Kizlarr göğüsleri yara olmayan varmi? Varsa onceden ne onlem almistinizzz? Bende şimdiden onlem alip biseyler gerekiyosa kullanmak istiyorum daa. Ne yapmam lazimm
Mümkün oldukça dikişlerinin üst tarafına masaj yap canım böyle böyle azalıyo o bölgenin şişliği. Birde Tummy Butter masaj yağları var sıkılaştırıcı onları kullanabilirsin. E-bebekte satılıyor başka nerde bulursun bilemiyorum.Meraba kızlar doğum yapanlar hayırlı olsun.bbende yoldayım oğluma bebegime gidiyorum keşke beraber dönSek.kkızlar bugün 5. Gün daha iyiyim rahatim ama göbeğim çok kötü kalmış 7 aylık gibiyim sizde de öylemi ne giydiysem olmadi hamilelik gömleğimi giydim normal mi acaba bebek gelip emmeye baslayincancami gider acaba
Gerçekten yaşadıklarına okudukça çok üzülüyorum. Zaten şuanda en hassas günlerimizdeyiz bir de eşinin bu yaptıkları seni daha da yıpratmıştır. Ailevi durumuna yorum yapmak kesinlikle istemiyorum. Ama biliyorsun lohusalık depresyonu diye birşey var. Ben kendimde de bazen belirtilerini görüyorum. Bu yüzden mümkün oldukça psikolojik olarak seni rahatlatıcı birşeyler yapmaya çalış. Allah korusun o yavrucuğun sana ihtiyacı var bu kadar üzülürsen hasta olursun. Buraya yazmak seni rahatlatıyorsa yaz tabi ki. Kusuru mu olur bunun. Mümkün olursa eğer gerekiyorsa bir psikoloğa ya da danışmana başvur. Belki eşin konusunda da yardımları olur.O kdr kötü durumdayzki. Hicbsy hallolmus degil. Cocugun kulağına isim okunacak kim okuyacak ne okunacak belli degl. O bisy demiyor ben demiyorum. Ben diyeceğimi dedim bundsn sonra benm de tavrim belli diyor. Yavrum uc gunluk bugun daha kimlik ortada yok kukagina isim okunma yok. Kizlar ben ne yapayım yardim edin. Bi akkim diyorki bu kadr olaya eve gelip bu kdr olay çıkardilar bi daha da ne gorus ara sor. Ismi de koydur kendi kimligi cikartmiyorsa git kendin cikar camidrn hoca bul kulagina okut. Brn ne yapacağımı sasirms vaziyetteym. Kalkip geldi bana neler soyledi. Evime gelen aileme toplanip oglumun evine isim koymaya gelmssnz dedi. Halbuki benm ailemin hicbsyden haberden yok. Ben onlaru uzmemek icin hicbisy anlatamam. Annem de dun konusurken esime ben simdi kizimi bu halde gordum gozum arkada kalmayacakmi benm dedi boyle seyler ne kdr ayip seyler ben hep dusunecem artk bu kiz ne halde diye gozum arkada hep benm dedi. Esim ne dedi biliyomusunz. Valla gozunuz arkada kaliyorsa gidince beraber goturun o zaman ne diyim brn daha dedi.dusununsene benm anneme babama bunu soyledi. Ben Ağlıyorum hep agliyorum. Kusura bakmayin buraya hep sorunlarimi yaziyorum ama inanin kimse yok paylasacagm.
valla doğum yaptım ikinci hamileliğim ama yine de her yalancı sancıyı gerçek sancı zannediyorum :))Bu dogum sancisi nasil bisey biri anlatsin nolurarada bebek oynadikca bagirsaklarima bicak saplaniyo gibi oluyo, yerimden sicriyorum. Eger sanci buysa ben buna dayanamam ki uzun sure
O kdr kötü durumdayzki. Hicbsy hallolmus degil. Cocugun kulağına isim okunacak kim okuyacak ne okunacak belli degl. O bisy demiyor ben demiyorum. Ben diyeceğimi dedim bundsn sonra benm de tavrim belli diyor. Yavrum uc gunluk bugun daha kimlik ortada yok kukagina isim okunma yok. Kizlar ben ne yapayım yardim edin. Bi akkim diyorki bu kadr olaya eve gelip bu kdr olay çıkardilar bi daha da ne gorus ara sor. Ismi de koydur kendi kimligi cikartmiyorsa git kendin cikar camidrn hoca bul kulagina okut. Brn ne yapacağımı sasirms vaziyetteym. Kalkip geldi bana neler soyledi. Evime gelen aileme toplanip oglumun evine isim koymaya gelmssnz dedi. Halbuki benm ailemin hicbsyden haberden yok. Ben onlaru uzmemek icin hicbisy anlatamam. Annem de dun konusurken esime ben simdi kizimi bu halde gordum gozum arkada kalmayacakmi benm dedi boyle seyler ne kdr ayip seyler ben hep dusunecem artk bu kiz ne halde diye gozum arkada hep benm dedi. Esim ne dedi biliyomusunz. Valla gozunuz arkada kaliyorsa gidince beraber goturun o zaman ne diyim brn daha dedi.dusununsene benm anneme babama bunu soyledi. Ben Ağlıyorum hep agliyorum. Kusura bakmayin buraya hep sorunlarimi yaziyorum ama inanin kimse yok paylasacagm.
Beni de çok yıprattılar eve gelen komşular bile karıştı işime ilk günlerde yavrum çenesi yorulduğu için pek ememiyordu doktorumuz anne sütünü sağıp verin dedi herkes biberona alışır hiç ememez dedi ama birkaç gün sonra kızım emmeye başladı. Doktorumuz yine de biberonla destekleyin dedi ben bu yorumlar yüzünden biberonu kestim kızım huysuzlanmaya başladı meğerse büyüme atağı dönemindeymiş şimdi hem meme hem de biberon veriyorum. Sarılıkta olmadı yavrum beklenenden fazla da kilo aldı emmeyi de kesmedi. Avent biberonda anne memesini bıraktırmaksızın kullanım imkanı var. İhtiyacı olanlar kullansınlar. Hatta günde bir defa olmak şartıyla ilk bir ay mama takviyesi vermenin bile sakıncası yokmuş.Ben hastaneden döndüğümüz gece sinir krizi geçirdim sonuç herkes kendi evine. Ayrıca yok göğüs ucun yok yok sütün yok diyen kv ye inat hem emziriyorum hem sutum var.
4 ve 7ye katılıyorum:) ama 8e hayırArkadaslar size normal dogumla ilgili hepimizin merak ettigi bir kac sey hakkinda bilgi verebilirim;
1- Dogum agrilari sirasinda ayakta durmak, sallanmak ve sicak suyun icine girmek gercekten ise yariyor. Masaj ya da pilates topu benim icin faydali olmadi.
2- Epidural ignesinden once minicik bir igneyle lokal anestezi yapiliyor yani ne epidurali ne de kateteri hissetmiyorsunuz.
3- Epiduralin sureci yavaslatabilme ihtimali var ki beni gercekten yavaslatti.
4- İtme olayi bildigimiz itme gibi degilmis, buyuk caba gerektiriyor. Dogru yapamazsaniz yoruldugunuzla kaliyorsunuz ama bir yerden sonra kurtulma istegi o kadar agir basiyorki kendi kendinize ogreniyorsunuz nasil yapmaniz gerektigini.
5- Epizyo kesisi yapilirken hic aci hissetmiyorsunuz, zaten oncesinde minik bir lokal anestezi yapiyorlar, onu da farketmiyorsunuz.
6- Benim icin dogumdan sonra sonda takilmasi gerekti, acidigini pek soyleyemem, sadece kucuk bir yanma hissi diyebilirim.
7- Dogum sonrasinda plesantanin cikmasi icin belki karniniza biraz bastirabilirler, rahatsiz edici olabilir ama aci vermiyor.
8- Yirtik ya da kesiginiz varsa dogum sonrasi dikis atilmasi gerekebilir; dikisler konusunda da rahat olabilirsiniz, yine lokal anestezi kullaniliyor.
9- Bir de sezeryan olan arkadaslar icin; sutunuz gelmedi diye uzulmeyin, normal dogum yapmama ragmen benim de henuz sutum gelmedi. Yine de pes etmeden emzirmeye devam arkadaslar, elbet gelecek!
Butun annelere ve miniklere sevgiler.
Hastaneye gitmek icin cok erken bence. Sancinin en azindan 5 dkda 1 40 saniye surmesi lazim. Tabii icin rahat edecekse gidebilirsin, muhtemelen acikligina bakip geri gonderirler.Geceden beri 7-8 dk da bir karnimda kasilmalar var ve 10-15 sn suruyo. Biraz once de hafif pembeyle sari arasi bi akinti gordum. Dogum mu basliyo, hastaneye gitmeli miyim?
Sicak dus iyi geliyorEve geldiğimiz gün stresten sütüm gitti kuzum açlıktan sabaha kadar ağladı gece yarısı eşimi nöbetçi eczaneye yolladım mama aldırdım nasıl içim yandı onun ağlamasınaşükür ki sonradan geldi sütüm yalnız göğsümde kitleler olmuş ve çok sert nasıl geçer ki acaba o kadar ovuyorum ama sabit
süt düğümlenmesi tatlim bende de olmuştu sıcak su ile masaj yada sıcak havlu bas birde zeytin yağıyla ovala geçerEve geldiğimiz gün stresten sütüm gitti kuzum açlıktan sabaha kadar ağladı gece yarısı eşimi nöbetçi eczaneye yolladım mama aldırdım nasıl içim yandı onun ağlamasınaşükür ki sonradan geldi sütüm yalnız göğsümde kitleler olmuş ve çok sert nasıl geçer ki acaba o kadar ovuyorum ama sabit
Masallah caanim yaa çok tsk ederim uzun uzun anlatmssin. Saf zeytin yagiyla baslayayim ozaman ben. Göğüs ucunu bastirip yuvarlamakk bana kabus gibi geliyor çünkü suan acayipppp hasssaass gogusslerim dokunamiyorum bile. Uclari kupkuru.Benim olmadi. Bimden ucuz bi zeytinyagli krem almistim ben 9 ay surekli onu surdum goguslerime ve karnima. Son iki hafta da lansolin kremi surmeye basladim goguslerime. Hangisi ise yaradi bilmiyorum ama hic yara olmadi. Saf zeytinyagi suren kuzenimin de hic yara olmadi. Ama yaranin dogru emzirmeyle alakali oldugunu soyluyorlar.ilk emzirmelerinde meme ucunu sık ve iki parmaginin arasinda yuvarla.ucu cikiyor boylece.bebeginin agzina butun siyah kismi sokmaya calis itekle elinle.sadece ucunu tutarsa yara oluyormus. Uzun oldu ama insallah biraz yardimci olmustur.hic yaram da olmadi acim da olmadi benim.hala sorunsuz emziriyorum.bu arada gunde 2 bardak humana cay iciyorum sutum dolu dolu
Canım doğum yapalı ne kadar oldu bende geçen hafta doğum yaptım onumuzdeki haftadan sonra annemi göndereyim diyorum. Kendi bakan arkadaşlardan cesaret almaya çalışıyorum. Geceleri yalnız ben kalkıp bakıyorum. Bakalım biraz daha iyileşeyim her şeyi kendim yapıcam inşallah.Gunaydin hanimlar,cogumuz lohusa sendromuna girmek uzere anladigim kadariyla... bende annemle esim arasinda sıkışmış durumdayim.bebegime tek basima da bakamiyorum.esim surat yapinca annemde hasta oldu moral bozukluguna.ben deseniz iyicene yiprrandim.lohusalik cok zormus cidden ins. Bu surede sütüm gitmez
Geceden beri 7-8 dk da bir karnimda kasilmalar var ve 10-15 sn suruyo. Biraz once de hafif pembeyle sari arasi bi akinti gordum. Dogum mu basliyo, hastaneye gitmeli miyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?