2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
selamlar güzel anneler. sizlere bir şey sormak istiyorum. benim dün doktor kontrolüm vardı bugüne kadar hep progestan kullandım günde 3 defa doktora dedim bırakayım mı oda gel bir rahim ağzını ölçelim dedi. her neyse vajinal ultrasonla ölçtü gayet güzel kesebilirsin dedi. sonra 3 eylüle ayrıntılı ultrasona randevu aldım. 19. haftama filan geliyor. 16 eylülede fetal eko yani bebeğin kalbine ayrıntılı bakılacak. bu riskli gebeliklerde rutin bir işlemmiş. hiç yaptırdınızmı nasıl bir işlem. yine aynı şekilde ultrasonmuş. çocuk kalp doktoru bakacak ona. inşallah bir sorun olmadan atlatırız bu testide :) ama benim sorum şu dün doktor idrar ve kan tahlili istedi. sizlere bir göstermek istiyorum sonucumu.pazartesi doktora göstericem.

Gunaydin kizlar benim kiz 2 gundur foğru duzgun kipirdamiyor normalmiki ?

24ten sonra falan baaliyormus canim duzenli hareketlere merak etme iyidir bebisin yarin da cok hareket ediyor dersin hem artik normal bebekler gibi uyku duzenleri de olusuyormus uyuyorlar uyaniyorlat kolay mi annesi :)

Biz geldik ayrıntılıdan, turp gibiymişiz çok şükür. Darısı bekleyenlerin başına. :)
Gözün aydın maşaallah kuzuna.
kızlar aşırı tepki veriyorum her şeye
saçma şeylere bile o kadar kızıyorum ki her şey gözüme batıyor, çoğu kişiye sinir olduğumu hissediyorum
buna benzer durum yaşayan var mı
Ben de öyleyim maalesef. Hele şu son haftada kırmadığım insan kalmamıştır etrafımda. Okullar açılmadan geçse de öğrencilere yazik olmasa :)

silaa canim dun okudum basina gelenleri ama yazamadim biraz rahatsizdim gecmis olsun agrilarin gecmistir insalla.. arkadaslarin dedigine katiliyorum bence de problem cikmaz umarim gonlunu ferah tut..

Merhaba canlarim gecem çok kötü geçti doğru düzgün uyuyamadım bi ara dalmısim ondada kucuk oğlumla ilgili cok kötü bir ruya gördüm korkarak uyandım.suan ara ara agrim var hala bebegim doğru dürüst kimildamiyor meger ne cok etkileniyormus annenin ruh halinden bebek hic böyle birşey basima gelmemişti.rabbim bidaha sikintiya dusurmesin bas ağrısından gözlerim sis uyandım bugün pazartesiye kadar beklemekten başka care yok rabbim yardımcımız olsun...
Ben iyiyim hormonlar beni etkilemedi derken böyle bir olayla ne hale geldim dünden beri de çok stresliyim aaa deseler yanlis anliyorum offf biran once toparlanmam lazım

canim ben tatlilari hep bir gun oncesinden yapiyorum hem lezzeti oturuyor hem zamandan tasarruf, ayrica sodali borek de bir gun onceainden hazirla ertesi gune kadar dolapta dinlendir uzerini strecleyip, ertesi gun misafirler gelmeden.bir saat once pisir hem dinlendigi icin cok daha lezzetli oluyor hem de taptazeee

artık hamilesin ve yakında bebeğin olucak,,,, onun için böyle her gelene çok hazırlanacağım diye uğraşma bence,,,,, basit iki tane yemeğin olsun onşarı yaparsın hemen,,,, ilk olarak hazır satılan kek karışımları varya onlardan bir paket al koy evine, bu hazırlarda asla ve asla kabarmama gibi bir problem olmuyor evdede süt ve yumurta da hep vardır herhalde,,,, zaten robotta iki pır pır at fırına mis gibi kek,,,,
birde tavuklu havuçlu pilav vardır ki çok güzel olur ve çok kolay
5-6 tane havuç
200 gr tavuk
2 bardak pirinç (ıslatılmış)
1 tatlı kaşığı karabiber,,
yarım çay bardağı zeytinyağı,,,
havuçları serçe parmağının boyunda ama biraz daha ince doğra,, sonra 200 gr tavuk ( incik , kemiksiz but) onlarıda ince ince doğra, tavuklarla, havuçları ayrı tencerelerde zeytinyağında kavur,,( kesinlikle ayrı tencerede olucak) , daha sonra kavurduğun tavukları , kavurduğun havuçların içine at ve 1 tatlı kaşığı karabiberi de at ve tuzunuda ekle daha sonra içine önceden ıslattığın 2 bardak pirinci at ve 4 bardak sıcak su dök,,, hiç karıştırma,,, suyunu çektikten sonra kapat ve 20-30 dakika bekle ,, daha sonra tencereyi geniş bir tabağa ters çekir,, üstü havuç ve tavuklu karabiberli, pilav,,,,
*püf toktası,,, tenceren yuvarlak olsun bombeli olmasın çok fazla,,
* havuçları tavukların içine değil, tavukları havucun içine at,,, yani pilav pişireceğin tencerede havuçları kavur,,,
* tarifi çoğaltmak istersen 300 gr tavuğa 3 bardak pirinç olabilir,, ama daha fazla yapma çünkü lapa oluyor,,,,,
afiyet olsun,,,,,

merhaba arkadaşlar, ben uzun zamandır siteye giremedim. belki birazdan soracağım soru sorulmuş konuşulmuştur . inanın kendimi çok kötü hissediyorum. yorumlarınıza çok ihtiyacım var. son doktor kontrolümde doktorum ultrasonda bebeğimin kalbinde parlaklık gördü. beni pediatri kardiyoloğuna yönlendirdi. gittim. doktor 18 haftalık olduğumu genelde 20. haftada baktığını söyledi. ısrarla ikili testimin sonucunu sordu. sonucun normal olduğunu söylememe rağmen sanırım 3 kez sordu. o böyle sorunca içimi bir korku kapladı. genelde ikili testi normal çıkanlarda bu parlaklıklar pek bir sorun yaratmıyor ama senin bebeğininkiler biraz büyük dedi 2 hafta sonra gel tekrar bakalım dedi. şimdi ben bebeğim küçük o yüzdendir diye mi düşünsem bilemedim. 2 hafta nasıl geçecek

geçmiş olsun,,, bence bir problem çıkmaz ve iki hafta sonra da bunu görürsün,,, sende üzüldüğünle kalırsın,,,
artık bizim kendimize psikolojik olarak da iyi bakmamız gerekiyor çünkü bizim endişe ve üzüntülerimizi anlıyorlar,,, ve buda onları karnımızda huzursuz ve rahatsız ediyor,,, hani derler ya hamile huzursuz olursa bebekde doğunca çok ağlar diye oda bunu doğruluyor işte,,, kalbini refah tut,, iyi bir perinatolog bul ve kendini rahtlatıcak bir meşgale bul kendini,,,,

İsim koyarken numoroloji ilmine dikkat etme konusunda ne düşünüyorsunuz arkadaşlar esimle benim kader sayimiz yedi anlatılan şeyler hakikaten bizi anlatıyor gibi anlama baktim oda ablam gibi çıkti anlatılanlar acaba aslı var mi ki bu ilmin...

canım ablamda 7 aylık hamıle
aynı sorun 1 ay once onda da oldu
bebeğin kalbınde parlaklık goruldu
ablamda sağlıkçı telaş yaptı
unlu bır prof. e gıttı
oda parlaklığı gördü
ısrarla 2 testin sonucu sordu, test sonucuna baktı
yapacak bırsey yok bekleyeceğiz dedi
sanırım dawn sendromlu bebeklerde oluyormus
ablamınkı bu ay kayboldu leke çok sukur
insallah senınkı de kaybolur

Imkanın varsa bekleme derim başka doktora git 2 hafta geçermi umarım hiç bi sorun yoktur üzme kendini ama beklemede

CNm B'nde 10 aylık evliyim yemek konusunda pek iyi değilim ama ikramlıklara bayılırım yaparımda buzlukta yufka böreğim kurabiyelerim ve aşk lokumum hep olur.. Yemek olarakta biber dolması ve sarma bulunduruyorum sarmayı kendim için ama Yemek yapmayı sevmem

Buarada kaçgündür hiç yazamadım arada takip etmeye çalıştım ama çok şey kaçırmışımdır kesin Umarım herkes çok iyidir ben hergün başağrısıyla mücadele ediyorum ama nebiçim bir ağrı sadece kaşımın üstü ağrıyor gözlerim kapanıyor nerdeyse

Kızlar hafta sonu sebebiyle heralde bugün forum cok sakin gidiyo canimda cok sıkılıyor

kizlar bas agrisindan mahfoldum butun gun birsey yapmadan bas agrisiyla durdum halada oyle durduk yere hasta ettim kendimi

papaya canim insallah bebegin cok sagliklidir bir sorun yoktur rabbim yardimcin olsun ...

Off tam herşey yoluna girdi artık evden çıkmaya da başlamışken biraz önce kahverengi lekelenmem geldi doktoru aradm önemli değil kahveyse dedi ve her ihtimale karşı pruloton depot iğne vurul dedi ama içim hiç rahat değil inşalla bebeğim iyidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…