2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
kızlar saglık ocagına gittim ve ordaki ebem yattıgın yerden kalkarken sakın sırt ustu kalkmaya calısma dedi yan dönüp öyle kalkacakmışız yoksa Allah korusun kordon bebeğin boynuna dolanabilirmiş bilginiz olsun:KK66:
ben pat diye kalkiyodum iyi oldu söylediğin canım. Daha dikkatli olalım.

herkese günaydın...
durumlar nasıl...ben kapı süsüne takmış durumdayım...simit değilde bebek arabası şeklide olanından yapmaya çalışıyom..
bahar geldi..heyecan arttı..
sağlıkla gelsin miniklerimiz..
inşaAllah istediğin gibi bişey yaparsın canım baya sabırsız birisin :)

inşaAllah istediğin gibi bişey yaparsın canım baya sabırsız birisin :)
aynen yaaçok sabırsız biriyim..aama bide eşime inat etmişim ya illa yapacam..:KK11::KK11::KK11:
ben gece hiç uyuyamıyom karnım belim çok ağrıyo..yatağa uzanmak sanki işkence..
oturduğum yerde uyuyom..sizlerin geceleri nasıl..

aynen yaaçok sabırsız biriyim..aama bide eşime inat etmişim ya illa yapacam..:KK11::KK11::KK11:
ben gece hiç uyuyamıyom karnım belim çok ağrıyo..yatağa uzanmak sanki işkence..
oturduğum yerde uyuyom..sizlerin geceleri nasıl..
canım benimde öyle bide dizimde su toplama sorunu var hiç ama hiç uyuyamıyorum sabaha karşı kendimden geçiyorum artık zaten bu gidişle eşimi kanepeye transfer edicem:-)

canım benimde öyle bide dizimde su toplama sorunu var hiç ama hiç uyuyamıyorum sabaha karşı kendimden geçiyorum artık zaten bu gidişle eşimi kanepeye transfer edicem:-)
off ne yapcaz inanki geler artık işkence..ALLAH yadımcımız olsun

Evet bir de aldığında en az 15 gün havalandırman gerek en az o da. Çünkü kokusu geçmiyor
Bebeğine maşallah canm. Ama doğum tarihini öne çekmek de ne? Ne kadar saçma yeni duyuyorum. Sezeryanla erkenden almasına müsade etme hemde arada kac hafta var. Bence doktorunu degistir. Bebeğin boyu kilosu son haftalar degisir degismese bile kilolu boylu dogacaktir belki de. Bebegin boyuna kilosuna göre doğum tarihi degismez o kendi gelecegi zamanı bilir.
bnde anlamadm cnm değiştiricem doktorumu ama.

Bebeğine maşallah canm. Ama doğum tarihini öne çekmek de ne? Ne kadar saçma yeni duyuyorum. Sezeryanla erkenden almasına müsade etme hemde arada kac hafta var. Bence doktorunu degistir. Bebeğin boyu kilosu son haftalar degisir degismese bile kilolu boylu dogacaktir belki de. Bebegin boyuna kilosuna göre doğum tarihi degismez o kendi gelecegi zamanı bilir.

Selam kızlar,

Maalesef bebeğin boyu ve kilosu doğum tarihini değiştiriyor. Özellikle bebeğin gelişiminin önden gidiyor olması, sadece vücut değil beyin gelişimininde önden gittiği anlamına gelir genelde. Doğumu başlatan da genelde, beyin gelişiminin tamamlanıp, anne vücuduna hormonlar ile doğum sinyalleri gönderilmesidir. Benim yeğenimin gelişimi 2 hafta baş büyüklüğü 3 hafta önden gidiyordu. Doğumda o oranda erken oldu. Zaten doktor söylemişti.

evet evet aynen canım, çok hareketlenince bende izliyorum bakıyorum :) her hareketine hayret ediyorum, Rabbime şükrediyorum. inanılmaz bir olay bence :) içinde bir varlık var ve hareket ediyor sende bunu görebiliryorsun :KK9::KK36:
hemde nasıl bi mücize candan can çıkıyor rabbim eşükürler olsunki bu duyguyu herkese yaşatsın :)

27 haftalıkken 868 gramdı teyzesi :KK43:
kontrolunz yaknda ozamn cnm kilo almıştır merak etme ben en son gittigmde 750 gramdı 1 ayda 750 gram almış bi önceki ayda 300 grm flan almıştı ben sütün faydası vardır diye umuyorm sende süt iç bol bol.dün itibariyle abur cuburu bıraktım bn 4 kilo almşm bu ay artık sadece faydalı seyleri yicem bebekten cok ben kilo alıyorm :(

kontrolunz yaknda ozamn cnm kilo almıştır merak etme ben en son gittigmde 750 gramdı 1 ayda 750 gram almış bi önceki ayda 300 grm flan almıştı ben sütün faydası vardır diye umuyorm sende süt iç bol bol.dün itibariyle abur cuburu bıraktım bn 4 kilo almşm bu ay artık sadece faydalı seyleri yicem bebekten cok ben kilo alıyorm :KK43:

bende de durum aynı, kiloyu ben alıyorum bebek 29 haftalıkken 1085 gr dı. doktorum 2,5-3 kilo arasında doğacak ve minyon bir bebek olacak demişti, kordondan beslenmesi de iyiymiş ama bebeğim kilo almıyor,11 kilo almışım toplam da, inşallah sağlıklı doğar, forumdan bi arkadaşın demesiyle Ayşe Öneri okuyorum orda da bebeğin doğduktan sonra kilo vereceğini okudum umarım çok zayıflamaz,ayrıca zayıf bebek kendini daha çabuk toparlar diyor annemler hayırlısı artık....

kontrolunz yaknda ozamn cnm kilo almıştır merak etme ben en son gittigmde 750 gramdı 1 ayda 750 gram almış bi önceki ayda 300 grm flan almıştı ben sütün faydası vardır diye umuyorm sende süt iç bol bol.dün itibariyle abur cuburu bıraktım bn 4 kilo almşm bu ay artık sadece faydalı seyleri yicem bebekten cok ben kilo alıyorm :KK43:

bende de durum aynı, kiloyu ben alıyorum bebek 29 haftalıkken 1085 gr dı. doktorum 2,5-3 kilo arasında doğacak ve minyon bir bebek olacak demişti, kordondan beslenmesi de iyiymiş ama bebeğim kilo almıyor,11 kilo almışım toplam da, inşallah sağlıklı doğar, forumdan bi arkadaşın demesiyle Ayşe Öneri okuyorum orda da bebeğin doğduktan sonra kilo vereceğini okudum umarım çok zayıflamaz,ayrıca zayıf bebek kendini daha çabuk toparlar diyor annemler hayırlısı artık....

inşaAllah saglıklı olsunlar tek isteğimiz bu elbette; ama zaten bir sürü insan zayıf dogacak bu diye laf edip duruyor; çok canım sıkılıyor. Hayırlısı olsun bakalım inşaAllah ilerleyen haftalarda tombikleşirler :KK16:

bizimde toplamda 13 oldu :(( benm kuzenmın bebeği 3.750 dogdu cnm ama doğduktan snraki 15 gun içinde 350-400 gram civarı kilo kaybı oldu,hayırlısı hakkımzda diyelim artık :))

inşaAllah saglıklı olsunlar tek isteğimiz bu elbette; ama zaten bir sürü insan zayıf dogacak bu diye laf edip duruyor; çok canım sıkılıyor. Hayırlısı olsun bakalım inşaAllah ilerleyen haftalarda tombikleşirler :KK16:

aynen ya zayıf demesi moral bozuyor, minyon diyince en azından üzülmüyorummm

Bebeğim hep 1-1,5 hafta öndeyken geçen hafta 28.hafta kontrolümde 3 hafta önde çıktı boyu ve kilosu. Ben hiç süt içemezdim süt içmeye başladım, laktozsuz sütü ısıtıp bal ve tarçın katarak içiyorum. Yakınımında 1 hafta geriden geliyordu bebeğin boy ve kilosu, oda hergün sabah akşam süt, sabahları 2 kaşık pekmez, kahvaltıda tahinli helva ve hergün muz yiyerek 1 ay boyunca bebeğine kilo aldırdı. Onun bebeğide şuanda 1 hafta önden gidiyor. Ceviz,badem, fındık, kuru üzüm, süt, muz, pekmez, tahin bebeğe kilo aldırıyormuş bilginiz olsun.

bnde bazen cokta tombis olmasın herseyi kücücuk kucuck aldık kıyafetlere sıgmaz sonra diyorm ama 4 kilo olan bile elim kadar oluyo ztn ssağlıklı olsnlarda :)))

Back
X