bnde oyle saniyordum burda kızlar soyleyince fark ettim hıçkırdıgını hatta bazen bn kalp atışıımiki diyodumay o hıckırıkmı:)bende onu elıyle ayagyla vuruyo hep aynı rıtımde dıodum.ay cok guldum suan kendıme.sızde gulebılırsınız :)
bnde yiyim o zaman muz sutte içiyim vitaamini duzenli içiyorum zaten biraz ele avuca gelsin bebiş dogdugunda :)Gecen gittigimizde karin cevresi geriden geliyodu zayif bi bebek olcak dedi ben de uzuldum muza ve sute dadandim. Vitaminlerimi duzenli kullandim simdi de dort gun onden gidiyomusuz :) normal dedi. Dort gun cok degil dedi. Uc ucbucuk falan olur muhtemelen dedi ben de muza ve sute devam edeyim bari. :)
birde et, daha doğrusu protein,, onlarda bebek için çok yararlı,,bnde yiyim o zaman muz sutte içiyim vitaamini duzenli içiyorum zaten biraz ele avuca gelsin bebiş dogdugunda :)
Bende 35. Haftamdayim canim ve benim de bebeğim doğum pozisyonu almış durumda hatta tam olarak doğum kanalında. Çantam hazır her an doğuma gidebilirim düşüncesiyle. Bence sende hemen hazirlamalısın:)Merhaba arkadaşlar:)) herkese hayırlı doğumlar dilerim :)35 . Haftadayım 14 kasımdaki kontrolünde bebeğim doğum pozisyonun 'daydı ancak bebeğim 2 gündür az hareket ediyor acaba suyu mu azaldıkorkorkuyorum
bide doğum çantalarınızı hazırladınız mı? Bebeğinizin eşyalarını yıkayıp ütüleyip hazırladınız mı? Hemen yapsam mı beklesen mi ka ra r veremedim??
erin hickirik günümü :) benimkide hickirdi hissettim kalp atisi gibi gobegimin tam ustundeydi demekki benim cimcimem de donmemisbugun benim ogluşta hıçkırdı bes dkk filan surdu tam gobegimin altında ama biraz soldaydı. Doktr son kontrolumde dondugunu soylemişti ztn.
ben mı cok panigım kontrolluyum acababende tam hazırlanmadım giysilerini yıkamadım daha kndim için hç bsy almadım bbgin banyo ihtiyaçları bezi ıslk mendili duruyor hastane çantaç bile hazır degil
bol bol yicem hepsinden . Uç haftada 500 gram almiş bna az gbi geldi son aylarda bbk bir kilo bilo aliyor ya o yuzdenbirde et, daha doğrusu protein,, onlarda bebek için çok yararlı,,
maşallah kahveyi ble duşunup koymuşun canim sen :) darısı bnaben mı cok panigım kontrolluyum acababen hatta kucuk su ısıtıcısı ve kahve de koydum.yanımda kalanlar ıcer dıye.epıduralde bas agrısı ıcın kahve ıyıymıs bende ıcerım ızın verırlerse dıye.cantayıda esıme gosterdm koydugum yerı bak burda acıl gdersek unutma dıye.
yiyebiliyorsan somon da ye haftada bir kere,, etide haşlama olarak ye,, yani ağır yağlı olmasın,,,,bol bol yicem hepsinden . Uç haftada 500 gram almiş bna az gbi geldi son aylarda bbk bir kilo bilo aliyor ya o yuzden
doner daha annesi stres ypma 36 ya kadar yolu var hatta dogum anında bile donuyorlarmiş . Donmessede hayırlısı neyse oyle olsun .Bugun bebe
erin hickirik günümü :) benimkide hickirdi hissettim kalp atisi gibi gobegimin tam ustundeydi demekki benim cimcimem de donmemis
seni hatırladım burda bebegin klosu az çiktıgıni yazmiştn sormuştun muz ye vitamn iç filan demiştk işe yaradıgına sevindim canim hepsini uygulamişin masallah sen.yiyebiliyorsan somon da ye haftada bir kere,, etide haşlama olarak ye,, yani ağır yağlı olmasın,,,,
Evet ya doner erken daha bekliyecez bakalimdoner daha annesi stres ypma 36 ya kadar yolu var hatta dogum anında bile donuyorlarmiş . Donmessede hayırlısı neyse oyle olsun .
bebege kilo aldırmanin bir diger sırrıda fazla yorulmamak dinlenmek uyumak bnden soylemesi. Benim oglumda son ay erkn dogum riski vardı o yuzden hep yattım uyudum yata yata bbkte kilo almiş 4 kilo yuz gram dogdu . Doguma son iki hafta kala ultrasonda 3 200 çikmişti doktor bilseydi 4 kilo yuz oldugunu keserdi kesin beni bide ilk dogumumdu ve normal dogumdu. Geçen doktorum soruyr ilk bebegi kaç kilo dogurmuştun die 4 100 dedim nası dogurdun kız o kadar çocugu diyo bnde dogurttunuz valla hocam dedim guluyr . Bunu haylisine dogurursun o zmn dio inşallh dedim :)2 ayim var iki ayda 1.5 kilo falan alsa 3200 3.500 arasi olur heralde ogumda 3250 dogmustu sutumu vutaminimi duzenli iciyorum bundan sonr hergun bir muz yerim haslanmis patateste iyimis iki gunde br de onu yesem tammamdirr heralde :)
hayır ben değilim karıştırıyorsun sanırsam :) çünkü ben ve bebeğim gürbüz olduk en başından beridirseni hatırladım burda bebegin klosu az çiktıgıni yazmiştn sormuştun muz ye vitamn iç filan demiştk işe yaradıgına sevindim canim hepsini uygulamişin masallah sen.
Maşllh sana demk oglun var he.. Buda kızdı dimi.. Negusel.. Pınar kac yasındasn sorması ayıp bacım..oglun kac yasında kac senelık evlısn bı tanıyasım geldi senibebege kilo aldırmanin bir diger sırrıda fazla yorulmamak dinlenmek uyumak bnden soylemesi. Benim oglumda son ay erkn dogum riski vardı o yuzden hep yattım uyudum yata yata bbkte kilo almiş 4 kilo yuz gram dogdu . Doguma son iki hafta kala ultrasonda 3 200 çikmişti doktor bilseydi 4 kilo yuz oldugunu keserdi kesin beni bide ilk dogumumdu ve normal dogumdu. Geçen doktorum soruyr ilk bebegi kaç kilo dogurmuştun die 4 100 dedim nası dogurdun kız o kadar çocugu diyo bnde dogurttunuz valla hocam dedim guluyr . Bunu haylisine dogurursun o zmn dio inşallh dedim :)
Masallah iyi dogurmussunuz dort kiloluk bebegi, buda oyle olur jinşallah bendd normal dogum yaptım ilkini bunuda normal istiyotjm bakalim kısmetbebege kilo aldırmanin bir diger sırrıda fazla yorulmamak dinlenmek uyumak bnden soylemesi. Benim oglumda son ay erkn dogum riski vardı o yuzden hep yattım uyudum yata yata bbkte kilo almiş 4 kilo yuz gram dogdu . Doguma son iki hafta kala ultrasonda 3 200 çikmişti doktor bilseydi 4 kilo yuz oldugunu keserdi kesin beni bide ilk dogumumdu ve normal dogumdu. Geçen doktorum soruyr ilk bebegi kaç kilo dogurmuştun die 4 100 dedim nası dogurdun kız o kadar çocugu diyo bnde dogurttunuz valla hocam dedim guluyr . Bunu haylisine dogurursun o zmn dio inşallh dedim :)
Ne hazırlıgı eskiden dogmamıs cocuga don biçmemek lafı cok geçerliymiş.. Kadınlar işinde gücünde.. Ne hazırlıgı.. Cocuk dogurmak mı eee dogursun ne var herkes doguruyo.. Öle camasorları alcaklarda yıkayııp bide ütülicekler.. Beşikmi almak aman efendim bevek arabasımı.. Akrabalardan küçük gelen kıyafetleri giydirirlermş.. Beşikte su köy besıkleri oda bi akrbada olursa yoksa yatsın yer yatagında nolcak demişler.. Lohusalık bilmem nesi pijaması takımı kurdela murdela.. Aman be bilim ya.. Bugun annmler geldi ben kızımla oglumun kıyafetleri in kendi dolabımda bi göz ayırdım böle geniş 3 raflı .. Nese baktı annem kıyafetlere birsürü pijamaydı zıbın takımıydı battabıyeydı.. Hepsini yıkadıyıp ütüledim paylasmıstım hatta burdada.. Ahh kızım ahh dedı annem.. Biz yeni bişi aldıkmı yıkamazdık yeni oldugu belli olsun diye dedi.. Ne delılık dedı.. Halbukı tekstıl ürünü yıkanmadan giyilirmi falan.. Düşünsene ya ..benim hiç bir şeyim hazır değil, birde bebeğin mobilyaları gelmedi, üstüne birde badana yaptırdım,, ev aldı başını gitti bir yerlere,,, geçen gün evde oturacak yer bile yoktu ,, düşündümde şimdi hastaneye gitsem ne olur diye,, :)))bebeğin mobilyaları gelince, yardımcı alacağım, evi temizleyeceğiz, bebeğin kıyafetlerini yıkacağım, onlarıda ütülettiririm,, kendime lohusa gecelik sabahlık alacağım,, lohusalık aldığım pijamaları da yıkadım ama dayanamadım giyiyorum,,, umarım geceliğide giymem,,, birde bebeğime alışveriş yapacağım HM den tulumlar beğendim onları alacağım,,,,,
yani elimden gelen bu kadar,,, mobilyalar gelmeden bir şey yapmak istemiyorum,,bebek doğarsa da yatak odama alır yatarım bebişle,,nasıl olsa hastaneden tulum veriyorlar,,, evde biraz dağınık olıur,,,oda bir şekilde toplanır,,, birde onun için strese giremeyeceğim,, ben en başından beri relax olma modundayım,, kendimi strese sokmak istemiyorum,,,, biz doğduğumuzda annelerimiz bu kadar hazırlık yapmamışdı veyahut anneannelerimiz,,,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?