öhööm öhööömm...cok mantıklı değil ama bence bırak.yanı ben olsam öyle yapardım.dogal seylerle ıdare etmeye calıs canım bebeğin için.antıbıyotıklerı yarıda bırakmayın derler ama fayda -zarar ilişkisini göz önune almak lazım gebelikte.Ben de bakıyorum birmax a çok güzel şeyler var gerçekten ben de sipariş vericem ben boğaz enfeksiyonundan antibiyotik kullanmaya başlamıştım şükür ki iyeyim artık yarısına geldim ilacın zaten tereddütü kullanıyordum artık bıraksam mı bitirsem mi bilemiyorum
bn de göcüklüyüm normalde. su an orda değilim ama dogum orda inşallahiyi aksamlar anneler bende cok yoruldum bugun süt kartımı almaya gittim.lohusa tacımı aldım.kapı susu ıcınde arastırmaya giristim.süt kartı alanlar varmı.ben kocaelıdyım varmı baska hemserim:)
antibiyotigi yarıda kesmk tedaviyi yarıda kesmkmiş doktorum soylemişti . Hastalıgın tekrarlamaması için tedaviyi tam yapmn lazımmiş. Bende idrar yolu enfeksiyonu için aksef diye bir antibiyotik kullaniyorum ..Ben de bakıyorum birmax a çok güzel şeyler var gerçekten ben de sipariş vericem ben boğaz enfeksiyonundan antibiyotik kullanmaya başlamıştım şükür ki iyeyim artık yarısına geldim ilacın zaten tereddütü kullanıyordum artık bıraksam mı bitirsem mi bilemiyorum
Benim de hem mide yanmasi hem ağrı hem bulantı en çok misem den çektim hamileliğim de Allah bize yardım etsinMerhaba kizlar biraz mide bulantisi yasamaya basladim. 31. Hftadayim. Yasayan var mi bunu
Hömmm baska bi durum yani ... Bacım sen madem öle al istedigini bol bol kullanırsın.. Hiç sıkma kendini senin cocugun. Sonucta.. Aaa madem aldı biye vermito...
Sen al haırlıgın yap niye aldın derse senin bohcayımı beklıcwktım anacım dersin
Evet zaten yıkarım dedi öle getiricek ama belkide bebek dogduktan sonra getircek orasını demedi. Dogru diyosun canım bugünüme sükür saglıgımız yerinde ya takmıycam artık düsünmemeye calıscam.Canım o sana sormamış almış, sen de ona sorma git ne beğeniyorsan al. Bu zamana kadar getirip vermemiş de, daha bunlae yıkanıp ütülenecek. O işleri de kendi görecek herhalde. Getirdiği zaman da beğendiklerini kullanır beğenmediklerini kaldırırsın. Sonra kısmet olursa ikinci bebeğe saklarsın ya da ihtiyaç sahiplerine verirsin.
Bunlara kafanı takıp canını sıkma, sağlığın yerinde bebişin iyi gerisini salla gitsin.
Cocuk senin dedinde heralde kayınvalidem cocuk kendinin sanıyo geldi aklıma :) öle davranıyoki kendinin olsa anca bu kadar olurdu heraldeseni tabi ki anlıyoruz yanlış anlama.. sen de o nasıl kendi bildiğini okuyorsa sen de kendi bildiğini yap sonuçta çocuk seninn :) istediğini al
Zaten karıssada kulaklarımı tıkamaya karar verdim.esimlede konustum böle böle diye oda benden yana cok sükür. İnan burda görüyorum herkez bişiler alıyo filan onlara hevesleniyorum her okudumda simdi biraz cesaretlendim bişiler alıcam artık sagolun tüm anneciklerÇok haklısın, benim de ilk çocuğum olacak inşallah, özene özene almaya çalışıyorum her şeyine heves edip. Kayınvaliden çok sahiplenmiş torununu, her şeyini alıp da şu saate kadar sana vermemiş olması, anneni veya kendi kayınvalidesini sakin bir şey almayın diye tembihlemesi hiç normal değil. Sen eşinle bir haftasonu çık al içinden gelen şeyleri bence, kimse de niye aldın bunları diyemez. Derlerse de kırmadan bir şekilde tavrını koyman lazım. Bebiş senin bebişin, kim ne karışır :)
canım benim ya cok iyi anlıyorum seni Daha evli degilse desene oda cocuk hayalini hasretini senin bebişinden cıkarıyo ne güzel iyi yapmıssınız acık acık söledin bende istiyorum acık olmak ama o kadar yanlıs anlamaya müsait biri ki hemen küser surat asar azcık bişi desem .ahh annecim yanımda degilki ona danısiyim uzaktayken ondan üzmek istemiyorum böle anlatsam üzülür aklı kalır diyeahhh ahhh aynı dertten bende müzdaribin,gerçi bnm kayınvalidem değilde çok bilmiş görümcem,gidip gidip alıyor bana resim atıyor,en sonunda pazar günü annemle azarladık artık,kalkmış şu hani 4-5 aylık bebekken yere serilen oyun halıları varya hani yuvarlak ondan alıcam şunu alıcam bunu alıcam,bana bak dedim,zsaten yeterince şey almışsın,bırak artık dedim,birkaçay sonra alıcak şeyimiz kalsın,onun tadını yaşıyayım,istediğimi seçeyim sen dedim fazlasını aldın zaten,sanki biz almayı bilmiyoruz,böyle bilmiş bilmiş konuşmalari daha 31 yaşında henüz sözlenmedi bile kaç senedir sevgilisyle geziyor,6 yıl olmuş evlendiğim bana böyle bebek konusunda akıl verince boğasım geliyor o kızı yaa
Merhaba kizlar biraz mide bulantisi yasamaya basladim. 31. Hftadayim. Yasayan var mi bunu
Aynen canim bende ayni kiloda basladim ve suanda 65 civarindayim, hayatimda ilk defa 60li kilolari gordum, ama takmiyorum hamileyken 20 kilo alip daha bebegi 1 yasina bile gelmeden aldigi kilolari fazla fazla verenleri taniyorum :) yiyelim gitsin ya bebislerimize yarasin insallah :)uff bcivarindür iştahım çok açık. yiyorum yiyorum yememiş gibi dolanıyorum ortalarda. 53'le başladım 65 oldum. ne olucam ben böyle
Nasılsın canım? Senden sonra ben de hafif kanama yaşadım ama nedeni belli değil, ultrasonda her şey normal, rahim ağzı normal, sana ne dedi doktorun?
Cnm geçmiş olsun... bende aralık annelerindenim uykusuzluk benide gezdiriyo kasım aralık ocak annelerinnde..bacak ağrısı bendede oluyo özelliklede osteocare yi icmedigimde.bu arada ocak annelerini çok sevdimmm. Ne güzl işler çıkarmışsınız maşallah elinize emeğinize sağlık...Bacak agrisi ve mide yanmasindan Uyuyamiyorum
Çok güzel anlatmisin canimEveeet tatlı bebilerin anneleri gelelim fasülyenin faydalarına
Öncelikle herkesin görüşüne saygı duyuyorum. Ben kendi yapacağımdan ve bana normal gelenden bahsedeceğim.
Biliyoruz ki bebek mevlütü yapmak için 40 ın çıkmasını beklememize gerek yok.
Sonuçta mevlüt yapma gibi bir zorunluluğumuz da yok.
Ben en fazla 2 hafta beklemeyi düşünüyorum, o da kendime gelebilmek için.
Kıyafet konusuna gelince. Lohusa 40 gün hassastır, yorgundur, vücudu psikolojisi çok yeni şeylere alışmaya çalışıyordur vs.
İmkanı olanlar yanında hizmet edecek yakını bulunanlar bu süreyi dinlenerek geçirmeli. Keşke herkesin böyle imkanı olsa tabi.
Yani ben mevlüt yapacağım Allah nasip ederse ve yatacağım, yani misafirler geldiğinde ben yatağın içinde oturuyor yada yatıyor olacağım.
Çünkü benim düşünceme göre bu sıradan bir Kur'an okutma ritüeli, mevlütü değil.
Ben doğum yaptım, dinleniyorum, bebeğimin hayırlı ve sağlıklı evlat olması niyetiyle Kur'an-ı Kerim okutacağım ve hala yatağımda olmam benim için çok normal.
Hatta yatmamak normal bir misafir ağırlıyormuş gibi dolaşmak bana doru gelmiyor. Dediğim gibi düşünce meselesi.
Annemin çeyizime yaptırdığı yatak takımlarını sereceğiz. Bebeğim de benim yanımda yatacak, mevlüt için annemin diktiği taşıma yastığında.
Kıyafet olarakta baş örtülü biri olduğum için ve o günümde de fotoğraf vs çekileceği için açık olmak istemiyorum.
Normalde nişan yada düğün alış-verişinde alınan şu saten gecelik-sabahlık takımını giyiyorlar, genel olarak.
Ama ben bunu tercih etmeyeceğim.
Annemin kendi çeyizinden verdiği komple fransız dantelinden fakir kollu rengi beyaz ama hafif ekru gibi harika bir sabahlığı var. Göğüs altından 3 düğmesi var ve aşağı tarafı kiloş.
Bu elimizde bunu giymek hayalimdi benim.
İçine boğazdan büzgülü, uzun kollu krep şifondan, önden düğmeli (emzirmek için) boydan elbise dikecek annem, hatta yarın kumaşını almaya gideceğiz.
Başımı da aynı uygun renkte düz renk eşarpla normal bağlayacağım;
O eşarbın üzerine de klasik mevlüt eşarplarından değil, kendi gelinliğimden kalan taşlı işlemeli kumaştan şal yaptıracağım.
Yani ondaki motifler kesilip başka bir şifona monte edilecek. Ve hafif bir göz makyajı..
Annem iç elbisesini dikince sabahlığı ve elbisenin fotoğrafını paylaşacağım.
Ben açıkçası gelin gibi olmak istiyorum. Beyaz dantelli sabahlıkla içinden beyaz elbiseyle, başıma taşlı tuşlu şal örterek...
Zaten aşağı yukarı anlamışsınızdır biraz abartıyı sevdiğimiSüslü püslü şeyleri çok severim.
Bu zamanlar insanın hayatında çok fazla olmuyor ve ben sonuna kadar bunu değerlendirmeyi düşünüyorum.
Benim için bebek mevlütü misafirleri kapıda ağırlayacağım sıradan bir gün değil.
Başkasının bebek mevlütüne gittiğimde de kıyafetimi çok aşırı özenle seçerim, değişik pullu mevlüt eşarplarım var, eşarbımı özel bir şekilde bağlarım, süslenir püslenir öyle giderim.
Benimde böyle hoşuma gidiyor işte ne yapayım
Başkasının mevlütüne nasıl gidiyorum, kendi mevlütüme nasıl katılırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?