2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
canım bende günde bir tane türk kahvesi içiyorum doktorada sordum bir şey olmaz dedi.. ama tabi ki sen de sor doktoruna için rahat etsin

ayy sakın :)) canım demir kan ölçümünü yaptırdın mı sen ? sakın ihmal etme

bende gün itibari ile 10 kilo almış durumdayım arkadaşlar inş 12 yada 13 ile kapatırım hamileliği daha fazla almak istemiyorum ama yedikçe de yiyorum

EFLALİM bu aksam gitcem druma zaten... Sölimde arttırsın ya.. Elim ayagım bosaldı sanki... İnanmassınız belki ama fenayımmm.....
canım inanırım çocukluğumdan beri yaşıyorum ben o toprak yeme isteğini iyi bilirim
Baby içim bi acayipp.. Kendıme sert bi kahve yapayım acaba geçer mi gecende iyi gelmişti nedense... Bol telveli...
kahvenin telvesi bastırır canım
kız bu mu tosuncuk gayet iyisin ve göz altların mor kesin var kansızlık sende

canım niye etkilesin zekasını, o zaman avrupadakilerin çocukları gerizekalı olmalı onlar hamileyken bile nerden baksan 4-5 fincan içiyorlar

bende gün itibari ile 10 kilo almış durumdayım arkadaşlar inş 12 yada 13 ile kapatırım hamileliği daha fazla almak istemiyorum ama yedikçe de yiyorum
canım takma bu kadar 16 olsun isterse emzirirken çok abur cubur yemezsen tığ gibi olursun

kızlar doğum sonrası ücretsiz izin almayı düşüneneler var mı .. bu aralar kafam çok karıştı.. en az 1 yaşına kadar kendim mi baksam diyorum.. istanbul'da bakıcılar bin lirayı beğenmiyorlar ..
canim ben almayi düsunuyorum daha çok kücuk olacaklar bide cok uzun ayri kalmak istemiorum.bakicilarda az para istemio nerdeyse ayni seye denk gelecek.en iyisi anneligin tadini cikarmak

keşke kaydetseydim zamanında
bu çanta ile port bebe yıkama olayını bende düşündüm nasıl yıkıyayım diye.30 derece 15 dk programda yıkamıştım bi yorgan ve battaniyesini yorganda hafif sabun granülleri kalmıştı.Hacı şakir granül sabun kullanıyorum şimdi 1.30 saatlik hijyenplus programına attım. bakalım nasıl çıkcak
portbebe,çantayı ve uyu setini falan aynı programla yıkasam bozulma olurmu acaba.

kızlar doğum sonrası ücretsiz izin almayı düşüneneler var mı .. bu aralar kafam çok karıştı.. en az 1 yaşına kadar kendim mi baksam diyorum.. istanbul'da bakıcılar bin lirayı beğenmiyorlar ..
ben de düşünüyorum. benim oğluşuma annem bakacak inşallah ama yine de 3 aylık bebe nası kıyıp da bırakayım diye düşünüyorm. ama tabi o zamanki maddi durumumuza da bağlı bakalım nasip kısmet

Aynı durumdayım vermesi cok zor kızımda zor verdim inş 80 geçmem 74 hamıle kaldım 69 düştüm BAŞINDA suan 78 olmuşum daha 2 aydan fazla var 80 gecmeyimmmmm

Ben de kahve hakkında bildiklerimi yazayım:) günde bi kahve serbest diyorlar, içinde cafein olduğu için Zararlı. Yurtdışında genelde kahve seçenekleri çok fazla hamile ve emzirenler için kafeinsiz özel kahveler var, yurtdışında böyle içiyor hamileler. Ben Çay kahve tiryakisinin ama hamileliklerinde tiksiniyorum şükür ki:)
Burada doktorum da kahveyi yasaklıyor haftada bir iki diyor..

Tuğbacığım lohusasepeti mi ne vardı orada kırmızı seçenekler var bir de Eminönü'nde Seçenek çok gitme şansın varsa.. Işt daysan... Ben kendime pi pijama bi gecelik almıştım Allah Razı olsun eşim 3 tane set takım daha almış işimi kolaylaştırdı şık şık giyerim artık :)

Malesef bin lirayı beğenmiyorlar ve bulsak da onlara güvenilmiyor biz yıllarca okuyup koşturup bin lira alıyoruz onlar evde çocuk bakıp beğenmiyprlar ve ihtiyacımız var diyorlar... Ama gene de ilk bir yıl çocuğuna bakma şansın varsa bak bence bu zamanlar geri dönmeyecek..

iyi akşamlar kızlar bugun butik bebenin internet sitesine bi bakıyım dedim iyikide bakmişim kesinlikle kalan eksikleri ordan tamamlicam çok guzel şeyler var tam benim aradıgım şeyler ve fiyatları çok uygunmuş tek aklımı karıştıran orda bir suru marka var hangisinden almaliyim lutfen yardım edermisiniz

Günaydın kızlar...keyifler nasıl? Birazdan doktor kontrolümüz var bakalım bizim kız ne alemde.bundan sonra her iki haftadaa bir gidecegim kontrole doktorum öyle demişti..az kaldı hayırlısı inşallah. ..

Canım topicin ilk doğumlarından biri olacak seninki inş hakkınızda Hayırlısı olsun biz De iki haftada bir kontrollere başladık artık :)

Bende park yatak aldım pembuş çok güzell

Ay o kadar nefret ediyorum şu yataklardan dedim be sonunda ben de bi parkyatak aldım Bebiş için:))

En zevklisi Kıyafet alışverişi sanırım ben de tüm Bütçeyi ona harcamışım hele kız bebek olunca çıldırdım:)) herkes bu kadar kıyafeti giydiremeecekn bile diyor ama ihtiyaçlarına gelince ortada hiçbir şey yok:))

Benim göğüslerim de çok küçük ve hamilelikte hiç büyümedi. Ben de süt gelmicek diye korkuyorum.

Canım benim memişler büyük) ama doktor da küçük memeler daha çok süt yapar yağ ORANI azdır dedi ablamın da mini göpüsleri var ama çocuklarını lök lök emzirdi hiç Canını sokma yani inş hepimizin bol sütü olur.. Emzirme bol uyku su ve az stres işin Sırrı diyorlar..

Alınacaklar listesi yapmadın mı canım? Ben aldıkta listede işaretliyorum. Listede kalanları da zamanla alıcam.

Yaptım ben de ama Süslü şey gördükçe listenin başına dönüyorum :)) sağlık balık banyo kısmına hiç geçemedim :))

kendime hamile bahçivan pantolonu alayim istiyorum ama yasadigim yer kücuk burda yok nette de hem denemeden almak istemiorum hemde fiyatlar yüksek geldi.alip giyeniniz var mi beden olarak cok farkeder mi netten alsam.icimde kalsin istemiorum

En büyük hayalim hamile iken bahçıvan tulum gitmekti lcw de bakmıştım ama bedenini bulamamıştım bol bol da resim çektir canım :)) hatıra Kalsın..

bayanlar doğum çantasına şampuan konulmalı mı

neden

Canım doğum yapacağın hastanede yakın zamanda doğum yapan arkadaşım varsa vs onlara danış. Normal doğum yaparsan şampuana va ihtiyaç duyabilirsin ama sezaryan olursa çok zor sanırım. Bazen hastaneler de otel gibi küçük boy verebiliyor..

Canım anne baba bebek ve süsler diye liste yapıp kararlaştır istersen.
Kabaca şöyle...

- Anne için
İç çamaşırları gecelik sabahlık takımı taç terlik Çorap hırka tülbent şal kapalılara. tarak ve bakım çantası göğüs ucu kremi pedi büyük boy ped çıkkş giysisi
- Baba için terlik atlet çamaşır pijama Eşofman tshirt
- bebek için hastane seti kundak battaniye oto koltuğu emzik biberon ve bez

Canım Dr brown kolik cam biberon bunu herkes tavsiye etti bende alcam bunuda araştır istersen.

kızlar biraz önce gittigidiyordan bebek şekeri siparişi verdim.set halinde elli tane şeker kapı tülü süsü ve sepeti 55 tl kargo ücretsiz..çok heyecanlıyım gelsin resmini atarım hemen.
Resim bekliyorum dilekcim:) Gül'e Gül'e kullan inş..

kızlar bir soru daha

hastaneye nevresim takımı götürecekmisiniz dantelli olanlardan

ben karar veremedim tamda bilmiyorum nasıl oluyor bu işler

Amanınn kendine iş mi çıkaracaksın? Hastanede zaten gözün bir şeyi görmeyecek ve temiz temiz seriyorlar zaten.. Orada onları kullan serme toplama işlemlerini düşünme bence evine istediğini ser. Otele nevresim götürmek gibi bit şey bu:) ne gerek var ki? Hasta halinle onların takibini mi yapacaksın? Bir de kanaman olacak. Bence hiç aklına sokma böyle bir işi:))

Anneciğimmm Merve :)) sen tam bi ev hanımısın oklava ile çarpmalar herfün yer silmeler oh ellerine sağlık :)

bende avent ve dr brown arasında gidip geliyorum avente karar verirsem naturel olanından alcam kolik özellikliymiş araştırdığımda yenidoğan daha uygun olduğu yazıyodu

Ablam avent yenidoğan kullanıyordu onu verdi ucunu değiştirdim bir de Dr brown aldım ama ikisini de kullanan yakınlarımın bebekleri hep emmeyi Bıraktı(( inş bizimkiler bırakmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…