2015 Nisan Anneleri

Kizlar facebook grubunun adi nedir ben burdn takip ediyordum facebook kullanmadigim icin ama burda cok paylasimda bulunulmuyo artik esimin facebook adresi ile ordan takip etmeye baslamak istiyorum

Rota asisini yaptircaktim ishal durumu oldu bana gore simdi duzeldi biraz ama zamani geciyo diye saglik ocagindaki hemsireye sordum cunku 3. Ay da yapiliyo 4. Ayina yaklasmasin demisti asi icin 10 gun sonra kizim 4. Ayini doldurcak hemsire bence yaptirma dedi zaten 1 sene koruyo hem eylulde hava guzel olur dedi bende vazgectim ben 1 seneden fazla koruyo diye biliyodum o yuzden vazgectim

ben 7 temmuzda 1 doz yaptirdim 2 dozu 7 eylul dedi hemsiremiz.ama 1 seneden fazla koruyor diye biliyordum

Ben duydugumdan degil tahmin ediyodum uzun sure korur diye bugun saglik ocagindaki hemsiremiz telefonda dedi bana 1 sene koruyomus diye bende cok takmadim vazgectim yaptirmaktan zaten 4. Ayina taklasiyo asi 3 aylikken yapilmasi uygun hem asiyi yaptirsak iyi olur tabi ama bunu ekstra olarak goruyrum o yuzden sorun etmedim yaptirmicam

Benim oglumda artik iyice birakti emmeyi. Bizimkide 16 sinda 4. Ayini bitiriyor. Bir hafta once 2-3 kere cekip birakiyordu simdi memeye yaklastirirken kafayi geri itiyor. Neden boyle oldu anlamadim cok uzuluyorum. Herseyi denedim ama yok. Sutumu sagiyorum ama azalma var yakinda hic gelmeyecek sanirim..

Kizlar bebeklerinizle gun icinde nasil vakit geciriyorsunuz?

Ben ailemden uzakta yasiyorum, etrafimda bebekle ilgilenecek kimse yok, esim cok yardimci oluyor ama haftaici ise gidiyor.

Bazen ev isiydi, yemekti derken kizimin tek kaldigi oluyor oyun minderinde. Ayrica hic istemesem de bazen tv'ye, ipad'e takildigi da oluyor 5-10 dk kadar ben ya da esim izlerken.

Yuruyuse cikartiyorum, konusuyorum, sarki soyluyorum, oyun oynuyorum, cocuk kitaplarina bakiyoruz birlikte ama yetmiyor; mutfaga yanima aliyorum kimi zaman, bir sure sonra agliyor dogal olarak.

Keske etrafinda bir cocuk filan olsa diye dusunuyorum; 2. cocugu yapmak istemiyordum ama sirf kizim tek kalmasin, bir kardesi olsun, bir arkadasi olsun diye yapmaya karar verdim.

Canım 1 sene değil çok uzun süre koruyor. Çünkü kızım 3 Yaşında hala da her ishal olduğumuzda doktorumuz rotayı yaptırdığımız için rahat olun diyo. Ve önemli olan 6. Aydan önce iki dozunun yapılması. Kızımda geç kalmıştık 4,5 aylıkken ilk dozunu 6. Aya yakın da 2. Dozunu yaptırmıştık

Canim bana 2 gun once hemsire dedi kizim 9 gun sonra 4.Ayini doldurcak dedimki gecmi kaldik cunku 4. Ayina yaklasmasin demisti asi icin. Hemsirede istersen yaptirma eylulde havalar guzel olur zaten 1 sene koruyo dedi o yuzden vazgectim peki sizin 4.5 aylikken nasil yaptilar bisi demedilermi ben suan gec kaldigimizi dusunuyorum

Kizlar kizimin kakasi her zaman degil ama bazen sumuksu gibi oluyor bi de icinde putur putur beyaz seyler var bu isin normali nedir beyazliklar normal mi bi de sumuksu neden olur Sizin bebislerinizin nasil

Masallah bence gayet guzel ilgileniyorsun canm ayni seyleri ben de yapiyorum ama bazen mecburen isleri yapmak icin yalniz birakabiliyorum kizimi bu da normal sanirim yardimcimiz olmadigindan islerinde bi sekilde yapilmasi lazim. Ben de sarki soyluyorum konusuyorum oyun oynuyorum ellerimi ellerine koyuyorum ellerimle oynuyor oyun halisina koyuyorum jimnastik yaptiriyorum sanirim simdilik bunlar yeter miniklerimize

Canim olmasi gerekeni yapiyosun bende senle ayni durumdayim ailem sehir disinda kayinvalidem cok yakin degil ama yakinlar bize ama 3 4 gune bir gidip geliyoruz onlara evde kizimla basbasayim babasi is geregi bi gun calisiyo bi gun calismiyo bende gun icinde senin gibi yapiyorum suan havalar sicak diye hergun banyosunu yaptiriyorum boyun kaslari gelissin diye yuzustu yatiriyorum oyun minderine yatiriyorum oyuncaklariyla oynuyoki gorselligi artiyo zekasini gelistiriyo hergun konusuyoruzki erkenden konusmayi ogrensin erken konusan bebeklerde zeki oluyolar bazen parka goturuyorum seyretsin diye yani yalniz yetistirmek istemiyoruz ama 2. Bebek icin cok erken hem bizim vucut ve psikolojik olarak toparlanmamiz icin hemde 3 4 yas farki olsunki birinin biraz akli ersin cok zor olur yoksa dedigin gibi yaninda olamiyoruz ev isi yemek isi falan bende bazen mutfaga aliyorum biraz duruyo sonra ilgilen benle diyo ev temizlemeyi gectim dogru duzgun yemek yaptirmiyo ama su oyun minderi bayagi ise yariyo oyuncaklaryla oynuyo bayagi vakit geciriyo

Kizlar size tavsiye etmeden gecemicem bebisleriniz icin oyun minderi oyun ormani diye geciyo
Kizlar kizimin kakasi her zaman degil ama bazen sumuksu gibi oluyor bi de icinde putur putur beyaz seyler var bu isin normali nedir beyazliklar normal mi bi de sumuksu neden olur Sizin bebislerinizin nasil
Heralde normal olan o benim kiziminda kakasinda genelde beyaz puturcukler var sumuksu kivam pek yok sen emziriyomusun mamami veriyosun

Kizlar size tavsiye etmeden gecemicem bebisleriniz icin oyun minderi oyun ormani diye geciyo

Heralde normal olan o benim kiziminda kakasinda genelde beyaz puturcukler var sumuksu kivam pek yok sen emziriyomusun mamami veriyosun
Emziriyorum canim onceden yoktu simdide ara ara olunca merak ettim acikcasi

Sütünü sagip biberonla mi veriyosun benim kiz biberonda almiyo. Cay kasigiyla vermeye calisiyorum 3-4 kasiktan sonra almiyo oturup agladim artik dün caresizlikten nasil beslicez napicaz Bu sicaklarda barsaklari kurucak ne bileyim artik dogru duzgun düşünemiyorum.

Canim lansinohun biberonunu denedinmi bizimki sadece onu aliyo aventin biberonunu almiyo.hem anne memesinide biraktirmayan bi biberon

canım aynı düşünüyoruz, bende uyumuyorum ve nasıl yaparım bilmiyorm milletin çocuklarına da çok faydalı olabileceğimi sanmıyorum ayrıca doktora yapıyorumÇalışmazsam hem daha dinç olur Kıvançla daha iyi ilgilenirim hem boş kalınca bişeyler okurum diyorum kafayı yemelik bir durum tam bu çalışma çalışmama işi 6 aylık oluyorlar çok küçüklerBende çalışmamaya yakınım son zamanlarda para bir şekilde kazanılır bu günler geri gelmez gibi geliyor sonra pişman olurum

nerdeee bu ay huy yine değişti gündüz emmiyor sağıp veriyorum eee tek gece emmeyle süt olur mu sağma makinası bebek kadar uyarmıyor memeyi süt azaldı epey oğlan emince çok güzel geliyordu artık epey azaldı tek gece emiyor ama ona da razıyım ben devam sütü takviye gidiyorum doğdu doğalı sadece i emdiği haziran ayı tek anne sütüyle beslendi onun dışında az çok hep devam sütü aldı maşallah gayet iyi doktorumuz da olumlu gerilme dedi ben ağla ağla öldüm niye emmiyo bilmem ne seni o kadar iyi anlıyorum ki canım insan çok üzülüyor bir de sütün var çocuk emmiyo bu daha acı makine biberon çok verimli olmuyor maalesef her ay başka biberon beğeniyo oğlan benimki de cins :)önce avent tombl anne memesi taklit eden bi biberon var onu alıyordu sonra onu istemedi dr.Brown kolik karşıtı gaz yapmayan bi doğal akım biberonu var şimdilerde ona sardı neyseki anne sütünü ona koyunca devam sütünü de ona koyunca içiyor beslenior su da veriyorum ben doktorlara bakacak olursak valla idrar yolu enfeksyonu olur çocuklar bu sıcakta doktorum sağ olsun rahatım artık dedi ki bu kadar hırpalama bağışıklık diye kendini yok anne sütü bilmem ne aldığı kadar dedi her çocuk farklıymış dedi önemli olan gebelik beslenmesi bak dedi ben 5 gün anne sütü içmişim hiç hasta olmam en kötü doktor olur oğlun dedi:)))örnekler verdi emmeyen bebek hastalarından vs. yavaş yavaş meyve yoğurtta dudaklarına sürmeye başladım herşeyin başı kontrollü ama rahat huzurlu ve sevgi dolu olmak stres olunca biz inan hissediyorlar bende aynı senin gibiydim hiç gerek yokmuş...umarım destek olabilmişimdir canım.Oğlum 19 mart doğumlu 7 kg 64 cm maşallah sınırlar dahilinde normal bi çocuk çok tombul olması da gerekmiyor...:))mutlu anneler mutlu bebişler :))şurda az dayanalım ek gıda sezonu geliyoooooo:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…