buyur gel valla sevinirim :))Kizzz ben adanadayim ya dertlesirdik valla
bu arada kızlar bugun dr randevum vardı unutmuşum onu anlatmayı,en son 30+2 de bebeğim 1620 gr dı,dr um haberin olsun dedi bebeğin ölçümlere göre fazla iri bebek sınıfına giriyor dedi,3500 kg yu geçer haberin olsun dedi,bugun 32+2 de gittiğimde acaba diorum 1800 mü 2000 olmamıştır derken bebeğin 2200 gr olduğunu öğrendim,dr um çok fazla olduğunu 1800 olmalıydı dedi,böyle devam ederse 3800 doğar dedi,bende dedim olsun doğsun bende dedim 4 ,5 kg doğmuşum normal doğumla,neden böyle evham yaptırıyor her gittiğimde anlamıyorum,dedim napıyım peki dietmi yapayım bu sefer de senın az yemenle çok yemenle alakası yok dedi,onun büyüyeceği varsa büyür plesantadan beslenıyor dedi,ee plesantaya benm yediklerim gitmiyomu sanki,bu cvp bıraz mantıksz geldi bana,ben 2 haftada çok ii beslendim hamıleliğim en fazla yediğim tatlısıyla,kaçırdığım bu 2 hafta oldu,bence bebeğim o yüzden kg aldı bu kdr,aman hayırlı sağlıklı olsunda napıyım kıvrım kıvrım tombili olsun öperim koklarım,korkmadan yıkarım ben pamuğumu,ayrıca ters duruyordu bugun yıne normla doğum poziyonunu almış,umarım daha dönmez,şişkoymuş ya zaten nasıl dönsün o kiloyla dimi
eğerki olurda 36.haftalarda da aynı şeyı yaparsa hemen x br dr dan randevu alıp son dk da başka bir yere gidebilirim yani,umarım bana bunu yaptırmaz
Günaydın kızlar! Çalışabilir raporumu insan kaynaklarına verdim az önce. Bi aşamayı daha geçtim. Zaman daralıyor iyice.
Hastane çantam hazır değil hala, sterilize edilecek şeyler kaldı. Biberon, göğüs kalkanı, pompa, latch assist bunlar.
Bu akşam hızlıca sterilize edip çantamı kapatmaya karar verdim.
Hastanede fotoğraf çekimi düşünenlere sorum: fotoğraf çekimi için kıyafet düşünüyor musunuz? Gecelik dışında şöyle sevimli bir elbise mi alsam diyorum fotoğraf çekimi için, ne dersiniz? Yoksa gecelikle olur mu?
Ben pijama da daha rahat hissedersin diye düşünüyorum herkesin yanında ama sezeryan da pijama rahatsız ediyormuş sezeryan ihtimaline karşı bir tane gecelik alicam 2 pijama 1 gecelik koycam hastaneye.Ya kızlar ben gecelik almadım 2 takım önden açılan hamile pijamalarından aldım sadece.Gecelik almam gerekiyomu
Çok zevkliymiş eltin çok beğendim
62 tl canım
o zaman kalsın yaa başka beğenirim belki
amin canım rabbim kimsenin huzurunu bozmasn
huzur bozmaya çalışanları da bozguna uğratsın
maşallah bebişine canım :) 20 si çok geç değilmi yaa
bu doktorlar ne içiyor anlamıyorum
ben sormadım ne zaman geliyim diye bilerek,benmki de atardı 1 ay sonraya
2 hafta sonra gideceğim umrumda değil
ayyy çılgın kv lerin daha çılgın gelinleriiyizsefamız olsun ohhhh
ayy yerim ben onu yaaAllahım ben bu kızımı napayım... Yarabbim ben bu kızı bapayıııııııııııım... Üstümü degiştirdim sz önce malum yemek kokusuydu suydu buydu ... Önünde bebiş olan tsirtümü giydim.. Uzandım öyle..kızım geldi elinde seccade göbegimdeki bebek resminin üstünü örtüyo.. Uyu mehmek( mehmet) uyu.. Dapa dözünü.. Desim kıızm uykusı yokmus.. Bu sefer diyo annem üşüy üşüy dapattın dözünü...
Rabbim bn bu cocugu dogurunca kızımn elinden alaöıcaö gibime geliyo..
İkide bir sıruyo mehmek nerde.....
Ama bi yatırdım önüme dötüne vur vur vur ısır ısır ısır.. Gülüyo ama nasıl yine diyoki memek düştü ... Cok bilmiş oluyo bu kızlar cookk
ben ben bende varım:) akşama kadar oğlanı wc ye götürüyorum çömel kalk diyorum bir gün foş diye suyum gelecekAh mervıs kız ıkımız erkenden dogurucaz ıkı bebe ıle anam Allahım bızı bunda kolay kurtarsın kızlarımıza ve ogluslara hemen kavusalım ıns
yerim ben o kızı:)Allahım ben bu kızımı napayım... Yarabbim ben bu kızı bapayıııııııııııım... Üstümü degiştirdim sz önce malum yemek kokusuydu suydu buydu ... Önünde bebiş olan tsirtümü giydim.. Uzandım öyle..kızım geldi elinde seccade göbegimdeki bebek resminin üstünü örtüyo.. Uyu mehmek( mehmet) uyu.. Dapa dözünü.. Desim kıızm uykusı yokmus.. Bu sefer diyo annem üşüy üşüy dapattın dözünü...
Rabbim bn bu cocugu dogurunca kızımn elinden alaöıcaö gibime geliyo..
İkide bir sıruyo mehmek nerde.....
Ama bi yatırdım önüme dötüne vur vur vur ısır ısır ısır.. Gülüyo ama nasıl yine diyoki memek düştü ... Cok bilmiş oluyo bu kızlar cookk
saygısızlar ben tahammül edemem hemen vururum tavanaÜst komsumun cocukları betonu deliyolar... Allahım sabır ver bana .. Cocuklarda küçük degil okadar laftan anlamıcak kadar biri 2. Sınıfa gidiyo biri 5 yasında ya olmaz ki aZcık anlayıs..
Bu ne densızlık.. Benm sürekli ve aynı tonda olan seslere karsı bi şeyim var böle bogulur gibi oluyorum.. Affff deliricen.. Arıcam güvenliği şimdi ...
ayy sevindim canım iyi olmasınaCanlarim beni ve kizimi dusundugunuz icin tesekkur ederiz.
Yapamadim edemedim özele gittim yinede annemlerin israri ile
Daha oncede geldiğimde cinsiyet içinde gitmistim ayni hastaneye durumu anlattim gittigim doktor diger eski gittigim doktorla bakalim dedi eski gittigimde megersem perinatologmus haberim yok neyse perinatolog olan bakti daha cok bana suyumu normal buldular kalp atisinida dinledim dopplerlerde normal dedi suyunda anormallik yok dedi sadece kucuk cikiyo burdada zaten onu onemsemiyorum ben kadin hastanesinede gidicektimnhic bosuna gitme dediler cok sukur icim rahatladı bu devletteki doktorlara kalsa dogurtcaklar ya beni
31+1 gunluguz 29+5 gunluk cikiyo sanirim 1452 gram cikti :)
canım senin bebeğin geri değil ki bu ölçümlere göre, fl geri çıkmış yani boyu ki benimkininde boyu haftasında göbek baş çevresi iki hafta ileri dr daha ziyada göbeğine bakıyor benimki, başka bir dr acilde fl ye göre geri dedi mesela ki 2500 gr bebeğim düşünBurda farkli farkli hafta yaziyo anlamadim pek ama ayrintilarsaniz sevinirim2 hafta geride dedi doktor ama kilosu okadarda kotu degil dedi nasil oluyosa Eki Görüntüle 1315375
canım meyveyi iki porsiyondan fazla yersen sen kilo alırsın bebeğe o kadar etki etmiyor bence neden dersen ben ilkte meyveyle beslendim 2850 doğdu oğlum şimdi sebze vs her şeyden yiyorum meyve iki porsiyon bu bebişim daha kilolu maşaallah süphanallah:)eşimi beklerken açlıktan ölücem yaa
kızlar yaa ben çok mu meyva yiyorum bu ara bi oturdumu 4-5 adet değişik meyva yiorum
öğle kahvaltı yapınca sonra canm yemek istemiyor bende eşimle akşam 8 de yiyorum bebiş açmı kalıyordur
işte arada da meyva yiyorum çok mu kaçıyor acaba
canım gelmez olur mu çok kilo aldırır meyve haberin olsun sana yaniye ye bebisin kilo alır:)meyveden zarar gelmez.bende cok yiyorum tek cesit adını solemıyim.:)yatıp kalkip onu yıyorum.
benimkide her gün hıçkırıyorkızlar bu aralar benim kzım hep hıçkırık tutuyor ve baya sürüyor hıçkırık şimdiki 10 dk olmuştur
sağol canım, tacı tamamlamadım daha terlikle takım yapıcam inşaallah:)Ah benim aklıma gelmiyor hem de utanıyorum donup kalıyorum eve gelince zırlıyorum:) aklına geliyorsa söyle valla :) ben torununu seveceklerini de sanmıyorum lafta onlar :)
Canım yere konan plastiklerden koyabilirsin. O yoksa havlu atabilirsin. Küvete havlu üstüne otuturursun suyu Yukarıdan akıtırsın. Ben istdaki evimde köpüklü otururken kaydım düştüm bir de ahize sırtıma inip inip vurdu:)) doktor bana Eşinden darp var mı diye sordu:))) polis çağırqbilexeni söyledi hehe:)) zavallı eşim bana ve bebeğe bir şey oldu diye korkudan titriyordu:)
Önceden yere havlu atıyordum küvet içine ve küvet önüne. Şimdi buradaki banyoma pilates topu koyup üstünde yıkanıyorum. Sen de çok dikkat et. Ağır dengesiz zamanlarımız artık..
Benim eltim de tam çirkef ama ona melek gibi davranıyorlar. Evlenmeden önce kvye acır bana da öyle davranacağı için çok iyi geçineceğimizi düşünürdüm ama nerde... Şimdi o elti ona müstehak diyorum.. :))
Canım akşam ılık duş al dinlen gevşe güzel bi anı olarak kalacak ben de çok heves ediyorum ama ne kocam var ne halimher şey yolunda giderse yenidoğan fotoğrafı çektirmek istiyorum inş:)
Canım biz aldık. Cybex koltuk aldık ve stokke puset bir arkadaş daha Yazmış.. Ama basit ve ucuz istiyorsan chicco lar görüntü köyü ama kullanımı kolay. Aklında olsun onlara da bak..
Çok ciciymiş bu güzel bol uykuları olur inş bebişinin :) biz De uyku Arkadaşı gibi bit şey aldık ama resim ekleyemiyorum
Canım benim de doğum başladı dedi doktor. Eşim Dünya'nın öbür ucunda bi haftadan gazla hastanede yattım yine de öyle kolay olmuyor eşin hayli hayli yetişir sen Telaş yapma...
Çok doğru demişsin ama aklıma bile gelmiyor brrr madem kötü bir şey sen neden diyorsun
Canım cybex kucaklar en hafifleri diyotlar onlara bakabilirsn.. Benim de ablam olmasa ben de ikinci el alırdık bazı şeyleri çünkü çocuklar azıcık kullanıyor ve sonra Boşa çıkıyor ÇOĞU şey..
Canım en basiti Küvete havlu ser otur şampuanı vs de en baştan kucağına yere al..
Valla baby yt kalk şükret kadına da bir şey deme daha :)) önemli olan düşünmesi kadın nerden bilsin senin bedeni :)
Bence deee..
Sağsalim her şey otosunda olacak canım ibş korkma korkutmalarına da izin verme..
Ayyy bayıldım bayıldım Süslü anne olacaksın sen de:)) taç yap vs yazacaktım ama sen yapmışsın bile:)) bir de saç tacına da bir beyaz gül çiçekten de mi koysan acaba boş kalmasa? Çok güzeller emeğine eline sağlık valla
Valla canım kızma kocişe önceden ben de kızarsın Önem vermiyor ki unutuyor falan derdim ama insanda kafa kalmıyor bazen.. Ben bile unutuyorum randevumu ki doğum riskim var :)
Anne ablalardan olacak senin kızın, inş iyi geçimleri Ömür boyu Sürer sen de mutlulukla seyredersin onları
Geçmiş olsun canım perinatologa gitmeni tavsiye edecektim ben de... Diğer doktorlar Korkutuyor anlamıyorlar hiç aklını bulandırma daha. Burada bize bile sorma. En iyi doktor bakmış içini ferahlatmış sen de sokma Can'ını. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inç3)
Son zamanlar canım moralman bedenen bitiğiz ama sürekli kendini gevşetmeue çalış Allah daha kötüsünü göstermesin inş sağlıkla kolaylıkla huzurla mutlulukla kurtulacağız :)
canım direk ne düşündüm biliyormusun senin dr sezaryancı sana demek istiyor ki iri olur normal doğuramazsın, senin haftanda benimki 2500 gr dı dr böyle devam et gelişimi çok güzel dedi hiç korkutmadı gözümü, dr unu değiş derim canımbu arada kızlar bugun dr randevum vardı unutmuşum onu anlatmayı,en son 30+2 de bebeğim 1620 gr dı,dr um haberin olsun dedi bebeğin ölçümlere göre fazla iri bebek sınıfına giriyor dedi,3500 kg yu geçer haberin olsun dedi,bugun 32+2 de gittiğimde acaba diorum 1800 mü 2000 olmamıştır derken bebeğin 2200 gr olduğunu öğrendim,dr um çok fazla olduğunu 1800 olmalıydı dedi,böyle devam ederse 3800 doğar dedi,bende dedim olsun doğsun bende dedim 4 ,5 kg doğmuşum normal doğumla,neden böyle evham yaptırıyor her gittiğimde anlamıyorum,dedim napıyım peki dietmi yapayım bu sefer de senın az yemenle çok yemenle alakası yok dedi,onun büyüyeceği varsa büyür plesantadan beslenıyor dedi,ee plesantaya benm yediklerim gitmiyomu sanki,bu cvp bıraz mantıksz geldi bana,ben 2 haftada çok ii beslendim hamıleliğim en fazla yediğim tatlısıyla,kaçırdığım bu 2 hafta oldu,bence bebeğim o yüzden kg aldı bu kdr,aman hayırlı sağlıklı olsunda napıyım kıvrım kıvrım tombili olsun öperim koklarım,korkmadan yıkarım ben pamuğumu,ayrıca ters duruyordu bugun yıne normla doğum poziyonunu almış,umarım daha dönmez,şişkoymuş ya zaten nasıl dönsün o kiloyla dimi
canım sezaryan olursa gecelik şart ilk başta sonra pijama giyiyorsun,çünkü altında bez oluyor ve sezaryanla pijamayı indir vs çok zor oluyor, kısa geceliğe ilkte çözümüm diz altı çorap giymek olmuştu benim:)Iyi geceler kızlar....geçmişi okudum tecrübeli arkadaşlara sorum vardu sezeryen sonrası normal pijama yani alt üst giyilebiliyormu? Yani dikişlerden dolayı sıkıntı oluyormu? Benim ikinci dogum olacak ilki normaldi ama bu defa bebiş ters eger dönmezse sezeryan ihtimali için sorayım dedim.Geceligide hiç sevmem yaa dün alıcaktım hatta eşim dedi eeee bu kısa ama diye bende aynı fikirdeydim geri bıraktım.
a.s canım
valla ilk detaylı ultrasona 24 haftalıkken girdiğimde normal pozisyondaydı
ikinci detaylı ultrosona 31 haftalıkken girdiğimde söylendi ters pozisyonda diye.
maşallah seninki karnında ne cok oynuyor
cok afacan olcak demekki
bende nasıl kilo almış mı diyecektim ki gayet güzel almış annesi maşaallah, 8 günde 400 gr çok iyi sen aynı beslenemeye devam ethay maşallah ne güzel kilolu
burcu, seni fazla kilolu diye tedirgin etmiş
benide biraz zayıf diye tedirgin ediyo
ama ben sunu kesfettim bebek en cok tatlı gidalardan dolayı kilo alıyo
yani ne kadar cok tatlı yersen o kadar kilo alıyo
eltimde 3700 doğurdu ona ragmen benim gözüme çok küçük göründü
düşünki benimki daha zayıf doğacak bu gidişle benimki daha mini olacak
aman boşver bebek kilolu oldukça daha güzel oluyo, zayıf doğan bebeler cirkin oluyo
benimde 2100 olmuş sevindim bayagı
okadar yedim içtim bebem kilo alsın diye
8 günde 1700den 2100 e çıkarabildim buda iyi bişe
Günaydın kızlar! Çalışabilir raporumu insan kaynaklarına verdim az önce. Bi aşamayı daha geçtim. Zaman daralıyor iyice.
Hastane çantam hazır değil hala, sterilize edilecek şeyler kaldı. Biberon, göğüs kalkanı, pompa, latch assist bunlar.
Bu akşam hızlıca sterilize edip çantamı kapatmaya karar verdim.
Hastanede fotoğraf çekimi düşünenlere sorum: fotoğraf çekimi için kıyafet düşünüyor musunuz? Gecelik dışında şöyle sevimli bir elbise mi alsam diyorum fotoğraf çekimi için, ne dersiniz? Yoksa gecelikle olur mu?
maşaallah canımdün doktora gittik minik kızım 2097 gr 46,2 cm olmuş maşallah. nst ye başladık küçük sancılar dışında sıkıntı çıkmadı çok şükür 10 üzerinden 9 verdi doktorumuz artık iki haftada bir gidicez kızımı daha sık görcem minik yavrum hem uyuyodu hemde uykusunda gülücükler saçtı bize havalara uçtuk onu öyle görünce zaten aşıktım çocuğa şimdi bi değişik bişi oldum
ayy yerim ben onu yaabenimkide 1,5 yaşında gelip gelip karnımı öpüyo bebek ayyy bebek diyo babası da göbekli onada aynı şeyi yapıyo işin kötüsü.. annecim onda bebek yok diyoruz ikna olmuyor
canım mukavvanın üstüne sen metre işi elyaflar satılıyor ondan koy üstüne kumaşı kapla, ya da normal elyafla doldur direk ince yastık şeklinde
canım yazdım da görmedin heralde banyo için kaydırmaz plastik paspaslar var
uğraşmadım yaptım gitti tacı:) aynen canım herkes birbirine saygı duysa sorun olmayacak
maşaallah canım ne güzel doğum pozisyonunuda almış
canım kilo işi dr dan dr a farklı oluyor, su için bende hastaneye yatarsın demiştim eltiminde azdı hastaneye yatırıp çoğaltmışlardı
canım geçmiş olsun
bende molfixden memnun kaldım zaten prima hiç denemedim:)
iki kat giydiricam alta bir tek alt üstüne hastane çıkışı, peluş yelek koydum birde
inşaallah hallolur canım bizimki şimdiden diyor sabahları bende sizle yatıcam annem babam ben kardeşim diyor:)
iyi yapmışsınız canım yıllar oldu sinemaya gitmeyeli
canım sorunu tam çözemediyseniz ondan unutamıyorsundur
canım bence değiştirtme süt dolunca da büyüyor göğüsler normal bedeninden iki beden büyük giyiyorsun doğum sonrası
cips bazen kola normalde de içmem gazoz içtim bende hem de çok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?