- 17 Şubat 2015
- 400
- 389
- 88
Meyva suyu yerine meyva puresi vermeni tavsiye ederim. Bir de corbayi bilemem ama meyva ve sebzeleri her zaman hazirlar hazirlamaz, taze taze vermek daha iyi kanimca, vitaminleri ölmemesi icin.merhaba kızlar bende mayıs annesiyim ve ek gıdalara geciyoruz artık .. siz başınızdan gecirdiniz bilirsiniz diye sormak istedim sebze corbası yogurt ve meyve suyuna yavas yavas gececegimizi dün anlattı dr.
biraz once elma suyu sıktım ve verdim 1 tatlı kaşıgı kalan elma suyunu dolapta 2 3 gün saklamayı yrnda ondan vermeyi düşünüyorum dogrumu yaptıgım ?
yogurdu nasıl mayalıyorsunuz günlükmü hangi sütten ?
sebze corbasını günlükmü yapacagım siz yapıp dolapta bekletıp ertesı gunde verdınızmı?
Yok canim saklama sakin oyle taze yap zaten hemen karariyo meyvalar midesini bozarsin az yap gunluk yedir herseyi gunluk ve taze yapmalisin ben 2 aydir hic daha dolata bekletmeyi birak 1 saat bile acikta bekletip vermedim hersey taze tazemerhaba kızlar bende mayıs annesiyim ve ek gıdalara geciyoruz artık .. siz başınızdan gecirdiniz bilirsiniz diye sormak istedim sebze corbası yogurt ve meyve suyuna yavas yavas gececegimizi dün anlattı dr.
biraz once elma suyu sıktım ve verdim 1 tatlı kaşıgı kalan elma suyunu dolapta 2 3 gün saklamayı yrnda ondan vermeyi düşünüyorum dogrumu yaptıgım ?
sebze corbasını günlükmü yapacagım siz yapıp dolapta bekletıp ertesı gunde verdınızmı?
Ne pekmezi kullaniyorsun canim? Hangi marka?Estagfurullah canim venimde ilk bebegim banada yardimci olan yok annemler kaynanam var ama onlara kalsa hazir kek salcali yemekler tursular bile yedirirler o yuzden onlarin dedigini yapmiyorum kesinlikle netten arastiriyorum yada uretiyorum iste anne gurme oldum bebegime yogurt benimkide sade yemiyo bide malum ev yogurdu eksi oluyo bende pekmez katiyorum aslinda yogurtla pekmez vermek demirini azaltiyo ama yogurdu yesin diye o sekilde ilkindi sattindevogun olusturdum pekmezi aslinda 1 tatli kasigi kahvaltida yumurta sarisina katiyorum hem sulandirmak icin hemde yemesi icin ayriyyetten kahvaltida peynir ve aptamil 7 tahilli yapiyorum azda tereyag veriyorum saat 1 de sebze puresi yada kiymali tarhana veya sehriye corbasi bazende kumpir yapiyorum ikindi yogurt dedigi sekilde 6-7 gibi 3-4 kasik elma armut yada muz puresi bazende havuc suyu yatmadan once dedigim gibi aptami 7 tahilli yada kendim yulaf unundan muhallebi yapip yediriorum bol su iciyo bol emiyo kabizlik icin dedigin gibi gun kurusu armut balkabagi bagirsak calistiriyo yedirebilirsin sebze puresine hakiki zeytin yagi ekle su icir cok sukur kabizlik cekmedik tam bir bilgim yok okonuda burdski arkadslar yardimci olurlar sana bide salcali yemek verme canim 1 yasina kadar bildigim kadar yardimci olurum canim sonucta cogumuzun ilk bebegi cok bir bilgimz yok tabikide sorarak ogrenicez ben bu sekilde yapiyorum simdilik canim
Canim koyden babaannem gondrdi kendi yapmisNe pekmezi kullaniyorsun canim? Hangi marka?
Esimde haftaya verecek dilekceyi. Ben ocak ayında başlamayı düşünüyorum işe. Sen ne zaman başlıcaksinSenin ücretsiz izne çıktığına dair karar veya ayrılışına dair kurumunun yazısı ve dilekçe okul müd ne ..benim eşimde öğretmen o yarın verecek dilekçeyi ..
Ben buzluğa atıyorum kalan olursa o Zaman vitamin kaybı olmaz tekrar vereceğin Zaman erir erimez verirsen sorun olmuyor . Yoğurt günlük makbul CNm . Ben Demir eksikliği olur diye her gün yoğurt yedirmiyorum . Sebze yemeklerini ise en az bir gün sonrası veriyorum . Veremezsem buzlağa atıyorum CNm.merhaba kızlar bende mayıs annesiyim ve ek gıdalara geciyoruz artık .. siz başınızdan gecirdiniz bilirsiniz diye sormak istedim sebze corbası yogurt ve meyve suyuna yavas yavas gececegimizi dün anlattı dr.
1 yıl kesin gibi 2 de mali duruma göre :)Esimde haftaya verecek dilekceyi. Ben ocak ayında başlamayı düşünüyorum işe. Sen ne zaman başlıcaksin
Merhaba canım ben dolapta saklamıyorum hiçbirşeyi yaptıgım anda veriyorum yiyeceği kadar taze Taze vermen en doğrusu meyvelerin istersen suyunu değil kendini versen daha faydalı cam rendede rendeleyip veriyorum ben elma armut bunlar zaten çabuk kararıyor hemen vermelisin.yoğurtu ben sek günlük cam şişe sütten mayalıyorum küçük kavanoza yapıyorum 2 günde bir yenisini haZırlıyorum.sebzeyide daha çok püre gibi yapıyorum onuda azar azar yiyeceği kadar yapıyorum ertesi güne bırakmıyorum herşey taze günlük yaparsan daha iyi canım kalan porsiyonuda sen kaşıkla canım bebiş ertesi gün tazesini yesin :)merhaba kızlar bende mayıs annesiyim ve ek gıdalara geciyoruz artık .. siz başınızdan gecirdiniz bilirsiniz diye sormak istedim sebze corbası yogurt ve meyve suyuna yavas yavas gececegimizi dün anlattı dr.
ya aslında yemek ıstememe degıldır belkı bızımkıde suaralar yemek yerken etraftakı hersey ılgısını cekıyo hersyele oynama ıstıyo dıkkatı dagılıyo bırı varsa yemıyo. bende onu ılgısını cekecek herseyı kaldırıp sadece ıkımız varken yedırıyorum hop yutunca hemen sıradakı gelsın dıye agzını acıyo. ama bırı varsa yada bısey dıkkatını cektıyse onu almadan yemıyo oyun ıstıyoAy maşallah kızlar ya ne güzel bebekleriniz yemek istiyor. Bizimki hiçbişey yemek istemiyo, ek gıdaya başlayalı 2 ay oldu hala ağzından iterek yiyo yerse mama bile bi ölçek anca içiyo.. Çok zor yaönceden sebze pürelerini severdi artık onu da yemiyo kahvaltı da yemiyo inş düzelir
canım kacta uyutmka ıstıyosan o saat geldıgınde uykusu gelmemıs olsa bıle uyku moduna gecmelısın yanı 8 de mı uyutmak ıstıyosun 8 de altını ustunu degıstır karnını doyur ısıgı kapat. ben once bıraz ayakata dolanarak karanlıkta pıspıslıyorum sakınlesınce ayagıma alıp sallıyorum 10-15 dakıkaya uyuyo.boyle duzensız olması hem senın ıcın hem bebek ıcın kotu. bebekler rutını sever az sonra ne olacagını bılmek ısterler ve rutınde kendılerını guvende hısseder. tabı bazen krız olmuyo degıl bızdede aglamalar gece uyanıp uyumamak gıbı ama bellı bı rutını var. ve mesela 8 demı uyutmak ıstıyosun asla aksam 5-8 arası uyku yaptırma. bı kac gun dene ınan bebekler bızden once alısıyoBu arada hala salliyorum kizimi.12 olmadan uyumuyo. Istiyorum ki 10 a kadar uyusun. Dun aksam 6 gibi geldi uyutmadim 8 de uyuttum 1,5 da uyandi aralarda da hep uyanmisti. Sonra 1,5 da uyandi oyun istiyo ne yaptiysam uyutamadim 4 de uyudu mahvoldum ya. Cesaret edemiyorum simdi erken yatirmaya 6-7 gibi uyuyo 8 de kalkiyo ve suan uyudu daha. Nasil duzene gircez bilmiyorum.
kesınlıkle verme ben anında yedırıyorum meyveyı yemedıgını kendım yıyorum yada dokuyorum.bırak 2-3 gunu -3-4 saat bıle beklememelı. hıcbı besleyıcılıgı kalmıyor.merhaba kızlar bende mayıs annesiyim ve ek gıdalara geciyoruz artık .. siz başınızdan gecirdiniz bilirsiniz diye sormak istedim sebze corbası yogurt ve meyve suyuna yavas yavas gececegimizi dün anlattı dr.
dudak etrafındakı kızarıklık alerji belirtisi. kasık maması içersindeki bişey alerji yapıyo olabılırKizlar hipp markanin tahıl bazli sutlu meyveli kasik mamasi olur mu tahil bazlı yaziyo kabiz Yapar mi. iki gun once Kabizlik yasamistik bundan once bir kere kullanmistim. O mu yapti baska bisey mi bilemedim. 6. Ayin sonunda yaziyo birde tedirirken haxir mamalari dudaklarinin etrafi kizariyo.
canım ne dokunuyo acaba yogurda bı an once cıksa tahlıller. yazık yavrucaklar o kucucuk bdenlerın acı cektıgını gormek cok uzucu.kızlarr minanın boynunda yaralar çıkmıştı iki aydır vardı önce çok önemsemedim isilek falandır diye sonra çoğaldı yoğurttan şüphelendik geçen hafta doktora götürdüm kan idrar gaita hepsini istedi ikisi 10 gün sonra çıkacak kesin bişey demedi en iyi sen bilirsin ne dokunduğunu dedi alerji şurubu verdi yoğurdu kestik azalır gibi oldu dün yine çoğalmış sırtına doğru inmiş ve çocuk çok huzursuz acıyo galiba dün akşama kadar ağlamış annem üflüyorum susuyo diyoçok üzülüyorum ne yapacaksam
Canım benim ya minik kuzu kaşınsa kaşıyamaz da... öncekine göre farklı ne verdin canım onu bi gözden geçir, iyileşene kadar ek gıdayı da biraz kes istersenkızlarr minanın boynunda yaralar çıkmıştı iki aydır vardı önce çok önemsemedim isilek falandır diye sonra çoğaldı yoğurttan şüphelendik geçen hafta doktora götürdüm kan idrar gaita hepsini istedi ikisi 10 gün sonra çıkacak kesin bişey demedi en iyi sen bilirsin ne dokunduğunu dedi alerji şurubu verdi yoğurdu kestik azalır gibi oldu dün yine çoğalmış sırtına doğru inmiş ve çocuk çok huzursuz acıyo galiba dün akşama kadar ağlamış annem üflüyorum susuyo diyoçok üzülüyorum ne yapacaksam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?