- 13 Haziran 2014
- 587
- 169
- 48
Günaydın kızlar! Çalışabilir raporumu insan kaynaklarına verdim az önce. Bi aşamayı daha geçtim. Zaman daralıyor iyice.
Hastane çantam hazır değil hala, sterilize edilecek şeyler kaldı. Biberon, göğüs kalkanı, pompa, latch assist bunlar.
Bu akşam hızlıca sterilize edip çantamı kapatmaya karar verdim.
Hastanede fotoğraf çekimi düşünenlere sorum: fotoğraf çekimi için kıyafet düşünüyor musunuz? Gecelik dışında şöyle sevimli bir elbise mi alsam diyorum fotoğraf çekimi için, ne dersiniz? Yoksa gecelikle olur mu?
ayy yerim ben onu yaabenimkide 1,5 yaşında gelip gelip karnımı öpüyo bebek ayyy bebek diyo babası da göbekli onada aynı şeyi yapıyo işin kötüsü.. annecim onda bebek yok diyoruz ikna olmuyor
Süsümüz yok diye dert ederken her şeyin en güzelini hem Dr el emeği işe yapmışsın ellerine sağlık inş sağlıkla kullanırsın.. Burada işlemler uzun Sürüyor ama aralığın ilk haftası Yanımda olacak inş..sağol canım, tacı tamamlamadım daha terlikle takım yapıcam inşaallah:)
ablan gelecekti yanına geldi mi canım?
günaydın annişkolar, yorumlarınızı vakit buldukça okumaya çalışıyorum, bende çalışabilir raporu alıp çalışanlardanım, bu sabah kötü bişey yaşadım. karabasanmıydı bilmiyorum. eşim benden önce çıkıyor evden 15 dakika sonrada ben uyanıp hazırlanıyorum. yataktayken ayak sesi duyar gibi oldum içimden eşimin geç kaldığını söylüyordumki gözlerimi açamadım ve ayağa kalkamadım. hemen besmele çekip ayetel kürsüyü okudum ve geçti. ama çok korktum ya inşallah bir daha yaşamam
Hoşgeldin canım seninle sat lar aynı senden takip ediyorum ben de :)) kaybolma bir yerlere:))Günaydın kızlar bugun 35. HFtamıza meehaba dedik allah hayırlısıyla tamamlamak nasip etsin..
Valla canım 36. Haftadan itibaren krem süreceğim. Soğanı deneyeceğim. Ama olacak olan yine oluyor sanırım bir de sütyen takmayın Göğüs ucu sertlşsin diyorlar doğumdan önce..Kızlar ben bısey sormak ıstıyorum. Ben ılk kızımda emzirirken ölüp ölüp diriliyordum. Gogus uclarımda derı yoktu artık yanı o kadar soylım. Emzirirken hep aglardım
Sımdı sorum su bu seferde boyle olmasın dıye napmak lazım. Herhangi bisey duyan varmı. Bana eczacı doguma bı ay kala kullanmaya basla kremı emzirmeye hazırlansın catlamaz dedi.
Ağzına Sağlık canım çok güzel demişsin..Aslında bu konuyu çok düşünmemek lazım çünkü son dakikada belli olan bişey. Yani normal diye girip 4 saat sancı çekip sezaryene de gireni var, sezaryen olacak diye düşünüp son dakikada çocuk hemen gelince normal yapan da. O yüzden ne yaşanacaksa yaşanacak deyip biraz akışına bırakmakta fayda var. Normal doğumun doğum anında çektiğin acının fazla olmasına rağmen sonrasının rahat olması gibi bi avantajı var. Sezaryende ise doğumda acı sancı çekmiyosun ama sonrasında toparlanmak zaman alabiliyor.Yani hepsinin artıları ve eksileri var. Benim ilk doğumum normal olmuştu. Epidural aldım ve ağrım çok azaldığı ve doğum ilerlemediği için suni sancı vererek tekrar ağrıyı arttırmışlardı. hiçbir şeyin garantisi yok yani. O yüzden inşallah hepimiz hem bebek hem de kendi sağlığımız için uygun olan yöntemle doğruruz.
Canım benim bebek normal boyutlarda ama bana da vitamini bıraktırdı son ay..O yuzden belkide dun decavit vitamin hapini biraktirdi bana cnm
9 yıl hiçbir şey değil sık dişini canım zor ama önemli..genelde bayanlar evlenince veya en geç çocuk sahibi olunca bırakıyorlar çalışmayı. Bana bu kadar çalışma baskısı yapılırken bırakıp oturmayı gururuma yediremiyorum. Eşime diyorum ki yılbaşına kadar çalışmayı düşünüyorum diye geçen gün bana dediği oooh 15-20 gün evde ense yapacaksın. napayım yani artık sokakta mı doğurayım millet ilk günden bırakıyor aman hamileyim diye benim 38. haftaya giricem yılbaşında.
Benim tek iyi tarafı 6 ya doğru geliyorum eşim 7 gibi geliyor aradaki 1 saatte yemek ve sofra işini hallediyorum. Hep tedarikli gidiyorum bugün çorba yapıyorum yarın yemek ve salata v.s çorba yemek salata hepsini 1 saatte yetişemiyorum, yetişsemde sersem gibi oluyorum onun için dengeliyorum. Çalışmayı sigortamda gün doldurmak içinde istiyorum 9 yılım kaldı. Çalışmasam kim ödeyecek?
Yaa varya bunlari duydukca korku gelmeye basladi icime cnm ya ,kara kara dusunur oldum ben ya,ikidir bebegin iri diyip diyip duruyo,sezeryan yapmak icin alt yapimi yapiyor anlamadim ,33. Haftamdayim olaki 36 lara dogru yine ayni seyi yaparsa baska bir dr a daha gorunurum ama o zmnda bakalim bizi kim o saatte kabul eder randevu alabiliyormuyuz bakalim
caımm plates topuyla nasıl yıkanıyorsun benim bu banyomda küvet filan yok dümdüzz banyo yani daha sağlıklıysa ben de plates topumla yıkanayım
Merveeee totomu kaldıramıyorum diyorsun iş yapıyorsun bu nasıl şey:)) maşallah sana...Slm canlarım.. Kahvaltıdan sonra evimi topladım.. Süre tutdum..
Yatak odamı topladım yorganı falan düzeltme 11 dk
Kızımn ytagını kaldırdım yerlestırdım 9 dk
Misafir odamın üstünden geçtim öle5 dk
Oturma odam topladım.. Koltuk yastıklaroydı sıyduoyuncak toplamaydı 18 dk
Mutfakkahvaltılılları koydum makınayı bosalttım kirli bulasıkları koydum mutfak dolabımı sildim ocak fıron içi sildim.. 48 dk
Bütün evi süpürdüm 19 dk
Parke tv ünitesi koltuk basları silindi 26 dk camasır astım 32 dk
E son banyoyuda güzelce ovdum wc lavaboyu 17 dk orda geçti makınaya camasır attım deterjanlıgı temizledim falan..
İşim bitti ...paat diye eşim aradı kvdem bana gelcekmiş oturmaya ne zaman böle erken iş yapasım gelse misafirim oluyo.. İçime doguyo heralde..
Evim miss gbi... Temizlk rahatlıktır cok rahatım.. O gelince bişiler yaparım .. Yeriz içeriz anacımla... Koly gelsinsizlerede öpüyorum
Ben de aynısını düşünüp düşünüp korkuyorum:)))Uyuyamıyor um! !! Kızlar 3 gündür uykular haram bana.Zombi gibi dolaşır oldum.Bebeğim akşam saat 8 gibi kıpırdanmaya başlıyor daha sonrası bu kıpırdanmalar şiddetli tekmelerle durmaksızın sabaha kadar sürüyor. Bir de anne karnında ne zaman uyaniksa o değişmez diyorlar.Geceleri uyutmıcak mı bu kız beni acabaa? ??
Ben de sana Katılıyorum çağdışı gibi geliyor ama malesef gerçek bu. Kadınlar vakit ayıramıyor:)bayan doktorlar bunu daha çok yapıyor korkutma olayını sezeryan onların kolayına geliyor. . 9 ay boyunca kadın doktora gittim sezeryan dedi . o kadar ağladım ki ne olur bi deneyelim normal doğumu dedim . çocuk çok iri 4kg çatın dar dedi. başka hastaneye gittim o akşam ve normal doğum yaptım burada daha önce anlatmıştım . bana doğum yaptıran doktor erkekti ve dedi ki o bayan doktorların ev-çocuk gibi bir sürü sorumlulukları var . normal doğum ne kadar süreceği belli olmuyor belki gece yarısına kadar hastanede kalacak . belki kabul edilemez amam kendi hayatları için sezeryanı tercih ediyorlar . kızım çocuk doktoru hamile olduğumu görünce kime gidiyorsun dedi söyledim . doğru karar dedi . kadın doğumcu erkek çocuk doktoru bayan olmalı dedi... bu tıpta böyledir dedi. kendisi çocuk doktoru:) bayan doktora gidenler korkmasın sonuçta bu bir söylem . Allah hepimize hayırlısını versin
Gelmiyor canım vakit bulamıyordur..kızlar bir de ben mi denk gelmiyorum ama sıla yı hiç görmüyorum.
Hoşgeldiniz canım, bebek sen iyi olsun da gerisi önemli değil :)çoook zaman oldu gelemedim kızlar netimde sorun var
herkes iyidir inşallah biz iyiyiz çok şükür geçmişi okuyamadım2000 msj yazıyodu
hep aklımsendeydi,, iyi haberlerini alınca çok sevindim,,,, bu zamanlar da çar çabuk geçer,,, benimde kuzenim varrdı 18 yıl önce erken doğdu 1200 gr şimdi kocaman bir genç kız,,, hep halamın ağlaması nasıl perişen olduğu gelir aklıma,,, ama kızı topladı kendini, küvezden çıktı, şimdi uzun boylu çok güzel bir genç kız bu sene de üniversite sınavlarına hazırlanıyor,,,,
senin oğlunda toparlayack kendini, çıkıcak küvezden, böyle uzun boylu yakışıklı bir delikanlı olucak,, ana-oğul kol kola geziceksiniz,,,, yüreğini refah tut,,,
Çok geçmiş olsun canım allahım tez zamanda evine götürmeyi nasip etsin olsun kısmet böyleymiş bir an önceannesini görmek istemiş sağlığı iyi olsunda dışarda da büyür bir ara zaman bulursan 2015 doğum yapan ocak anneleri diye forum açtık ilk annemiz sensin oraya hikayeni yazabilirsin kendinede bebişede iyi bak sağlıklı güzel haberlerle yine yanımıza bekliyoruz.
Herkese tüm guzeldilkler dualar icin Teşekkürler. Süt hala yeterince verimli degil.ama bebek emmeden olmycak heralde bu is. Nekdar olsa plastigin memeye degmesiyle bebegin degmesi bambaska. Misssuperfine cnm evet rüyamda oyleydi bide hep bign busayfayi acicam cok erkenken dogum yapmış birinin haberini alcam diye korkardim korkum meger kendimdenmis. Aslianne inşallah yazaym vnm.biara zaman bulabilirsem ki pek bulamiyorm bu ara ama anlatmak istiyorum dogumu. Herkesin Allah yardmvisi olsn hamilelign tadini cikaryin ben hic doyamadim cok özlüyorum icimdeki kipirdamalarini minnak minnak tekmelemelerini hickirmalarini. Ömrümün klanini hamile.olarak gecirmek istiyorum hatta :)Havvacım büyük geçmiş olsun Allah sana da bebeğine de ailene de güç kuvvet sağlık sıhhat versin inş. Sütün de bol olsun..
Bebeğini çarşafa sardığın bi erken doğum rüyan vardı hatırlar mısın bilmem gerçi her hamile görüyor ama seninki gerçek olmuş.. Zor zamanlar geçmiş azı kalmış inş sağlıkla bebeğini kucağına alırsın kerem bebek Aslan gibi olacak inş :)
Aynı zamanlarda riskimiz vardı 40 hafta sonunda doğururuz inş demiştim ama senin bebek aceleci davranmış.. Olsun geldi hoşgeldi..
Doğumunun rahat olmasına sevindim, bizi habersiz bırakma. Tüm Ocak annelerinin kalbi dualar seninle ve bebeğinle...
Büyük geçmiş olsun. Yapabileceğimiz herhangi bir şey olursa bize yazmaktan çekinme.. Ben elimden geleni yapmaya çalışırım inş. Tekrar geçmiş olsun ve gözün Aydın.. Hoşgeldin kerem bebek bahtın güzel olsun inş :)
Yawrum bi başladımmı duramıyorum.. Bide kendimle iddiaya girdim... Süre tutdum... O yüsden bi baktım bitmiş işimHoşgeldin sezincim.. Genelde makyajlı fönlü ve lohusa gecelik pijaması lohusa tacı sonra hastane önlüğü vs ile çekiliyorlar. Ama yine Çerkez bir arkadasım şık bir sütyen ve lohusa pijamasının altı ile çekilmiştiçıplak Göbek:) ve dantel sabahlık ve çamaşırlarla çekilmişti bunlar biraz özel pozlar ama odada yalnız kalırken böyle aksesuarların varsa çekilebilirsin. Kocası evlilik teklif eder gibi diz çöküp göbeğini öpüyordu kız dantel sabahlıkla ayakta gelin gibi.. Zaten bebek Doğduğu andan itibarenli pozlar duygusal olcak :)) çıplak Göbek pozunu sadece Göbek değil sizi boydan alarak da çeksin. Bir de bebek doğunca Baba'nın üstü çıplak onun omzunda göğsüne kolunda çekilsin. Sapık gibi gelmeyeyim de hani tenine temas ettiği fotoda belli olsun gibisinden demek istiyorum heheh :))
Hahahaha çok tatlıymış bu :))
Süsümüz yok diye dert ederken her şeyin en güzelini hem Dr el emeği işe yapmışsın ellerine sağlık inş sağlıkla kullanırsın.. Burada işlemler uzun Sürüyor ama aralığın ilk haftası Yanımda olacak inş..
Canım bol dua oku yaşanıyor böyle Şeyler...
Hoşgeldin canım seninle sat lar aynı senden takip ediyorum ben de :)) kaybolma bir yerlere:))
Valla canım 36. Haftadan itibaren krem süreceğim. Soğanı deneyeceğim. Ama olacak olan yine oluyor sanırım bir de sütyen takmayın Göğüs ucu sertlşsin diyorlar doğumdan önce..
Ağzına Sağlık canım çok güzel demişsin..
Canım benim bebek normal boyutlarda ama bana da vitamini bıraktırdı son ay..
9 yıl hiçbir şey değil sık dişini canım zor ama önemli..
Karısının çalışmasına alışan erkekler evde Olmasını sindiremiyor herhalde o Yüzden evdeyken Dr onlara şu perdeleri tak halıyı Çek dolabı indir çamaşırları yıkadım sepeti Taşı gibi vs işler söylemeli ki evde boş durmadığımızo anlasınlar tamir ya da alınacaklar listes vs vermeli.. Ama ne ladar anlarlar bilinmez
Canım sen hamileliğinin bebeğinin hareketlerinin tadını çıkar daha çok zaman var her şey nasip kısmet.. Sen rahat ol bebek ve vücudun ne yapmasını gerektiğini biliyorlar ve onu yapacaklar :) son anda değişikliklerde de doktorlar alıyor türkiye de için rahat olsun..
Sağlıklı olduğundan değil de rahat ve düşme tehlikesi olmadığından pilates topunun üstüne oturup yıkanıyorum. En sonunda da sırtıma suyu açıyorum pilates topunda oturarak sağ sol yapıyorum çoook rahatlıyorum tavsiye ederim. Normal doğum Sancısı çekerken de bu şekilde duşa sokuyorlar. Top kaymıyor diye.. Tabi dikkatli otur topa çok geriye doğru oturma..
Merveeee totomu kaldıramıyorum diyorsun iş yapıyorsun bu nasıl şey:)) maşallah sana...
Ben de aynısını düşünüp düşünüp korkuyorum:)))
Ben de sana Katılıyorum çağdışı gibi geliyor ama malesef gerçek bu. Kadınlar vakit ayıramıyor:)
Gelmiyor canım vakit bulamıyordur..
Hoşgeldiniz canım, bebek sen iyi olsun da gerisi önemli değil :)
Kızlar neler yersek bebek kilo alır normal haftasından bi hafta geride söyledi de dr. :-(
Sağol cnm hepimiz inşallah sağlıcakla giydirelim bebişlerimize cicilerini :) bugün gelenlerinde resmini attı eltim h&mden almış çoğunubende hala beğenemedim
hepsi çok güzel canm sağlıcakla giydr
yalnız yemeyi sevmediğim için mecbur eşimi bekliyorm
maşallah bebişine canm
bakıyorum ama içime sinmiyor
maşallah canm :)
desene bu kilolar hep meyvadan :)
hadi hayrlısı canım :)
benim bebek de iri gidiyor, geçen hafta 32 haftasında 2200 gr dı,, dr um sen istedikten sonra ben doğurturum dedi,,,bu arada kızlar bugun dr randevum vardı unutmuşum onu anlatmayı,en son 30+2 de bebeğim 1620 gr dı,dr um haberin olsun dedi bebeğin ölçümlere göre fazla iri bebek sınıfına giriyor dedi,3500 kg yu geçer haberin olsun dedi,bugun 32+2 de gittiğimde acaba diorum 1800 mü 2000 olmamıştır derken bebeğin 2200 gr olduğunu öğrendim,dr um çok fazla olduğunu 1800 olmalıydı dedi,böyle devam ederse 3800 doğar dedi,bende dedim olsun doğsun bende dedim 4 ,5 kg doğmuşum normal doğumla,neden böyle evham yaptırıyor her gittiğimde anlamıyorum,dedim napıyım peki dietmi yapayım bu sefer de senın az yemenle çok yemenle alakası yok dedi,onun büyüyeceği varsa büyür plesantadan beslenıyor dedi,ee plesantaya benm yediklerim gitmiyomu sanki,bu cvp bıraz mantıksz geldi bana,ben 2 haftada çok ii beslendim hamıleliğim en fazla yediğim tatlısıyla,kaçırdığım bu 2 hafta oldu,bence bebeğim o yüzden kg aldı bu kdr,aman hayırlı sağlıklı olsunda napıyım kıvrım kıvrım tombili olsun öperim koklarım,korkmadan yıkarım ben pamuğumu,ayrıca ters duruyordu bugun yıne normla doğum poziyonunu almış,umarım daha dönmez,şişkoymuş ya zaten nasıl dönsün o kiloyla dimi
Ay cnm yaHerkese tüm guzeldilkler dualar icin Teşekkürler. Süt hala yeterince verimli degil.ama bebek emmeden olmycak heralde bu is. Nekdar olsa plastigin memeye degmesiyle bebegin degmesi bambaska. Misssuperfine cnm evet rüyamda oyleydi bide hep bign busayfayi acicam cok erkenken dogum yapmış birinin haberini alcam diye korkardim korkum meger kendimdenmis. Aslianne inşallah yazaym vnm.biara zaman bulabilirsem ki pek bulamiyorm bu ara ama anlatmak istiyorum dogumu. Herkesin Allah yardmvisi olsn hamilelign tadini cikaryin ben hic doyamadim cok özlüyorum icimdeki kipirdamalarini minnak minnak tekmelemelerini hickirmalarini. Ömrümün klanini hamile.olarak gecirmek istiyorum hatta :)
inşalah cnm,sorun zaten bebeğimin kilosunda değil artık bnm dr umun senınkı gibi ben onu doğurturum gibi lafları yok teselli edemiyor,her muayenede tombik tombik lafları beni geriyor,gerçi ağzından böyle giderse sezeryan olur demedi hiç,doğum şeklinden hiç bahsetmedik ama yine de endişeliyim bakalım ilerleyen haftalarda tepkisi ne olacak.benim bebek de iri gidiyor, geçen hafta 32 haftasında 2200 gr dı,, dr um sen istedikten sonra ben doğurturum dedi,,,
sen kaldbini refah tut, bol bol kegel hareketi yap,,,,
Merhaba anneler,
Biz de bugün doktora gittik, kuzumuzu gördük. 1900 gram 45 cm olmuş
Tosbam doğum kanalına girmiş, daha da dönmezmiş. Ben döndüğünü hissediyordum zaten, onaylamış olduk.
Ama maalesef normal doğum yapamayacakmışım geçen yıl olduğum bir ameliyattan ötürüHem şimdiki doktorum hem de ameliyatımı yapan doktor aynı şeyi söyledi. İkisine de çok güveniyorum, o yüzden kabullendim sezeryanı. Hayırlısı artık ne yapalım.
Bu arada kaç seferdir söyleyeceğim tutuyorum kendimi ama dayanamadım artık, şu hiçbir muhabbete dahil olmayıp, geçmişi de okumayıp, kendi derdi için sorusunu sorup kaybolanlara sinir oluyorum. Bir değil iki değil, çok sinir bozucu
Sağol cnm hepimiz inşallah sağlıcakla giydirelim bebişlerimize cicilerini :) bugün gelenlerinde resmini attı eltim h&mden almış çoğunu
Eki Görüntüle 1316484
İnsn simdi marketten geliyorum yurumedigim halde arabayla gidp geliyorum iki poset tasimakla halim kalmiyor,su hastaneye sirf eve 5 dk diye gidiyorum,o konuda cok rahat,ikinci bir hastane tercihim modipol oda 40 km eve nerdeyse,heleki ilerleyen haftalarda nst ydi acil bir durumdu arabada dogururum nerdeyse,gittigi yere kdr yine burcuya dvm ederim sezeryan dedigi anda medipol e fikir almak icinde olsa gidicem kismetse
yani ben annem ile babamın boşanmasını çok istedim,,,, annem de bizim için boşanmadı ama sonra kardeşim ile ben çok direttik anneme boşan diye,,, boşnamadı,, bizim için,,,canım benim aslında bunları yazıp burda ki hamile arkadaşları üzmeyi hiç istemiyorum . ama anlatacakta hiç kimsem yok
annem bakamaz onunda çok sorunları var. hasta babam var maddi sorunları var ..en başta da kocamla benim aramdaki sorunlardan bıktı. mecburmuyum bunlara şahit olmaya huzursuzluk yaşamaya hem çocuk bakıyorum . hem huzursuzluk yaşıyorum diyor ki çok çok haklı . ayrı ev tutayım annemi babamı alayım yanıma dedim . ama kız çocuğu babasız büyümesin diye korktum ...
Maşallah canim bebisineMerhaba anneler,
Biz de bugün doktora gittik, kuzumuzu gördük. 1900 gram 45 cm olmuş
Tosbam doğum kanalına girmiş, daha da dönmezmiş. Ben döndüğünü hissediyordum zaten, onaylamış olduk.
Ama maalesef normal doğum yapamayacakmışım geçen yıl olduğum bir ameliyattan ötürüHem şimdiki doktorum hem de ameliyatımı yapan doktor aynı şeyi söyledi. İkisine de çok güveniyorum, o yüzden kabullendim sezeryanı. Hayırlısı artık ne yapalım.
Bu arada kaç seferdir söyleyeceğim tutuyorum kendimi ama dayanamadım artık, şu hiçbir muhabbete dahil olmayıp, geçmişi de okumayıp, kendi derdi için sorusunu sorup kaybolanlara sinir oluyorum. Bir değil iki değil, çok sinir bozucu
evet hemen hemen aynı cnm . Doktor bana incir, bulgur pilavı, et , süt dedi. Elimden geldiğince dikkat ediyorum ama neden büyümedi bu çocuk diye takıyorum işte.
ay canim iyu demissin.kendi dügünumuzu yaptigimiza o kadar borcu ödedigiMize sükreden yok malesefkızlar inanın kv kb derdi bitmez.. biz de kirada oturuyoruz ne zaman bizi görseler " ay siz de bir ev alsaydınız rahat edecektik" sanki biz istemiyoruz... bir de düğünümüzü fln her şeyi biz kendimiz yaptık iki yıldır kira paramızı da kendimiz veriyoruz ve her ay kendilerine para gönderiyoruz. en sonunda " siz bize alırsanız evimiz olur yoksa biz nerden alalım şimdi" dedim. oh iyi dedim valla biraz susarlar inşallahh.. valla bıktım bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?