2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
kızlar bu arada şu göğüse soğan işi tam olarak nasıl oluyor tekrar net şekilde konuşalım
  1. soğan çiğ mi olacak yoksa közlenmiş mi?
  2. doğumdan sonra emzirmeden önce sadece 1 kere mi sürülecek?
  3. sürüldükten sonra göğüste ne kadar kalacak?
  4. bebek emmeden önce silinecek mi yoksa o şekil mi emecek?
  5. soğan kürünü ilk emzirmeden başka da uygulamamız gerekli mi yoksa 1 kere yeterli mi?
bir başka duyduğum etkili yöntemde anne sütünün antiseptik ve koruyucu özellikte olması. Saklama poşetlerini kare kesip göğüs pedi yerine veya üzerine yerleştirip göğsü ilk olarak sütle ıslatıp sonra bu naylonu üzerine kaparsak göğüs nemlenip korunuyormuş.
Bir başka yöntem ise göğüs kalkanı(göğüs bir şeyi ama kalkanı olmayabilir) mı ne var ya onun içine biraz süt sağıp akşamları 2-3 saat göğüs uclarını onun içinde bekleterek onarımını sağlamakmış.
3ü de bana mantıklı geldi.
Birde doğuma 20 gün kala göğüs ucu kremi iyi bir markadan kullanmayı düşünüyorum veya aynı şekilde saf zeytinyağının da faydalı olacağına inanıyorum.

Biz ben çalışırken benim maaşıma hiç dokunmadan biriktiriyorduk. Ben eşimin kartıyla alışveriş yapıyordum. Şimdi çalışmıyorum yine kartı bende şükür.

bende gecelık almadım hc sevmem gecelık gıymeyı rahat gelmıyo bana hıc

bende hala beğenemedim
Eki Görüntüle 1315697
Eki Görüntüle 1315700
bunlarda eltimin bugün aldıkları resim attı yine :)

hepsi çok güzel canm sağlıcakla giydr

Canim aksam 8 bana gore gec, ben 6ya kadar bekleyebilirim ki gec kahvalti yapiyorum ve kahvaltidan sonra atistiriyorumda. Meyveyi aksam yerim 8de filan iyi yiyorum bende meyve, gunde 2-3 yerim. Bence meyveden zarar gelmez :)

yalnız yemeyi sevmediğim için mecbur eşimi bekliyorm

maşallah bebişine canm

canım lohusasepeti.com a baksana çok daha güzelleri var o fiyata

bakıyorum ama içime sinmiyor

maşallah canm :)

desene bu kilolar hep meyvadan :)

hadi hayrlısı canım :)

ağzına sağlık canm en iyisini yapmşsın

Aynı geceyi yaşamışız resmen dün gece benimkini de ilk kez hıçkırık tuttu galiba.hatta korktum eşimi uyandirdim bebek aynı hareketi yapıp duruyo diye.sonra hıçkırık olabileceği dank etti

hıçkırık canm evet bende ilk burdan okumuştum öyle fark ettim rabbim yardımcımız olsun

canım son zamanlara yaklaşıyoruz normal.. kendini yormadan biraz gez biraz dinlen sonra yine gez :))

7. ayın başlarında durmadan 6 saat gezen benim artk 1 saat bile yürümeye takatım kalmadı

kendimi 20 yıl yaşlanmş gibi hissediyorum ayakkabılarım olmuyor kıyafetler olmuyor

hayırlısıyla bir doğuralım da hemn diyete başlıcm rabbimn iznyle

evet hemen hemen aynı cnm . Doktor bana incir, bulgur pilavı, et , süt dedi. Elimden geldiğince dikkat ediyorum ama neden büyümedi bu çocuk diye takıyorum işte.
et ve süt bunları tüketemiyorum mide bulantılarım devam ediyor benim, bulgur pilavı yiyorumda incir hiç yemedim bundan sonra yiyeyim bari. sende bizim gibi uzunmusun peki yani ben 172 eşim 178 cm çok uzun değiliz ama bebeğimiz bize göre kısa kalmış

Canım sonradan uzamayacagını nerden biliyorsunki daha bu bebiş 32 haftalık, boy uzaması ergenlikte olur, cocukken helede bebekken boyu ufak diye ilerde kısa kalcak anlamına gelmiyor :). belki sende eşinde anne karnında boy olarak uafktınız, yada cihaz yanlış ölçmüş olabilir, yani takma hiç kafana önemli olan sağlıklı olması

haklısın evet de insan işte kendini suçlu hissediyor çok şükür sağlımız yerinde

Kızlar bebek gormeden gelıyorum kırk dort gunluk ayy 2700 dogmus mıray cok tatlıydı sımdı dort kılo olmus mınıcıktı Allahım kucagımda tuttum yoruldum hep kucak ıstıyor kızım o zamanken koyunca yatardı ıns oglumda akıllı olur bı an kendımı hıc hazır hıssetmedım hamılelıkten mı kucucuk cocugu avuturken yoruldum sıkıldım ayy annesı oglundas emzırememıs bunda tadını cıkarıyor cok sevındm ıns hayırlısıyla buyuturuz

Aynı ev mevzusu bizde de var. Sanki ev parası var da biz almıyoruz. Ne kadar mantıklı cevap versem de her biraraya gelmede bozuk plak gibi başa sarıyorlar.

canım bu gittiğin doktora devam et bence doktorun güven vermesi çok önemli diğer türlü seni hastaneden hastaneye koşturdular stress oldun belki de stress olduğun için bebeğin kilo almamış olabilir
Canim ben duzcede oturuyorum normalde suan istanbuldayim ailemin yaninda burda devlet hastanesindekide az falan diyince ttedbir amacli ozele gittim evet doktor iyi ama illerimiz farkli

İnsn simdi marketten geliyorum yurumedigim halde arabayla gidp geliyorum iki poset tasimakla halim kalmiyor,su hastaneye sirf eve 5 dk diye gidiyorum,o konuda cok rahat,ikinci bir hastane tercihim modipol oda 40 km eve nerdeyse,heleki ilerleyen haftalarda nst ydi acil bir durumdu arabada dogururum nerdeyse, gittigi yere kdr yine burcuya dvm ederim sezeryan dedigi anda medipol e fikir almak icinde olsa gidicem kismetse

Dogru canim sezaryenin bi mudahele sekli oldugu bilincindeyim ki ben de 4 yil once geldim istanbula avrupada yasiodum oradaki bilinci biliyorum da ben korkuyorum :) ama bi sekilde cikicak o bebek ordan :) bu hafta kontrolum var ctesi sorucam doktora

Günaydın kızlar bugun 35. HFtamıza meehaba dedik allah hayırlısıyla tamamlamak nasip etsin..
Hayirlisiyla bizde gorelim 35 leri insallah
Valla cok güzel demissin canim agzina saglik :)

çoook zaman oldu gelemedim kızlar netimde sorun var
herkes iyidir inşallah biz iyiyiz çok şükür geçmişi okuyamadım 2000 msj yazıyodu
Evet canim epeydir yoksun.biz kizimla iyiyiz cok sukur :)

Merhabalar,
Hamileler ile ilgili yüksek lisans tez çalışmasını cevaplamak isteyen hamileler için link paylaşıyorum; https://tr.surveymonkey.com/s/39YNLQH Daha önceden çalışmayı yapanların tekrar yapmaması gerekiyor.
Şimdiden teşekkür ediyorum ve sağlıklı günler diliyorum.

iyi aksamlar kizlar.örgü battaniye,yelek ve ceketleri nasl yikadnz.yavas yavas onlarida yikayayim dedim.yardimlarinizi bekliirum

seni inan ki anlıyorum,, ama yarım gün bakıcı 1200-1500 tl yi bulmaz,, 1000 tl yi işini halledersin,, hem bir kaç yıl olsun senin eline para kalmasın, ama dışarıda bir hayatın olur birde işi bırakınca kızlar büyüyünce o zaman çok sıkılırsın, ve çocuklar büyüyünce para lazım asıl onşarın dersane masrafoydı üniversite masrafıydı falan filan,,,
mutfak alış veriş olayına gelirsen yapmıyorsa yapmıyor boşver gitsin,,, sen hafta sonları kendin ve kızın için yemeklik alışverişine çıkarsın,,, bir çocukla bir yetişkinin yiyeceği yemekden ne olucak ki,,,, ( misal ben 1 kg ıspanak alıyorum yıkıyorum, 3 e bölüyorum buzluğa atıyorum,,, sen 4 e bölersin misal),,,
eşini çağırma yemeğe,,, bırak ne haki varsa görsün,,, hem almıyor hemde yardım etmiyor birde senin taşıdığını yiyecek yok öyle yağma :) ,,,,
şu hayattan öğrendiğim tek şey var oda sana çirkef olana daha da çirkef olucaksın ama konuşmayacaksın da,,,,
benim babam da biraz bencil bir adamdır, annem ne zaman çalışmaya başladı, o zaman rahatladık,,, ilk başta babam da istedi maaşını ama annem vermedi oda evdeki hiçbir şeye karışmazdı,,, hatırlıyorum ay sonu oldu mu annem evde yol parası zor bulurdu,,,,
Ama annem çalışmasaydı ben ve kardeşimin hayatı çok farklı olurdu maddi imkansızlıklar yüzünden,,,
bu arada yanlış anlaşılmasın babamın kazancı çok iyi,,, yani annem çalışmasaydı da gayet standart iyi bir hayatımız olabilirdi,, ama kendi kazandığını kendi yiyen bir adam ki hala da öyledir,,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…