2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
ucretli ücretsiz izin süt izni toplam hepsini almıştım ilk kızımda 8 aylık olunca başladım işe . bunda da aldım diyelim bende hiç bırakmak istemiyorum işi, iş yerin de kafam duruluyor huzur buluyorum . bankacıyım bide düşün yani evde olanları . ama bakıcı desen 800tl -900tl ilk kızımın 1 sene sonra okula gitmesi gerekiyor. devlet yarım gün . yarım gün okulda yarım gün evde olsa bakıcılar 1200,1500 tl istiyor. çok para . zaten maaşım 1900yemek param primim var ama . yol masrafım yemek masrafımda ona göre oluyor. ilk kızım da akıllandım çalışırsam kartımı alıcam elinden dedim . eve ekmek bile almadı . bu sefer hem para kazandım hem de çarşı pazarı tek yapmaktan kollarım uzadı .işe gidicem ki beni metroya bırakır arabada benzin yok dedi .en sonunda verdim kartları eline ...

bu arada doğum iznimi 30 aralığa kadar erteledim ama şu aşağıda taşıma meselesi yüzünden 2 hafta daha çalışıp doğum öncesi izni başlatmadan 2 haftada rapor çakacağım mecburen.. herşey oğlumun sağlığı için

Belaların 1. kat semaya indiği Safer ayındayız.Bu gece birinci gecesi.EFENDİMİZ SAV bugün ölüm hastalığına tutulmuştur.Safer ayından Lehfi Mahvuzdan 320.000 bela inmektedir.bu ayda hergün 100 defa la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim denilmelidir.Okuyandan en hafifi fakirlik olmak üzeoroe 70çeşit bela kaldırılır.Bilmeyen kardeşlerimize iletelim.kim hayra vesile olursa hayrı yapan gibidr.

sanki ben şu iki haftadır daha hızlı kilo alıyorum bebişime yarasın da artık napalım...
canım artık haftada 500 gr alıcaz

canım hiç korkma hep ilkte diye örnek veriyorum ama:) ilk gebeliğimde benim karnım hep aşağıdaydı mide kısmım boştu aşağı yerleşmişti ve 40 haftayı doldurdu benim oğlum, şimdi çok yukarda midemde, şöyle ki ilkte göbek deliğimden üst taraf çatlamamışıtı şimdi midemin olduğu yerler çatladı:) yani milleti boş ver sen doğursam ben doğururdum erkenden ki son ana kadar evimin temizliğini ben yaptım bütün ağır işleri sadece uzun mesafe yürümem yasaktı sancı yapıyordu kasığıma, sende dikkat et az kaldı zaten inşaallah 40 ı tamamlarsın rahat ol

günaydın annişkolar, yorumlarınızı vakit buldukça okumaya çalışıyorum, bende çalışabilir raporu alıp çalışanlardanım, bu sabah kötü bişey yaşadım. karabasanmıydı bilmiyorum. eşim benden önce çıkıyor evden 15 dakika sonrada ben uyanıp hazırlanıyorum. yataktayken ayak sesi duyar gibi oldum içimden eşimin geç kaldığını söylüyordumki gözlerimi açamadım ve ayağa kalkamadım. hemen besmele çekip ayetel kürsüyü okudum ve geçti. ama çok korktum ya inşallah bir daha yaşamam

Canım yazdın mı bilemiyorum annen bakamaz mı çocuklarına, ne yap ne et al şu kartları elinden gerçekten kaç gündür sinir oldum bu mevzuya, ne eşinden yana yüzün gülmüş ne kv den yana, nasıl erkek o ya karısının parasını yiyor birde kadının parasından beş kuruş vermiyor gerçekten sinir oldum!!! Bakıcıya o kadar para vereceğine annene harçlık ver daha iyi hem annenin ihtiyacı görülür hem paranın çoğu cebinde kalır, lütfen doğumdan sonra ciddi ciddi karar ver kendini ezdirme daha, inan çok üzüldüm

canım olur bazen öyle okumakla iyi yapmışsın

çok sağol eflalim hep içimi rahatlatıyorsun.. doktordan çıktıktan beri ne ağrı ne doğum korkusu kaldı içimde .. sadece sağlıkla kucağıma gelsin istiyorum o kadar...

Benimde kızım olucak benimde gönlümde mor renk yatıyo, çok tatlı bi renk.
İnşallah denk gelir gönlüme göre :)

canım benim aslında bunları yazıp burda ki hamile arkadaşları üzmeyi hiç istemiyorum . ama anlatacakta hiç kimsem yok
annem bakamaz onunda çok sorunları var. hasta babam var maddi sorunları var ..en başta da kocamla benim aramdaki sorunlardan bıktı. mecburmuyum bunlara şahit olmaya huzursuzluk yaşamaya hem çocuk bakıyorum . hem huzursuzluk yaşıyorum diyor ki çok çok haklı . ayrı ev tutayım annemi babamı alayım yanıma dedim . ama kız çocuğu babasız büyümesin diye korktum ...

burada çok güzel şeyler paylaşılıyor. tabi ki sıkıntılarını anlatan var ama benim gibi değil . ne olur kusura bakmayın . artık bunları anlatmasam daha iyi ....

çok sağol eflalim hep içimi rahatlatıyorsun.. doktordan çıktıktan beri ne ağrı ne doğum korkusu kaldı içimde .. sadece sağlıkla kucağıma gelsin istiyorum o kadar...
ne demek canım faydam olsa ne mutlu:)

canım yaz tabi yanlış anlama bu kadar ezilmene üzüldüm çare olmak isterim, annende fedakarlık yapacak anne olmak kolay değil buna da çok kızıyorum biz de anneyiz evladımız için nelere katlanıyoruz benim annemde aman kötü olmuyum diye babama bir şey demez babam bize haksızlık yaptığında ama kendi canı yanınca lafını çekmez bize dertlenemyi bilir!! Neyse girmiyim bu konuya...

Eşinden ayrıl falan asla diyemem ama sizin ciddi anlamda sorunlarınızı çözmeniz lazım ben çalışmıyorum koocama muhtacım diye ağlarım hep sen çalıştığın halde muhtaçsın gıcık bir durum

Annenin maddi sorunları varsa işte ne güzel bakıcıya 1000 lira vereceksen annene 500 verirsin hem onun gönlü olur hem sen rahat edersin, bu para konusunda eşine ciddi anlamda resti çek derim, kimse paranın sıcaklığına karşı koyamaz annende sorunları görmezden gelsin güçlü durun eşine karşı, ne sanıyor kendini ...........

burada çok güzel şeyler paylaşılıyor. tabi ki sıkıntılarını anlatan var ama benim gibi değil . ne olur kusura bakmayın . artık bunları anlatmasam daha iyi ....
hayır canım ne demek o yaz her zaman:)

maşaallah canım

ay seninkide çok hoşmuş demek babada da bebek var:) benimkide 7 aylık:)
17 aylık demek istedin sanırım. benimki de 16 aylık. nasıl tatlı oluyorlar. ama bebek doğunca kıskançlık olucak mı nasıl ayarlayacağız bilmiyorum durumları.

saol canım
aynen beslenmeye devam
1700den 2100e cıkması cok moral oldu bana

Kevser'cim bence istedigin gibi yaz sikintini derdini. Bunlar ese dosta anlatilabilecek seyler degil cunku. Benzer seyleri ilk evlendigimiz sene ben de yasadim. Esim de ben de ogretmeniz. Ve 14yildir birlikteyiz. Bizim ayrimiz gayrimiz olamaz diye verdim maas kartimi eline. Ama baktim ki i kadar calismama cile cekmeme ve onun yukunu hafifletmeme ragmen ben ne almak istesem gereksiz. Neye para harciyacak olsam israfci oldum. Aileme uc kurus faydam olsun istemedi, yegenlerime ufak hediyeler almak istesem izin vermedi. Hos gerci dugunu kendigimiz yaptigimiz icin cok da borcumuz vardi ama ben de har vurup harman savurayim demiyordum. 1 sene siktim disimi borcumuz bitene kadar. Ondan sonra da aldim sazi elime. Dedim hem iste calis sonra gel bi de yemegini temizligini vs ihmal etme ustune bi de parani diledigin gibi harcayama. Yok oyle dava. Esim de ne dese begenirsiniz. Calisma o zaman evde isini yap. Ben de dedim ki hadi canim, bi bayan tutarim, veririm 800-1000 isimi de yapar yemegimi de. Kalan 1500lira da bana bola bol yeter. Senin isini yapicam diye meslegimi mi birakicam. Sonra sonra esim tabi beni anlamaya basladi. Simdi butcemiz yine ortak, kartim kah bende kah esimde. Ama ne aldigima ne verdigime ne harcadigima karisir. Cok sukur astik o problemi. Sen de bence al artik sazi eline. Yanlis anlama ama isin gucun kazancin var. Her isini gorebiliyosun, dolayisiyla esine muhtac degilsin. Bunu esin de anlamali. Birakmiyo mu seni metroya, gerekirse bin taksiye git. Almiyo mu eve ekmek, gerekirse kizinla disarda ye. Esine de yemekmis utuymus temizlikmis hic bisi yapma, yaptirsin parasiyla herseyini. El mi yaman bey mi yaman goster bence. Yoksa sen boyle sikinti cekmeye esin de sefasini surmeye devam eder..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…