- 10 Haziran 2010
- 84.676
- 355.181
- 898
sağol canım sizede maşaallah:)benimkinin aynısı :) maşallah sana ve bebeğe canım...
maşallah maşallah
nasıl besleniyorsun?
canım az az sık sık yiyorum, her gün yumurta mutlaka yerim, süt mümkün olduğunca içiyorum, yoğurt yiyorum, pişirdiğim sebze yemeklerinin için et kokuyorum pek aram olmadığı için öyle tüketiyorum, tahin helvası yiyorum, meyvemi yiyorum,ekmeği çok yemiyorum, aslında bu gebeliğimde iştahım çok az çoğunu zorla yiyorum, suyu mutlaka içiyorum, birde omega 3 kullanıyorum
sağol canım:)Cok isterdim simdi ankara da olmayı
Hayirli haberlerle gel İnşallah. ..
Masallah sana ne tatlı göbüş o öyle:)
inşaallah canımgunaydın kızlar nasılsınız.bugun doktor randevum var cok heycanlıyım ıns bebegm ıyıdır dua edın.
canım kullandıktan sonra da ben sıcak suyla yıkayıp kaynatıyordum kalıntı kalmıyordu, biberon fırçası kullan illa deterjan istiyorsan marka bilmiyorum ama geçen gün civilde görmüştümTeşekkürler cevaplarınız için. Ben daha ziyade kullandıktan sonra neyle temizleyeceğimi düşünüyorum aslında. Sütlü olacağı için mutlaka deterjan kullanmak gerekir diye düşünüyorum. Normal bulaşık deterjanı olmaz herhalde. Yıkadıktan sonra sterilize edeceğim ama kalıntı bırakmayan bir deterjan olması lazım. Marka önerebilir misiniz?
canım mutlaka dr söyle tahlil yaptır ihmal etme sakınİdrar yaparken yanma oluyor sanırim idrar yolu enfeksiyonu oldum
bir şey olmaz annesi korkma sengünaydın herkse çok zor bir gece geçirdim 20-30 kere sağa sola dönmek için uyanmışımdır2-3 kere tolet için uyandım
tüm gece dönmek için uyandım rahat edemedim bir türlüdöndükçe de korktum bebişime birşey olucak dönerken diye hareketini bekledim öyle uyudum tüm dönmelerimde
şu günler hayırlısıyla bir geçse de yavrularımızı kucağımıza alıp mis kokularını içimşze çeksek
canım hamilelik sultanlık aslında:)doğursakta kurtulsak oooff çantamı hazırladım dün biraz ütü yaptım hala var benimkide bu ara az oynuyor yeri dar sanırım
sağol canımsorma canım yaa boşverdim zatn
günaydın canm geçmiş olsun
ne güzel ayy karlar da başladığına göre az zamanımız kaldı demektir :)
maşallah göbüşüne canm
bebiş az daha dayanır inş hayırlısıyla canm,günaydın
ayy ne güzel
hayırlı haberlerle gelin inş canm :)
sorma canım yaa ondan arada bir görüşüyorum zaten hepsiyle
çok teşekkür ederim bu arada
benimki 2089 du canm cumartesi
son 2 haftada sadece 89 gr almış bebeişim bende üzüldüm ama vitamin içmemiştim hiç birde 900 gr vermişim ondan oldu kesin
ama artık eskisi gibi yiyemiyorum karnm çok rahatsız oluyor aakşam çok kaçırırsam kusuyorum midem almıyor artık
hayırlı haberlerle gel inş
maşaallah bebeğine canımhepinize günaydın , öncelikle dün yazdıklarımdan dolayı bana moral veren, kendilerinden örnek vererek beni rahatlatan tüm annelere gönülden teşekkür ederim . Duyarlılığınız cevap verirken ki samimiyetiniz beni gerçekten duygulandırdı ve rahatlattı . Dilerim ki Rabbim bana gönülden dua edenlerin dualarını kabul eder .Allah zaten öyle büyük ki bir yerden eksik verirse bir yerden fazla veriyor . benimde fazlalarım ödüllerim kızlarım Allah onları bana bağışlasın , anlımın akıyla elimden geldiğinin en iyisi ile onları büyütmeyi onlara yapabileceğim en iyi anneliği yapmayı nasip etsin .
dün doktor kontrolüm vardı bebişim 1,690gr ve ters dönmüş . darısı bebeğinin ters dönmesini bekleyenlerin başına .
seninkide benimkinin modelindenmiş:)vallaha o zaman bebişim yoktu ama bu yıl kutlamazsa beynini yerim heralde
ayy bizimki şey modunda --hadi gel ne istiyosan alalım --diyor hemen . ben de diyorum ki bi gün sürpriz yap bişey al gel ozaman da-- sen beğenmezsin - diyor.
maşaallah bebeğine, hakkınızda hayırlısı olsunMerhaba anneler, kilolardan bahsedilmiş, bizde dün 15 günlük kontrolümüze gittik. 2000 gr olmuşuz ama doktorumuz dün bebeğin resmini çekmekle uğraştı kilosundan ziyade ).. Formundaydı oğlum, ne pozlar ne pozlar :)..Nst de herşey yolunda, ters dönmüş..ama epidural sezeryana karar verdim ve günümüzü aldık.. Bir sürpriz yapmazsa 8 Ocak.. bir sonraki kontrolümüz 15 gün sonra, ondan sonra haftalığa ineceğini söyledi kontrollerin...Kontrolü olanlar inşallah güzel haberlerle dönerler..
ayy senin annişinde her aldığına laf söyledi söyleme gösterme hiç en iyisi, ilk bebek sizinki her şeyi eksik olur zatenKızlar bu erkek milleti gerçekten odun ama benim annişimde de var biraz odunlukdün kv bebeğe uyku seti ve 10lu hastane çıkışı aldı annem niye uyku srti aldırdın kenarda duracak şeylere para veriyosun ne gerek var filan bi ton şaf söyledi onun yeri e kendime nevresim alsaymışım mapim ben nevresimi var zaten annemin sülalesi bebeğe alınan şeyleri fuzuli olsrak görüyor hastane çıkışını da söylemedim vardı filan dicek ama yoktu bi tane 5li vardı sölemicem de zaten
hey Allah'ım yaza kadar birikecekmiymiş çamaşır, sende o odaya girme anne de!Kayinvalidem kadar sinir bozucu bi insan daha tanimiyorum.. makinaya camasir atmama bile karışıyor ya. Neymis hava kotuymus bu havada makine calistirilmazmis. Sanki cok gereklimiydi calistirdin diyo bana ya. Diyoymki anne iceride camasir askiligina sercem zaten yookk efendim deterjan kokusu nefesini kesiyormus.. sinirlerim suan o kadar bozukki.. kKışın kimse camasir yikamiyo dimi..
ben ımom omega, vicium, birde gyno ferro kullanıyorumHangi ilaclari kullanıyorsunuz bayanlar ben ilk 3 ay folik asit sonra decavit .gyno ferro .calciday vr magnezyum kullaniyorum. Gecen gittigim bir doktor decavit e grrek yok artik dedi ama acil bir durum icin.gitmistim.tanimadan. cok da guvenmedim acikcasi size bir sormak istedim kendi doktoruma cuma gidecegim de.
gider canım yeter ki sağlık olsunYemekhaneye ayaklarımı sürüye sürüye geldim, listedeki hiç bişeyi canım çekmemişti. Gelince de bütün yemeklere saldırdım offf.
Nasıl gidecek bu kilolar?
Allahım cok morelim bozuk... Sen bana yardım et.. Sinirlerim bozul.. Afalldım iyice.. Sabaha kadar sinirden uyumak istemedim artık.. Ya kızacaksınız belki ama yazmassam rhatlamıcam patlıcam...
Ya ben bu adamn burnunu nasıl sürtücwm bana bi akıl verin.. Allahım ne inat ne bi kin güdemiyorum.. Lanet olsun eşime cok öfkeliyim.. Onun burnunu iyice bi sürtmek istiyırum.. Ama sesini duydummu yüzünü gördümmü dayanamıyorum..ama eşim nasıl beceriyorsa haklıda olsa haksızda olsa konusmak istemesse 40 gün konusmuyo..
Konuda şu.. Düngece kızım uyumadı birtürlü ki ögle uykusuda uyumamıstı.. Geceleyin ben yanında yatıyorum beraber sarılıp yatıyoruz neyse 1 saat oldu kızım uyumadı.. Bende aldım ayagıma koydum bu aradada böle ses tonumu degiştirp af be kızım uyu artık saat 12 oldu yat deim.. Bnm kızımda en ufak bi bagrıtya alısıl degil hemen hıckırıklara boguluyo bu hiç nırmla bi durum degil ki bn sesimi yukseltmedim öle bagrıs cagırs yok.. Dövmek falan hani hiç bişey ki para verseler asla yapmam.. Neyse eşim geldi aldı xoxugı hemn...beni bi sinir aldı.. Ya niye böyle yapıyosun bak cocouk senin yüzündeb bu hale geldi azcık alıssın gürültüye patırtıya.. Şiddet uygulamıyoruz bagrıs cagrıs yok ama uyarı şeklındekı tawra bile hemn hıckıra hıckıra aglıyo ..yok neymiş cocuga niye öle demişim.. Uyumasın bırak diyo.. İyide bu ocuk ıkı yasında ögle uykusunu uyumadı aksam en gec 10 da uyurdu hasta olucak uyuması şazım .. Ayrıyeten bugum yaın iki cocuk olucak bn cekcem zorlugunu yok anlamıyo..
Kızım gel dedım hmn geldi kucagıma.. Karsıma geçti bnm dişlerini sıka sıka sıyo ki bn hep şiddetin içinde büyüdüm.. Babam hep bizi döverdi.. Bu cock böle aglayınca o günlerim aklıma geliyo ... Bnde basladım baırmaya senin babanın yaptıklarının noktasını yapmıyorum ben onların günahını bn niye cekıyprum.. Bıltım artık dedım.. Bi dünya agladım odama geçip... Hala hıckıra hıckıra aglıyorum...
Olmadı bdv ye bile konu accam.. Babasını ona yasattıkları yüzünden bnm karsımda öle dişini sıka sıka konusması cok zoruma gitti... Suan eşimden nefret ediyorum.. Cünkü cok siirliyım.. Babasından annesinden ailesinden
Çünkü cok sinirkiyim ve saglıklı düşünemiyprum...
Cok kaşbim kırıldı cookmorelim bozuldu..
Bna burun sürtme kin tutma yöntemlerını söleyin.. Gelip eşşek gibiyalvarana kadar konusmıcam ya bnde insanım..
Cocuuma yanlış bişi yapsam eyw ama ne bu hırs ne bu öfke..
Ben en iyisi bi abdest alıp kuran okuyayım... Hasta edicem kendimi.. Allahım ıslah etsin Allahım kıymetimi ona öle bi anlattırsın ki rabbim sen büyüksün ....
Bi insan deger gördükce sımarıyomus bunu anladım..
Bi laf var ama cok argo kullanmak istemiyorum..
Görüyorum kadınları bazen esleri umurşarında degil , yapcak essek gibi ngelicek essek gibi aman ne hali varsa görsün diyip umurlarına almazlar ama esleride aksıne b i deger verir karılarına..
İçimde kcman bi sıkıntı var.. İkide bir bni kahrediyo.... Cok kötüyüm cok... Dayanabıldıgım kadar dayanıcam konusmıcam onunla...
;( annemi babamı istiyorum...;(
Bagıra bagıra aglmak istiyorum.. Kime dert yanayım ya.. Annemi arasam cok üzülür babama söyler babam da dakkasına arar eşimi aZına eder onun..
Cok kafam kaısık acaba susmasaydım o öle sinirliyown bana vururmuydu iye dişlerini sıka sıka koustu.. Bn ne yaptım ona.. Babasına duydugu öfkeyi niye bnden cıkartıyo... Cok kötüyüm kızlar.. Şimidi napayım
Gepinizden özürdiliyorum ama cok kötüyüm.. Birini arayıp anlatıcak durumda degilm aglamaktan konusamıyorum bile...
Cok kötüyüm
canım ya eşinin tavrı hiç hoş değil çok haklısın ama şimdi sakinleş önce ve eşinle bu konuyu ciddi olarak konuşmalısın anne baba çocuğun önünde her zaman ortak konuşmalı birinin ak dediğine diğeri kara derse çocuk için iyi olmaz her istediğini yaptırır ağlamasının sebebide bu babasından yüz bulması, sende annesin robot değil, eşinin burnunu sürtmek istiyorsan eğer sakın özür dileyene kadar konuşma ve bir şey derse çocuğa bakmakla ilgili çok biliyorsan kalk sen bak bu halimle sen uyuyorsun ben bakıyorum de, ben eşime öyle yapıyorum hadi bakalım biraz da sen bak diyorum oğlum hasta olunca bende insanım o işte yoruluyorsa bende evde yoruluyorum
Şimdi akşamları o yatırıyor bir kaç aydır, sabah oğlum 5-6 gibi uyanır alıyor oturma odasına götürüyor ben yatağımda yatıyorum, sabaha kadar wc ye kalkmaktan oğlanın üstü açıldı mı diye bakmaktan uyumadığımı görüyor çünkü, banyosunu artık eşim yaptırıyor, eve gelince wc ye o sokuyor akşama kadar çömel kalk çatı kemiklerim ayrılıyor
Kısaca eşini kızının bakımına ciddi anlamda dahil etmelisin yoksa bebek doğunca hem sen yıpranacaksın hem kızın çünkü sürekli kendiyle ilgilenen annesi artık bir başkasıyla daha ilgilenecek ona zaman ayıramayacak eskisi gibi, eşin şimdiden eve geldiğinde hep kızınla ilgilensin ki doğum olduğunda kızın bu durumu yadırgamasın
canım normalde fiyatı o da kampanya yapmış iki ürüneBen de araştırdım da tanesi 2,5 tan aşağı görmedim 1 tl olanı da aklım almadı kalitesi şüpheli bence ama görmedim tabii nasıldır.
seni romantik seni:) hemende duysallaşmış:)kızlar eşim gönlümü almak için yemeğe geldi
sen ayram yap ben bişiler alıcam gelicem dedi alıp gelmiş öküzüm kıyamam yaa bakmayın bana siz o benim herşeyim
annem babam kv dem kayınbabam arkadaşm ablam sırdaşm herşeyimi bilir ve anlayışlıdır kv me kızarım ona söylerim anneme kızarım ona söylerm içimde hiç bişe tutmam tutamam
evde hep yardım eder neden yemek yapmadın demez mutfağa girer birlikte yapar yeriz benden ayrı dışarı çıkmaz sadece araba yıkamaya ve traş olmaya gider
yapışık ikiz gibiyiz iyiki onu tanıdım 8 yıl dolacak 1 aralıkta ama onu ilk günkü gibi seviyorum
ya kızlar kv dedi ki mevlütte herkes bebeği kucağına alıp kıbleye doğru sallıyormuş bunedir ya ben böyle birşey yaptırmak istemiyorum minicik çocuk kucaktan kucağa gezermi
babası da yaptırma diyor gösterip kaçıracağım bebeği valla odasına bende varmı böyle adetleri olan
canım anne kznca baba yüz vermemeli çocuğa sonra çocuk her istediğini yaptırıyor ağlaya ağlayaeşinde çok çekmiş şimdi ortasını bulamıyor
canım boşuna üzülme boşver onu da öyle kabullenkonuşsun konuşsun dursun
yok canım herkesin alması diye bir şey yok sadece duayı yapan hoca alıyor duasını ederken, sakın verme herkesin kucağına, kv ne söyle açıkca