2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Ben o ani her düşündüğümde ağlıyorum yaa:110:Bu ara bide o başladı bende, aklıma sürekli dogum yaptığım bebegimizi ilk kez kucağıma aldığım ilk emzirdigim an falan geliyor son onlari dusununce bi ändå yaslar boşalıyor gözümden :KK43:

bende bu ara sürekli söylediğin gibiyim psikopata bağladım iyice elim hep karnımda hep onunla konuşuyorum o da vurdukça eşimle hiç konuşmuyoruz bana diyo hiç benimle konuşmuyorsun artık hep onunla konuşuyorsun hep onu izliyorsun :KK12::KK12: mayısın bir an önce gelmesi lazım yoksa sonum iyi değil kızımla kafayı bozacağım sanırım

bir şeyi anlamadım hem bebeği olabildiğince geç yıka demiş, hamilelikle ilgili sitelerde gün aşırı yıkayabilirsiniz diyorlar
internette:
''Bebek doğumdan sonra ilk 12 saat yıkanmamalıdır. Vücudun yumuşak bir bezle kurulanması yeterlidir. Tam bir banyo, doğumdan sonraki 2 veya 3’üncü güne bırakılabilir. ''
diyor canım ama hemşireye göre daha da geç yıkamak lazımmış.ama insanlar dayanamayıp hastahaneden gelince hemen yıkıyorlar dedi.

internette:
''Bebek doğumdan sonra ilk 12 saat yıkanmamalıdır. Vücudun yumuşak bir bezle kurulanması yeterlidir. Tam bir banyo, doğumdan sonraki 2 veya 3’üncü güne bırakılabilir. ''
diyor canım ama hemşireye göre daha da geç yıkamak lazımmış.ama insanlar dayanamayıp hastahaneden gelince hemen yıkıyorlar dedi.
BEN YOUTUBE DE Bİ SÜRÜ VİDEO İZLEDİM. İLK 24 SAAT YIKAMAYIN SONRA HER GÜN YIKAYIN DİYOR...

CANIM VALLA ŞUAN 15 KİLOYA KADAR GÖZE ALDIM, BUNDAN SONRA FAZLA ALMAZSIN DİYORLAR BAKALIM, BEN DE 2 KİLOSUNU SON İKİ HAFTADA ALDIM :)

bana söyledikleri de 5-6 kilo daha alırsın oluyor dahada yukarı çıkmazsın diyorlar bakalım ilk kaç kiloyla hamile kaldın sen

BEN YOUTUBE DE Bİ SÜRÜ VİDEO İZLEDİM. İLK 24 SAAT YIKAMAYIN SONRA HER GÜN YIKAYIN DİYOR...
herkes farklı şeyler yazıyor ve söylüyor internette canım.dediğin gibi olanını da okudum 2-3 gün yıkanmasın diye de okudum.doktoruna sorabilirsin aklına takılırsa.üzerindeki madde bağışıklığı attıran çevredeki olumsuz etkiden koruyan bi maddeymiş.üzerinde uzun durması bebek için faydalıymış.bende 1-2 gün yıkamadan durdurabilirim galiba.

herkes farklı şeyler yazıyor ve söylüyor internette canım.dediğin gibi olanını da okudum 2-3 gün yıkanmasın diye de okudum.doktoruna sorabilirsin aklına takılırsa.üzerindeki madde bağışıklığı attıran çevredeki olumsuz etkiden koruyan bi maddeymiş.üzerinde uzun durması bebek için faydalıymış.bende 1-2 gün yıkamadan durdurabilirim galiba.
GÖBEK KORDONU DÜŞENE KADAR SİLİN YIKAMAYIN DİYEN DE VAR :) BEN 24 SAAT SONRA YIKAMAYI DÜŞÜNÜYORUM CANIM NASİPSE...

Ben o ani her düşündüğümde ağlıyorum yaa:110:Bu ara bide o başladı bende, aklıma sürekli dogum yaptığım bebegimizi ilk kez kucağıma aldığım ilk emzirdigim an falan geliyor son onlari dusununce bi ändå yaslar boşalıyor gözümden :KK43:
bnde burda girip dogum hikayelerini okuyorm hergun, hergun ağlıyorum walla benmkinde naparım hiç bilmiyorm :( :)

kızlar dün aile hekimliğindeki hemşirem çağırıp eğitim verdi.aklımda kalan bikaç önemli bilgiyi sizle de paylaşayım faydası olur: ilk gün bebeği memeyi almaya zorla,kayınvalideler anneler usanıp vazgeçiyor mama şekerli su falan veriyor bu defa çocuk memeye bir daha alışamıyor,defalarca uğraş.sade meme ucunu değil koyu rengin tamamını aldır yara olmaması için bunun içinde işaret parmağıyla alt çenesine vurup ağzını geniş açtıracakmışız.bebeği olabildiğince geç yıka üzerindeki margarin gibi şeyler onu koruyor.göbek bağı düşene kadar göbek bağına hiç su değdirme üzerini kapla yıkarken.her gün bebeği yıka.ilk 20 gün hangi göğsünle emmeyi bitirdiyse bidahikene o göğsünle başlat,çünkü önden gelen çorba arkadan gelen yemekdir,çocuk çorbayı içer asıl yemek kısmına gelince vitaminini alamadan doyar ikinciye yemekle başlatırsın böylece dedi.20 günden sonra bi biriyle bi diğeriyle emzir.istediği her zaman emzir,2 saatte bir olcak diye bi şart yok.ilk 6 ay anne sütü dışında bişey verme.doğumdan sonra ilk 40 gün ilişki yasak.lohusa psikolojisi yaşarsın muhtemelen ilk doğumlarda sık olur sinirli olursun bunu aşman için en önemlisi doğumda ve lohusalıkta eşinin desteğ.normal doğumlarda alttan dikiş olacağı için temizlik çok önemli,kızarıklık tahriş şikayeti çok alıyoruz tavsiyem pedin üzerine pamuklu bez koyman pedlerin naylonsu yapısı şikayetleri arttırıyor dedi.kız bebeği olanlar altını temizlerken önden arkaya doğru silecekmişiz,arkadan öne değil.aklıma gelenler bunlar.. normal doğum için tavsiyeleriniz varmı dedim.yürüyüş,kegel egzersizi dedi
bilgilerin için tşkler ama bende bebğin ilk 24 saatten sonra yıkanır diye biliyorum sonuçta ben 2 3 gün sorna çok hafif yıkarım ya

ay o ağlamalar zaten hiç kesilmiyor hayırlısıyla bi doğsalardı :) o günleri bi görseydik hayırlısıylaa

bilgilerin için tşkler ama bende bebğin ilk 24 saatten sonra yıkanır diye biliyorum sonuçta ben 2 3 gün sorna çok hafif yıkarım ya

ay o ağlamalar zaten hiç kesilmiyor hayırlısıyla bi doğsalardı :) o günleri bi görseydik hayırlısıylaa
valla bende bişey bilmiyorum canım çok acemiyim.2-3 gün bekletmek ideal gibi.ne fazla ne az olmuş olur.

Allah kısmet ederse bende mayıs annesi olacağım, ikinci kez oğlum olacak. şuanda 28+4 deyiz. bu hafta doktor kontrolümüz vardı bebeğim 3 hafta önde görünüyor boyu ve kilosu:nazar:, ilk oğlumdada hep 2 hafta önde görünüyordu ve ben 38+1 de sancılanarak normal doğum yaptım. Şimdi aklıma takılan 2.doğumumda erken olurmu:KK64:

Allah kısmet ederse bende mayıs annesi olacağım, ikinci kez oğlum olacak. şuanda 28+4 deyiz. bu hafta doktor kontrolümüz vardı bebeğim 3 hafta önde görünüyor boyu ve kilosu:nazar:, ilk oğlumdada hep 2 hafta önde görünüyordu ve ben 38+1 de sancılanarak normal doğum yaptım. Şimdi aklıma takılan 2.doğumumda erken olurmu:KK64:
Hoşgeldin canım ne kadar su an boyu kilosu. Önden gitmek etkiliyor mu doğumu ben de çok merak ediyorum.

GÖBEK KORDONU DÜŞENE KADAR SİLİN YIKAMAYIN DİYEN DE VAR :) BEN 24 SAAT SONRA YIKAMAYI DÜŞÜNÜYORUM CANIM NASİPSE...
ya bende o konuya takıldım hemsirelere kendi yaptıgım süsllü tulumu vermeyi düşünüyodum ama onu giydirme kan yağ vs lekesi cıkmıyo basit bişey ver diyolar ama ilk fotolarıda oyle basit bi kıyafetle cıkmasın istiyorm napıcam bilmem :(

Kızlar bebişimizin:KK46:bebek odası takımını nihayet sipariş ettik; 10-15 gün içinde eve teslim olarak montajı yapılacak:KK37:
3 parçadan oluşuyor büyüyen bebek karyolası, gardrop ve şifonyer...
Bu haftasonu da oda için boya alacağız, önümüzdeki hafta da kayınpederim boyayacak:KK73:
Avize ve soft ampullerde hazır; geriye mini bir halı, perdeleri ve şifonyerin üstüne düşündüğümüz rafları ve aksesuarlar kaldı:KK48:
ufff daha çok iş varmış oda için yhau yazınca farkettim:KK48:
Güle güle kullan inşallah ohh ne kalmış ki onları da tamamlarsın en kısa zamanda :) fotoğraflarını bekliyoruz en kısa sürede :)

dün akşam hastanedeydim şükür herşey yolunda çıktı sadece böbreklerimde enfeksiyon çıktı ondan olabilir dedi monurol verdi bebeğimde 1750 gr olmuş keyfi yerinde dedi ilk bebeğimde 35. haftada 3 cm açıklığım olmuştu 38 +5 de doğurmuştum okadar açıklıkla beklemiştim haftalarca.
Geçmiş olsun :( maşallah bebişe büyümüş kpcaman olmuş annesi :)

Back
X