Gunaydin anniskolaarr. Bugun annemyok evde yalnizim. Ne yapsam bilemeiyorum. Kendume aktivite bulmazsam sıkıntıdan bayılırım ben.
ucretli ücretsiz izin süt izni toplam hepsini almıştım ilk kızımda 8 aylık olunca başladım işe . bunda da aldım diyelim bende hiç bırakmak istemiyorum işi, iş yerin de kafam duruluyor huzur buluyorum . bankacıyım bide düşün yani evde olanları . ama bakıcı desen 800tl -900tl ilk kızımın 1 sene sonra okula gitmesi gerekiyor. devlet yarım gün . yarım gün okulda yarım gün evde olsa bakıcılar 1200,1500 tl istiyor. çok para . zaten maaşım 1900yemek param primim var ama . yol masrafım yemek masrafımda ona göre oluyor. ilk kızım da akıllandım çalışırsam kartımı alıcam elinden dedim . eve ekmek bile almadı . bu sefer hem para kazandım hem de çarşı pazarı tek yapmaktan kollarım uzadı .işe gidicem ki beni metroya bırakır arabada benzin yok dedi .en sonunda verdim kartları eline ...işine karışmak gibi olmasın ama, ücretsiz izin alamıyor musun ??? 6 ay veya 1 yıl,,,
daha sonra bir bakıcı tutarsın baktırırsın iki çocuğana da,,,,
böyle adamla çok zor hele ki böyle paracı adamla hayat daha da zor,,,,
zaten ücretsiz izin bitincede işine geri dönünce de alırsın maaş kartını eline,,,,
canım artık haftada 500 gr alıcazsanki ben şu iki haftadır daha hızlı kilo alıyorumbebişime yarasın da artık napalım...
eflalim başının baya aşağıda olduğunu söyledi . 35. haftaya kadar dikkat et ağrı hissedersen uzan bol sıvı tüket dedi.. umarım aceleci davranmaz benim oğlan çok korkuyorumben 7 haftada hamile kıyafetleri giyen bir insanım göbeğim hiç yukarı çıkmadı zaten.Ama son zamanlarda gören herkez aşağıya inmiş doğum yakın mı diye sorunca daha da korkuyorum.. önümüzdeki hafta zeynep kamile de gideceğim.. eşime dedim zaten erken olursa ben özelde doğurmam dedim .. direk beni zeynep kamile götür dedim ...
Canım yazdın mı bilemiyorum annen bakamaz mı çocuklarına, ne yap ne et al şu kartları elinden gerçekten kaç gündür sinir oldum bu mevzuya, ne eşinden yana yüzün gülmüş ne kv den yana, nasıl erkek o ya karısının parasını yiyor birde kadının parasından beş kuruş vermiyor gerçekten sinir oldum!!! Bakıcıya o kadar para vereceğine annene harçlık ver daha iyi hem annenin ihtiyacı görülür hem paranın çoğu cebinde kalır, lütfen doğumdan sonra ciddi ciddi karar ver kendini ezdirme daha, inan çok üzüldümucretli ücretsiz izin süt izni toplam hepsini almıştım ilk kızımda 8 aylık olunca başladım işe . bunda da aldım diyelim bende hiç bırakmak istemiyorum işi, iş yerin de kafam duruluyor huzur buluyorum . bankacıyım bide düşün yani evde olanları . ama bakıcı desen 800tl -900tl ilk kızımın 1 sene sonra okula gitmesi gerekiyor. devlet yarım gün . yarım gün okulda yarım gün evde olsa bakıcılar 1200,1500 tl istiyor. çok para . zaten maaşım 1900yemek param primim var ama . yol masrafım yemek masrafımda ona göre oluyor. ilk kızım da akıllandım çalışırsam kartımı alıcam elinden dedim . eve ekmek bile almadı . bu sefer hem para kazandım hem de çarşı pazarı tek yapmaktan kollarım uzadı .işe gidicem ki beni metroya bırakır arabada benzin yok dedi .en sonunda verdim kartları eline ...
canım olur bazen öyle okumakla iyi yapmışsıngünaydın annişkolar, yorumlarınızı vakit buldukça okumaya çalışıyorum, bende çalışabilir raporu alıp çalışanlardanım, bu sabah kötü bişey yaşadım. karabasanmıydı bilmiyorum. eşim benden önce çıkıyor evden 15 dakika sonrada ben uyanıp hazırlanıyorum. yataktayken ayak sesi duyar gibi oldum içimden eşimin geç kaldığını söylüyordumki gözlerimi açamadım ve ayağa kalkamadım. hemen besmele çekip ayetel kürsüyü okudum ve geçti. ama çok korktum ya inşallah bir daha yaşamam
canım artık haftada 500 gr alıcaz
canım hiç korkma hep ilkte diye örnek veriyorum ama:) ilk gebeliğimde benim karnım hep aşağıdaydı mide kısmım boştu aşağı yerleşmişti ve 40 haftayı doldurdu benim oğlum, şimdi çok yukarda midemde, şöyle ki ilkte göbek deliğimden üst taraf çatlamamışıtı şimdi midemin olduğu yerler çatladı:) yani milleti boş ver sen doğursam ben doğururdum erkenden ki son ana kadar evimin temizliğini ben yaptım bütün ağır işleri sadece uzun mesafe yürümem yasaktı sancı yapıyordu kasığıma, sende dikkat et az kaldı zaten inşaallah 40 ı tamamlarsın rahat ol
Ee şey kem küm canım bütçem kısıtlı vs diyince ben biraz abartmış da olabilirim:)) üç senedir bu Arabanın hayalini kurup sonunda aldım kurduk baş Köşeye koyduk :)) yüksek olması ve mama sandalyesi gibi durması da çok Hoşuma gidiyor. Ben morumsu rengini aldım
canım benim aslında bunları yazıp burda ki hamile arkadaşları üzmeyi hiç istemiyorum . ama anlatacakta hiç kimsem yokCanım yazdın mı bilemiyorum annen bakamaz mı çocuklarına, ne yap ne et al şu kartları elinden gerçekten kaç gündür sinir oldum bu mevzuya, ne eşinden yana yüzün gülmüş ne kv den yana, nasıl erkek o ya karısının parasını yiyor birde kadının parasından beş kuruş vermiyor gerçekten sinir oldum!!! Bakıcıya o kadar para vereceğine annene harçlık ver daha iyi hem annenin ihtiyacı görülür hem paranın çoğu cebinde kalır, lütfen doğumdan sonra ciddi ciddi karar ver kendini ezdirme daha, inan çok üzüldüm
ne demek canım faydam olsa ne mutlu:)çok sağol eflalim hep içimi rahatlatıyorsun.. doktordan çıktıktan beri ne ağrı ne doğum korkusu kaldı içimde .. sadece sağlıkla kucağıma gelsin istiyorum o kadar...
canım benim aslında bunları yazıp burda ki hamile arkadaşları üzmeyi hiç istemiyorum . ama anlatacakta hiç kimsem yok
annem bakamaz onunda çok sorunları var. hasta babam var maddi sorunları var ..en başta da kocamla benim aramdaki sorunlardan bıktı. mecburmuyum bunlara şahit olmaya huzursuzluk yaşamaya hem çocuk bakıyorum . hem huzursuzluk yaşıyorum diyor ki çok çok haklı . ayrı ev tutayım annemi babamı alayım yanıma dedim . ama kız çocuğu babasız büyümesin diye korktum ...
hayır canım ne demek o yaz her zaman:)burada çok güzel şeyler paylaşılıyor. tabi ki sıkıntılarını anlatan var ama benim gibi değil . ne olur kusura bakmayın . artık bunları anlatmasam daha iyi ....
17 aylık demek istedin sanırım. benimki de 16 aylık. nasıl tatlı oluyorlar. ama bebek doğunca kıskançlık olucak mı nasıl ayarlayacağız bilmiyorum durumları.maşaallah canım
ay seninkide çok hoşmuş demek babada da bebek var:) benimkide 7 aylık:)
ay yok canım eşimin göbeğine dedim ben:)benim 3,5 yaşında oğlum17 aylık demek istedin sanırım. benimki de 16 aylık. nasıl tatlı oluyorlar. ama bebek doğunca kıskançlık olucak mı nasıl ayarlayacağız bilmiyorum durumları.
ben ben bende varım:) akşama kadar oğlanı wc ye götürüyorum çömel kalk diyorum bir gün foş diye suyum gelecek
yerim ben o kızı:)
saygısızlar ben tahammül edemem hemen vururum tavana
ayy sevindim canım iyi olmasına
canım senin bebeğin geri değil ki bu ölçümlere göre, fl geri çıkmış yani boyu ki benimkininde boyu haftasında göbek baş çevresi iki hafta ileri dr daha ziyada göbeğine bakıyor benimki, başka bir dr acilde fl ye göre geri dedi mesela ki 2500 gr bebeğim düşün
canım meyveyi iki porsiyondan fazla yersen sen kilo alırsın bebeğe o kadar etki etmiyor bence neden dersen ben ilkte meyveyle beslendim 2850 doğdu oğlum şimdi sebze vs her şeyden yiyorum meyve iki porsiyon bu bebişim daha kilolu maşaallah süphanallah:)
canım gelmez olur mu çok kilo aldırır meyve haberin olsun sana yani
benimkide her gün hıçkırıyor
sağol canım, tacı tamamlamadım daha terlikle takım yapıcam inşaallah:)
ablan gelecekti yanına geldi mi canım?
canım direk ne düşündüm biliyormusun senin dr sezaryancı sana demek istiyor ki iri olur normal doğuramazsın, senin haftanda benimki 2500 gr dı dr böyle devam et gelişimi çok güzel dedi hiç korkutmadı gözümü, dr unu değiş derim canım
canım sezaryan olursa gecelik şart ilk başta sonra pijama giyiyorsun,çünkü altında bez oluyor ve sezaryanla pijamayı indir vs çok zor oluyor, kısa geceliğe ilkte çözümüm diz altı çorap giymek olmuştu benim:)
bende nasıl kilo almış mı diyecektim ki gayet güzel almış annesi maşaallah, 8 günde 400 gr çok iyi sen aynı beslenemeye devam et
canım hastanede hep gecelikle çekiniyorlar elbiseyle hiç görmedim
burada çok güzel şeyler paylaşılıyor. tabi ki sıkıntılarını anlatan var ama benim gibi değil . ne olur kusura bakmayın . artık bunları anlatmasam daha iyi ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?