt çenesine vurup ağzını geniş açtıracakmışız.bebeği olabildiğince geç yıka üzerindeki margarin gibi şeyler onu koruyor.göbek bağı düşene kadar göbek bağına hiç su değdirme üzerini kapla yıkarken.her gün bebeği yıka.ilk 20 gün hangi göğsünle emmeyi bitirdiyse bidahikene o göğsünle başlat,çünkü önden gelen çorba arkadan gelen yemekdir,çocuk çorbayı içer asıl yemek kısmına gelince vitaminini alamadan doyar ikinciye yemekle başlatırsın böylece dedi.20 günden sonra bi biriyle bi diğeriyle emzir.istediği her zaman emzir,2 saatte bir olcak diye bi şart yok.ilk 6 ay anne sütü dışında bişey verme.doğumdan sonra ilk 40 gün ilişki yasak.lohusa psikolojisi yaşarsın muhtemelen ilk doğumlarda sık olur sinirli olursun bunu aşman için en önemlisi doğumda ve lohusalıkta eşinin desteğ.normal doğumlarda alttan dikiş olacağı için temizlik çok önemli,kızarıklık tahriş şikayeti çok alıyoruz tavsiyem pedin üzerine pamuklu bez koyman pedlerin naylonsu yapısı şikayetleri arttırıyor dedi.kız bebeği olanlar altını temizlerken önden arkaya doğru silecekmişiz,arkadan öne değil.aklıma gelenler bunlar.. normal doğum için tavsiyeleriniz varmı dedim.yürüyüş,kegel egzersizi dedi

bir şeyi anlamadım hem bebeği olabildiğince geç yıka demiş, hamilelikle ilgili sitelerde gün aşırı yıkayabilirsiniz diyorlar

afiyet olsun, Allah kısmet ederse bi doğsunlar da popolarını kıttt yapıcam:kk77:

he evet öyle hissettiğim oluyor demek ki başlamış hıçkırıkları:KK46:
canım bu arada üzülme bende en son kontrole gittiğimde dönmüş arkasını uyuyordu bol bol poposunu ve omurga gördük:KK48::KK48::KK48:
ilk kez arkası dönüktü, gerçi o gün şeker yüklemesi vardı bebiş kendinden geçti herhalde:KK51:
Ay kixamam ben ona ya aç karnına şekerli suyu içince napsın kuzucuk totosuda ne tatlıdir şimdi bunların

Ben en son gittiğimde 20 kilo almış gözüktüm daha da tartilmadim :KK43: havalar ısınsın her gün yürücem. Canım seni çok iyi anlıyorum senin gibiyim çünkü. Kaç kilo almistin sen
ya morelim çok bozuluyor su içsem yarıyor resmen ben şimdiye kadar 14 kg aldım bende30. haftada 20 olucam bu gidişle ne yaptıysam olmadı artık diyorum vucüt kendisi yapıyor kiloyu çünkü normalden az yiyorum günlük en az20 dk yürüyüş yapıyorum daha napıyım anlamadım yerinden kalkmayan o kadar yiyen insanlar bu akdar kilo almıyorlar :KK42::KK42::KK42:

Kızlar biliyorsunuz en son doktora gittigimden beri diyet yapıyorum . Arada kacamaklarim oluyor tabi. Bazen ekmeği kaviriyorum bazen bir çikolata yiyorum ama tatlı hamur vs yemiyorum. uzun zamandır da canım pirinç pilavı çekmiş bugün kaçamak yapmak istiyorum ama vicdanim beni dürtüyoor :(
Azıcık ye canım nefsın körelsin tabi abartmadan :)

ya morelim çok bozuluyor su içsem yarıyor resmen ben şimdiye kadar 14 kg aldım bende30. haftada 20 olucam bu gidişle ne yaptıysam olmadı artık diyorum vucüt kendisi yapıyor kiloyu çünkü normalden az yiyorum günlük en az20 dk yürüyüş yapıyorum daha napıyım anlamadım yerinden kalkmayan o kadar yiyen insanlar bu akdar kilo almıyorlar :KK42::KK42::KK42:

Ah ah canım demek ki vucudumuz kilo almaya çok müsait. . Aynen ben de öyle diyorum canım acaba ödem mi topluyoruz. Ben çok da su içiyorum yani. .

Ah ah canım demek ki vucudumuz kilo almaya çok müsait. . Aynen ben de öyle diyorum canım acaba ödem mi topluyoruz. Ben çok da su içiyorum yani. .
sabah eşimde aynısını dedei ben nerdeyse 4 lt su içiyorum omu yapıyor acaba.bu arada ödem tartıya kilo olarak yansıyor mu :KK48::KK48::KK48:

@@Mytwin@@Yagmur Eslem hoşgeldiniz arkadaşlar.. günaydın herkese..

dün bebeğimin harektlerini daha sert ve sık hissettim çok güzel bi duyguydu hissedince bağım kuvvetleniyor sanki.kollarımı bağlayıp göbeğimin üstüne koymustum bi ara.çok sert bi tekme attı hemen çektim kollarımı rahatsız oldu galiba masa mıyım ben dedi :)
Ben de o hareketi çok yapıyorum canım kollarimi bağlayıp göğsümün altına koyuyorum, hemen ittiriyor :KK45:Hata bazen kirlent falan koyuyorum onu da ittiriyor sipa :) fazla teması sevmiyor galiba rahat olacak :)

aminn canım inşallah. ay zaman geçmiyor canım yaa hergün ilk kucağıma alışımı hayal ediyorum hayırlısıyla gelsinler :)
Ben o ani her düşündüğümde ağlıyorum yaa:110:Bu ara bide o başladı bende, aklıma sürekli dogum yaptığım bebegimizi ilk kez kucağıma aldığım ilk emzirdigim an falan geliyor son onlari dusununce bi ändå yaslar boşalıyor gözümden :(

BİZ DE 9,5 KİLO ALDIK, BAZEN ÜZÜLÜYORUM AMA SONRA DİYORUM SAÇMALAMA, SEN ANNE OLACAKSIN, OLACAK BU KADAR, DOĞUMDAN SONRA VERİRİZ İNŞALLAH....

bende en son 2 hafta önce 8 kiloydum ama normal canım 7 aylık olduk artık gayet ideal kilodayız canım 12 kiloyla kapatırız belki

Ben en son gittiğimde 20 kilo almış gözüktüm daha da tartilmadim :KK43: havalar ısınsın her gün yürücem. Canım seni çok iyi anlıyorum senin gibiyim çünkü. Kaç kilo almistin sen

20 mi ? benim de psikolojim bozulmuştu herkes ne kadar az kilo almış diye ben de 16 kilo aldım da :(
verirsin verirsin diyorlar ama diyet mi yapsak ki biz de :110:

Back
X