Kızlar karnımdan çıt sesi hala geliyor çoğaldı, dün eşimde tam duydu yan koltuktandr a desem dalga geçer kesin
canim o idrar tutamama oyle bir çocuk dogurmkla olmuyr dort bes çocuktan sonra oluyımuş kndmden soylemiyorum bu bir bilgi. Birde ilk defa senden duyuyorum dogumdn snra ilişkiden zevk alinmadgnı aslında genelde dogumdan sonra zevk almaya başlnr derler hp boyle duyarım. O dedgn belki dogumn ilk donemleri için olabilir ama dogumdan altı ay snra vucut iyice toparlıyr kndini vajinada eski esnekligine kavuşuyor merak etme .
slmlar,ne zmndır o pozisyonda duruyo,benim mesala 28.haftada başı rahımde idi,30 da yıne dönmüş baş yukarda ayaklar aşağıda bugun 32+2 yiz yine kafa rahimde,sürekli hareket halinde ondan merak ettim belki döner cnm.
unutmazsam sorucam inşaallah:) yalnız değilmişim netten baktım çoğu kişi yaşıyormuş ama dr ların bir açıklması yok
neymiş o yolşaka şaka
Sağol cnm inşallah. kullanışlı cnm iki çeşit daha vardı bu daha kaliteli geldi daha pratik diğerleri yorgan yüzü gibiydi :) tavsiye ederim :)Çok güzelmiş canım güzel günlerde huzurla, mutlulukla kullan,bu arada şu emzirme örtüsünü bende alıcam ya çok kullanışlı görünüyor.:)
Ayak izi ve biberon 50 adet ve üzerine 1 tlymiş, geçenlerde mesaj atmıştım cevap vermiş.cevap gelmiş şimdi ayıcık, melek kanadı, emzik, patik, diş, 1,75 miş kızlar hani 1 liraydı
Saol canim yaa icimi rahatlattin :)canım çok önemli değil zaten çok geri de değil doğunca toparlar boyu benim oğluş 49 cm doğmuştu açığı kapatmıştı hemen:) yani seninkinin kilosu normal
Oyle canim oyle yada boyle cikaricagiz hayirliylahahahha artık bir yolunu bulur
Aslında bu konuyu çok düşünmemek lazım çünkü son dakikada belli olan bişey. Yani normal diye girip 4 saat sancı çekip sezaryene de gireni var, sezaryen olacak diye düşünüp son dakikada çocuk hemen gelince normal yapan da. O yüzden ne yaşanacaksa yaşanacak deyip biraz akışına bırakmakta fayda var. Normal doğumun doğum anında çektiğin acının fazla olmasına rağmen sonrasının rahat olması gibi bi avantajı var. Sezaryende ise doğumda acı sancı çekmiyosun ama sonrasında toparlanmak zaman alabiliyor.Yani hepsinin artıları ve eksileri var. Benim ilk doğumum normal olmuştu. Epidural aldım ve ağrım çok azaldığı ve doğum ilerlemediği için suni sancı vererek tekrar ağrıyı arttırmışlardı. hiçbir şeyin garantisi yok yani. O yüzden inşallah hepimiz hem bebek hem de kendi sağlığımız için uygun olan yöntemle doğruruz.Bu ara dogum dusunur oldum. Epidural sezaryen yada epiduralsiz normal dogum. Normal olcaksa epidural istemiyorum. Sezaryen olcaksam epidural genel istemiyorum. Bir de spinal diyorlar. Iyice aklim karisti benim. Normal dogumdan snra isDrar tutamama ne bilim iliskiden zevk almama tabiri caizse follos olmasi korkutuyo :) sezaryenin sonrasi agrisi korkutuo ay geliolar bana. Dua ediyorum rabbim hangisini istiosa o olsun beni ve yavrumu hazirlasin diye
Boşver doktoru cnm içinde bişey kalmasın kapı süsü yeni bisürü çeşit gelmişti mağazaya nette çıkmıyo zaten :)Aynen canim korkunun ecele faydasi yook.bi sekilde cikicaklar hayirlisiyla :)
planlarimin arasinda civilden emzirme onlugu almak vardi guya ama doktor moralimi boznca hic bisey alasim gelmedi aklimdanda gitti zaten onlukkapi suslerine baktim yazi olarak vardi bu yoktun
Kevser'cim bence istedigin gibi yaz sikintini derdini. Bunlar ese dosta anlatilabilecek seyler degil cunku. Benzer seyleri ilk evlendigimiz sene ben de yasadim. Esim de ben de ogretmeniz. Ve 14yildir birlikteyiz. Bizim ayrimiz gayrimiz olamaz diye verdim maas kartimi eline. Ama baktim ki i kadar calismama cile cekmeme ve onun yukunu hafifletmeme ragmen ben ne almak istesem gereksiz. Neye para harciyacak olsam israfci oldum. Aileme uc kurus faydam olsun istemedi, yegenlerime ufak hediyeler almak istesem izin vermedi. Hos gerci dugunu kendigimiz yaptigimiz icin cok da borcumuz vardi ama ben de har vurup harman savurayim demiyordum. 1 sene siktim disimi borcumuz bitene kadar. Ondan sonra da aldim sazi elime. Dedim hem iste calis sonra gel bi de yemegini temizligini vs ihmal etme ustune bi de parani diledigin gibi harcayama. Yok oyle dava. Esim de ne dese begenirsiniz. Calisma o zaman evde isini yap. Ben de dedim ki hadi canim, bi bayan tutarim, veririm 800-1000 isimi de yapar yemegimi de. Kalan 1500lira da bana bola bol yeter. Senin isini yapicam diye meslegimi mi birakicam. Sonra sonra esim tabi beni anlamaya basladi. Simdi butcemiz yine ortak, kartim kah bende kah esimde. Ama ne aldigima ne verdigime ne harcadigima karisir. Cok sukur astik o problemi. Sen de bence al artik sazi eline. Yanlis anlama ama isin gucun kazancin var. Her isini gorebiliyosun, dolayisiyla esine muhtac degilsin. Bunu esin de anlamali. Birakmiyo mu seni metroya, gerekirse bin taksiye git. Almiyo mu eve ekmek, gerekirse kizinla disarda ye. Esine de yemekmis utuymus temizlikmis hic bisi yapma, yaptirsin parasiyla herseyini. El mi yaman bey mi yaman goster bence. Yoksa sen boyle sikinti cekmeye esin de sefasini surmeye devam eder..
Benim de 29+6da 1700 gr dı. Bana da iki hafta önden gidiyor göbekli dedi. Şekere düşkünlüğün var mı dedi yok dedim zaten şeker yüklemesi de normaldi. Bana da sen kaç kilo doğdun dedi falan. Ben çok yemiyorum vitaminler yarıyor herhalde.bu arada kızlar bugun dr randevum vardı unutmuşum onu anlatmayı,en son 30+2 de bebeğim 1620 gr dı,dr um haberin olsun dedi bebeğin ölçümlere göre fazla iri bebek sınıfına giriyor dedi,3500 kg yu geçer haberin olsun dedi,bugun 32+2 de gittiğimde acaba diorum 1800 mü 2000 olmamıştır derken bebeğin 2200 gr olduğunu öğrendim,dr um çok fazla olduğunu 1800 olmalıydı dedi,böyle devam ederse 3800 doğar dedi,bende dedim olsun doğsun bende dedim 4 ,5 kg doğmuşum normal doğumla,neden böyle evham yaptırıyor her gittiğimde anlamıyorum,dedim napıyım peki dietmi yapayım bu sefer de senın az yemenle çok yemenle alakası yok dedi,onun büyüyeceği varsa büyür plesantadan beslenıyor dedi,ee plesantaya benm yediklerim gitmiyomu sanki,bu cvp bıraz mantıksz geldi bana,ben 2 haftada çok ii beslendim hamıleliğim en fazla yediğim tatlısıyla,kaçırdığım bu 2 hafta oldu,bence bebeğim o yüzden kg aldı bu kdr,aman hayırlı sağlıklı olsunda napıyım kıvrım kıvrım tombili olsun öperim koklarım,korkmadan yıkarım ben pamuğumu,ayrıca ters duruyordu bugun yıne normla doğum poziyonunu almış,umarım daha dönmez,şişkoymuş ya zaten nasıl dönsün o kiloyla dimi
O yuzden belkide dun decavit vitamin hapini biraktirdi bana cnmBenim de 29+6da 1700 gr dı. Bana da iki hafta önden gidiyor göbekli dedi. Şekere düşkünlüğün var mı dedi yok dedim zaten şeker yüklemesi de normaldi. Bana da sen kaç kilo doğdun dedi falan. Ben çok yemiyorum vitaminler yarıyor herhalde.
genelde bayanlar evlenince veya en geç çocuk sahibi olunca bırakıyorlar çalışmayı. Bana bu kadar çalışma baskısı yapılırken bırakıp oturmayı gururuma yediremiyorum. Eşime diyorum ki yılbaşına kadar çalışmayı düşünüyorum diye geçen gün bana dediği oooh 15-20 gün evde ense yapacaksın. napayım yani artık sokakta mı doğurayım millet ilk günden bırakıyor aman hamileyim diye benim 38. haftaya giricem yılbaşında.Ben bir buçuk sene çalıştım ama hiç kuvvetli biri değilimdir. Eve gelir kendimi yatağa atardım. Eşim benimle aynı saatte gelmesine rağmen bana hadi yemeği hazırla derdi. Kendimi aşırı yorgun hissediyordum. Ev işleri hep eksik kalıyordu. Kendime zamanım yoktu çalış 8de eve gel uyu hayat mı bu diyordum. Aldığım para da 1500 tl idi. İş stresi de cabası içim daralıyordu. Değer mi dedim bıraktım. Eşim kabullendi de kv kabullenemedi.
eflalim ilgin ve yorumların için teşekkür ediyorum. artık bir çare bullacam çalışmam gerektiğini her ne olursa olsun biliyorum . ve bir gün keser döner sap döner gün gelir hesap döner diye hayal kuruyorum .ne demek canım faydam olsa ne mutlu:)
canım yaz tabi yanlış anlama bu kadar ezilmene üzüldüm çare olmak isterim, annende fedakarlık yapacak anne olmak kolay değil buna da çok kızıyorum biz de anneyiz evladımız için nelere katlanıyoruz benim annemde aman kötü olmuyum diye babama bir şey demez babam bize haksızlık yaptığında ama kendi canı yanınca lafını çekmez bize dertlenemyi bilir!! Neyse girmiyim bu konuya...
Eşinden ayrıl falan asla diyemem ama sizin ciddi anlamda sorunlarınızı çözmeniz lazım ben çalışmıyorum koocama muhtacım diye ağlarım hep sen çalıştığın halde muhtaçsın gıcık bir durum
Annenin maddi sorunları varsa işte ne güzel bakıcıya 1000 lira vereceksen annene 500 verirsin hem onun gönlü olur hem sen rahat edersin, bu para konusunda eşine ciddi anlamda resti çek derim, kimse paranın sıcaklığına karşı koyamaz annende sorunları görmezden gelsin güçlü durun eşine karşı, ne sanıyor kendini ...........
seninde durum zormuş çalışmaman zor olacak. İyi bir insan yok mu etrafında akraba tanıdık v.s bir miktar ücretle baksın çocuklara. sende bu arada hiç olmassa sigortanı doldurursun.çalışıyorum çok büyük konuştum Allah hayırlı evlat versin zoruna gitmesin ama asla istemem dediğim zamanda hamile olduğumu öğrendim . daha önce yazmıştım kızıma annem bakıyor .. ama buna bakacak kimsem yok .işten çıkıcam ama hamileliğimin başından beri konuşulan tek şey var para para bıktım bende . eşim yemek dışında ve de kendi özel istekleri dışında asla para harcamaz. hergün ağlar para diye of ben çok dertliyim
Çok Sağol cnm öyledir sağolsun heveslenip almış bisürü ciciler daha gelcekler varmış göndericek hepsini almanyadan nasıl olcak bakalım postaneye heralde :)Çok zevkliymiş eltin çok beğendim
canım çok güzel yazmışsın ben de sazı elime aldım bir kaç kez ama çok fena huzurum kaçtı .hatta birgün kavga ettik yeter dedim . işe geldim tüm kartalar iptal ettim . gitmiş benzinciye depoyu doldurmuş tam ödeyecek kart geçersiz bir o yana koşmuş bir bu yanaKevser'cim bence istedigin gibi yaz sikintini derdini. Bunlar ese dosta anlatilabilecek seyler degil cunku. Benzer seyleri ilk evlendigimiz sene ben de yasadim. Esim de ben de ogretmeniz. Ve 14yildir birlikteyiz. Bizim ayrimiz gayrimiz olamaz diye verdim maas kartimi eline. Ama baktim ki i kadar calismama cile cekmeme ve onun yukunu hafifletmeme ragmen ben ne almak istesem gereksiz. Neye para harciyacak olsam israfci oldum. Aileme uc kurus faydam olsun istemedi, yegenlerime ufak hediyeler almak istesem izin vermedi. Hos gerci dugunu kendigimiz yaptigimiz icin cok da borcumuz vardi ama ben de har vurup harman savurayim demiyordum. 1 sene siktim disimi borcumuz bitene kadar. Ondan sonra da aldim sazi elime. Dedim hem iste calis sonra gel bi de yemegini temizligini vs ihmal etme ustune bi de parani diledigin gibi harcayama. Yok oyle dava. Esim de ne dese begenirsiniz. Calisma o zaman evde isini yap. Ben de dedim ki hadi canim, bi bayan tutarim, veririm 800-1000 isimi de yapar yemegimi de. Kalan 1500lira da bana bola bol yeter. Senin isini yapicam diye meslegimi mi birakicam. Sonra sonra esim tabi beni anlamaya basladi. Simdi butcemiz yine ortak, kartim kah bende kah esimde. Ama ne aldigima ne verdigime ne harcadigima karisir. Cok sukur astik o problemi. Sen de bence al artik sazi eline. Yanlis anlama ama isin gucun kazancin var. Her isini gorebiliyosun, dolayisiyla esine muhtac degilsin. Bunu esin de anlamali. Birakmiyo mu seni metroya, gerekirse bin taksiye git. Almiyo mu eve ekmek, gerekirse kizinla disarda ye. Esine de yemekmis utuymus temizlikmis hic bisi yapma, yaptirsin parasiyla herseyini. El mi yaman bey mi yaman goster bence. Yoksa sen boyle sikinti cekmeye esin de sefasini surmeye devam eder..
Yaa varya bunlari duydukca korku gelmeye basladi icime cnm ya ,kara kara dusunur oldum ben ya,ikidir bebegin iri diyip diyip duruyo,sezeryan yapmak icin alt yapimi yapiyor anlamadim ,33. Haftamdayim olaki 36 lara dogru yine ayni seyi yaparsa baska bir dr a daha gorunurum ama o zmnda bakalim bizi kim o saatte kabul eder randevu alabiliyormuyuz bakalimbenim kocam zaten hiç hoşlanmıyo doktordan
ne zaman kontrolden çıksak ya bu kadın bişe bilmiyo diyo
yani doktoru degişelim diye bi laf çıksa agzımdan dünden razı
bi bir ay önceydi sanırım 17:20de randevumuz vardı, doktor acil ameliyata gırmış saat 18de mesai saati doluyo diye bizi ve bikaç hastayı daha muayeneye almadan yollamak istedi sekreteri
kocam açtı agzını yumdu gözünü bu ne sorumsuzluk o zaman haber verseydiniz ben 1 saattir burda bekliyorum diye
bikaç hasta daha itiraz edince hepimizi sırayla muayene etti doktor
hele bi kadın vardı doğumu başlamış sancımı kanamasımı ne vardı
ben bakamam demiş kadının anası yanında resmen yırtındı kime götüriym bu saatten sonra diyede doktor genede bakmadı kadına
ama ne sebeple bilemiyorum doktorun gerekçesi neydi bilmiyorum
kocama dedim ya bi bigün birden suyum gelse doktor bakamam derse ne yapacaz diye
valla hastaneyi yıkarım dedi
ama buna şahit olunca insanda bi güven problemi oluyo ister istemez
biz aslında büyükçekmece kolana ggitmeyi istiyoruz ama randevusuz calıştığı için orası bi düzeni yok
sabah giden muayene için öğleden sonraya kalabiliyomuş
onun için oraya gidemiyoruz
yok canım niye üzüleyim doğru demişsin .baba örneği konusu hep aklımda hala değişir diye bekliyorum . tabi bu arada eşim 15 senedir aynı . ne komik demi . ama insanlar hayalleri ile yaşarmış benim hayalimde değişmesiAllah yardımcı olsun ama kız çocuğu babasız büyümesin diye korkma fikrine katılmıyorum.. Annesine böyle davranan bir baba örneği ileride erkeklerle yaşayacağı ilişkilerde ters etki yaratabilir.Sana gelince hem çalışıp hem çocuk büyütüyorsun ve herşey elinden alınıyor.. En büyük haksızlık sana bir kere.. İyi düşün arkadaşım...Konuşması ve yazması bizler için her zaman kolay tabi ki..Umarım üzmedim seni..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?