Bu sabah aklıma bi konu takıldı.. Geçen hafta bizim apartmana böcekler için ilaçlama yapıldı. Kokusu fln yoktu kapı önünde ayakkabılarım kalmiş babet onun da bi güzel ilaçlamışlar. Ben bu 3-4 gün sonra bu ayakkabılarımı giydim. Birşey olur mu kızlar eşim çok pimpiriklenmememi rahat olmamı söyledi.. Bu ilaçlamaların bi etkisi var mıdır hamilelikte
Canım benim de kesem aşagıda. Doktor yukarda olmasını isteriz dedi ama önemli bisey değil sadece daha dikkatli ol dedi. Ağır kaldirma, yükseğe uzanma, ilişki yok dedi. Ben panik olunca keşke söylemeseydim dedi hatta. Bebek büyüdükçe plasenta yukarı çıkabiliyormuş zaten. Orda kalsa da çok büyük problem değil korkma. Sadece dikkat et, yorulma canım. Uzun süre ayakta kalma, çok fazla egilip doğrulma. Geçmiş olsun tekrar. Ben yarın tekrar kontrole gidicem bakalım benim mercimek umarım daha da aşağılara inmemiştir :)
Canım inşallah sıkı sıkı tutunacak yavrun sana korkma yatman gerekiyorsa yatacaksın, inşallah çabuk geçer bu süreçKızlar düşük riskim varmış .. İğne olucam progestan.. Yatıcam sürekli.. Ne kadar sürecek bu kanama
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Hayırlı olsun, kesen şimdi boş çünkü daha çok yeni çok küçük korkma, ağrılar çok normalkızlar dün sonuçları almaya gittim 3 haftalık hamileymişimama muayane olamadım doktor çıkmıştı . Ve karnımda kramplar var uyuyunca geçiyor bi ilk aylarda oluyor dimi bu hep? Bide bi arkadaşım kese boş olabilir filan diyo kendini hazırlıklı tut filan dedi kendiside hamile onada öyle demişler . Böyle bişey varmı ya ?
bende yaşadım boş gebelik aynen çok sorguladım kendimi ama benden kaynaklı değilmişBOŞ GEBELİK NEDENLERİ
BOŞ GEBELİK KESESİ NEDEN OLUR? SEBEBİ NEDİR?
Boş gebelik kesesi (halk arasında su gebeliği) denilen durumda gebelik kesesi olulur ancak adından da anlaşılacağı üzere kesenin içerisi boştur yani kese içerisinde embriyo (bebek) yoktur.
Boş gebeliğin sebebi oluşan gebelikteki kromozomal anormalliklerdir. Aynen normal bir gebelikte olduğu gibi yumurta ve sperm hücresi birleşir ve oluşan yapı rahim içerisine yerleşir. Bu aşamadan sonra gebelikteki kromozomal anormalliklerden dolayı embriyo (bebek) hiç oluşmaz, sadece gebelik kesesi oluşur. Bunun dışında boş gebeliğe neden olan bir sebep tespit edilmemiştir, annenin kullandığı ilaçlar, yedikleri, içtikleri, yorulması, egzersiz yapması, yolculuk yapması, eskiden adet düzensizliği olması veya eskiden geçirdiği hastalıklar ameliyatlar çiftlerin sandıklarının aksine boş gebelik oluşması ile ilgili değildir.
Boş gebeliğin sebebi kromozomal bozukluklar olmasınana rağmen ileride tekrarlayıcı özellik göstermez. Boş gebelik sonrasında çiftlerin normal bir hamilelik ile bebek sahibi olmaları mümkündür.
Canım inşallah seninde bu günlerin çabuk geçer bebeğin sıkı sıkı tutunur sanabende de düşük riski var rapor aldım yatıyorum salı günü doktor risk görürse yine yazacak rapor...korkma iğne kesiyor kanamayı sende wc dışında ayağa kalma benım kanama kesildi ama yine de yatıyorum birde günde 2defa vajinadan progestan alıyorum
Canım beslenme şeklin süper uymanda süper:) nasıl dayanıyorsun hamur işine:) ben dayanamıyorum bu aralar tatlı delisi oldum oğlumda çikolatadan tatlıdan tiksinmiştim, oğluma 58 le hamile kaldım 76 la doğum yaptım, ilk 3 ay gitti 10 kilo, şimdi 69 la hamile kaldım maalesef son 3-4 ay kilo aldımbu arada ben 74 kilo ile hamile kaldım, hamilelik öncesi sıkıntıdan ve stresten dolayı kilo aldım ve bir türlü verememiştim,,, benim amacım 80 kilo ile doğurmak ,,,,
ben telefonuma pregnacy weight watcher diye bir program indirdim, şimdilik kilo almadım hatta 73 e indim,,, hamile olduğumdan beri tatlı yemiyorum, çikolata görünce bile içim bir hoş oluyor, yani kasıt yok,,,
diyorum ki öteki sefer dr gittiğimde diyetisyene gideyim,,,
gerçi çok sağlıklı besleniyorum,,,
3 günde 2 ly süt içiyorum, bunun içinde yoğurtda dahil,,
günde 3 lt yakın su içiyorum,,,
beyaz ekmeği kestim,,,
pirinç pilavı yerine bol sebzeli bulgur pilavı yiyorum,
haftada iki gün balık
haftada bir gün et ( onu ikiye çıkarıcağım)
yeşil mercimek haftada bir gün,,,
yulaf ezmesi,,
haşlanmış yumurta her gün,,,
teneke peyniri,,, kaşar, tulum asla yok,,,
evde hep zeytinyağlı pişmiş bir sebze yemeği bulunduruyorum,,,
siz neler yapıyprsunuz,???
ha birde hamur iişi hiçbir şey yemiyorum börek kurabiye falan,,,
kilo almaktan korkuyorum doğum zor olucak diye, diyet yapmaktan korkuyorum bebeğe zarar gelicek diye,,,
aaaa ,,, benim gibi bu dertlerden muzdarip olan var mıdır ?
Canım maşallah sana 9 ayda nasıl verdin o kadar kiloyu tiyo istiyorum:)canım beslenme şeklin çok güzel buna sürekli uyabilirsen harika
ama arada bir kaçamaklarda yap bence uzun bir süre bu dönemleri yaşamayacağız
ben ilk hamileliğimde abartı biliyorum ama bide preeklampsinn etkisiyle 35 kilo aldım
oğlum yaşına girmeden 36-37 kilo vermiştim. 9 ayda alıdığım kiloları 9 ayda verdim
tabi demiyorum ki benim gibi abart ama kendini de çok üzme yemiycem diye
bebişin hareketli olursa bide doğum sonra dikkat edersen inan istediğin kilolara ulaşırsın
İnşaallah çok almazsın canım alırsanda yapacak bir şey yok doğumdan sonra verilir, eşinede güldüm:) ekleyelim listeye:)Günaydın kızlar ben de kilolu hamile kaldım, hem de hayatımda hiç olmadığım kiloda ve kuru ekmek yemekten başka birşey yapamıyorum malesef... İnş şu 3 ay geçer de ben de sağlıklı beslenirim....
Bu arada bir hamile daha var listeye yazsak mı:))) dün gece 4te bi uyandım kocam mutfakta bir şeyler götürüyor:))) içim yanıyor, aşeriyorum diyor bir dee:)))
Canım tiksinme bulantıdan fena oluyor,bende oğlumda öyleydim meyve ve yeşillik yedim bolca kraker falan ama korkma alırsın kilo ben 16 kilo aldım:)iki üç gündür yazdıklarının hepsinden yavaş yavaş midem bulanmaya başladı .
hiç birşey yiyemez oldum aç kalıyorum . halsizlikten ayağa kalkınca başım dönüyor .
bu durumuma canım çok sıkılıyor . ekmek istesemde yiyemiyorum ağzımda büyüyor. akşam balık yedim fırında pişirdim dokunmasın diye .
ama birdaha balık bile görmek istemiyorum. yumurtanın kendisini görünce içim kalkıyor.hiç kusmadım henüz daha da bulantıların artmasından korkuyorum
Canım hayırlı olsun hiç stres yapma miniğin daha küçük demek ki, iş yerindeki sıkıntıyıda boş ver sen bebeğini düşünKızlar az önce doktordan geldim şimdi dinleniyorum. Doktor hamile olduğumu teyit ettim ama çok erken olduğundan artışı görmek için yarın tekrar test yaptır dedi. Keseyi ancak 2 hafta sonra görebilirmişiz. Dua edin bana acayip stresliyim. İşyeri de sorun çıkardı giderken fesat kadın ne olacak destek olup halden anlayacağına.. Acayip sinirliyim
ayyy maşallah canımteyzeleri bebegimi gordum bu gun kalp atislarinida gorduk 7 mm bebegim masallah deyincok guzel bi duygu
hayırlı olsun hiç korkma kan ver sonucuna göre eşine söyle hayırlı olsunMerhaba ocak anneleri buraya yazıp yazmamak arasında çok gidip geldim
bir haftadır yazdıklarınızı okuyorum. Yazsam mı yazmasam mı bilemedim. Ben 8 şubatta
düşük yaptım 7 haftalıktı bebeğim. Şimdi de adetim gecikti 12 nisandı batım. 12 Mayısta
kendim evde test yaptım ama 2. cizgi silik gibi çıktı var da yok gibi halada gelen giden yok
bilemiyorum. Doktora gitmem lazım ama korkuyorum acaba oda öyle olurmu diye...
eşimede söylemedim heveslenmesin diye kimse bilmiyor henüz sizden başka...
Canım söyle tabi, ne demek azarlamak öyle bir şey olursa sende azarla eskidenmiş o dr un hastayı azarlaması hor görmesi sıkar şimdi oilk muayene - lekelenme !!!
kızlar yarın kadın doğuma gitmeyi düşünüyorum ilk muyene için .. ben biraz erken öğrendim gebeliğimi.. bata 2 gün kala idrarda çıktı .. bir gün sonrasında kahverengi az miktarda lekelenme başladı.. hala devam ediyor , ağrı sancı hiç birşey yok.. dün acile gidip bhcg baktırdı 69 çıktı .. acaba yarın doktora lekelenmeden bahsetsem alttan muayene etmek ister mi? yaptırmak istemiyorum .. devlet hastanesi azarlanmaktan da korkuyorum açıkcası.. lekelenme olmasa bekleyeceğim aslında da işte ...
ayyy sana da maşallah canımkızlaarrrr,bugün ilaç yazdırmak için doktora gittim(progestan iğne kullanıyorum)normalde kontrolüm 20 mAYIStaydı,doktor bir bakalım belki bebişi görürüz dedi veeeeeeeeegördüm kuzumu yaaaa minnak birşey.henüz kalp atışını duyamayız dedi.7. haftada duyuluyormuş21 mayısta gel dedi.benm adete göre 5+4 ama ultrasonda 5+6 çıktı,2 gün büyükmüş bebişim.şimdiden buzdolabın üzerinde ki yerini aldı ilk fotosu:))))
ayyy ayy bugün çok güzel haberler verdiniz maşaalah canımBebisimi ve kalp pit pit larini gordum cok sukur.esimle sevincten gozlerimiz dolu dolu oldu.inanailmaz bi duyguydu. o sesi duymak bebisi gormek....bebisim.1.3 cmmis teyzeleri.darisi sizlere olsun insallah.
canım ben sürekli üşüyorum ateş basması oğluma hamileyken oluyordukızlar cevap verirseniz sevinirim sizde de ateş basması oluyor mu.terşeme falan...3gündür bir giyiniyorum bir soyunuyorum
Canım o program nasıl bir şey bende yapmak istiyorum bilgi verirmisinben pregnacy weight watcher diye bir application indirdim telefonuma, ilk onüç haftayı 74 le tamamlamak istiyorum, sonraki her ayda 1 kilo,,,
ben şişmedim yalnız, ben beyaz ekmeği kestim, beyaz ekmek beni çok şişiriyor çünkü,,,
çok almamışsın kızında,,
yani ben çok kilo almaktan değilde doğumda zorlanırım diye korkuyorum,, baktım ilk 13 hafta 74 olmuyor hemen diyetisyene gidicem, çünkü yanlış bir şeylerde yapmak istemiyorum,,,,
emzirirken bol bol su için diyorlar birde kırmızı et,,,
öyle değil mi?
Kızlar ne oluyo bize ;(
Kanamm var kahverengiydi ya hani pembeden biraz koyu şekilde
Eşimi beklıyorum hemen hastaneye gidicez
Allhım cok mu erkn sewındım ;(
Bana lütfen dua edin nolur
Şusn öle kotuyum ki dilim tutuldu
Allhım sana sıgındım sen hakkımda hayırlısını ver!!
Canım bebeğin sıkı sıkı tutunsun sana inşallah korkma ne olur ilaçla istirahatle geçer ilk üç ayınSılaa nerdesinn
Kızlarrr nerdesiniz ;( bna dua edin
Agrım var cok ;(
Allhımmmm allhımm ;(
ahh canım birde hamur işleri olmasa onlar aldırıyor işte:)Rabbim bizlerede kalp seslerini duymayı nasip etsin....bu hafta geçmez:)))bu arada ben ilk hamileliğimde 13 kilo aldım 64 la hamiş kalmıştım 77 ile doğumhanedeydim doğumda çogu gitmişti zaten....bunda 62 kg la hamişim bakalım....inşallah ilk gebeliğim gibi bulantım olmaz ilk 6 ay ne yesem ....oyuzdenkiloları dert etmeyin sağlıklı beslenmeye bakın abartmadan dengeli ve vitaminli yiyin....bol bol ceviz fındık fıstık yiyin beyin gelişimi kalpten sonra başlıyor çünkü...
hoş geldin hayırlı olsun, inşallah sık sıkı tutunur bebeğin sanaArkadaslar bende 4+5 gunluk hamileyim ne zamandır sizi izliyorum ve hem kendim hem sizin icin dua ediyorum benim 2 gündür kanamam var dün igne vuruldum ayağa kalktığım zaman çoğalıyor yattığım zaman sorun yok kanama demiyeyim de kahverengi akinti bu arada ben de 200 ihlas okudum ...
canım korkma normal vardı bir arkadaşın böyle kesesieeEki Görüntüle 1115431 buna benzeyen varmı içim rahatlasın
hoş geldin hayırlı olsunkızlar ben geldiiiimbugün kan testi yaptırdım hcg 270 çıktı, Allah huzurlu hamilelik nasip etsin hepimize. Sağlıkla kucağımıza alalım evlatlarımızı.
canım çok geçmiş olsunSlm kızlar bende cok hastayım elim ayagim tutmuyor dokuluyorum resmen gelemedim bugun hic
Mervem noldu canim ya inşallah bir sorun yoktur gelir gelmez haber ver
canım geç yumurtlayınca geç döllenme oluyorKızlar döllenme yumurtlama gününden ne kadar süre sonra oluyor normal şartlarda? Yani geç döllenme demek için neyr göre kıyas yapılmalı. Bugün doktorum geç döllenme gibi görünüyor dedi. Ay sabah olmayacak bana
iki gündür yoğunum canım bugün inşallah okur mesaj atarımKızlar ihlasımız 4300 oldu. Hadi bakalım tembellik etmeyin. 10 bine tamamlayalım. :))))
maşallah canım darısı pıt pıta, bilgiler için sağolkizlar bugun kesemizi gorduk 8 mm ama bebegi goremedik. ultrason hesabinda da 4+6 gorundu. hersey normal gorunuyor :) haftaya cumartesi de kalbini duymak icin gidicez insallah :)
gunde bir bardak sut
yogurt
sebze meyve bol bol
haftada bir balik
meyve suyu istersem evde sikmaliymisim hazir yasak
az ama sik ogunler
folik aside devam gunde 1 folidoce
ekstra vitamine suan gerek yokmus
sikinti yoksa gunluk yasama devam edilcekmis biraz daha dikkat edilip
yatma pozisyonunun suan onemi yokmus istedigimiz gibi yatabilirmisiz
ultrasonun zarari yokmus ses dalgasi ile calisiyormus radyasyon yaymiyormus diger ulkelerde uygulananlar devlet politikasiymis bizde saglik biraz lukse giriyor ondan sik ultrasona girilmek isteniyor ben sizi ayda bir cagircam dedi
gerinme hissimden bahsettim suan bebek cok minik sikinti olmaz ilerleyen zamanlarda dikkat edicez dedi
migren sorunumdan bahsettim parol ve minoset kullanilabilirmis ama minoset plus olmaz dedi sadece minoset olcak dedi
maydonoz nar ciger havuc hic yeme demiyorum dedi. salatada maydonoz yesen yada haftada 2 kere nar yesen bisey olmaz abartmadan yemen lazim dedi. hergun havuc yeme dedi a vitamini bakimindan zengin oldugundan fazlasi bebege zarar verirmis karacigerde ayni sekilde cok canin cekerse iyi pismis iki sis yiyebilirsin daha fazla olmaz dedi. cig et yasak etsiz cig kofte yenebilirmis
aklima gelenler simdilik bunlar doktorumla gorustukce paylasirim
canım geç döllenmedir korkmaSat e göre 6 hafta 1 günlük gebe olmam gerekirken bugün doktora gittim, ultrasonda 5 hafta 1 günlük çıktı, doktorada sormayı unuttum neden diye, bilgisi olan var mı bu konuda?
canım benim ki gibi ticker factoryden de yapın çizelge o doğru gösteriyor:)Burdaki hamilelik takvimi fazla gosteriyor :)
Canım inşaallah bir şey olmayacak bebeğin seninle kalacak, evde birde yavrun var sana yardım için biri gelse yanına güzle olurKızlar k . Bakmayın
Cvp veremedim
Düşük tehlıkem warmış
İlaç verdi işte ilişki yasak ....
Yatak istıratı önerdı
Canım güzel haberlerini bekliyorumYazdım canım allah kabul etsin. Dikkat edin arkadaşlar kendinize lütfen. Yarın güzel bir sabaha uyanalım insallah sağlıklı bir şekilde. Sabah 10 buçukta doktor randevum var, kesenin gelişimine bakacak ne kadar büyümüş diye. Umarım güzel haberlerle dönerim size. İyi geceler herkese. Allah rahatlık versin...
Canım hiç korkma ne olur istirahat edip ilacını kullanırsan Allah'ın izniyle bebeğin tutunur sana sakın stres yapma yavrun için sakin olKızlar
Hepiniziden allah razı olsun biraz dinlendim iyiym az daha şükür
İştahsızım ve mide bulantısı yasıyorum sadece suan
Ayrıntısı su muayenemin
Gittim düşük tehlıken var dedi dikkat etmn lazım progrstn vericm ama asıl ilaç dinlenmek bol bol dedi
Kimi zaman kadınlarda düşük tehdidi basladıgı zaman 4. 5 aylık olana kadar dewam edıyo bu yusden dıkkat et dedi
Sonra kanaman cogalıp seni riske ederse mecbur kürtaj yaparız dedi adam patır patır sölüyo
Birde yawrum rahmin asagısınamı ne inmiş tam anlamadım ama yukarda olsaydı ön tarafta daa iyi olurdu dedi
Ama kızlar biliyomusunuz küçücük bi kafa ve pıt pıt pıt sesler duydum ya
Sanki annem ben seni zar zorda oşsa tutucam sende bni bırakma dermiş gibi
Eşim zaten hemn doldu gözleri anlatamam birde doktor böle diyince cok dikkat et diyo oda kırkuyo ;(
Bakalım hayırlısı Allah hayırlısını versin hakkımızda
Canım dikkat etmende fayda varBu sabah aklıma bi konu takıldı.. Geçen hafta bizim apartmana böcekler için ilaçlama yapıldı. Kokusu fln yoktu kapı önünde ayakkabılarım kalmiş babet onun da bi güzel ilaçlamışlar. Ben bu 3-4 gün sonra bu ayakkabılarımı giydim. Birşey olur mu kızlar eşim çok pimpiriklenmememi rahat olmamı söyledi.. Bu ilaçlamaların bi etkisi var mıdır hamilelikte
12. haftaya kadar canım:) sonra başka ağrılar başlayacak:)ya kızlar bu adet olacakmış gibi olan tatlı sancılar ne zamana kadar sürecek:)tecrübeli annişler
günaydın kızlar dün gece rüyamda adet kanaması gibi kanamam oluyordu
kanamam bir türlü durmuyordu korkarak uyandım yerimden sıçramışım eşim bile uyandı
şimdi dün akşam ki yazılanları okuyordum mervecim senin haberine mi gelecekti ki çok geçmiş olsun
bebeğin sıkı sıkı tutunmaya devam edecek Allahın izniyle, bol bol dinlen
Gunaydinn tazecikk anneciklerr :) Hayirli Cumalar...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Heyecandan ölücem sonucun çıkmasına 10-15 dk kaldı..
Heyecandan ölücem sonucun çıkmasına 10-15 dk kaldı..
günaydın canım..amin inşallahGünaydın herkese hayırlı sağlıklı huzurlu bir gün olsun inşaallah
günaydın canm rabbim hayırlara çevirsin inşallah.günaydın kızlar dün gece rüyamda adet kanaması gibi kanamam oluyordu
kanamam bir türlü durmuyordu korkarak uyandım yerimden sıçramışım eşim bile uyandı
şimdi dün akşam ki yazılanları okuyordum mervecim senin haberine mi gelecekti ki çok geçmiş olsun
bebeğin sıkı sıkı tutunmaya devam edecek Allahın izniyle, bol bol dinlen
Kızlar
Hepiniziden allah razı olsun biraz dinlendim iyiym az daha şükür
İştahsızım ve mide bulantısı yasıyorum sadece suan
Ayrıntısı su muayenemin
Gittim düşük tehlıken var dedi dikkat etmn lazım progrstn vericm ama asıl ilaç dinlenmek bol bol dedi
Kimi zaman kadınlarda düşük tehdidi basladıgı zaman 4. 5 aylık olana kadar dewam edıyo bu yusden dıkkat et dedi
Sonra kanaman cogalıp seni riske ederse mecbur kürtaj yaparız dedi adam patır patır sölüyo
Birde yawrum rahmin asagısınamı ne inmiş tam anlamadım ama yukarda olsaydı ön tarafta daa iyi olurdu dedi
Ama kızlar biliyomusunuz küçücük bi kafa ve pıt pıt pıt sesler duydum ya
Sanki annem ben seni zar zorda oşsa tutucam sende bni bırakma dermiş gibi
Eşim zaten hemn doldu gözleri anlatamam birde doktor böle diyince cok dikkat et diyo oda kırkuyo ;(
Bakalım hayırlısı Allah hayırlısını versin hakkımızda
ya kızlar bu adet olacakmış gibi olan tatlı sancılar ne zamana kadar sürecek:)tecrübeli annişler
ne demek canım oğlumdan vakit bulunca yazmaya çalışıyorumeflalim çok sağol herkese ayrı ayrı cevap yazmışsın ... eksik olma
Kızlar değerim 26 ydı 21,32 olmuş..
hayırlı sonuçlar olsun inşallah bende heyecanlandım şimdi:)
günaydın canım..amin inşallah
günaydın canm rabbim hayırlara çevirsin inşallah.
canım çok geçmiş olsun biliyorum bakman gereken bir kızın var ama çok mecbur kalmadıkça kalkma ayağa...allahın izniyle geçicek bu günler....bu ara etrafımdaki bütün hamilelerin düşük tehlikesi var çok şükür devam ediyor hamilelikleri..bu yeni kuzular biraz nazlı...
ah canım benimde aynı baze öyle bir sancı giriyorki tamam hastalancam şimdi diyorum resmen ama 3 aya kadar kesin sürüyor bazen 9 aya kadar yine regli dönemleriizmizde olucak ara ara..
Kızlar değerim 26 ydı 21,32 olmuş..
Çok üzgünüm.. Zaten herşeyimde bir engel vardır benim.. Tahmin etmeliydim..
Çok üzgünüm.. Zaten herşeyimde bir engel vardır benim.. Tahmin etmeliydim..
neden öyle düşünüyorsun canım hayırlı zaman değilmiş Rabb'in senin için coook daha güzel planları olduğunu düşün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?