2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
iyi aksamlar kizlar.örgü battaniye,yelek ve ceketleri nasl yikadnz.yavas yavas onlarida yikayayim dedim.yardimlarinizi bekliirum
Canım soğuk suda ya da makinenin yünlü ayarında tıklayabilirsin sanırım.

Leble canım erkekler karı parası yemeyi çok seviyor:) kocan Sakıp sabancı da olsa öyle:) hanım senin düğün altınlarını ver de yat alalım diyorlar.. Ya da zor zamanlarda çocuğu doktora götürmek masrafken fuzuliyken kendi sigara puroları ihtiyaç oluyor boşanmak da meseleyi çözmüyor gelen giden aynı oluyor he tek yaşansa insan yanında omuz Arıyor. Boşanmış ailenin çocuğu olmak da zor. Sana ailen hissettirmese de dışarıdakiler hissettiriyor ve hep başına gelen şeyleri seni sahipsiz gördükleri için yaşıyorsun sanıyorsun. O da kolau değil yani...

Kızlar neler yersek bebek kilo alır normal haftasından bi hafta geride söyledi de dr. :-(
Canım protein ve sebze ağırlıklı beslen. Faydalı kuruyemişlerin de yiyebilirsin. Vitaminini de ihmal etme. Ama son trimesterda bir hafta vs gerilik önemli değil dert etme...

Ah keşke :) Rabbim iyilerle karşılaştırsın Kötüleri de uzak etsin inş..

Hoşgeldin canım önemli olan sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almamız gerisi teferruat. Günün belli oldu mu peki? Gerçi daha erken..
Bir de ben de tüm forumu konuyu okuduğumu sanıyordum:))
Tekrar Hoşgeldin canım inş bi sonraki hamileliğinde keyifle yaşarsın hamilelik bi yol sen varman gereken yere varmış Bebeğini kucağına almışsın önemli olan bu.. Inş sütün de gelecek azıcık kalmış Allah yardımcın olsun inş..

Yawrum bi başladımmı duramıyorum.. Bide kendimle iddiaya girdim... Süre tutdum... O yüsden bi baktım bitmiş işim
Oh maşallah :) ben kahvaltımı hazırlasam yetiyor iyice kilitlendi vücudum :)

Bu gece uykusuzlugum bdv ye müptela ettirdi

hadi hayırlısı 2 kişi gidip 5 kişi geliceksiniz,,, ohh maşallah,,, tatlım doktorlar kendişlerini garantiye almak için 1 ay küvez diyorlar,,, bak gör o kadar kalmazlar,,,,, iyi haberlerle bekliyoruz seni,,,,

Canım zaten sezaryancılar hiç o konuları açmıyor. Çatın dar bebek Tombul ya da bebek çok Kıymetli kordon dolanmış bebek ters vs ya da yarım söylemlerle anneyi korkutuyorlar. Normal doğumda olması gereken doktor desteğini alamayınca da sezaryana yöneliyor hamile de malesef.. Ama sen şimdiden takma doktorun senin kararlı OLDUĞUNU görür inş Gidişat kendini gösterir zaten korkma inş.
Bir de doğum Plan'ı yap ve doktorunla o şekilde Konuş. Bakalım ne diyecek..

Kızlar hastane icin bu terliği aldım nasıl olur mu sizce sizinkiler gibi süslü püslü degil ama..
Çok güzel canım burada yurtdışında hep böyle bunun pembesi mavisi kırmızısını giyiyorlar hem ayaklar şiştiğinde daha rahat oluyor hem de rahat konforlu diye.. Bugün Türk ve yabancı annelerin çantasına baktım da yabancılar hep bundan koymuş :))

uzunnn ca zaman plates yapmıştım şimdi de top havası inik duruyor kenarda değerlendiriyim bari
Oh en Güzeli topa oturup sağ sol spinal hareket de yapabilirsin beli rahatlatıyor..

. Grubu maşallah ama bu kadar uzun kaybolma arada gir uyuyun de bari

bu Çerkezler pek bi süslü galiba Nişanda doğumda ohhhh miss
Valla öyleler bohçaları kınaları doğumları hep bi olay

Bu kegel egzersizi hanincis yaparken idrari tut birak tarzi gbi olan mi :)
Evet canım o ama idrarı yaparken tutup bırakmak sakıncalı idrar yokken yapmak Lazımmış..

Canım benim doğum odamda sadece kocam olacak taç takacağım erkeklerin doğum katına girmesi yasak burada sadece babalar kendi odalarına giriyor.. Ama doktorum erkek :)) o geldiğinde de şal takacağım:) bir ipek şalım var pembe gebeliklerimin tonunda pembe ve de kırmızı ipek Şalım var.. Bunlar Doğumu atlatıp kendime gelince takacağım şallar.. Sonrasında Sancı vs esnasında normal yumuşacık bi şalım var onu takacağım. Eşarp tülbent takamıyorum ben Şal daha kolay geliyor..
Pembe ve beyaz takımlarım var. Kırmızı taç Şal ve pembe Şal işe kombin yapacağım heheh :))
Beyaz tülbent yüzünü soldurabilir ama mavi takımının üstüne de takabilirsin..

Hadi canım Allah kurtarsın sağlıkla kolaylıkla kucağına sırtına dizine alırsın bebileri malum üç tane :)) Allah yardımcın olsun inş güç kuvvet ve kolaylık versin inş.. Bizleri haberdar et mutlaka..

kızlar ben diyorum başka dr da gideyim hep aynı dr a gidiyorum

iyi olur diye düşündüm

Canım Ayrıntılı vs için gitmedin mi hiç şu ana ladar başka doktora? Gitmiş olman lazımdı sanırım perinatolog değilse doktorun.. Aslında dra gücenmek en iyisi ama başka bi gözün Kontrolü de iyi olur bence git..

Aslinda normal dogumdan ote alttan muayeneden korkuyorum. Bi suru arkadasim sirf o yuzden sezaryen oldular. Internette de okudum baya acitiolarmis.. kac kere gelip gelip bakiolarmis.
Canım nette okunanlara hiç inanma. Kürtaj oldum olmadan evvel odada kürtaj nasıl olunur diye bakıyorum ağlaya ağlaya ne hikayeler var.. Ödüm kopmuştu ellerim bacak aramda yapamam diye ağlıyordum.. Oldum çıktım boşuna korkmuşum. Alttan muayeneden de korkardık yorumlar baktık daha da korktum sonra gördüm ki bir şey olmuyor hiç korkma canım... Gerildiler korktuköa kaslar anlayıp Can'ını yakıyor bence rahat olmak en iyisi bir de doktor da haşin sert olmadığı müddetçe canın acımaz. Nette okumamak en iyisi..

Ben de bi yumuşak bi ipek Şal attım valize kırmızı pembe renklerinde ini sağlıkla kullanmak süslenmek nasip olur :))

Oh Allah bozmasın muhabbetinizi:) valla bizim Elhamdülillah para ihtiyacımız yok eşimle ama sürekli hanım sende bozukluk var mı hanım sende bütün var mı dolar var mı tl var mı ilk beni tırtıklar:)))
Karı parası erkeklere tatlı geliyor..

bir şey soracağım pek ilgisi yokda ,,, çerkezlerin bohçası, kınası doğumu nasıl oluyor? benim kv çerkez de ondan merak ettim,,,,

bir şey soracağım pek ilgisi yokda ,,, çerkezlerin bohçası, kınası doğumu nasıl oluyor? benim kv çerkez de ondan merak ettim,,,,

Canım süsü ve kıyafeti abartıyorlar işte:) kınada en az 5-6 Kıyafet giyiyor gelin, Müzikleri eğlenceleri bol olur, birbirlerini takım tutar gibi tutarlar, bohçaları Süslü püslü gelir, düğünde bile çift gelinlik giyeni var.. Gelin almacası zarif olur Süslü olur. Bir tanıdığım kuş uçurdu başlarına uğur parası vs attılar şekerlerle birlikte..
Adetleri de ağırdır, gelinleri yorarlar, sofraları hep dolu dolu olur vs.. Benim etrafımda çok çerkes var ama ben Değilim.. Yine de imrenirim onlara..

hmmm,, benim kv çerkez ama bizde adet yok olayına girdiler bende pek inanmamıdım da ondan sordum,,,
teşekkürler :)))

hmmm,, benim kv çerkez ama bizde adet yok olayına girdiler bende pek inanmamıdım da ondan sordum,,,
teşekkürler :)))

Adet var da sana yok demek istemişlerdir tipik erkek tarafı cümlesi :)) uzun yere kadar kanat gibi kollu kaftan giyerler düğün kına lohusalıkta...

Hayırlı sabahlar.... Herkese Hayırlı cumalar olsun..

Cafein arkadasım Allah kolaylık versin.. Zor b süreç ama inş bebeklerin ve seb atlatıcalsınız bunları.. Ne güzel bu zamana kadar geldin.... Güzel haberlerini beklıyoruz...
Dualarımızdennle...

Mrssuperfin şalda cok estetık durur özellikle renkler uyumluysa falan bnde onda daralıyom ... Sana yakısacagına emim arkadasım..
Bu arada bnm arkadasım cerkezlere gelin gitti bn öle bi dügün öle bi bohca öle bi kona görmedim...
1 sene önce dogum yaptı... Öle bi mevlüt görmedim.. Misafirlere verilen hediyeler ,
Lohusanın mevlit elbisesi geceliği aman rabbim dedim.. Bu gelinse biz neyiz.. Bu kıza bi nişan takıldı hani kız tarafı yapıyo normalde ya kız bi araba bohca geldi nişan bohcası hepsi ayrı ayrı bide yine organE tülle ekstradan böle kapatmısşar kocamn yapay ciceklerle baglamıslar kornalara basa basa getirdiler.. Bohcalar bitene kadar müzikler kornalar.. Biliyom vallahı iyiki dedım bu arkadastn önce evlenmısım sonradan evlenseydim tutdururdum öle bi şey istiyom diye..
Kınasında bekar akraba kızları aynımodel kaftanlar giydirdiler.. Baslarında tül.. Akrabaları sorma zaten o bim kıyafet malyaj takı.. Bize verilen zorla ceyrek altın kız elini acsın diye iki tane sag sol tam altın koydular..
Kız kınada 3 kıyafet giydi.. İlk 2 saat falan kabarık tuvaletlerden ama böle prenses gibiydi..turkuaz rengi salas omuzdan asagıya bi pelerin gibi bişey ..
Kına yakılcagı zaman kaftan kırmızı altın detaylı cok agrı bı kaftan
Kına yakıldı sonra onu cıkarıp cok zarif bi abiye giydi ..
Gelinlik anlatamıcam kadar detaylı.. Bilmiyorum.. Hbi arkadasımda görmedim..
Lıhusa mevlidini 15 gün sonra yaptılardu..
Evinde .. Odası kapısı süsü bi muhtesem. Heryer pespembe...kadın ilk gittigimizde yataktaydı.. Üsütnde şifın saten karısık i gecelik .. Omuzlarında inci detaylı.. Yanındada bebesi mevlid kıyafetini giydirmişler cimcinmeyd..
Misafirler toplandıktan sonra arkadasım boydan bi elbise giydi böle bol ama vucud hatları yinede belli.. Normaşde acık kuran okunurken basına gelişi güzel bi şal attı.. Hafif bi öakyaj yapmıstı..
Odta geldi kuran okundu salavat cekılırken bebek geldi ellerde bi kaç sanıye tutuldu.. O arada da ceyrekler takıldı bebege.. Büüykler tarafından.. Akrabalar falan..herkes birbiryle yarısıyo resmen.. O cocuga takılan ceyrekler bnm dügünümde bNa takıldımı hiç sanmıyorum..kvdesi geline dogum hediyesi bileklik hediye etti.. Altın tabıkı.. Torununda bilezik.. Özel yaptırılmıs küçk.. Anneanne kızına bi ser almıs bu yüzük küpe kolye zincirli setler oluyo ya mor bi tası vardı sanki onu verdi.. Torunuma tam altın..
Misafirlere serbet, lavanta kesesı , kurabiye, ayak seklınde cerceve,cıkolta kutusu , giderkende keselerde cerez veridler..

Yani ilmiyım.. Hepsi imkan meselesi ama eminim bizimkilerin kendi adıma konusayım böle bi imkanları olsada yapmazlar.. Adamlarda heves var ya heves.. Gelini alırlen o evi temsil eden biri olark gösteriyolar.. Gelini köle yapmıyolarda onlar geline köle gibi oluyolar.. Hepsi ölemi bilemem.. Ama bi çogu böle ..

maşallah canım valla sana
ben kv leri yemeğe bile almıyorum, geldilermi çaya değil yemeğe gelir benmkiler

o alsın beni banane bu halimle onları mı ağırlacm, yardım eder bana ama en son aldığımdan beri 1 ayı geçti o gün çok ağır olmamama ragmen pert olmuştum

canım ayrıntılı için kendi dr uma gittim yine 250 tl verdik ama her yerine baktı
başka dr a gitmedim
sadece bir akşam acile gitmiştim kasığım batıyordu başka dr gördü kız mı falan dedi cinsiyet öğrendiğimiz zamanlardı o kadar
en iyisi biz bu hafta sonu gidelim bir dr a benimki perintolog mu bilmiyorum nasıl anlaşılır

Hatta bnm babamın evinin orda bi komsumuz var cok tatlı bi kadın.. Cok esprili abbow kız bu kıızn şeyinde elmas mı var bu ne demişti... Halbukı ne alaka.. Kısmet nasip..

Cae işte ben de aynen bundan bahsediyordum :) burda milliegitim herseyden habersiz malesef. Cok sagol.
Kizlar milliegitimde isleyis oyle mi bilmiyorum ama ben gumruk bakanliginda calisiyorum, bana dedikleri calisabilir raporu aldiktan sonra fillen calisabildigin kadarini dogumdan sonraya aktarabilecegim.yani herhangi bir doktordan rapor alip gitmezsem dogum iznimden yemis olurum. 657de boyle duzenlendigini soylediler personel dairesinden.

Ah canım bnm..bazen inan bende okadar yorgun oluyorum ki yeml zor yapıyorum.. Ama şükürler olsun genel olarak canım agrı degil..rabbim onunda devasını veriyo yosa kızıma nasıl bakardın ablası..
Kvdem le beraber yaptık yemekleri.. Allah ondan razı olsun.. Dün aksam dedım anne az uzancaö tasıyonum düşer gibi oldu böle tmm kızım dedı.. Kalktım cay demlemiş.. Sölemesi ayıp sarmak için yarım kılo yaprak cıkarmıstım onu sarmıs poşetlemiş atmıs buzluga...
Yufkam vvardı ondan börek yapmıs öle iyi geldiki cok dua ettim..
Yedik beraber cayda iyi geldi.. Allah razı olsun gercekten..cok olmadı bı kac defa istemeden bni üzdü ama kötü niyetli olmadıgını biliyorum.. İyikide fevri davranmadım ona karsı.. Yada eşime..
Herkes hata yapabiliyo..
En son ki tartısmamızda cok bişi degildi gerci anlatmıstım biliyosunuz eşimle konusmus bnden önce anlatmıs demiş ben kıızmı üzmek istemedim ama öle dürtünve yanlış anladı demekki merve sevmiyo öle el hareketlerınıde bnde istem dısı yaptım bana küsmesin falan demiş.. Eşim de ki yaktıge bakın ;D hiç bana demiyo annem böle böle dedı doye bnde ona yazmıstım kagıda .. Ölece anlastık .. Fevri davranıp anasını kötüleseydim gercekten sorun olabılırdı .. Şükür demekki öfkeyle kalkmamak şazımmış

seninki de anlayışlı canım maşallah çok sevindim aranızın iyi olmasına yaptığının farkında olması da çok güzel :)

şu yazdıklarının inanki milyonda birini bana yapmadılar :)) böyle böyle diye anlatsam inanmazlar bile...

ayy kızlar kaban aldınız mı ben dün eve gelirken tüm soğuk içime girdi boğazlarım şiş gibi şimdi de
göbeğim örtülmüyor ama sevdiğim kabanım da olmuyor göğüslerim büyüdüğü için ve tabiki karnım olduğu için omuzları da dar geliyor
bu demek oluyor ki doğumdan sonra da olmucak göğüsler yüzünden o yüzden bana kaban lazım
montum var o oluyor ama artık mont her yere giyilmiyor alışverişe falan giderken giyiyorum eşimle gezerken falan
okul staj işlerinde olmuyor
bugün defactoya bakıcam bir iki şey takıldı gözüme birini beğenir alırım inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…