Canım topicin ilk doğumlarından biri olacak seninki inşhakkınızda Hayırlısı olsun biz De iki haftada bir kontrollere başladık artık :)
Ay o kadar nefret ediyorum şu yataklardan dedim be sonunda ben de bi parkyatak aldım Bebiş için:))
En zevklisi Kıyafet alışverişi sanırım ben de tüm Bütçeyi ona harcamışım hele kız bebek olunca çıldırdım:)) herkes bu kadar kıyafeti giydiremeecekn bile diyor ama ihtiyaçlarına gelince ortada hiçbir şey yok:))
Canım benim memişler büyük) ama doktor da küçük memeler daha çok süt yapar yağ ORANI azdır dedi ablamın da mini göpüsleri var ama çocuklarını lök lök emzirdi hiç Canını sokma yani inş hepimizin bol sütü olur.. Emzirme bol uyku su ve az stres işin Sırrı diyorlar..
Yaptım ben de ama Süslü şey gördükçe listenin başına dönüyorum :)) sağlık balık banyo kısmına hiç geçemedim :))
En büyük hayalim hamile iken bahçıvan tulum gitmekti lcw de bakmıştım ama bedenini bulamamıştım bol bol da resim çektir canım :)) hatıra Kalsın..
Canım doğum yapacağın hastanede yakın zamanda doğum yapan arkadaşım varsa vs onlara danış. Normal doğum yaparsan şampuana va ihtiyaç duyabilirsin ama sezaryan olursa çok zor sanırım. Bazen hastaneler de otel gibi küçük boy verebiliyor..
Canım anne baba bebek ve süsler diye liste yapıp kararlaştır istersen.
Kabaca şöyle...
- Anne için
İç çamaşırları gecelik sabahlık takımı taç terlik Çorap hırka tülbent şal kapalılara. tarak ve bakım çantası göğüs ucu kremi pedi büyük boy ped çıkkş giysisi
- Baba için terlik atlet çamaşır pijama Eşofman tshirt
- bebek için hastane seti kundak battaniye oto koltuğu emzik biberon ve bez
Resim bekliyorum dilekcim:) Gül'e Gül'e kullan inş..
Amanınn kendine iş mi çıkaracaksın? Hastanede zaten gözün bir şeyi görmeyecek ve temiz temiz seriyorlar zaten.. Orada onları kullan serme toplama işlemlerini düşünme bence evine istediğini ser. Otele nevresim götürmek gibi bit şey bu:) ne gerek var ki? Hasta halinle onların takibini mi yapacaksın? Bir de kanaman olacak. Bence hiç aklına sokma böyle bir işi:))
Anneciğimmm Merve :)) sen tam bi ev hanımısın oklava ile çarpmalar herfün yer silmeler oh ellerine sağlık :)
Ablam avent yenidoğan kullanıyordu onu verdi ucunu değiştirdim bir de Dr brown aldım ama ikisini de kullanan yakınlarımın bebekleri hep emmeyi Bıraktı(( inş bizimkiler bırakmaz..
Aynen bende 40 çıkmadan yaptıramayozda Abdestsiz oluruz Doğumdan önce Zararlı olurmu acep
Tsk ederim :) sadece sabun dgl tabi kartonlar icinde patlamis misir ustu seffaf kagitla kapali ve mavi kurdeleyle bagli, ki bu espri olsun diye:) tabii ki fotografini yuklerim, lohusa serbeti, cupcakeler, cubuklarda zencefilli kurabiyeler emzik patik vs seklinde ve cikolata fln. Giderlerken de sabin dagitilir :)
Merve Merve !!! Güzel anne bak ben tek yaşıyorum eşim yok kimsem yok marketim yok halim gücüm yok.. dışarıda kar fırtına var tr gibi çıkıp alamıyorum kendim yapamıyorum neden böyle Şeyler yazıyorsun? Burası hamile topiği hem de... Sadece senin için değil yanlış anlama...Ayyy yacanım birsürü kek pasta börek yapmak istiyo......
Birsürğ degişk degişik bişiler yapmak istiyom
Slm kızlar çok hastayım burnum tıkalı öksürük halsizlik mahfoldum dua edin bana ve bebeğime ne olurbebeğim etkilenmez inşallah ne ilaç verdi doktorlar ne bişey ya çabuk iyileşsem bariii offf çok kötü ...
Bugün göğüs pompamızı aldıkmedela swing
En uygun babymallda bulabildim, yanında medela calma emziği hediyeli. İnşallah memnun kalırız.
bi ben isim koymakta bu kadar zorlandim heralde kuzucuklarima.hala bulamadim.ne güzel cogu annisler isimleriyle söyluyo bebisini
Canım Bebeğin emeceği ilk süt gelmedi daha sadece Göğüs emzirme kanallarında hazırlık var beyaz sarı birikintilerin olması çok normal. Seni korkutmasın..Kızlar, iyi akşamlar. benim bebiş 29+2 haftalık. az önce meme uçlarımda bir sızlama oldu. bir baktım sıvı çıkıyor ucundan. sütün gelmesi için çok erken değil miyardım edin lütfen.
mobilyaları eve gelen varmı kızlar bizim bugün geldi bayağı kokulu,eşime bir duru suyla sildirdim,yarın bir elde ben silerim,ama bu koku nasıl gider acaba,hergün cam açıcam artık,bide bugun reklamlarda balık kızartıyolar,febreze diye bir oda sprayi sıkıyolar komşu gelıyo gözler bağlı güya kadın hiç koku almıyo aa dio çiçek kokuyo :))) olmadı ondan alıp ara ara sıkayım bakalım faydası olcakmı
Sevdacım hiç takma kafana kremini sür o kadar çünkü gerçekten çaresi yok lierac al bir de Pahalı ama çatlayan vücutlarda etkilisi o.. Ben de çatlıyorum ve çok üzüldüm Başlarda ama şimdi kafama takamıyorum kaçış yok malesef.. Bebe Yağı çatlayan vücutları koruyamıyor vücut çatlağa yatkınsa lierac istiyor malesef..Bu karin catlagini napicaz kizlar..catlamasindan gectim cnm cok aciyo resmen yortildigimi hissediyorum. .krem yah bebe yagi kullanmaya basladim ama hic faydasi yok sanki..ne onerirsiniz napsam bilemedim ben ya
Gece kuşunuz geldiiii
Bunların hepsi eşimin vardiyalı çalışmasından oluyor
Biz bugün çoook bir gün geçirdik kocitimle.
Sabah arkadaşlarımızla kahvaltıya gittik, eşime ayakkabı almak için gezdik yine aldık çok şükür bu sefer
Kanz da indirim vardı Mustafama 0-1 aylık kadife kolsuz tulum aldık 15 liraya
Sonra eşimle yine yemeğe gittik.
Sonra eve geldik ben uyudum, eşim yemek yaptı, yarın akşam için yapmış uğraşmayayım diye
Ahh ahh eskiden daha çok evdeydi ne çok yemek yapardı, iş yapardı, iş değiştirdiğinden beri çok yoğun çalışıyor.
Şu 2 gün tatildi eşime hemen eski formuna döndüBu arada sever yemek yapmayı, yeni evlendiğimizde benden iyi yemek yapıyordu
@sezin_uk sezincim aldıkların ne güzel. Selpak'ın yetişkin hasta bezi olduğunu hiç bilmiyordum.
Büyük marketlerden mi aldın acaba. Bence de yandan cırt cırtlı olması çok iyi olmuş. Bende ondan bakayım, hem bakım örtüsü hemde bez. Çok iyi oldu bunu gördüğüm. Bu arada süt pompanız hayırlı olsun, bol bol sütün olsun inşallah.
Ama biraz pahalıymış yaaPara harcamaktan gına geldi, artık her şey batıyor bana
@hihami harika olmuş harika kapı süsü daha bitmeden bayıldım. Bakalım ne kadara mal olacak, biz dünya kadar para verdik
@papaya09 çok teşekkür ederim canım. Bizde zuzu modelini çok sevmiştik, ama özellik bakımından bunu seçtik.
İnşallah yaptırdığın istediğin gibi olur içine siner. Ama ben yaptırırsan foto isterim mutlaka
zafergul çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin inşallah.. Hastalık çok zormuş hamileyken
@eflalim nabersin özledim seni
Ben artık nihayet çalışmalara başladım.
Bunlar mevlütte dağıtılacak lavanta yastıkları olacak. Bohça yapacaktık ama olmadı kumaş kalın geldi, bizde yastığa döndük.
Kumaşı ıslak kadife ve sayısı 150 adet olacak.
Kumaşı kestim, kesimi de uzun sürdü.
Vee bu akşam 150 tanesini de makinede diktim. Şimdi sadece içlerini silikon ve az lavantayla doldurmak vede süslemelerini yapmak kaldı.
Onun içinde annem ve ablam gelecek inşallah.
Bende ufaktan diğer süslemelere geçebilirim böylece.
Hee birde Hoşgeldin Mustafa yada benzeri bir yazı basılacak ve takılacak.
Eki Görüntüle 1286868 Eki Görüntüle 1286869 Eki Görüntüle 1286870 Eki Görüntüle 1286871 Eki Görüntüle 1286872
Kızlar merhaba benide yazın listeye ya benimde bir kızım olacak inşallah ocağın sonunda...
Kızlar deterjan konuşulmuş, eskiden evet öyle değildi eskiden her şey doğaldı şimdi bebekler doğar doğmaz alerjik olabiliyor
Ben hep dedim dalan roxy gayet iyi, diğerleri granül çamaşıra yapışıp kalıyor ,sıvılara hiç güveniyorum, zaten yumuşatıcı asla olmamalı
İlk bir yıl en az hep ayrı yıkanmalı kıyafetleri bebeklerin ve çifte durulama yapılmalı bence, 3,5 yaşında oğlum daha bir yıldır normal deterjan kullanıyorum
Yorgan işine gelince, kızlar zaten ilk bir yıl yorgan kullanamazsınız Allah korusun altında nefesszi kalır bebeklerimiz, zaten yastık bir yıl yine yok hiç kullanılmamalı, ben bir yıl sonunda yastık ve ince yorgana geçtim, en güzeli uyku tulumu aslında hala kullanıyoruz biz, yorgana gerek bile kalmıyor
Battaniye yeterli yani ki bizim bebişlerin ilk üç ayına denk geliyor kış, minicik kuzular nasıl dursun o yorganların altında
Hastane için terlik rahat yüksek tabanlı olsun öyle pofuduk su geçiren terlikler olmaz malum wc durumu var, plastik alıp süsleyebilirsiniz, mesela böyle
IMG_2429.JPG
IMG_2447.JPG
ay canim bende normalde begendigim isimleri simdi hic yakistiramiorum bide ikisin uyumlu olsun istiorum.ama onlarda hep ayni isimler.ne zormus isim bulmakÇok özenli yapmışsın hazırlıklarını bayıldım bayıldım :)) ben de çikolata şeker kutuları lavanta kesesi Süslü kurabiye lokum ve sabun dağıtacağım Allah kısmet ederse.. :) ama resimlerini ekleyemiyorum(
Merve Merve !!! Güzel anne bak ben tek yaşıyorum eşim yok kimsem yok marketim yok halim gücüm yok.. dışarıda kar fırtına var tr gibi çıkıp alamıyorum kendim yapamıyorum neden böyle Şeyler yazıyorsun? Burası hamile topiği hem de... Sadece senin için değil yanlış anlama...
Konunun başından beri ballandıra ballandıra yemek anlatanlar mi dersin resim ekleyenler mi... Deli gibi aşerme yaşıyorum ama inanın canım hiçbir şeyi çekmese bile ben bu paylaşımların Hiçbirini yapmazdım.. Hatta utanırdım. Konunun en başından beri burdayım hep rica ettim çıkıntılık yapmak istemiyorum dedim ama Gidişat aynı... Ben mi tuhafım benim yetiştiğim kültür mü tuhaf yoksa başkaları mı artık anlayamıyorum( hamilenin yanında yemek bahsedilmez yanında bir şey yiyorsan Canı çekmesin diye ikram ederler vs ben hep böyle gördüm
Ah yaklaşık bir aydır çekiyorum üç doktor gezdim ikisi ila vermedi biri antibiyotik verdi. Ateş'in yoksa bir şey vermiyorlar canım bebek etkilenmez. Sadece bol bol ılık su bol c vitamini ile kurtulmay bakacaksın inş.. Başka çaresi yok malesef.. Başım bademciklerin Hopa Göğüs kaburgalar kalçalar er yerim bitmiş halde( Allah acil şifalar versin inş:. Hiçbir şeyi de kendine stres yapma kv vs.. Moral de etkiliyor çünkü ..
Oh GülE güle kullan canım bol sütün olur inş :)
Canım hamile kalmadan önce oğlum olursa şu isim kızım olursa alya diyordum ama kıza hamile olduğumu duyunca Hiçbirini beğenemedim benim güzel kızıma Layık değil hiçbiri:)) hala daha karar veremedim ama babası ismi şu olsun diyince kabul ettim :) Hayırlısı
Alya 'nın soylenmesi zor gbime geldi benim ama sen bilirsin cnm dilim donmedi valla bi turluÇok özenli yapmışsın hazırlıklarını bayıldım bayıldım :)) ben de çikolata şeker kutuları lavanta kesesi Süslü kurabiye lokum ve sabun dağıtacağım Allah kısmet ederse.. :) ama resimlerini ekleyemiyorum(
Merve Merve !!! Güzel anne bak ben tek yaşıyorum eşim yok kimsem yok marketim yok halim gücüm yok.. dışarıda kar fırtına var tr gibi çıkıp alamıyorum kendim yapamıyorum neden böyle Şeyler yazıyorsun? Burası hamile topiği hem de... Sadece senin için değil yanlış anlama...
Konunun başından beri ballandıra ballandıra yemek anlatanlar mi dersin resim ekleyenler mi... Deli gibi aşerme yaşıyorum ama inanın canım hiçbir şeyi çekmese bile ben bu paylaşımların Hiçbirini yapmazdım.. Hatta utanırdım. Konunun en başından beri burdayım hep rica ettim çıkıntılık yapmak istemiyorum dedim ama Gidişat aynı... Ben mi tuhafım benim yetiştiğim kültür mü tuhaf yoksa başkaları mı artık anlayamıyorum( hamilenin yanında yemek bahsedilmez yanında bir şey yiyorsan Canı çekmesin diye ikram ederler vs ben hep böyle gördüm
Ah yaklaşık bir aydır çekiyorum üç doktor gezdim ikisi ila vermedi biri antibiyotik verdi. Ateş'in yoksa bir şey vermiyorlar canım bebek etkilenmez. Sadece bol bol ılık su bol c vitamini ile kurtulmay bakacaksın inş.. Başka çaresi yok malesef.. Başım bademciklerin Hopa Göğüs kaburgalar kalçalar er yerim bitmiş halde( Allah acil şifalar versin inş:. Hiçbir şeyi de kendine stres yapma kv vs.. Moral de etkiliyor çünkü ..
Canım hamile kalmadan önce oğlum olursa şu isim kızım olursa alya diyordum ama kıza hamile olduğumu duyunca Hiçbirini beğenemedim benim güzel kızıma Layık değil hiçbiri:)) hala daha karar veremedim ama babası ismi şu olsun diyince kabul ettim :) Hayırlısı
kırmızıyı ne yapçan kız beyaz ve krem ekru en guzeli sen bilirsinde kırmızıyıda sanirim biraz zor bulursunYa kizlar ben kohusa pijama ariyom internete baktim bizim cevredeki bi kac yerede baktım, begendigim hic yok. Siz nrrelerden aldiniz. Ben kirmizi istiyorum agir olsun istiyorum boyle. Bi tanede normal spor alicam insaallah. Her yerde cogunluklakrem beyaz filan var bende istemiyorum o renkleri
Benim bildiğim de 40ı çıkmadan Mevlüt olmaz. Kv biraz abartmış. Sen istemezsen yapamaz zaten.nevresim işini aklımdan çıkardım hemen
oda vardı dimi
o hiç aklıma gelmemişti
doğumdan önce yaptırtmam ben canım 40 ı çıkıncaya kaldı
o zman bebek mevlüdünü de 40 ı çıktıktan sonra yaparız süslenip püslenmem lazım asla olmaz
kv sorsan haftasına mevlüt yapacak ne meraklıymış
ben erken olur dedim yok mok olmaz gibi şeyler dedioda kimmiş haddini bilsin valla
ben ne zaman istersem o zaman olucak
durduk yerde sinirlendim bak
ay canim bende normalde begendigim isimleri simdi hic yakistiramiorum bide ikisin uyumlu olsun istiorum.ama onlarda hep ayni isimler.ne zormus isim bulmak
Alya 'nın soylenmesi zor gbime geldi benim ama sen bilirsin cnm dilim donmedi valla bi turlu
kırmızıyı ne yapçan kız beyaz ve krem ekru en guzeli sen bilirsinde kırmızıyıda sanirim biraz zor bulursun
bnce psikolojik seninki canim herseyi yemek istiyosunAfff suanda oturdum aglıyorum... Temizlk yapıyrum bu yag sökücü varya güldalın kokusu bni mahvediyo yıyesım geliyo.. Fairynin kokusu bni mahvediyoooo....
Acıp agzıma dökesimmmm varr..
Delirdim mi ben ya..bn o kömürü yemessem bayılcam şimdi
Ya acik renk sevmiyorum. Hep nedense hayalimde kirmizi varkırmızıyı ne yapçan kız beyaz ve krem ekru en guzeli sen bilirsinde kırmızıyıda sanirim biraz zor bulursun
Canım buradaki paylaşılanlar değil de ben de instagram ve Facebook paylaşımlarından muzdaribim. Millet yemeğini İnternet'e yüklemeden yemez oldu. Sofra fotoları, yemek fotoları neler neler. Hem özeniyorum hem kızıyorum o fotoları koyanlara. Maksatları ne anlamıyorum ayıp yani. Burada bahsedilenler beni özendirmiyor ama yapılmamalı tabii.Çok özenli yapmışsın hazırlıklarını bayıldım bayıldım :)) ben de çikolata şeker kutuları lavanta kesesi Süslü kurabiye lokum ve sabun dağıtacağım Allah kısmet ederse.. :) ama resimlerini ekleyemiyorum(
Benim bildiğim de 40ı çıkmadan Mevlüt olmaz. Kv biraz abartmış. Sen istemezsen yapamaz zaten.
SezinciğimÇok şık olmuş bunlar canım bayıldım. Ellerine sağlık :)
aynen canim liste yaptk baya ama bakalm tipik babalar kizlarini simdiden kiskanmaya basladilar.cok detayli düsununce ordan burdan kararsizlik cok oluyo iste bakalmHayırlısı olsun canım bir liste yap hangi isimler aklında? Ben de hep anne babasının ismine ve soyadımıza uyumlu, yurtdışında telaffuzu kolay, dini anlamı olan bir isim istiyordum ama hepsini bir araya getirmek şok zor :)) bir de ismini duyan kızıma aşık olsun öyle güzel bi isim Olmalı diyordum babası höyt hatçe koyarım valla dedi :))
Yok canım alya koymadık önceden hamile kalmadan evvel isterdim bu ismi ama şimdi yakıştıramıyorum pamuk kızıma :)) bir de biz yurtdışında yaşıyoruz senede 8/9 ay falan o Yüzden buraya da uyumlu olsun istiyordum ama ismiminizi alya koymadık. Serra koyacağız inş :))
Lohusalar al basmasın ve nazarı çeksin diye kırmızı giyerler ya canım Ondandır belki de.. Bir de doğum yapmış kadına kırmızı renk veriyor yakışıyor gerçekten de:)
Çok Sağol cnm ateş yoktu neyseki daha iyiyim bugün geçiyo inşallah :)Çok özenli yapmışsın hazırlıklarını bayıldım bayıldım :)) ben de çikolata şeker kutuları lavanta kesesi Süslü kurabiye lokum ve sabun dağıtacağım Allah kısmet ederse.. :) ama resimlerini ekleyemiyorum(
maşaallah çok güzel olmuş bunlar ya.. ellerine sağlıkBen artık nihayet çalışmalara başladım.
Bunlar mevlütte dağıtılacak lavanta yastıkları olacak. Bohça yapacaktık ama olmadı kumaş kalın geldi, bizde yastığa döndük.
Kumaşı ıslak kadife ve sayısı 150 adet olacak.
Kumaşı kestim, kesimi de uzun sürdü.
Vee bu akşam 150 tanesini de makinede diktim. Şimdi sadece içlerini silikon ve az lavantayla doldurmak vede süslemelerini yapmak kaldı.
Onun içinde annem ve ablam gelecek inşallah.
Bende ufaktan diğer süslemelere geçebilirim böylece.
Hee birde Hoşgeldin Mustafa yada benzeri bir yazı basılacak ve takılacak.
Eki Görüntüle 1286868 Eki Görüntüle 1286869 Eki Görüntüle 1286870 Eki Görüntüle 1286871 Eki Görüntüle 1286872
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?