Demekki aramizda tam 1 hafta var ,bidaha baktik kagida 2200 degilmis 2190 yaziyo demekki senin bebekle bnm bebek ayni kiloda sadexe ben senden bir hafta sonrayim,seninkide aslinda zayif degil bence gayet normal bir kilo bnmkine 3800 dogar dediyse seninkide bu durumda 3500 dogar bence :) sana peki dogum seklinde biseyler diyormu normal sezeryan gibilerinden?hay maşallah ne güzel kilolu
burcu, seni fazla kilolu diye tedirgin etmiş
benide biraz zayıf diye tedirgin ediyo
ama ben sunu kesfettim bebek en cok tatlı gidalardan dolayı kilo alıyo
yani ne kadar cok tatlı yersen o kadar kilo alıyo
eltimde 3700 doğurdu ona ragmen benim gözüme çok küçük göründü
düşünki benimki daha zayıf doğacak bu gidişle benimki daha mini olacak
aman boşver bebek kilolu oldukça daha güzel oluyo, zayıf doğan bebeler cirkin oluyo
benimde 2100 olmuş sevindim bayagı
okadar yedim içtim bebem kilo alsın diye
8 günde 1700den 2100 e çıkarabildim buda iyi bişe
ucretli ücretsiz izin süt izni toplam hepsini almıştım ilk kızımda 8 aylık olunca başladım işe . bunda da aldım diyelim bende hiç bırakmak istemiyorum işi, iş yerin de kafam duruluyor huzur buluyorum . bankacıyım bide düşün yani evde olanları . ama bakıcı desen 800tl -900tl ilk kızımın 1 sene sonra okula gitmesi gerekiyor. devlet yarım gün . yarım gün okulda yarım gün evde olsa bakıcılar 1200,1500 tl istiyor. çok para . zaten maaşım 1900yemek param primim var ama . yol masrafım yemek masrafımda ona göre oluyor. ilk kızım da akıllandım çalışırsam kartımı alıcam elinden dedim . eve ekmek bile almadı . bu sefer hem para kazandım hem de çarşı pazarı tek yapmaktan kollarım uzadı .işe gidicem ki beni metroya bırakır arabada benzin yok dedi .en sonunda verdim kartları eline ...
burada çok güzel şeyler paylaşılıyor. tabi ki sıkıntılarını anlatan var ama benim gibi değil . ne olur kusura bakmayın . artık bunları anlatmasam daha iyi ....
aynı durum bende de var canım yemeğe karşı iştahım gitti ama meyve görünce dayanamıyorum mutfağa her giriş çıkışta bi meyve yiyorum akşam da eşimle tabak hazırlıyorum kocaman onu yiyorum bıraksam daha da yerim o moddayımeşimi beklerken açlıktan ölücem yaa
kızlar yaa ben çok mu meyva yiyorum bu ara bi oturdumu 4-5 adet değişik meyva yiorum
öğle kahvaltı yapınca sonra canm yemek istemiyor bende eşimle akşam 8 de yiyorum bebiş açmı kalıyordur
işte arada da meyva yiyorum çok mu kaçıyor acaba
yok canım niye üzüleyim doğru demişsin .baba örneği konusu hep aklımda hala değişir diye bekliyorum . tabi bu arada eşim 15 senedir aynı . ne komik demi . ama insanlar hayalleri ile yaşarmış benim hayalimde değişmesi
AnladimEvet canım ben de bakmıştım yorumlara.. Çok memnun herkes..
Canım ben de sepet Beşik aldım. Marifetli olmadığım için de kendim dikemedim. Düzce de bir yerden ölçülerini vererek sipariş verdim her şeyiyle çok şık uyku seti gibi yatağı ile geldi.. Bebekonfor diye bir yerdi net adresi Dr var istersen bak oraya.. Pamuklu organik kumaştan diktirtip etrafına da FRANSIZ danteli Çekildi pek de cici oldu..
Ayyy neler varmış neler :) bayıldım ama ben kızımın ismini herkes Görsün istemem kıskanç mıyım neyim :))) çok güzelmiş neler neler var yahu :))
Ee şey kem küm canım bütçem kısıtlı vs diyince ben biraz abartmış da olabilirim:)) üç senedir bu Arabanın hayalini kurup sonunda aldım kurduk baş Köşeye koyduk :)) yüksek olması ve mama sandalyesi gibi durması da çok Hoşuma gidiyor. Ben morumsu rengini aldım
Canım sezaryan olursa ya da alttan kontrolde Rahatlık açısından hastanede gecelik kullanın diyorlar. Daha rahat ediyormuşsun. Ben iki tane almıştım ama tekini kullanmaya başladım :)
Hadi gözün aydın canım özgür günlerinin tadını çıkar çıkarabildiğin ladar :)
Canım normal doğumda vücut kendini 6 aya kalmadan topluyor asıl sezaryan Dikiş izi hiç Geçmiyor lazerli bile olsa yapışık gibi kalıyor orası yıllar alıyor... Benim ablam sezaryan sonrası bunu kendime nasıl Yaptım diyr ağlayıp durdu... Normalden korkma vücut ona Programlı çünkü..
Canım benim ailemde eşimin ailesi de varlıklı insanlar ama kv hala eşimi tembihler paranı çarçur etme diye:)) eşimin halası da kirada oturduğumux ev için sen payına düşeni ödüyor musun demişti:))) hazmedemiyorlar :))))
Canım arkadaşıma 4300 doğar Bebeğin dediler sezaryan oldu korkudan 2800 Doğdu bebek doktora sorunca da Mırın kırın etmiş. 300-500 gram şaşar da arada 1.5 kg var nerdeyse... Korkutuyorlar son zamanlar zaten korku Endişe beklemekten yorulmakla sezaryan olsun giysin diyoruz hiç korkutmasına izin verme yol yapıyor. Ayrıca keşke bebeklerimiz 4 kg doğsa hem bakımı kolau hem de Doğumu kolay olur.. Bebek kendini daha kolay iter aşağı.. Zayıf bebek itemiyor derler..
Kevser'cim bence istedigin gibi yaz sikintini derdini. Bunlar ese dosta anlatilabilecek seyler degil cunku. Benzer seyleri ilk evlendigimiz sene ben de yasadim. Esim de ben de ogretmeniz. Ve 14yildir birlikteyiz. Bizim ayrimiz gayrimiz olamaz diye verdim maas kartimi eline. Ama baktim ki i kadar calismama cile cekmeme ve onun yukunu hafifletmeme ragmen ben ne almak istesem gereksiz. Neye para harciyacak olsam israfci oldum. Aileme uc kurus faydam olsun istemedi, yegenlerime ufak hediyeler almak istesem izin vermedi. Hos gerci dugunu kendigimiz yaptigimiz icin cok da borcumuz vardi ama ben de har vurup harman savurayim demiyordum. 1 sene siktim disimi borcumuz bitene kadar. Ondan sonra da aldim sazi elime. Dedim hem iste calis sonra gel bi de yemegini temizligini vs ihmal etme ustune bi de parani diledigin gibi harcayama. Yok oyle dava. Esim de ne dese begenirsiniz. Calisma o zaman evde isini yap. Ben de dedim ki hadi canim, bi bayan tutarim, veririm 800-1000 isimi de yapar yemegimi de. Kalan 1500lira da bana bola bol yeter. Senin isini yapicam diye meslegimi mi birakicam. Sonra sonra esim tabi beni anlamaya basladi. Simdi butcemiz yine ortak, kartim kah bende kah esimde. Ama ne aldigima ne verdigime ne harcadigima karisir. Cok sukur astik o problemi. Sen de bence al artik sazi eline. Yanlis anlama ama isin gucun kazancin var. Her isini gorebiliyosun, dolayisiyla esine muhtac degilsin. Bunu esin de anlamali. Birakmiyo mu seni metroya, gerekirse bin taksiye git. Almiyo mu eve ekmek, gerekirse kizinla disarda ye. Esine de yemekmis utuymus temizlikmis hic bisi yapma, yaptirsin parasiyla herseyini. El mi yaman bey mi yaman goster bence. Yoksa sen boyle sikinti cekmeye esin de sefasini surmeye devam eder..
benimki de öyle canım nette okudum 32den sonra suyumuz sabit kalırmış bebek de içinde büyüyüp sıkıştığından hareketlerini daha çok hissedermişiz normal yani telaşlanma tadını çıkar ben oynuyorum sürekli kızımla şimdi bazen canımı acıtıyo ama olsunBebegim çok kıpırdiyo karnimi yerinden çikartacak gibi o kadar cok tekmeliyoki acaba sikintisi mi var sizdede ole mi
Dun aldim raporu direk istirahat raporu aldim,cinku esimle calisiyorum ne zmndir ise gitmiyorum,ve bebisimn44 cm 2190 grmdi32. haftada rapor almaya gittiğinizde bebekleriniz kaç kilo idi hanımlar?
caımm plates topuyla nasıl yıkanıyorsun benim bu banyomda küvet filan yok dümdüzz banyo yani daha sağlıklıysa ben de plates topumla yıkanayımAh benim aklıma gelmiyor hem de utanıyorum donup kalıyorum eve gelince zırlıyorum:) aklına geliyorsa söyle valla :) ben torununu seveceklerini de sanmıyorum lafta onlar :)
Canım yere konan plastiklerden koyabilirsin. O yoksa havlu atabilirsin. Küvete havlu üstüne otuturursun suyu Yukarıdan akıtırsın. Ben istdaki evimde köpüklü otururken kaydım düştüm bir de ahize sırtıma inip inip vurdu:)) doktor bana Eşinden darp var mı diye sordu:))) polis çağırqbilexeni söyledi hehe:)) zavallı eşim bana ve bebeğe bir şey oldu diye korkudan titriyordu:)
Önceden yere havlu atıyordum küvet içine ve küvet önüne. Şimdi buradaki banyoma pilates topu koyup üstünde yıkanıyorum. Sen de çok dikkat et. Ağır dengesiz zamanlarımız artık..
Benim eltim de tam çirkef ama ona melek gibi davranıyorlar. Evlenmeden önce kvye acır bana da öyle davranacağı için çok iyi geçineceğimizi düşünürdüm ama nerde... Şimdi o elti ona müstehak diyorum.. :))
Canım akşam ılık duş al dinlen gevşe güzel bi anı olarak kalacak ben de çok heves ediyorum ama ne kocam var ne halimher şey yolunda giderse yenidoğan fotoğrafı çektirmek istiyorum inş:)
Canım biz aldık. Cybex koltuk aldık ve stokke puset bir arkadaş daha Yazmış.. Ama basit ve ucuz istiyorsan chicco lar görüntü köyü ama kullanımı kolay. Aklında olsun onlara da bak..
Çok ciciymiş bu güzel bol uykuları olur inş bebişinin :) biz De uyku Arkadaşı gibi bit şey aldık ama resim ekleyemiyorum
Canım benim de doğum başladı dedi doktor. Eşim Dünya'nın öbür ucunda bi haftadan gazla hastanede yattım yine de öyle kolay olmuyor eşin hayli hayli yetişir sen Telaş yapma...
Çok doğru demişsin ama aklıma bile gelmiyor brrr madem kötü bir şey sen neden diyorsun
Canım cybex kucaklar en hafifleri diyotlar onlara bakabilirsn.. Benim de ablam olmasa ben de ikinci el alırdık bazı şeyleri çünkü çocuklar azıcık kullanıyor ve sonra Boşa çıkıyor ÇOĞU şey..
Canım en basiti Küvete havlu ser otur şampuanı vs de en baştan kucağına yere al..
Valla baby yt kalk şükret kadına da bir şey deme daha :)) önemli olan düşünmesi kadın nerden bilsin senin bedeni :)
Bence deee..
Sağsalim her şey otosunda olacak canım ibş korkma korkutmalarına da izin verme..
Ayyy bayıldım bayıldım Süslü anne olacaksın sen de:)) taç yap vs yazacaktım ama sen yapmışsın bile:)) bir de saç tacına da bir beyaz gül çiçekten de mi koysan acaba boş kalmasa? Çok güzeller emeğine eline sağlık valla
Valla canım kızma kocişe önceden ben de kızarsın Önem vermiyor ki unutuyor falan derdim ama insanda kafa kalmıyor bazen.. Ben bile unutuyorum randevumu ki doğum riskim var :)
Anne ablalardan olacak senin kızın, inş iyi geçimleri Ömür boyu Sürer sen de mutlulukla seyredersin onları
Geçmiş olsun canım perinatologa gitmeni tavsiye edecektim ben de... Diğer doktorlar Korkutuyor anlamıyorlar hiç aklını bulandırma daha. Burada bize bile sorma. En iyi doktor bakmış içini ferahlatmış sen de sokma Can'ını. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inç3)
Son zamanlar canım moralman bedenen bitiğiz ama sürekli kendini gevşetmeue çalış Allah daha kötüsünü göstermesin inş sağlıkla kolaylıkla huzurla mutlulukla kurtulacağız :)
canım bu gittiğin doktora devam et bence doktorun güven vermesi çok önemli diğer türlü seni hastaneden hastaneye koşturdular stress oldun belki de stress olduğun için bebeğin kilo almamış olabilirCanlarim beni ve kizimi dusundugunuz icin tesekkur ederiz.
Yapamadim edemedim özele gittim yinede annemlerin israri ile
Daha oncede geldiğimde cinsiyet içinde gitmistim ayni hastaneye durumu anlattim gittigim doktor diger eski gittigim doktorla bakalim dedi eski gittigimde megersem perinatologmus haberim yok neyse perinatolog olan bakti daha cok bana suyumu normal buldular kalp atisinida dinledim dopplerlerde normal dedi suyunda anormallik yok dedi sadece kucuk cikiyo burdada zaten onu onemsemiyorum ben kadin hastanesinede gidicektimnhic bosuna gitme dediler cok sukur icim rahatladı bu devletteki doktorlara kalsa dogurtcaklar ya beni
31+1 gunluguz 29+5 gunluk cikiyo sanirim 1452 gram cikti :)
Aynen benim kızım da vurmuyor itiyor:) geriniyor herhalde:)Günaydın kızlar uyandik biz kan surubumuzu ictik hava azcik güneşli f diye cam kapi actim ev havalaniyir camasr atttim fırsat bu fırsat dedim simddi gekdm tekrar yzandim :) benum kizim tekme atmiyo resmen ittiriyo karnimi az oncede kaburgamla savas halindeydi :)
yok canım hiç yok annemde memleketten geldi zaten . ama bakıcam bulacağım bir şekil de annem bazen der eller yakınından daha iyi diye . bakalım belki şansım güler ben çok iyi birini bulurum ..seninde durum zormuş çalışmaman zor olacak. İyi bir insan yok mu etrafında akraba tanıdık v.s bir miktar ücretle baksın çocuklara. sende bu arada hiç olmassa sigortanı doldurursun.
canım ne kusuru bizim üzülmemizin sebebii senin ezilmen bence bişekilde al şu kartlrını elinden ister ağlasın ister sızlasın bundan sonra böyle dersin naparsa yapsın yani boşverburada çok güzel şeyler paylaşılıyor. tabi ki sıkıntılarını anlatan var ama benim gibi değil . ne olur kusura bakmayın . artık bunları anlatmasam daha iyi ....
Yaa varya bunlari duydukca korku gelmeye basladi icime cnm ya ,kara kara dusunur oldum ben ya,ikidir bebegin iri diyip diyip duruyo,sezeryan yapmak icin alt yapimi yapiyor anlamadim ,33. Haftamdayim olaki 36 lara dogru yine ayni seyi yaparsa baska bir dr a daha gorunurum ama o zmnda bakalim bizi kim o saatte kabul eder randevu alabiliyormuyuz bakalim
Uyuyamıyor um! !! Kızlar 3 gündür uykular haram bana.Zombi gibi dolaşır oldum.Bebeğim akşam saat 8 gibi kıpırdanmaya başlıyor daha sonrası bu kıpırdanmalar şiddetli tekmelerle durmaksızın sabaha kadar sürüyor. Bir de anne karnında ne zaman uyaniksa o değişmez diyorlar.Geceleri uyutmıcak mı bu kız beni acabaa? ??
Demekki aramizda tam 1 hafta var ,bidaha baktik kagida 2200 degilmis 2190 yaziyo demekki senin bebekle bnm bebek ayni kiloda sadexe ben senden bir hafta sonrayim,seninkide aslinda zayif degil bence gayet normal bir kilo bnmkine 3800 dogar dediyse seninkide bu durumda 3500 dogar bence :) sana peki dogum seklinde biseyler diyormu normal sezeryan gibilerinden?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?