Biz ben çalışırken benim maaşıma hiç dokunmadan biriktiriyorduk. Ben eşimin kartıyla alışveriş yapıyordum. Şimdi çalışmıyorum yine kartı bende şükür.Deryacim bi cogumuz yasiyoruz benzer seyleri. Ama onemli olan uzatmadan istedigini yapmak. Sabirla olmuyor o isler. Sen nasil onu kabullenebiliyorsan o da seni mutlaka kabullenecektir. Ha kabullenmiyo mu o zaman kendi bilir valla. Beni bosasa benden iyisini mi bulacak. Valla benim cevremdeki tum calisan bayanlar maaslarini kendilerine ayirdiklari gibi ihtiyaclarini da eslerine karsilatiyorlar.. onlar yaraniyo da biz sacimizi supurge ettigimiz halde yaranamicaz oyle mi, yok oyle dava. Ben cile cekeyim diye evlenmedim valla..
Ah canim dinsizin hakkindan imansiz gelirmis. Sen de esine ona gore davran bence. Bak 15 yildir ayni diyosun. Tabiki hic birsey bi anda duzelip gulluk gulistanlik olmaz. Kis cetin gecicek ardindan bahar ve yaz gelicek. Yani sen hayatinda koklu degisiklikler yaparken esin elbette sakince karsilayip peki hayatim nasil istersen demiyecek. Biraz kavga biraz tartisma sorunlar yasarsiniz elbet ama onlari astiginizda hersey guzel olur. Yeter ki sen kararli ve istikrarli ol.
32+0 daydık gittiğimizde 39 cm 1650 gram dediboyu ve kilosu ne kadar dedi doktor size?
bende gecelık almadım hc sevmem gecelık gıymeyı rahat gelmıyo bana hıc
Canim aksam 8 bana gore gec, ben 6ya kadar bekleyebilirim ki gec kahvalti yapiyorum ve kahvaltidan sonra atistiriyorumda. Meyveyi aksam yerim 8de filan iyi yiyorum bende meyve, gunde 2-3 yerim. Bence meyveden zarar gelmez :)
bu arada kızlar bugun dr randevum vardı unutmuşum onu anlatmayı,en son 30+2 de bebeğim 1620 gr dı,dr um haberin olsun dedi bebeğin ölçümlere göre fazla iri bebek sınıfına giriyor dedi,3500 kg yu geçer haberin olsun dedi,bugun 32+2 de gittiğimde acaba diorum 1800 mü 2000 olmamıştır derken bebeğin 2200 gr olduğunu öğrendim,dr um çok fazla olduğunu 1800 olmalıydı dedi,böyle devam ederse 3800 doğar dedi,bende dedim olsun doğsun bende dedim 4 ,5 kg doğmuşum normal doğumla,neden böyle evham yaptırıyor her gittiğimde anlamıyorum,dedim napıyım peki dietmi yapayım bu sefer de senın az yemenle çok yemenle alakası yok dedi,onun büyüyeceği varsa büyür plesantadan beslenıyor dedi,ee plesantaya benm yediklerim gitmiyomu sanki,bu cvp bıraz mantıksz geldi bana,ben 2 haftada çok ii beslendim hamıleliğim en fazla yediğim tatlısıyla,kaçırdığım bu 2 hafta oldu,bence bebeğim o yüzden kg aldı bu kdr,aman hayırlı sağlıklı olsunda napıyım kıvrım kıvrım tombili olsun öperim koklarım,korkmadan yıkarım ben pamuğumu,ayrıca ters duruyordu bugun yıne normla doğum poziyonunu almış,umarım daha dönmez,şişkoymuş ya zaten nasıl dönsün o kiloyla dimi
canım lohusasepeti.com a baksana çok daha güzelleri var o fiyata
dün doktora gittik minik kızım 2097 gr 46,2 cm olmuş maşallah. nst ye başladık küçük sancılar dışında sıkıntı çıkmadı çok şükür 10 üzerinden 9 verdi doktorumuz artık iki haftada bir gidicez kızımı daha sık görcem minik yavrum hem uyuyodu hemde uykusunda gülücükler saçtı bize havalara uçtuk onu öyle görünce zaten aşıktım çocuğa şimdi bi değişik bişi oldum
ben ben bende varım:) akşama kadar oğlanı wc ye götürüyorum çömel kalk diyorum bir gün foş diye suyum gelecek
yerim ben o kızı:)
saygısızlar ben tahammül edemem hemen vururum tavana
ayy sevindim canım iyi olmasına
canım senin bebeğin geri değil ki bu ölçümlere göre, fl geri çıkmış yani boyu ki benimkininde boyu haftasında göbek baş çevresi iki hafta ileri dr daha ziyada göbeğine bakıyor benimki, başka bir dr acilde fl ye göre geri dedi mesela ki 2500 gr bebeğim düşün
canım meyveyi iki porsiyondan fazla yersen sen kilo alırsın bebeğe o kadar etki etmiyor bence neden dersen ben ilkte meyveyle beslendim 2850 doğdu oğlum şimdi sebze vs her şeyden yiyorum meyve iki porsiyon bu bebişim daha kilolu maşaallah süphanallah:)
canım gelmez olur mu çok kilo aldırır meyve haberin olsun sana yani
benimkide her gün hıçkırıyor
sağol canım, tacı tamamlamadım daha terlikle takım yapıcam inşaallah:)
ablan gelecekti yanına geldi mi canım?
canım direk ne düşündüm biliyormusun senin dr sezaryancı sana demek istiyor ki iri olur normal doğuramazsın, senin haftanda benimki 2500 gr dı dr böyle devam et gelişimi çok güzel dedi hiç korkutmadı gözümü, dr unu değiş derim canım
canım sezaryan olursa gecelik şart ilk başta sonra pijama giyiyorsun,çünkü altında bez oluyor ve sezaryanla pijamayı indir vs çok zor oluyor, kısa geceliğe ilkte çözümüm diz altı çorap giymek olmuştu benim:)
bende nasıl kilo almış mı diyecektim ki gayet güzel almış annesi maşaallah, 8 günde 400 gr çok iyi sen aynı beslenemeye devam et
canım hastanede hep gecelikle çekiniyorlar elbiseyle hiç görmedim
Yaaa bır suru sey yazdım yanlıslıkla ıptal yaptm.. Teogda son anlar yarın veda gunu bebelerıme saka maka 4hafta calıstım pazartesı bes gunluk rapor alıcam aıle hekımınden esımde ayrılıyor kıs ıznıne on bes gun evde sonrada dogurursam babalık ıznı on gun ohh o doguruyor sankı :) eflalım unutmadım seni.....
evet hemen hemen aynı cnm . Doktor bana incir, bulgur pilavı, et , süt dedi. Elimden geldiğince dikkat ediyorum ama neden büyümedi bu çocuk diye takıyorum işte.32+0 daydık gittiğimizde 39 cm 1650 gram dedi
kızlar inanın kv kb derdi bitmez.. biz de kirada oturuyoruz ne zaman bizi görseler " ay siz de bir ev alsaydınız rahat edecektik" sanki biz istemiyoruz... bir de düğünümüzü fln her şeyi biz kendimiz yaptık iki yıldır kira paramızı da kendimiz veriyoruz ve her ay kendilerine para gönderiyoruz. en sonunda " siz bize alırsanız evimiz olur yoksa biz nerden alalım şimdi" dedim. oh iyi dedim valla biraz susarlar inşallahh.. valla bıktım bende
Aynı geceyi yaşamışız resmendün gece benimkini de ilk kez hıçkırık tuttu galiba.hatta korktum eşimi uyandirdim bebek aynı hareketi yapıp duruyo diye.sonra hıçkırık olabileceği dank etti
canım son zamanlara yaklaşıyoruz normal.. kendini yormadan biraz gez biraz dinlen sonra yine gez :))
et ve süt bunları tüketemiyorum mide bulantılarım devam ediyor benim, bulgur pilavı yiyorumda incir hiç yemedim bundan sonra yiyeyim bari. sende bizim gibi uzunmusun peki yani ben 172 eşim 178 cm çok uzun değiliz ama bebeğimiz bize göre kısa kalmışevet hemen hemen aynı cnm . Doktor bana incir, bulgur pilavı, et , süt dedi. Elimden geldiğince dikkat ediyorum ama neden büyümedi bu çocuk diye takıyorum işte.
Canım sonradan uzamayacagını nerden biliyorsunki daha bu bebiş 32 haftalık, boy uzaması ergenlikte olur, cocukken helede bebekken boyu ufak diye ilerde kısa kalcak anlamına gelmiyor :). belki sende eşinde anne karnında boy olarak uafktınız, yada cihaz yanlış ölçmüş olabilir, yani takma hiç kafana önemli olan sağlıklı olmasıet ve süt bunları tüketemiyorum mide bulantılarım devam ediyor benim, bulgur pilavı yiyorumda incir hiç yemedim bundan sonra yiyeyim bari. sende bizim gibi uzunmusun peki yani ben 172 eşim 178 cm çok uzun değiliz ama bebeğimiz bize göre kısa kalmış
haklısın evet de insan işte kendini suçlu hissediyor çok şükür sağlımız yerindeCanım sonradan uzamayacagını nerden biliyorsunki daha bu bebiş 32 haftalık, boy uzaması ergenlikte olur, cocukken helede bebekken boyu ufak diye ilerde kısa kalcak anlamına gelmiyor :). belki sende eşinde anne karnında boy olarak uafktınız, yada cihaz yanlış ölçmüş olabilir, yani takma hiç kafana önemli olan sağlıklı olması
Aynı ev mevzusu bizde de var. Sanki ev parası var da biz almıyoruz. Ne kadar mantıklı cevap versem de her biraraya gelmede bozuk plak gibi başa sarıyorlar.kızlar inanın kv kb derdi bitmez.. biz de kirada oturuyoruz ne zaman bizi görseler " ay siz de bir ev alsaydınız rahat edecektik" sanki biz istemiyoruz... bir de düğünümüzü fln her şeyi biz kendimiz yaptık iki yıldır kira paramızı da kendimiz veriyoruz ve her ay kendilerine para gönderiyoruz. en sonunda " siz bize alırsanız evimiz olur yoksa biz nerden alalım şimdi" dedim. oh iyi dedim valla biraz susarlar inşallahh.. valla bıktım bende
Canim ben duzcede oturuyorum normalde suan istanbuldayim ailemin yaninda burda devlet hastanesindekide az falan diyince ttedbir amacli ozele gittim evet doktor iyi ama illerimiz farklicanım bu gittiğin doktora devam et bence doktorun güven vermesi çok önemli diğer türlü seni hastaneden hastaneye koşturdular stress oldun belki de stress olduğun için bebeğin kilo almamış olabilir
İnsn simdi marketten geliyorum yurumedigim halde arabayla gidp geliyorum iki poset tasimakla halim kalmiyor,su hastaneye sirf eve 5 dk diye gidiyorum,o konuda cok rahat,ikinci bir hastane tercihim modipol oda 40 km eve nerdeyse,heleki ilerleyen haftalarda nst ydi acil bir durumdu arabada dogururum nerdeyse,canım şimdiki doktorların coğu sezeryancı
normal doğum daha beklenmedik olaylara acık diye doktorlar risk gibi görüyo normal doğumu
onun için çoğu sezeyancı ben bunun çok iyi farkına vardım
ki ne zaman istersen doktor değişebilirsin
hamilelik raporların evrakların tahlil sonuçların elinde olsun yeter
büyük ihtimalde seni burcu hanımda sezeyana yönlendirecek bende öyle çıkardım yorumlarından
L lebleMeraklii kizlar ben yurtdisinda yasiyorum avrupadayim ve burada istege bagli sezeryan diye bisey yok, epidural yaptirm imkanim var ama once normal dogum, ekstra ozel durumun yoksa normal dogum.. Ki avrupadaki insanlar cinselligede, estetigede bize gore daha duskunler, o konuda problem olacagini dusunmuyorum, sonucta dikis filan atiliyor gerekli durumda
Hayirlisiyla bizde gorelim 35 leri insallahGünaydın kızlar bugun 35. HFtamıza meehaba dedik allah hayırlısıyla tamamlamak nasip etsin..
Valla cok güzel demissin canim agzina saglik :)kızlar inanın kv kb derdi bitmez.. biz de kirada oturuyoruz ne zaman bizi görseler " ay siz de bir ev alsaydınız rahat edecektik" sanki biz istemiyoruz... bir de düğünümüzü fln her şeyi biz kendimiz yaptık iki yıldır kira paramızı da kendimiz veriyoruz ve her ay kendilerine para gönderiyoruz. en sonunda " siz bize alırsanız evimiz olur yoksa biz nerden alalım şimdi" dedim. oh iyi dedim valla biraz susarlar inşallahh.. valla bıktım bende
Evet canim epeydir yoksun.biz kizimla iyiyiz cok sukur :)çoook zaman oldu gelemedim kızlar netimde sorun var
herkes iyidir inşallah biz iyiyiz çok şükür geçmişi okuyamadım2000 msj yazıyodu
seni inan ki anlıyorum,, ama yarım gün bakıcı 1200-1500 tl yi bulmaz,, 1000 tl yi işini halledersin,, hem bir kaç yıl olsun senin eline para kalmasın, ama dışarıda bir hayatın olur birde işi bırakınca kızlar büyüyünce o zaman çok sıkılırsın, ve çocuklar büyüyünce para lazım asıl onşarın dersane masrafoydı üniversite masrafıydı falan filan,,,ucretli ücretsiz izin süt izni toplam hepsini almıştım ilk kızımda 8 aylık olunca başladım işe . bunda da aldım diyelim bende hiç bırakmak istemiyorum işi, iş yerin de kafam duruluyor huzur buluyorum . bankacıyım bide düşün yani evde olanları . ama bakıcı desen 800tl -900tl ilk kızımın 1 sene sonra okula gitmesi gerekiyor. devlet yarım gün . yarım gün okulda yarım gün evde olsa bakıcılar 1200,1500 tl istiyor. çok para . zaten maaşım 1900yemek param primim var ama . yol masrafım yemek masrafımda ona göre oluyor. ilk kızım da akıllandım çalışırsam kartımı alıcam elinden dedim . eve ekmek bile almadı . bu sefer hem para kazandım hem de çarşı pazarı tek yapmaktan kollarım uzadı .işe gidicem ki beni metroya bırakır arabada benzin yok dedi .en sonunda verdim kartları eline ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?