- 7 Kasım 2014
- 1.959
- 2.434
- 158
Canım benimde kayinvalidemle annem yanimdaydi.kayınvalide gitti annemde perşembe gidecek sezeryan doğum yaptım dikişleri aldirdim ama hala sagima soluma yatamiyorum.egilemiyorum.ne zaman tam olarak iylesirim bilmiyorum.tek kalicam yani.ama çok ağladım kayınvalide gittiğinde:-(annelik çok başka herşeye duygulaniyorsun.sen kaç güne iylestin tam olarakCanım doğum yapalı ne kadar oldu bende geçen hafta doğum yaptım onumuzdeki haftadan sonra annemi göndereyim diyorum. Kendi bakan arkadaşlardan cesaret almaya çalışıyorum. Geceleri yalnız ben kalkıp bakıyorum. Bakalım biraz daha iyileşeyim her şeyi kendim yapıcam inşallah.
Sicak dus iyi geliyor
Sağolun canlar deneyeyim inşaallah iyi gelir bugün doktora sordum genel cerraha gitmen lazım dedi hiç gidecek durumda değilim ve bi an önce geçsin istiyorumsüt düğümlenmesi tatlim bende de olmuştu sıcak su ile masaj yada sıcak havlu bas birde zeytin yağıyla ovala geçer
benim yara olmadı hiç bişey kullanmadım emzirmeden önce ve sonra sütle islattim sadeceKizlarr göğüsleri yara olmayan varmi? Varsa onceden ne onlem almistinizzz? Bende şimdiden onlem alip biseyler gerekiyosa kullanmak istiyorum daa. Ne yapmam lazimm
13 nisanda dogum yaptim cnm yarin 2 haftalik olucaz ama kendim bakamiyorum hala 2 saatte bir uyandiriorum sarilik geciriyor oglum.ins. toparlayip kendin bakabilirsinCanım doğum yapalı ne kadar oldu bende geçen hafta doğum yaptım onumuzdeki haftadan sonra annemi göndereyim diyorum. Kendi bakan arkadaşlardan cesaret almaya çalışıyorum. Geceleri yalnız ben kalkıp bakıyorum. Bakalım biraz daha iyileşeyim her şeyi kendim yapıcam inşallah.
Canım ilk gunlerde oglum tam bosaltamıyodu sutu benim göğsumde oyle oldu dus alıp güzelce sagdım gectiEve geldiğimiz gün stresten sütüm gitti kuzum açlıktan sabaha kadar ağladı gece yarısı eşimi nöbetçi eczaneye yolladım mama aldırdım nasıl içim yandı onun ağlamasınaşükür ki sonradan geldi sütüm yalnız göğsümde kitleler olmuş ve çok sert nasıl geçer ki acaba o kadar ovuyorum ama sabit
Hakkinda hayirlisi olsun cnm,hamileliginde isim konusu gecmedi mi hic.ewliligindeki tek sorun buysa cnm isim icin bu kdr da kopmayin birbirinizdenAnnem kaldı yanimda kizkardeslerm ve babam gittiler memlekete. Ama ne gidis kizlar. O kdr ağladım ki. Annemler sutun kesilir geri vurur yapma dediler ama o kdr zorduki bu yolcu edis. Herkes ağladı babam bilr farkli sarıldı bu sefer o bile agladi. Hayatim boyunca ben onun o yuzunu unutmam daha. Simdi bile gozumun onune geldikçe agliyorum ben. Sabah da esim okula gtti mesajla yazstk baya bi uzun. Evde insanlsr olunca konusamiyorsunki. Yazdik yazdik yazdik. Evmden gtsnlrr gelmesinler dedi. Hemde benm o babama anneme. Bebegimn besiklerini dolaplarina varana ksdar yapan babam bu evden agkayarak gitti.onun tek bi cop bile almayan ailesi kiymetli oldu da isimleri konulmadi diye boyle seylere laik görüldü benm ailem. İstemiyorsan bende gidiyim diye yazdm sabah mesajda. Ben bunlari cekmek zorunda değilim yeter dedim. Sen istedin diyor bana. Az oncede teyzesiyle telde konusurken duydum. Diger odadan. Demekki isim konusunu soruyornonlar buda burdsn amaan bos beles konusuyorlar falan diyordu. Bi zaman gecsin ustunden ben bunlarin hesabını bsoracam gibi laflar ediyordu tamda anlayamadim. Ben ne yapmam gerekiyor artk bilmiyorum bütün gemileri yakıp gitsem mi burdan bebegimle.
Canim gozun aydin.Kızlar meraba pek takip edemiyorum doğum yapan varmı bilmiyorum doğum yapanlar hayırlı olsun bekleyenler saglikla alsınlar inşallah bizde yoldayız oğlumu aldım çok şükür ben bugun doğum yapmış oldum bebegime hasret giderip sık sık yazarım lohusa depresyonuna girenler ailevi sorunlar yaşayanlar var allah yardımcınız olsun sadece Bebeğinizi sağlığını düşünün kızlar bundan önemlisi yok benim aklımdan neler geçiyodu bi bilseniz.ssadece bebegimi düşündüm sağolsun tanıdıklar komşular hepsi sordu onların desteği vardı iyiki kendimi onların sayesinde toparladim
Yaşadıklarını zor bir imtihan olarak görmeye çalış cnm en azından bebeğin için bu ihtimali tanı. Senin arkanda kapı gibide ailen var sen şanslı olan tarafsın bırak Allah katında onlar vereceği hesabı düşünsünler Daha lohusa bir anneye bunları yaşattıkları içinAnnem kaldı yanimda kizkardeslerm ve babam gittiler memlekete. Ama ne gidis kizlar. O kdr ağladım ki. Annemler sutun kesilir geri vurur yapma dediler ama o kdr zorduki bu yolcu edis. Herkes ağladı babam bilr farkli sarıldı bu sefer o bile agladi. Hayatim boyunca ben onun o yuzunu unutmam daha. Simdi bile gozumun onune geldikçe agliyorum ben. Sabah da esim okula gtti mesajla yazstk baya bi uzun. Evde insanlsr olunca konusamiyorsunki. Yazdik yazdik yazdik. Evmden gtsnlrr gelmesinler dedi. Hemde benm o babama anneme. Bebegimn besiklerini dolaplarina varana ksdar yapan babam bu evden agkayarak gitti.onun tek bi cop bile almayan ailesi kiymetli oldu da isimleri konulmadi diye boyle seylere laik görüldü benm ailem. İstemiyorsan bende gidiyim diye yazdm sabah mesajda. Ben bunlari cekmek zorunda değilim yeter dedim. Sen istedin diyor bana. Az oncede teyzesiyle telde konusurken duydum. Diger odadan. Demekki isim konusunu soruyornonlar buda burdsn amaan bos beles konusuyorlar falan diyordu. Bi zaman gecsin ustunden ben bunlarin hesabını bsoracam gibi laflar ediyordu tamda anlayamadim. Ben ne yapmam gerekiyor artk bilmiyorum bütün gemileri yakıp gitsem mi burdan bebegimle.
Canim yasadiklarin ozellikle boyle bir zamanda altindan kalkilir gibi degil.Oncelikle sakin ve sabirli ol bence. Bazen gemileri yakip gitmek kolay ama iyi dusun mutlaka. Sonrasinda pisman olacagin seyler yapma cunku bir bebegin var artik tek degilsin. Aileni de ezdirme, kendini de ama hersey icin iki kere dusun bence. Cok haklisin burada yazanlari okudugum kadariyla ama hayat bazen oyle bir yol ayrimina getiriyor ki insani gitmek mi zor kalmak mi? Ve sen herseye ragmen bebegin icin kuvvetli olmalisin, hem dik , hem de magrur olmalisin. Herseyi allaha birak canim, cok zor biliyorum ama bu sinavi insallah boyle atlatirsin. Sana ve guzel bebegine sevgiler... (Bir de canim isine karismak gibi olmasin,kimse senin hayatini yasamiyor ve sartlarini bilmiyor. O yuzden yazdiklarim icin kusura bakma en dogru karari sen bilirsin.)Annem kaldı yanimda kizkardeslerm ve babam gittiler memlekete. Ama ne gidis kizlar. O kdr ağladım ki. Annemler sutun kesilir geri vurur yapma dediler ama o kdr zorduki bu yolcu edis. Herkes ağladı babam bilr farkli sarıldı bu sefer o bile agladi. Hayatim boyunca ben onun o yuzunu unutmam daha. Simdi bile gozumun onune geldikçe agliyorum ben. Sabah da esim okula gtti mesajla yazstk baya bi uzun. Evde insanlsr olunca konusamiyorsunki. Yazdik yazdik yazdik. Evmden gtsnlrr gelmesinler dedi. Hemde benm o babama anneme. Bebegimn besiklerini dolaplarina varana ksdar yapan babam bu evden agkayarak gitti.onun tek bi cop bile almayan ailesi kiymetli oldu da isimleri konulmadi diye boyle seylere laik görüldü benm ailem. İstemiyorsan bende gidiyim diye yazdm sabah mesajda. Ben bunlari cekmek zorunda değilim yeter dedim. Sen istedin diyor bana. Az oncede teyzesiyle telde konusurken duydum. Diger odadan. Demekki isim konusunu soruyornonlar buda burdsn amaan bos beles konusuyorlar falan diyordu. Bi zaman gecsin ustunden ben bunlarin hesabını bsoracam gibi laflar ediyordu tamda anlayamadim. Ben ne yapmam gerekiyor artk bilmiyorum bütün gemileri yakıp gitsem mi burdan bebegimle.
Sagol canım yazdklarn icin. Sakin olmaya calisiyorim Bebeğimi dusunuyorum ama katlanilacak gibi olmadigi zamanlar oluyor. O zmn istr kopuyor hersey. Sabir diyorum ama korkuyorum kendimdenCanim yasadiklarin ozellikle boyle bir zamanda altindan kalkilir gibi degil.Oncelikle sakin ve sabirli ol bence. Bazen gemileri yakip gitmek kolay ama iyi dusun mutlaka. Sonrasinda pisman olacagin seyler yapma cunku bir bebegin var artik tek degilsin. Aileni de ezdirme, kendini de ama hersey icin iki kere dusun bence. Cok haklisin burada yazanlari okudugum kadariyla ama hayat bazen oyle bir yol ayrimina getiriyor ki insani gitmek mi zor kalmak mi? Ve sen herseye ragmen bebegin icin kuvvetli olmalisin, hem dik , hem de magrur olmalisin. Herseyi allaha birak canim, cok zor biliyorum ama bu sinavi insallah boyle atlatirsin. Sana ve guzel bebegine sevgiler... (Bir de canim isine karismak gibi olmasin,kimse senin hayatini yasamiyor ve sartlarini bilmiyor. O yuzden yazdiklarim icin kusura bakma en dogru karari sen bilirsin.)
Gecmis olsun Canım cok sevindim taburcu olmanızaKızlar meraba pek takip edemiyorum doğum yapan varmı bilmiyorum doğum yapanlar hayırlı olsun bekleyenler saglikla alsınlar inşallah bizde yoldayız oğlumu aldım çok şükür ben bugun doğum yapmış oldum bebegime hasret giderip sık sık yazarım lohusa depresyonuna girenler ailevi sorunlar yaşayanlar var allah yardımcınız olsun sadece Bebeğinizi sağlığını düşünün kızlar bundan önemlisi yok benim aklımdan neler geçiyodu bi bilseniz.ssadece bebegimi düşündüm sağolsun tanıdıklar komşular hepsi sordu onların desteği vardı iyiki kendimi onların sayesinde toparladim
Merhaba :) ben lansinoh krem i 1 ay önceden kullanmaya başladım , 1 haftadirda her emzirmeden sonra önce karbonat li suyla siliyorum sonra üzerine lansinoh sürüyorum ve pedi kapatıyorum. Hastanede hep göğüs kalkanı kullandım sadece ilk 3 gün biraz yara oldular şimdi bişeyim yok umarım ilerde de olmaz :) bide en önemlisi kuru tutmakmis ben açık tutuyorum bi süre emzirdikten sonra iki gogsude hem hava alıyor Hem kurumuş oluyorKizlarr göğüsleri yara olmayan varmi? Varsa onceden ne onlem almistinizzz? Bende şimdiden onlem alip biseyler gerekiyosa kullanmak istiyorum daa. Ne yapmam lazimm
Avent in 0 aylık emzigini almıştım canım ben eve geldiğimız gün sutume sürüp verdim tutamiyor tam ama tutabildigi zaman keyifli emiyor Belki emzikle ilgilidiriyi aksamlar kizlar benim bebis yarin 1 aylik olacakAllahin izniyle dogdugundan beri emzigi hic almadi alistiramadik siz ne yaptiniz emzige alistiran arkadaslar nasil yaptiniz
Ben de akşam sıcak suyla kompres yaptım ovdum daha rahatladı şükür :) sağol canım cevap içinCanım ilk gunlerde oglum tam bosaltamıyodu sutu benim göğsumde oyle oldu dus alıp güzelce sagdım gecti
Normal doğum olup dikişi olanlar var mı bu dikişler ne zaman geçiyor? Oturamıyorum kalkamıyorum bu kadar sızlaması normal mi? Her an ayrıldı sanıyorum
Bugün biraz daha iyiydim 8 gün oldu.15 günden önce cesaret edemiyorum pek tek başıma kalmaya.Canım benimde kayinvalidemle annem yanimdaydi.kayınvalide gitti annemde perşembe gidecek sezeryan doğum yaptım dikişleri aldirdim ama hala sagima soluma yatamiyorum.egilemiyorum.ne zaman tam olarak iylesirim bilmiyorum.tek kalicam yani.ama çok ağladım kayınvalide gittiğinde:-(annelik çok başka herşeye duygulaniyorsun.sen kaç güne iylestin tam olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?