2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
bende hastane çıkışını aldığım yerde gördüm çok hoşuma gitti alabilirim battaniyesi çok diye dün elim gitti vazgeçtim ama:) canım senin el yazın daha güzel olmaz mı büyüyünce verirsin kuzuna
nasıl geçecek uykusuzluğa alışarak geçecek bebek doğunca zorlanmayalım diye:)
Bebeğin kilosunun önde gitmesi daha erken doğacağı anlamına gelir mi acaba? Doktora sormayı unuttum. Bizimki göbekliymiş önde gidiyormuş. Sana doktorun öyle birşey dedi mi ?
yok canım onla ilgisi yok bebeğinin iri olduğunu gösteriyor sadece
Kasılma tam nasıl oluyor? Dünden beri karnım kasılıyor mu yoksa bebek hıçkırıyor mu anlayamıyorum. Karnım 2-3 sn aralıklarla soldan sağa doğru atıyor nedir acaba?

o hıçkırık oluyor canım , kasılma şöyle olur karnın birden sertleşir özellikle göbek deliği etrafı, tortop olur karnın

Canm lavanta keselerini nerden yaptırıyosun ve fotosunu ekler isin :)

saol canım hep birlikte inşallah
sizinkine de bayıldım bu arada

bende fiyatı görünce şaşırdım 469 dan 235 e inmiş biraz ani Bi karar oldu ama içime sindi

günaydın kızlar

Ayyy süper denk gelmiş biliyomusun çok kaliteli bir yatak.çekip fotosunu koyabilirmisin rica etsem?joker de mi almıştın?acaba tüm mağazalarında indirim varmıdır fazlasıyla uygun bir fiyat.ölçülerinide yazarsan çok sevinirim canım :)

kızlar herkeze slm bana akıl verirseniz inanılmaz sevinirim doğumdan sonra gelen giden olacak ya bazen çat kapı bazen haber verenler filan şimdiden dolaba bi kaç bişey yapıpı atmak istiyorum tecrubeli yada marifetli annelerden tavsiyeler bekliyorum yardımcı olursanız cok sevinirim ne yapıpta dolaba koymak lazım ???cvplar içinnn şimdiden tüm güzel annelere tşk ederimmm

Gelen yemesun bişiy annem seninde düşündüğün şeye bak alirsun 2 günde bir 1 kg kuru pasta ne uğraşıcan

Canım ben poğaça, kurabiye, tuzlu simit düşünüyorum, bayramda ikram edilen bir tatlı var ya yenmedi bizde şerbetini dökmemiştim onu koydum saklama kaplarıyla buzluğa, aklımda bir şey daha var da şimdi canı çeken olur diye yazmıyorum, kurabiye çeşiti sana kalmış ben iki çeşit yapıcam

kızlar temiZliğe çözüm kadın alın allah korusun bişey filan olur evi batsın dersiniz ne gerek var evladlarımız için riske girmeye
Kendi adıma ben de bunu düşünüyorum. Annem, kardeşim yok yanımda, o yüzden kayınvalideme de gelen temizlikçiyi her hafta alıyorum. Günlük işler dışında hiçbir şeyle uğraşmıyorum. Okul fazlasıyla yoruyor zaten
Tüm gün evde olanların ya da temizlikçi almaya imkanı olmayanların, kendilerini iyi hissediyorlarsa abartmadan yapmaları mantıklı. İyi hissetmeyen de hiiiiç düşünmesin o ne der bu ne der diye. En kötü ihtimalle verin eşinize süpürgeyi viledayı, kabasını almış olsun. Banane elalemden, ben bebeğimi düşünürüm

15kg bence de çok ağır. Ben graco evo alacağım 6,5 kg:)
Graco evo favorim zaten, gidip inceledim içime çok sindi. Almak üzereydik vazgeçtik. Sonra da düşüne düşüne fiyatı çok gelmeye başladı. O yüzden alternatiflere bakıyorum şimdi
Siz ne kadara alacaksınız?

Teşekkür ederim uyarın için Ama benim iki arkadaşım var böyle yapan. Hatta aklıma da onlar sokmuştu, kafam karıştı şimdi İdareye sorayım olmazsa..

biz wollex newyork premıum travel set aldık 3.5 aylık hamileyken çok güzel ve kullanışlı duruyo arkadaşların bebeklerinde denedik hem büyük ve geniş hemde konforlu tavsiye ederim
Hayırlı olsun, güle güle kullanmak nasip olsun. İnternette araştırınca Premium'un class, 2. nesil, 2015, 2014 diye ayrı ayrı modelleri çıkıyor. Sizinki hangisi?

Kızlar sadece misafir için düşünmeyin aklınıza gelen buzluğa giren her türlü pratik yemeği koyun derim bazı bebek uyur anneyi yormaz bazısı da kucaktan inmez anne kendini besleyecek vakit bulamaz ee emzirirkende sağlıklı beslenmek lazım, annelerinize eşinize dostunuza rica edin hani şu zahmetli yiyecekler var ya onlardan yapın koyun derim, pratik olarak köfteler koyun,balığınızı vs hep hazır edin, çıkarır atarsınız fırına pişer, gazlı bebek olunca her şeyi yiyemiyorsunuzda, benden tavsiye canlarım:) lohusalıkta anneniz ablanız vs. olaca ama sonrası sıkıntı oluyor

kızlar, anne bebek malzemeleri derken başka bir sürü şey yazmışsınız
kapı süsü, bebek şekeri, misafirlere ikram...
benim aklıma gelmedi bunlar, şimdi cevaplarsanız sevineceğim sorularım var:
1. bebek şekerini bebek görmeye geldiklerinde mi yoksa mevlitte mi vermeyi düşünüyorsunuz?
2. bebek arabalarına bakıyorum, çoğu birbirinin aynı, neye göre almak gerek
3. bebek odasının dışında kendi yatak odanıza ayrıca beşik alacak mısınız, hem takımın karyolası hem beşik almak mantıklı mı

32. haftada çalışabilir raporu alıp sonra 2 hafta rapor kullanırım diyordum, aktarmanın iptal olması kötüymüş, sanırım 32-37 arası tamamını raporlu geçirince iptal oluyor, ben sadece 2 hafta kullanmayı düşünüyordum aralıkta. Bu konuda bilgin var mı?

aynen ben de..37 ye kadar dayanmak istemiyorum sıkıldım artık işten

Kendime hazırladığım liste kızlar

Hastane çantası Anne için:

2 gecelik
2 pijama
1 sabahlık
1 hırka veya yelek
4 alt çamaşır
2 atlet
2 sütyen (emzirme)
2 çorap
2 patik
eşarp veya taç( kapalı olanlar eşarp koyar)
terlik
hasta bezi
hasta alt serme bezi
tarak,makyaj malzemesi
havlu, kağıt havlu
diş fırçası,diş macunu
parfüm,rollon
göğüs ucu kremi
kirli torbası
hastaneden çıkarken giyilecek kıyafet
süt yapıcı çay
kuru erik hoşafı

Bebek İçin:

1 tane 10 lu hastane çıkış seti
2 tane beşli hastane çıkışı
2 penye battaniye
2 kalın battaniye
1 kışlık kundak
3-4 çorap, patik
5-6 tane ağız mendili
2-3 tane tek alt
2-3 iç zıbın
yelek ve hırka
alt açma örtüsü
tülbent
bebek bezi 10 tane en az
pişik kremi
3 paket ıslak pamuk mendil( uni baby)
emzik
biberon
kaşık ( süt olmazsa mama vermek için)
kirli torbası
port bebe hastaneden çıkarken kullanmak için veya ana kucağı

Ebeye vermek için ayrı bir şeffaf poşete bunları koyun ( karışıklık olmasın diye) üstüne ebeye verilecek yazın

Bir penye battaniye
Bir hastane çıkışı
İç zıbın
tek alt pijama
çorap
patik
yelek
kışlık kundak veya kalın bir battaniye
bez
ıslak pamuk mendil( bebeği siliyorlarmış bununla)

Kendinizin ilk giyeceği kıyafetleride hazır edin ayrı bir poşette üstüne yazın

bir gecelik
bir atlet
bir sütyen
bir hasta bezi
çorap
patik
hırka

Hastaneye ve eve gelenlere vereceğim. Mevlid için hiçbir fikrim yok henüz..
Gözlemlerime göre kimi ağırlığına, boyuna ve portatifliğine göre kimi ise sadece fiyatına öncelik verip karar veriyor, tamamen senin öncelikli ihtiyacına bağlı tabı ki travel sistemler revaçta..
Ben aldım..ama evinin büyüklüğüde önemli bir etken, benim durumumda odam ile bebeğin odası arası mesafe var.. Takımın karyolası odama sığmaz eh başlarda da her gece odaya git-gel zor olur birde tenime kokuma alışsın istiyorum.. Park yatak alan arkadaşlarda çok.. Özellikle lojmanda, kirada yada evin küçükse en ideal çözüm bence..

canım bence sigara böreği en kurtarıcı olacaktır. ben bol bol yapıp koymayı düşünüyorum

ahşap düşünüyorum ama hem kendi odasında hem yatak odasında olması gereksiz mi olur diye kararsız kaldım

Benimde ahşap..Biraz gereksiz gibi olsa da sonuçta 7-8 ay maksimum yatacak ama başka çözümü de yok.. Genişleyen karyola aldım onu odama koysam adım atacak yer kalmaz..

HASTA BEZİ Mİ

Benimde ahşap..Biraz gereksiz gibi olsa da sonuçta 7-8 ay maksimum yatacak ama başka çözümü de yok.. Genişleyen karyola aldım onu odama koysam adım atacak yer kalmaz..
bir de oda takımını nette beğendim, ama demonte gönderiyorlar, aynı durumu yaşayan var mı
böyle ürünleri kurmak kolay oluyor mu ya da ürün sorunlu olursa problem çıkarıyor mu firma, fikri olan var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…