2015 Nisan Anneleri

Ucretsiz izine çıktığım için benim eşim başvurmustu es yardımını aldı 150 tl imiş galiba.
Kızlar ne zamana kadar izin kullanacaksınız?
Canım bende ölemi bölemi derken istifa ettim tek maas evet çok zorlanıyorz borçlar flnda var ama Allah büyüktür bir şekilde atlatırıZ dedik

Slm kizlar. Uzun zaman oldu yazmayali. Annelik nasil gidiyor. Uykusuz geceler devam ediyor mu?

Arkadasim gunde ne kadar pekme veriyosun sormak istedim. Sen bu wk gida olsun bebek bakiminda olsun baya bilgili tecrubelisin takip ettiğim kadariyla. Keske yakin otursak arkadas olsaydik burda bi arkadas bile yok. Şunu soyle yap hadi bunu yapip yedirelim dicek bi anne de yok wn azindan deatek olmak icin konusup rahatlardi insan napalim Kismet. Ben zorlaniyorum kızima bakarken malum emmek istemiyo ek gidada yogur pek sevmedi icinde meyve vwya pekmez olmadan yemiyo meyve puresi bide. Birde bi kac gun yumurta sariai 1-2 cay kasigi verdim sulandirdim. 6,5 ayligiz bu arada. 3 gündür büyük tuvalete çıkamamisti dun zeytinyagi surdum pamukla poposuna biraz yapti cok kati findik tanesi hibi yapti aksam biraz daha fazla yapti büyük insan gibi niye böyle oldu su icmiyo zorluyorum sagdigimi veriyorum oda azaldi. Biraz gun kurusu kayisiai kaynatip versim bu sabah biraz daha yapti. Ben beceremiyorum herhalde yedirmesini cok mu geliyo acaba arkadasim arda tarhana vermwye calisiyorum. Muhallebi hic yapmasim nasil yapicaz Kabiz yapar mi o da. Kabah haslayip püre yaptim yemwdi mesela ama aksam yemekte pirinvli patatesli kabak vardı tattirdim agzini açtı istedim cok şaşırdım ama salcali yagli vereyim mi ki. Nasil bi Düzen olusturayim gunde uc Kere sut veya mama verebiliyorum eger az ek gida versiysem sutude cok az iciyo. Başını agrittim ozur dilerim.

Canım bende ölemi bölemi derken istifa ettim tek maas evet çok zorlanıyorz borçlar flnda var ama Allah büyüktür bir şekilde atlatırıZ dedik
Evet canım zor haklısın.
Kamuda olduğum için öyle birşey düşünmüyorum.Bakalim artık zamam ne gostercek kişi atlatsam galiba allah sağlık versin

Evet canım zor haklısın.
Kamuda olduğum için öyle birşey düşünmüyorum.Bakalim artık zamam ne gostercek kişi atlatsam galiba allah sağlık versin
Evet canım en azından hem büyümüşte olur biraZcık haklısın ben özel sektörde oldugumdan ayrıldım çalısma saatlerimiz baya uzun ve yolumda baya sürüyodu hayorlısı olsun cnm

Estagfurullah canim venimde ilk bebegim banada yardimci olan yok annemler kaynanam var ama onlara kalsa hazir kek salcali yemekler tursular bile yedirirler o yuzden onlarin dedigini yapmiyorum kesinlikle netten arastiriyorum yada uretiyorum iste anne gurme oldum bebegime yogurt benimkide sade yemiyo bide malum ev yogurdu eksi oluyo bende pekmez katiyorum aslinda yogurtla pekmez vermek demirini azaltiyo ama yogurdu yesin diye o sekilde ilkindi sattindevogun olusturdum pekmezi aslinda 1 tatli kasigi kahvaltida yumurta sarisina katiyorum hem sulandirmak icin hemde yemesi icin ayriyyetten kahvaltida peynir ve aptamil 7 tahilli yapiyorum azda tereyag veriyorum saat 1 de sebze puresi yada kiymali tarhana veya sehriye corbasi bazende kumpir yapiyorum ikindi yogurt dedigi sekilde 6-7 gibi 3-4 kasik elma armut yada muz puresi bazende havuc suyu yatmadan once dedigim gibi aptami 7 tahilli yada kendim yulaf unundan muhallebi yapip yediriorum bol su iciyo bol emiyo kabizlik icin dedigin gibi gun kurusu armut balkabagi bagirsak calistiriyo yedirebilirsin sebze puresine hakiki zeytin yagi ekle su icir cok sukur kabizlik cekmedik tam bir bilgim yok okonuda burdski arkadslar yardimci olurlar sana bide salcali yemek verme canim 1 yasina kadar bildigim kadar yardimci olurum canim sonucta cogumuzun ilk bebegi cok bir bilgimz yok tabikide sorarak ogrenicez ben bu sekilde yapiyorum simdilik canim

Peki canim suyu nasil kasikla mi iciriyosun benimkide icmiyo biberonda da kasikla da sevmiyo Nasil alistiricam bilmiyorum uzum suyi seviyo auyin içine katiyorum biraz. Ama su ya alismasi lazim degil mi.

Kizlar herkese iyi aksamlar yardiminiza ihtiyacim var.ben ogkuma sabahlari birtane yumurta sarisi az tuzsuz peynir tereyagi ve mandaline suyu veriyorum.oglen asure verdim saat 3 gibi sehriye corbasi verdim aksam 7 gibide mercimek corbasi verdim bu corbalar 1 kepce bazen 2 buluyor ve bu aralarda emziriyorum ama oglum doymuyor surekli biseyler istiyor.sutumde cok cok hareke
Peki canim suyu nasil kasikla mi iciriyosun benimkide icmiyo biberonda da kasikla da sevmiyo Nasil alistiricam bilmiyorum uzum suyi seviyo auyin içine katiyorum biraz. Ama su ya alismasi lazim degil mi.
Canim slm benim oglum suyu bardakla iciyor bizim ictigimiz gibi ilk baslarda icemiyordu itiyordu ben aklima geldikce kucagima aldim ilk basta kendim ictim sonra ogluma verdim oyle alisti.simdi elimdeki bardaga uzaniyor iciyor ictikten sonrada oynuyor.bence dene ilk basta kendin ic sonra bebisine ver bi kac gun yap bak goreceksin nasil iciyor.ben ogluma hic biberon kullanmadim.

Bende kasikla veriyordum canim zor oluyodu alistirma bardagi aldim ilk baslarda icemiyodu simdi alisti icebiliyo artik dene istersen sende

Canim artik buyuyolar ve doymuyolar bende oyle 4 ogun veriyorum daha aralardada masada ne yersek onada tattiriyorum gecen gece.muhallebi yemeden uyudu saat basi emmeye kalkti e tabi saat basi olunca memde sut kalmadi hemde stres yaptim ac kaldi cocuk diye sabahin 6 da muhallebi yaptim doydu yavrucak odoydu bende doydum

Tamam kizlar alistirma bardagini ve normal bardaktan icirmeyi deniyim. Bu arada o yaptigin muhalebi tarifini yazarmisin yoksa daha once yapmış oldugun tahilli hazir muhallebimi.

Ay maşallah kızlar ya ne güzel bebekleriniz yemek istiyor. Bizimki hiçbişey yemek istemiyo, ek gıdaya başlayalı 2 ay oldu hala ağzından iterek yiyo yerse mama bile bi ölçek anca içiyo.. Çok zor ya önceden sebze pürelerini severdi artık onu da yemiyo kahvaltı da yemiyo inş düzelir

Bu arada hala salliyorum kizimi.12 olmadan uyumuyo. Istiyorum ki 10 a kadar uyusun. Dun aksam 6 gibi geldi uyutmadim 8 de uyuttum 1,5 da uyandi aralarda da hep uyanmisti. Sonra 1,5 da uyandi oyun istiyo ne yaptiysam uyutamadim 4 de uyudu mahvoldum ya. Cesaret edemiyorum simdi erken yatirmaya 6-7 gibi uyuyo 8 de kalkiyo ve suan uyudu daha. Nasil duzene gircez bilmiyorum.

Evet dedigin gibi canim doymuyorlar.muhallebi yapmadim ben sutlac filan veriyorum bide muhallebi yapiyim bari.bende sofraya oturdugumda veriyorum yediklerimizden vermeyince agliyor:)ekmek vermeye basladinmi canim?

Tamam kizlar alistirma bardagini ve normal bardaktan icirmeyi deniyim. Bu arada o yaptigin muhalebi tarifini yazarmisin yoksa daha once yapmış oldugun tahilli hazir muhallebimi.
Canim bence alistirma bardagi alma direk kendi ictigimiz bardaklarla basla ben aldim bostan para verdim gerek yok yinede kendin bilirsin.

Canim hem aptamil 7 tahilli veriyorum hemde yulaf unundan evde kendim yapiyorum 1 bardak suya 2 tatli kasigi yulaf unu ekleyip topaklanmasin diye yavas yavas kaynayana kadar karistiriyorum kaynadiktan sonra 1 2 dk kisikta pisiyo tamam icine tatlansin diyede pekmez kouuyorum meyvada koyabilirsin canim bebeginin sevdigi meyvalardan yanliz yulaf ununu aktardan kendin cektir marketteiler bayat olabiliyo cok cabuk bayatladigi icin biz dolabinin kapaginda muhafaza et pisirirken kotu bir koku varsa agzina aldiginda acimsi bir tat varsa bayattir bebegine verme canim onun disinda cok besleyici

Evet dedigin gibi canim doymuyorlar.muhallebi yapmadim ben sutlac filan veriyorum bide muhallebi yapiyim bari.bende sofraya oturdugumda veriyorum yediklerimizden vermeyince agliyor:)ekmek vermeye basladinmi canim?
Arada kahvaltida tam bugday veriyorum minik minik canim devam sutuyle islatop peynire buluyorum yiyo ama asil 8. Aydan sonra ruseymili tam bugday ekmegi var ondan baslicam bir aydaha boyle arada veririm alissin diye

Canim o bir donem benimkide ilk baslarda yiyen cocuk 15 gun sevdigi yemekleri bile yemedi ama ben pes etmedim sunmaya yedirmeye devam et canim 2-3 kasikta olsa yesin zamanla alisacak kendi istiycek canim

Arada kahvaltida tam bugday veriyorum minik minik canim devam sutuyle islatop peynire buluyorum yiyo ama asil 8. Aydan sonra ruseymili tam bugday ekmegi var ondan baslicam bir aydaha boyle arada veririm alissin diye
Bende veriyim diyorum artik yoksa doymayacak.

Benim oglumda yemiyordu cnm ama 2 kasik 3 kasik derken simdi kendi istiyor.cok israr etme akisina birak duzene girecektir.yemek yerken yaniniza al bizi taklit ediyorlar kuzucuklarimiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…