Aynen zor bi durum kilonu verrsin cnm sikinti etme kendine benim bebegimde 5 6 aylik bebek gibi gorunuyo aldigim kiyafetler hep 6 ay ve uzeri kilosu suan iyi ama bu ay az alinca insan ister istemez niye bole oldu diye dusunuyo ben emziriyorum ama sutum anca yetiyo sik emzirmemeye calisiyorum goguslerime sut dolsun diye bizimki 1 saat geciyo mizirdaniyo gerci onuda aclikdanmi yapiyo bilmiyorum en az 2 saate yakin bekletyrumki sutum olsun hem bi yerde okudum 3 saat arayla emzirilmeli bu aydan itibaren diyo bizimki ac kurt pek bekleyemez o kadarBenim kizim 16 nisan dogumlu 3 kilo 130 gr. Dogdu ilk ay bir kilo aldi ikinci ay 700 gr. Üçüncü ay 600 gr. Dördüncü ayin bitmesine az var 500 gr ya alir ya almaz gun icinde anne sutu ve mama veremiyorum almiyo. Iki uc aylik bebek gibi görünüyor bence iki numara vez olmuyo ama yc de olmuyo cok buyuk geliyo o kadar yani. Emzirebilmek için her yolu denedim Allahim yardimcimiz olsun bunalima Girmemek elde degil tum gun evdeyim aldigim kilolarla cok cirkinim birde bebegimi besleyemiyorum Allahim beterinden korusun ama bunalmis durumdayim.
Bizde 1 hafta sonra yaptircaz 2 aylikkenki asilarinda huzursuzlugu vardi ates yoktu pek calpol vermistik gecmisti sende calpol verirsin durumuna gorebiz bugun 4. aylik asilarini olduk 2 bacagindan.insallah ates yapmaz
Canım benim Kızımın da kakası öyle kırmızı pütürler vardı bende iki öğün karpuz yemiştim bol porsiyon aynı zamanda kızımda suyundan vermiştim .. Karpuzdan yani onlar bi daha yapmadı endişelenme ..Kizlar slm.aksam bebegimin altini degistirdim kaka yapmisti normaldi yesil yapmisti cok emdiginde kakasi yesil oluyor.aradan bi yarim saat gecti tekrar kaka yapti aciyim dedim bezi actim allahim kakasi yine yesil ve kirmizi karisik bugun karpuzu emdi baya.sok oldum daha oncede karpuzu emdiydi hic boyle olmamisti.benim bebegimin durumunda olan varmi?acil cvp bekliyorum.cok huzursuzum simdi tekrar kaka yapmasini bekliyorum.sabaha kadarda uyuyamam.allahim bizi yavrularimizla sinamasin.
Biz 5 aylık olacaz 3 gün sonra . 4. Ay kontrolde 320 gr almıştı iki öğün mamaya başladık .. Bende sadece emziriyordum .. Oluyor yani .. 27 temmuzda sağlık Ocağında 6000 kg .. Tombiş bi bebek değil kızım Doğumu 2,800 dü zaten ..Kizlar 3 ile 4 ay arasinda bebisleriniz ne kadar kilo aldi benim bebegim fazla almadi daha 4 ayi doldurmadik ama ilk 3 aya gore bayagi az aldi zaten 3 aydan sonra kilo alimi ilk 3 ay gibi olmuyomus ben bu zamana kadar hep emzirdim cok nadirde olsa gun icinde bir olcek verdigimde oldu mesela dun bi olcek verdim bugunde bi olcek vercem galiba sutum azaldi biraz sizin nasil bebislerinizin kilosu
Canim nete 4 aylik bebekler ne yapar diye yazdim ordaki yazilara bi bak istersen diyoki anne sutu yada mamayla besliyosaniz kilo alimi iyise 6 aya kadar bisey vermeyin ama beslenme durumu az ise yogurt meyve puresi falan verebilirsiniz diyo ama tattirabilirsin bundan bisey olmaz benceOglum 4 ay 6 gunluk yavas yavas ek gidaya baslasam mi karar veremiyorum.gec baslayinca bilincleniyorlar ve cok yemek seciyorlar.kizimdada 4,5 aylikken baslamistim.
320 gram aldiginda doktor mamayami basla dedi benim kizim 3 kilo dogdu 3 aylik oldugunda 7 kilo olmustu boyuda 61.5 kizim ole cok kilolu durmuyo sanirim benim sut yaramisti aylik kilo alimi falan iyidi hemsire boy ve kilo olarak ortalamanin ustunde demisti bi hafta sonra 4 ay olcaz evde bi tarttim 400 500 gram falan almis iyi gorunuyo suan ama bi hafta sonra kontrolde belli olur belki bende mamaya baslarim cunku sutum anca yetiyo senin benegin ne kadar siklikta emiyoduBiz 5 aylık olacaz 3 gün sonra . 4. Ay kontrolde 320 gr almıştı iki öğün mamaya başladık .. Bende sadece emziriyordum .. Oluyor yani .. 27 temmuzda sağlık Ocağında 6000 kg .. Tombiş bi bebek değil kızım Doğumu 2,800 dü zaten ..
Yarim gun calisucaksin ve annen bakacaksa gozun arkada kalmaz canim.sanslisinKızlar işe baslicam bende, sınıf ogretmeniyim. Sabahciyim. En gec 1 de evde olucam. Biraz ona guveniyorum ve annem bakacak kızıma. Offf umarim zorlanmayiz, çalışmak istiyorum, evde cok bunaldim, sürekli evdeyim, üstümü bile degismiyorum, pijamayla dolaşıyorum, makyaj yapmiyorum, kendimi çok bosladim, aslında bebeğim uysal, yaramaz değil ama evde olunca kendime bakmıyorum işte. Hoşlanmıyorum bu durumdan, yarim gün calisicam. Ama kızım çok huysuzlanirsa izne ayrilirim...
4. Ay kontrolde Benlm kızımda 5,800 geldi mama başladık 2 öğün 12 gün sonra 6000 kg geldi artık tartı farkı mı mama mi yaradı bilmiyorum .. Anne sütü mi ? Mamayı biz 4. Ayda 320 gr Alınca başlamak zorunda kaldık ..neenone cevabın için teşekkürler. Memede uyutmaktansa ayak daha mantıklı gibi.Su an ücretsiz izin deyim ama ileride annemde ayağında sallayarak uyutabilir. Maşallah bu arada herkesin bebeği gayet iyi durumda.en küçük benimki galiba 4 aylik kontrollerde kilo 5250 boy 59 kafa çevresi 40 di.
Iki öğün 90 ccMama verenler gunde ne kadar veriyorsunuz
Evet canım 500 gr altınfa olunca mama deniliyor Benlm kızda320 gr Alınca iki öğün mamaya başladık ..320 gram aldiginda doktor mamayami basla dedi benim kizim 3 kilo dogdu 3 aylik oldugunda 7 kilo olmustu boyuda 61.5 kizim ole cok kilolu durmuyo sanirim benim sut yaramisti aylik kilo alimi falan iyidi hemsire boy ve kilo olarak ortalamanin ustunde demisti bi hafta sonra 4 ay olcaz evde bi tarttim 400 500 gram falan almis iyi gorunuyo suan ama bi hafta sonra kontrolde belli olur belki bende mamaya baslarim cunku sutum anca yetiyo senin benegin ne kadar siklikta emiyodu
Benim kizda gunduz en fazla 2 saatte bir emiyor genelde 1 saat olunca mizirdanmaya basliyo bazen 1 bucuk saat bazen 2 saatte emziriyorum ama sureyi uzatmaya calisicam cunku bi yazida okumustum 3 4 saatlerde emzirilmesi gerekir diyodu zaten git gide surenin uzatilmasi gerek gece mesela 12 de emzirirsem 6 ta 7 ye kadar uyuyabiliyor bakalim 1 hafta sonra kontrolde durumumuz belli olurEvet canım 500 gr altınfa olunca mama deniliyor Benlm kızda320 gr Alınca iki öğün mamaya başladık ..
2 saatte bir emiyor tabi Gündüzleri çok istemiyor bende uyku sersemliği ile veriyorum o zamsn alıyor .. Gece da aynı 3/4 saatte bir emiyor gözler kapalı şekilde ..
Canim korkma su an sindirim sistemleri ek gidayi tam eritemiyor annm bnmkine kiraz vermisti gecen gun. hic ogutulmeden olduğu gibi cikti kakasindan kirazAllah razi olsun senden.icimi rahatlattin gece boyu kafayi yedim.agladim birdaha vermiycem zaten.cvp verdigin icin cokkkkkk tesekkur ederim.
Bisey sorcaktim karpuz kirazvfalan veriyosunuz ne kadarlikki bebisiniz merak ettimCanim korkma su an sindirim sistemleri ek gidayi tam eritemiyor annm bnmkine kiraz vermisti gecen gun. hic ogutulmeden olduğu gibi cikti kakasindan kiraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?