- 24 Ekim 2012
- 790
- 938
- 408
ayy kızlar kaban aldınız mı ben dün eve gelirken tüm soğuk içime girdiboğazlarım şiş gibi şimdi de
göbeğim örtülmüyor ama sevdiğim kabanım da olmuyor göğüslerim büyüdüğü için ve tabiki karnım olduğu için omuzları da dar geliyor
bu demek oluyor ki doğumdan sonra da olmucak göğüsler yüzünden o yüzden bana kaban lazım
montum var o oluyor ama artık mont her yere giyilmiyor alışverişe falan giderken giyiyorum eşimle gezerken falan
okul staj işlerinde olmuyor
bugün defactoya bakıcam bir iki şey takıldı gözüme birini beğenir alırım inş
çiğ soğan sür canım emzirmeden önce, tahinin yağını sürüyorlar, ayva çekirdeğiyle jel yapılıp sürülüyorKızlar ben bısey sormak ıstıyorum. Ben ılk kızımda emzirirken ölüp ölüp diriliyordum. Gogus uclarımda derı yoktu artık yanı o kadar soylım. Emzirirken hep aglardım
Sımdı sorum su bu seferde boyle olmasın dıye napmak lazım. Herhangi bisey duyan varmı. Bana eczacı doguma bı ay kala kullanmaya basla kremı emzirmeye hazırlansın catlamaz dedi.
bencede eklemleri çıtlıyor bariz duyuluyor zaten, benimde her yerim çıtlar:)Belkide bebişin parmaklarını cıtlatıyordur.Bende cok severımde cıtlatmayı .
canım bitti o kampanya dediAyak izi ve biberon 50 adet ve üzerine 1 tlymiş, geçenlerde mesaj atmıştım cevap vermiş.
bencede çıtlatıyor:)Saol canim yaa icimi rahatlattin :)
Bu arada senin oglus sanirim parmaklarini citlatiyo galibaa ayy yerim ben onu annesi kendini hatirlatiyo sana
Oyle canim oyle yada boyle cikaricagiz hayirliyla
inşaallah canımeflalim ilgin ve yorumların için teşekkür ediyorum. artık bir çare bullacam çalışmam gerektiğini her ne olursa olsun biliyorum . ve bir gün keser döner sap döner gün gelir hesap döner diye hayal kuruyorum .
canım yazmıştım sana bencede senin ki sezaryancıAnladim
Cnm ,eger bu kadin bana sezerysn icin bunlari planliyorsa hic bilmedigim dr a hastaneye giderim yinede ona gitmem o zmn bende,beklerim,hayir Allah korusun beni korkutan durum 40.haftaya gelipte halen dogmazsa 4 kg ya yaklasirsa yok kordon yok su bitti vs ile sezeryana girmek cok kotu iste ya
kesinlikle doğru demiş dr katılıyorum eşim hiç istemesede devlette erkeğe gidiyorum artık ama doğumumu özelde bayan yapacak yarın gidicem bakalım hiç sevmiyorum kadınıbayan doktorlar bunu daha çok yapıyor korkutma olayını sezeryan onların kolayına geliyor. . 9 ay boyunca kadın doktora gittim sezeryan dedi . o kadar ağladım ki ne olur bi deneyelim normal doğumu dedim . çocuk çok iri 4kg çatın dar dedi. başka hastaneye gittim o akşam ve normal doğum yaptım burada daha önce anlatmıştım . bana doğum yaptıran doktor erkekti ve dedi ki o bayan doktorların ev-çocuk gibi bir sürü sorumlulukları var . normal doğum ne kadar süreceği belli olmuyor belki gece yarısına kadar hastanede kalacak . belki kabul edilemez amam kendi hayatları için sezeryanı tercih ediyorlar . kızım çocuk doktoru hamile olduğumu görünce kime gidiyorsun dedi söyledim . doğru karar dedi . kadın doğumcu erkek çocuk doktoru bayan olmalı dedi... bu tıpta böyledir dedi. kendisi çocuk doktoru:) bayan doktora gidenler korkmasın sonuçta bu bir söylem . Allah hepimize hayırlısını versin
helal olsun canım aldırırım sorun değil:) iyi yaptın söylemekleayy canınızın isteyebileceğini unuttumhakkını helal et
yün programında yıkıyorum beniyi aksamlar kizlar.örgü battaniye,yelek ve ceketleri nasl yikadnz.yavas yavas onlarida yikayayim dedim.yardimlarinizi bekliirum
maşaallah bebeğine, nasip öyleymiş canım normal en iyisi tabi ama şartlar neyi gerektiriyorsa o oluyorMerhaba anneler,
Biz de bugün doktora gittik, kuzumuzu gördük. 1900 gram 45 cm olmuş
Tosbam doğum kanalına girmiş, daha da dönmezmiş. Ben döndüğünü hissediyordum zaten, onaylamış olduk.
Ama maalesef normal doğum yapamayacakmışım geçen yıl olduğum bir ameliyattan ötürüHem şimdiki doktorum hem de ameliyatımı yapan doktor aynı şeyi söyledi. İkisine de çok güveniyorum, o yüzden kabullendim sezeryanı. Hayırlısı artık ne yapalım.
Bu arada kaç seferdir söyleyeceğim tutuyorum kendimi ama dayanamadım artık, şu hiçbir muhabbete dahil olmayıp, geçmişi de okumayıp, kendi derdi için sorusunu sorup kaybolanlara sinir oluyorum. Bir değil iki değil, çok sinir bozucu
sağol canım, az kalmış ablana kavuşmana sevindim:)Hoşgeldin sezincim.. Genelde makyajlı fönlü ve lohusa gecelik pijaması lohusa tacı sonra hastane önlüğü vs ile çekiliyorlar. Ama yine Çerkez bir arkadasım şık bir sütyen ve lohusa pijamasının altı ile çekilmiştiçıplak Göbek:) ve dantel sabahlık ve çamaşırlarla çekilmişti bunlar biraz özel pozlar ama odada yalnız kalırken böyle aksesuarların varsa çekilebilirsin. Kocası evlilik teklif eder gibi diz çöküp göbeğini öpüyordu kız dantel sabahlıkla ayakta gelin gibi.. Zaten bebek Doğduğu andan itibarenli pozlar duygusal olcak :)) çıplak Göbek pozunu sadece Göbek değil sizi boydan alarak da çeksin. Bir de bebek doğunca Baba'nın üstü çıplak onun omzunda göğsüne kolunda çekilsin. Sapık gibi gelmeyeyim de hani tenine temas ettiği fotoda belli olsun gibisinden demek istiyorum heheh :))
Hahahaha çok tatlıymış bu :))
Süsümüz yok diye dert ederken her şeyin en güzelini hem Dr el emeği işe yapmışsın ellerine sağlık inş sağlıkla kullanırsın.. Burada işlemler uzun Sürüyor ama aralığın ilk haftası Yanımda olacak inş..
Canım bol dua oku yaşanıyor böyle Şeyler...
Hoşgeldin canım seninle sat lar aynı senden takip ediyorum ben de :)) kaybolma bir yerlere:))
Valla canım 36. Haftadan itibaren krem süreceğim. Soğanı deneyeceğim. Ama olacak olan yine oluyor sanırım bir de sütyen takmayın Göğüs ucu sertlşsin diyorlar doğumdan önce..
Ağzına Sağlık canım çok güzel demişsin..
Canım benim bebek normal boyutlarda ama bana da vitamini bıraktırdı son ay..
9 yıl hiçbir şey değil sık dişini canım zor ama önemli..
Karısının çalışmasına alışan erkekler evde Olmasını sindiremiyor herhalde o Yüzden evdeyken Dr onlara şu perdeleri tak halıyı Çek dolabı indir çamaşırları yıkadım sepeti Taşı gibi vs işler söylemeli ki evde boş durmadığımızo anlasınlar tamir ya da alınacaklar listes vs vermeli.. Ama ne ladar anlarlar bilinmez
Canım sen hamileliğinin bebeğinin hareketlerinin tadını çıkar daha çok zaman var her şey nasip kısmet.. Sen rahat ol bebek ve vücudun ne yapmasını gerektiğini biliyorlar ve onu yapacaklar :) son anda değişikliklerde de doktorlar alıyor türkiye de için rahat olsun..
Sağlıklı olduğundan değil de rahat ve düşme tehlikesi olmadığından pilates topunun üstüne oturup yıkanıyorum. En sonunda da sırtıma suyu açıyorum pilates topunda oturarak sağ sol yapıyorum çoook rahatlıyorum tavsiye ederim. Normal doğum Sancısı çekerken de bu şekilde duşa sokuyorlar. Top kaymıyor diye.. Tabi dikkatli otur topa çok geriye doğru oturma..
Merveeee totomu kaldıramıyorum diyorsun iş yapıyorsun bu nasıl şey:)) maşallah sana...
Ben de aynısını düşünüp düşünüp korkuyorum:)))
Ben de sana Katılıyorum çağdışı gibi geliyor ama malesef gerçek bu. Kadınlar vakit ayıramıyor:)
Gelmiyor canım vakit bulamıyordur..
Hoşgeldiniz canım, bebek sen iyi olsun da gerisi önemli değil :)
canım inşaallah toparlanır keremin çıkarsınız evinize, doyulmuyor gebeliğe canım dokuz ay da taşısan gebelik başka oluyorHerkese tüm guzeldilkler dualar icin Teşekkürler. Süt hala yeterince verimli degil.ama bebek emmeden olmycak heralde bu is. Nekdar olsa plastigin memeye degmesiyle bebegin degmesi bambaska. Misssuperfine cnm evet rüyamda oyleydi bide hep bign busayfayi acicam cok erkenken dogum yapmış birinin haberini alcam diye korkardim korkum meger kendimdenmis. Aslianne inşallah yazaym vnm.biara zaman bulabilirsem ki pek bulamiyorm bu ara ama anlatmak istiyorum dogumu. Herkesin Allah yardmvisi olsn hamilelign tadini cikaryin ben hic doyamadim cok özlüyorum icimdeki kipirdamalarini minnak minnak tekmelemelerini hickirmalarini. Ömrümün klanini hamile.olarak gecirmek istiyorum hatta :)
kesinlikle canım sezaryana gıcık olsamda iki doğum şeklinede hazırlanmak lazım sonra benim gibi depresyona girersiniz niye normal olmadı diyecanımcım bu kadar şartlama kendini normal diye
bende normal istiyodum ama bebem ters
hastane değişsen bile son anda bile işler değişebiliyo
tabi senin kararın normal doğum yapsak tabikide çok iyi olur
ama sen kendini bu kadar şartlamışken normale, son anda sezeryan sende ciddi moral bozuklugu yapar Allah muhafaza
sezeryanıda psikolojini alıştırmak için en azından düşün
naçizane fikrim
ohh şifa olsun güzel bir beslenme şekli olmuşcanım benimde 8 gün önce 1700dü banada doktor zayıf demişti moralim bozulmuştu sonra
sütü günde 2 bardaga cıkardım(sabah-akşam)
ayran 1 bardak
muz günde 2 taneye cıkardım(sabah-akşam)
günde mutlaka 1 yada 2 tane haşlanmış yumurta
bide sık sık yiyorum saat başı
suan 2100 oldu
8 günde 400gr aldırdım bebeme bence gaytet iyi oldu bu sistem yaradı bebege
bide şekerli gıdalar kilo yapıyo bebekte aklında olsun
çok güzel üstüne bir kurdale yapıştır canım al sana süs:)Kızlar hastane icin bu terliği aldım nasıl olur mu sizce sizinkiler gibi süslü püslü degil ama..
canım benimde ilkte yoktu ama bunda çok sancım oldu zor oluyor gerçektenkızlar dünkü çektiğim sancılardan sonra bugün iyiyim 3. hamileliğim böyle bir acı yaşamamıştım
canım inşaallah doğum pozisyonuna döner miniğinBende pazartesi temizlik yaptım oh dedim mis gibi oldu ev akşamına bebeğin hatekerleği çok asagida hissetmeye başladım o günden beri hep öyle bugün kontrolüm vardı bebek ters donmus ayakları asagida oldugu icin öyle hissediyormusum 2 hafta önce başı asagidaydi bebisimin ters döndüğünü duyunca temizlik yaptığıma pişman olduminşallah döner ya normal doğum istiyorum doktor diyo ki bizim için fark etmez ters olmasi önemli değil benim için önemli ilk bebeğim ve normal dogum istiyorum Allah im daha zaman var inş döner dua edin
şal takıcam canım bebe mavisiBaşörtülü arkadaşlar doğumdan sonra hastanede başörtüsü konusunda ne yapacaksınız.Taç filan kullanamayacağım için şal düşünüyorum.Rahat edermiyim? Yoksa beyaz tülbentmi alsam.Pijama takımlarım mavili beyazlı.sizler ne yapacaksınız?
canım merak etmiştik sağlıkla kavuş miniklerinearkadaşlar 33+3 olduk yarın yatış yapıyorum,üçüzler için iyi bir hafta... salı günü yani 34. haftanın bitiminde de sezaryan günü verildi,yaklaşık 1 ay kadar da kuvez süreci olacak...umarım aranıza iyi haberlerle dönerim
canım tuşeyi diyorsun ben sekiz kere oldum:) sonra sezaryan oldu ama olsun, kendini kasmazsan acımıyor ilişkide ki gibi kendini sıkınca acır ya bu da öyle, geçen nst ye girince kadını yan da muayene etti ebe 8 cm açılması varmış gıkı çıkmadı kimisi yıkıyor ortalığı sıktıkları için kendileriniAslinda normal dogumdan ote alttan muayeneden korkuyorum. Bi suru arkadasim sirf o yuzden sezaryen oldular. Internette de okudum baya acitiolarmis.. kac kere gelip gelip bakiolarmis.
canım ben kütahyada yaşamıştım bir süre oranın adetlerine çok benziyorCanım süsü ve kıyafeti abartıyorlar işte:) kınada en az 5-6 Kıyafet giyiyor gelin, Müzikleri eğlenceleri bol olur, birbirlerini takım tutar gibi tutarlar, bohçaları Süslü püslü gelir, düğünde bile çift gelinlik giyeni var.. Gelin almacası zarif olur Süslü olur. Bir tanıdığım kuş uçurdu başlarına uğur parası vs attılar şekerlerle birlikte..
Adetleri de ağırdır, gelinleri yorarlar, sofraları hep dolu dolu olur vs.. Benim etrafımda çok çerkes var ama ben Değilim.. Yine de imrenirim onlara..
canım evet yapmışlar ama çerkezlere gelin olmakta zahmetlidir tam gelinlik beklerler hizmet beklerlerHayırlı sabahlar.... Herkese Hayırlı cumalar olsun..
Cafein arkadasım Allah kolaylık versin.. Zor b süreç ama inş bebeklerin ve seb atlatıcalsınız bunları.. Ne güzel bu zamana kadar geldin.... Güzel haberlerini beklıyoruz...
Dualarımızdennle...
Mrssuperfin şalda cok estetık durur özellikle renkler uyumluysa falan bnde onda daralıyom ... Sana yakısacagına emim arkadasım..
Bu arada bnm arkadasım cerkezlere gelin gitti bn öle bi dügün öle bi bohca öle bi kona görmedim...
1 sene önce dogum yaptı... Öle bi mevlüt görmedim.. Misafirlere verilen hediyeler ,
Lohusanın mevlit elbisesi geceliği aman rabbim dedim.. Bu gelinse biz neyiz.. Bu kıza bi nişan takıldı hani kız tarafı yapıyo normalde ya kız bi araba bohca geldi nişan bohcası hepsi ayrı ayrı bide yine organE tülle ekstradan böle kapatmısşar kocamn yapay ciceklerle baglamıslar kornalara basa basa getirdiler.. Bohcalar bitene kadar müzikler kornalar.. Biliyom vallahı iyiki dedım bu arkadastn önce evlenmısım sonradan evlenseydim tutdururdum öle bi şey istiyom diye..
Kınasında bekar akraba kızları aynımodel kaftanlar giydirdiler.. Baslarında tül.. Akrabaları sorma zaten o bim kıyafet malyaj takı.. Bize verilen zorla ceyrek altın kız elini acsın diye iki tane sag sol tam altın koydular..
Kız kınada 3 kıyafet giydi.. İlk 2 saat falan kabarık tuvaletlerden ama böle prenses gibiydi..turkuaz rengi salas omuzdan asagıya bi pelerin gibi bişey ..
Kına yakılcagı zaman kaftan kırmızı altın detaylı cok agrı bı kaftan
Kına yakıldı sonra onu cıkarıp cok zarif bi abiye giydi ..
Gelinlik anlatamıcam kadar detaylı.. Bilmiyorum.. Hbi arkadasımda görmedim..
Lıhusa mevlidini 15 gün sonra yaptılardu..
Evinde .. Odası kapısı süsü bi muhtesem. Heryer pespembe...kadın ilk gittigimizde yataktaydı.. Üsütnde şifın saten karısık i gecelik .. Omuzlarında inci detaylı.. Yanındada bebesi mevlid kıyafetini giydirmişler cimcinmeyd..
Misafirler toplandıktan sonra arkadasım boydan bi elbise giydi böle bol ama vucud hatları yinede belli.. Normaşde acık kuran okunurken basına gelişi güzel bi şal attı.. Hafif bi öakyaj yapmıstı..
Odta geldi kuran okundu salavat cekılırken bebek geldi ellerde bi kaç sanıye tutuldu.. O arada da ceyrekler takıldı bebege.. Büüykler tarafından.. Akrabalar falan..herkes birbiryle yarısıyo resmen.. O cocuga takılan ceyrekler bnm dügünümde bNa takıldımı hiç sanmıyorum..kvdesi geline dogum hediyesi bileklik hediye etti.. Altın tabıkı.. Torununda bilezik.. Özel yaptırılmıs küçk.. Anneanne kızına bi ser almıs bu yüzük küpe kolye zincirli setler oluyo ya mor bi tası vardı sanki onu verdi.. Torunuma tam altın..
Misafirlere serbet, lavanta kesesı , kurabiye, ayak seklınde cerceve,cıkolta kutusu , giderkende keselerde cerez veridler..
Yani ilmiyım.. Hepsi imkan meselesi ama eminim bizimkilerin kendi adıma konusayım böle bi imkanları olsada yapmazlar.. Adamlarda heves var ya heves.. Gelini alırlen o evi temsil eden biri olark gösteriyolar.. Gelini köle yapmıyolarda onlar geline köle gibi oluyolar.. Hepsi ölemi bilemem.. Ama bi çogu böle ..
ha hay doğru demiş bende altından mı derim hepHatta bnm babamın evinin orda bi komsumuz var cok tatlı bi kadın.. Cok esprili abbow kız bu kıızn şeyinde elmas mı var bu ne demişti... Halbukı ne alaka.. Kısmet nasip..
ayy kızlar kaban aldınız mı ben dün eve gelirken tüm soğuk içime girdiboğazlarım şiş gibi şimdi de
göbeğim örtülmüyor ama sevdiğim kabanım da olmuyor göğüslerim büyüdüğü için ve tabiki karnım olduğu için omuzları da dar geliyor
bu demek oluyor ki doğumdan sonra da olmucak göğüsler yüzünden o yüzden bana kaban lazım
montum var o oluyor ama artık mont her yere giyilmiyor alışverişe falan giderken giyiyorum eşimle gezerken falan
inşaallah canımGünaydın güzel anneler. Bugün taaaa 5te randevumuz var. Gram uyumadım sanki hamileliğimi yeni öğrenmiş gibi heyecanlıyım. Inşallah güzel haberlerle döneriz
çok haklısın canım ben çalışmıyorum hep pişmanlık duyuyorum bunun için, çalışsam asla vermem eşime birikim yaparım ev alırım ne diye vericem ki erkek evi geçindirmekle yükümlü zatenKızlar bikaç arkadaşın yazısına denk geldim tek tek alıntı yapamadım kusura bakmayın ama çok şaşırdım. Kendiniz emeğinizle çalışarak kazandığınız maaşlarınızı niye eşlerinize veriyorsunuz anlamadım. Elbette bütçe ortaktır ortak harcanır ama eskidenmiş o kocanın eline bakmak yani. İnanın çok şaşırdım hala böyle şeylerin olduğuna. Eşime kartımı vericem sonra o çekip bana verecek harçlık falan istyicem ha? Yok öyle bi dünya yani deli misiniz? Sizin yıllarca emek vererek birikiminiz sonucu girdiğiniz işten aldığınız parayı istediğiniz gibi harcama özgürlüğünüz var bunu unutmayın. Unutmak isteyen kocalara da hatırlatın. Benim eşim bazen kredi kartı borcuma laf eder 900 lirayı nereye harcadın diye. Para kazandım güzel güzel harcadım derim. Kime ne yani! Aman aman ipin ucu kaçınca geriye dönüşler zor olur unutmayın. Yazdıklarımı sakın yanlış almayın. Feminist damarım tuttu bi an :)
Evet canim bu egzersizBu kegel egzersizi hanincis yaparken idrari tut birak tarzi gbi olan mi :)
Sabbim saglicakla ucunu de kucagina almayi nasip etsinarkadaşlar 33+3 olduk yarın yatış yapıyorum,üçüzler için iyi bir hafta... salı günü yani 34. haftanın bitiminde de sezaryan günü verildi,yaklaşık 1 ay kadar da kuvez süreci olacak...umarım aranıza iyi haberlerle dönerim
Canim bende hep ayni doktordayimkızlar ben diyorum başka dr da gideyim hep aynı dr a gidiyorum
iyi olur diye düşündüm
Psikoljim bozulduHayırlı sabahlar.... Herkese Hayırlı cumalar olsun..
Cafein arkadasım Allah kolaylık versin.. Zor b süreç ama inş bebeklerin ve seb atlatıcalsınız bunları.. Ne güzel bu zamana kadar geldin.... Güzel haberlerini beklıyoruz...
Dualarımızdennle...
Mrssuperfin şalda cok estetık durur özellikle renkler uyumluysa falan bnde onda daralıyom ... Sana yakısacagına emim arkadasım..
Bu arada bnm arkadasım cerkezlere gelin gitti bn öle bi dügün öle bi bohca öle bi kona görmedim...
1 sene önce dogum yaptı... Öle bi mevlüt görmedim.. Misafirlere verilen hediyeler ,
Lohusanın mevlit elbisesi geceliği aman rabbim dedim.. Bu gelinse biz neyiz.. Bu kıza bi nişan takıldı hani kız tarafı yapıyo normalde ya kız bi araba bohca geldi nişan bohcası hepsi ayrı ayrı bide yine organE tülle ekstradan böle kapatmısşar kocamn yapay ciceklerle baglamıslar kornalara basa basa getirdiler.. Bohcalar bitene kadar müzikler kornalar.. Biliyom vallahı iyiki dedım bu arkadastn önce evlenmısım sonradan evlenseydim tutdururdum öle bi şey istiyom diye..
Kınasında bekar akraba kızları aynımodel kaftanlar giydirdiler.. Baslarında tül.. Akrabaları sorma zaten o bim kıyafet malyaj takı.. Bize verilen zorla ceyrek altın kız elini acsın diye iki tane sag sol tam altın koydular..
Kız kınada 3 kıyafet giydi.. İlk 2 saat falan kabarık tuvaletlerden ama böle prenses gibiydi..turkuaz rengi salas omuzdan asagıya bi pelerin gibi bişey ..
Kına yakılcagı zaman kaftan kırmızı altın detaylı cok agrı bı kaftan
Kına yakıldı sonra onu cıkarıp cok zarif bi abiye giydi ..
Gelinlik anlatamıcam kadar detaylı.. Bilmiyorum.. Hbi arkadasımda görmedim..
Lıhusa mevlidini 15 gün sonra yaptılardu..
Evinde .. Odası kapısı süsü bi muhtesem. Heryer pespembe...kadın ilk gittigimizde yataktaydı.. Üsütnde şifın saten karısık i gecelik .. Omuzlarında inci detaylı.. Yanındada bebesi mevlid kıyafetini giydirmişler cimcinmeyd..
Misafirler toplandıktan sonra arkadasım boydan bi elbise giydi böle bol ama vucud hatları yinede belli.. Normaşde acık kuran okunurken basına gelişi güzel bi şal attı.. Hafif bi öakyaj yapmıstı..
Odta geldi kuran okundu salavat cekılırken bebek geldi ellerde bi kaç sanıye tutuldu.. O arada da ceyrekler takıldı bebege.. Büüykler tarafından.. Akrabalar falan..herkes birbiryle yarısıyo resmen.. O cocuga takılan ceyrekler bnm dügünümde bNa takıldımı hiç sanmıyorum..kvdesi geline dogum hediyesi bileklik hediye etti.. Altın tabıkı.. Torununda bilezik.. Özel yaptırılmıs küçk.. Anneanne kızına bi ser almıs bu yüzük küpe kolye zincirli setler oluyo ya mor bi tası vardı sanki onu verdi.. Torunuma tam altın..
Misafirlere serbet, lavanta kesesı , kurabiye, ayak seklınde cerceve,cıkolta kutusu , giderkende keselerde cerez veridler..
Yani ilmiyım.. Hepsi imkan meselesi ama eminim bizimkilerin kendi adıma konusayım böle bi imkanları olsada yapmazlar.. Adamlarda heves var ya heves.. Gelini alırlen o evi temsil eden biri olark gösteriyolar.. Gelini köle yapmıyolarda onlar geline köle gibi oluyolar.. Hepsi ölemi bilemem.. Ama bi çogu böle ..
Ayni dert bende de car canimayy kızlar kaban aldınız mı ben dün eve gelirken tüm soğuk içime girdiboğazlarım şiş gibi şimdi de
Çok doğru söylüyorsun canım aynen senin düşündüğün gibi düşünüyorum.Kızlar bikaç arkadaşın yazısına denk geldim tek tek alıntı yapamadım kusura bakmayın ama çok şaşırdım. Kendiniz emeğinizle çalışarak kazandığınız maaşlarınızı niye eşlerinize veriyorsunuz anlamadım. Elbette bütçe ortaktır ortak harcanır ama eskidenmiş o kocanın eline bakmak yani. İnanın çok şaşırdım hala böyle şeylerin olduğuna. Eşime kartımı vericem sonra o çekip bana verecek harçlık falan istyicem ha? Yok öyle bi dünya yani deli misiniz? Sizin yıllarca emek vererek birikiminiz sonucu girdiğiniz işten aldığınız parayı istediğiniz gibi harcama özgürlüğünüz var bunu unutmayın. Unutmak isteyen kocalara da hatırlatın. Benim eşim bazen kredi kartı borcuma laf eder 900 lirayı nereye harcadın diye. Para kazandım güzel güzel harcadım derim. Kime ne yani! Aman aman ipin ucu kaçınca geriye dönüşler zor olur unutmayın. Yazdıklarımı sakın yanlış almayın. Feminist damarım tuttu bi an :)
bende böyle bi terlik düşünüyorum canım plastik daha rahat ederim sanki üstüne de ufak süsler yapcam ben yapıştırcam sonra sökerim eve de yapcam güzel bi terlik çünkü beyaz alıpKızlar hastane icin bu terliği aldım nasıl olur mu sizce sizinkiler gibi süslü püslü degil ama..
canım niye bozuldu düğünde yapılanlara mı onaysa boş ver sen bana yapılmayanı duysan psikolojin düzelirEvet canim bu egzersiz
Sabbim saglicakla ucunu de kucagina almayi nasip etsin
Maşallah bu zamana kadar getirdin inşallah bundan sonraki süreçte sorunsuz ilerler
Canim bende hep ayni doktordayim
Çünkü yasadigimiz ilçede bir devlet bir özel.var. özelde başka doktora gitmek istemiyorum doktorunun tepkisinden cekinerek devlete de hic gitmesin.
Bundan sonra da kalirim tek doktorla sanirim
Ama imkanin varsa git mutlaka
Psikoljim bozuldu
Ayni dert bende de car canim
Geniş kalbin bir ceket aldim. Üstüne de yakasi kürklü triko bir sal aldim onla idare ediyorum şimdilik. Panco baktim kaban seklinde ama bulamadim internette. Bulursam alirim hemen bende.
sağlıklı mutlu haberlerini bekliyor olucaz Allah yardımcın olsunarkadaşlar 33+3 olduk yarın yatış yapıyorum,üçüzler için iyi bir hafta... salı günü yani 34. haftanın bitiminde de sezaryan günü verildi,yaklaşık 1 ay kadar da kuvez süreci olacak...umarım aranıza iyi haberlerle dönerim
Canım ben alıp almamakta kararsızım hala ama alırsam da sonra da giyebileceğim tarz da bir kaban alırım.ayy kızlar kaban aldınız mı ben dün eve gelirken tüm soğuk içime girdiboğazlarım şiş gibi şimdi de
Günaydın güzel anneler. Bugün taaaa 5te randevumuz var. Gram uyumadım sanki hamileliğimi yeni öğrenmiş gibi heyecanlıyım. Inşallah güzel haberlerle döneriz
Kızlar ciciler sayfasına da yazdım ,süt yapıcı çayların özü çemen otu yani çemende süt yapıyor tabi sarımsak kokusunu takmazsanız
yok canım koku yapmıyor al senCanım ben alıp almamakta kararsızım hala ama alırsam da sonra da giyebileceğim tarz da bir kaban alırım.Eki Görüntüle 1317487
Günaydın benimde bugün 2 de randevum var.Aynen benimde kontrolden günler önce başlıyo heycanım.Çok özledim yavrumu.Dediğin gibi inşallah hayırlı güzel haberlerle döneriz.Rabbim korusun bebişlerimizi.
ay eflalim o bahsettiğiniz çay da koku yapıyomu terleyince filan.Bugün almayı düşünüyodum ama öyle koku yaparsa dayanamam
Şididen hayırlı olsun canım güzel güzel hikayeler bekliyoruz unutma biziarkadaşlar 33+3 olduk yarın yatış yapıyorum,üçüzler için iyi bir hafta... salı günü yani 34. haftanın bitiminde de sezaryan günü verildi,yaklaşık 1 ay kadar da kuvez süreci olacak...umarım aranıza iyi haberlerle dönerim
İlk basta yapılmayan herşey insanin içinde kaliyorcanım niye bozuldu düğünde yapılanlara mı onaysa boş ver sen bana yapılmayanı duysan psikolojin düzelirüç tane bilezik bir alyans yapıldı, sonra gelinliğimin altına ayakkabı bile almadım, sonra düğün fotosunu sadece 3 poz çekinebildim, en can alıcısı ben eşyasız eve gittim, eşimin bekar yatağı bir uzun yer minderi 37 ekran tv babamın verdiği çeyiz olmasa halısız yataksız mutfak eşyasızda kalırdım, bir tane lütfen çekyat alındı eşimin memlekete gelme hayali kurduğu için eşya almadı babasınında canına minnet bir çöp yapmadı, sonra baktım bizim dönme imkanımız uzun süre yok komşular sıkıştırıyor hoşgeldine gelicez diye, klotuk takımı aldık eşimle, perdelerim başkasının esksiydi iki sene kullandım ben onları renkleri gri gri, çamaşır telim bile yoktu yatak odama ip gerip çamaşır kuruttum ben, dah sayıyım mı şimdi gülüyorum ağlanacak halime, bunun yüzünden eşimle bağlarımız koptu zaten şimdi çok geç unuttum hepsini ama aramızda ki soğukluk kaldı bu meseleden, ben kendim kabul ettim bu şartları ama zoruma giden babasının kılını kıpırdatmaması oldu imkanı yoktu tamam ama kızı evlenince aldı onun yatak odasını falan, kaynım evlendi iki sene önce eltim eşyalı eve geldi kaynım aldı tamam ama onun kira derdi yoktu kayanatamın evinde beleş beleş oturuyor biz hala babasına para veriyorz evinde oturduğumuz için nasıl güzel mi bütün bunlara rağmen eşim anlamıyor ya ne diyeyim, ha kp severim ne yalan söylüyüm kv mi daha çok, hep Allah razı olsun diyorlar o da yetiyor artık:)
ay birde hiç unutmam iş yerinden abileri hanımlarıyla gelmişlerdi içlerinde biri adam bekar evi gibi oğlum eviniz demişti ben nasıl ağlamıştım onlar gidince.... Ki kütahya gibi bir yer gelinin evi a dan z ye döşenir kollarına dirseğe kadar bilezik yapılır neyse..........
birde o gıcık eltim eve kusur bulur kendi pasağından evi böcek bastı ki aynı binadayız bizde yok, evi havalandırmadığı aspiratör çalıştırmadığı için ev hep rutubetli kötü kokulu, o tüller perdeler var ya leş gibi onun parasınıda kaynatam verdi eminim bana söylenmiyor, ben onun yüzünden az ağlamadım kıymet bilmeyene yapıldı diye.....
benim buzdolabım eskiydi seksenlerden kalma, fırınım bile yoktu ah ah şimdi hepsi var ama neye yarar içimde ki ukde geçmez.............
canım memlekette yaparsın ne güzel işte gurbette gelen az olur mevlüte,inşaallah istediğin gibi olur canımİlk basta yapılmayan herşey insanin içinde kaliyor
Aslında bende iyi bir aileye gelin gittim, benim ailemde çocuklarına eaimin ailesi de cicuklarina çok düşkündür
Allaha şükür mandalimizdan tuvalet tasimiza kadar eksiksiz evlendik. Hic borçsuz evlendik.
Bunda eaimin de benim de evlenmeden önce 4 sene calismamizin ve birikim.yapmamizin katkisi oldu tabi.
Nazi arkadaslarim birctan dolayı eksik eşyayla evlenmisler ondan sonra eksiksiz almalarına rağmen içlerinde ukte kalmis hepsinin. Herşeyin zamanında yapilmasi güzel dediğin gibi.
Ben de mevlit yapmak çok istiyorum ona psikolojim bozuldu dedim. Biz ailelerimizden uzakta başka şehirde yasiyoruz burada sadece arkadaş ortamimiz var akraba yok. Ama 40 inda memlekete gidip mevlit yapmak istiyorum inşallah.
Herkes dört dörtlük hayat kurmak ister. Eminim esin de iatemistir tam çeyizli bir eve gelin gelmesi ama sartlar müsait olmamis.
Sen de bununla sinanmisin canim demek.
Rabbim cocuklarini sablna bagislasin.
Günaydın güzel anneler. Bugün taaaa 5te randevumuz var. Gram uyumadım sanki hamileliğimi yeni öğrenmiş gibi heyecanlıyım. Inşallah güzel haberlerle döneriz
annemin kabanını giyiyorum.. tarzı bana uyan bir kabanı var benim montumdan iki üç beden büyük... ama baktım seneye zayıflayamıyorum artık kaban alırım o zaman
çiğ soğan sür canım emzirmeden önce, tahinin yağını sürüyorlar, ayva çekirdeğiyle jel yapılıp sürülüyor
bencede eklemleri çıtlıyor bariz duyuluyor zaten, benimde her yerim çıtlar:)
canım bitti o kampanya dediüzüldüm yaptıramam daha kendi paramla yaptıracaktım eşim ne gerek var diyecek çünkü
bencede çıtlatıyor:)
inşaallah canım
canım yazmıştım sana bencede senin ki sezaryancı
kesinlikle doğru demiş dr katılıyorum eşim hiç istemesede devlette erkeğe gidiyorum artık ama doğumumu özelde bayan yapacak yarın gidicem bakalım hiç sevmiyorum kadınıgıcığın teki ama özel diye katlanıcam
helal olsun canım aldırırım sorun değil:) iyi yaptın söylemekle
yün programında yıkıyorum ben
maşaallah bebeğine, nasip öyleymiş canım normal en iyisi tabi ama şartlar neyi gerektiriyorsa o oluyor
sağol canım, az kalmış ablana kavuşmana sevindim:)
canım inşaallah toparlanır keremin çıkarsınız evinize, doyulmuyor gebeliğe canım dokuz ay da taşısan gebelik başka oluyor
kesinlikle canım sezaryana gıcık olsamda iki doğum şeklinede hazırlanmak lazım sonra benim gibi depresyona girersiniz niye normal olmadı diye
ohh şifa olsun güzel bir beslenme şekli olmuş
çok güzel üstüne bir kurdale yapıştır canım al sana süs:)
canım benimde ilkte yoktu ama bunda çok sancım oldu zor oluyor gerçekten
canım inşaallah doğum pozisyonuna döner miniğin
şal takıcam canım bebe mavisi
canım merak etmiştik sağlıkla kavuş miniklerine
canım tuşeyi diyorsun ben sekiz kere oldum:) sonra sezaryan oldu ama olsun, kendini kasmazsan acımıyor ilişkide ki gibi kendini sıkınca acır ya bu da öyle, geçen nst ye girince kadını yan da muayene etti ebe 8 cm açılması varmış gıkı çıkmadı kimisi yıkıyor ortalığı sıktıkları için kendilerini
canım ben kütahyada yaşamıştım bir süre oranın adetlerine çok benziyor
canım evet yapmışlar ama çerkezlere gelin olmakta zahmetlidir tam gelinlik beklerler hizmet beklerler
ha hay doğru demiş bende altından mı derim hep
canım al bence ben ablamınkini giyiyorum ama ağır geliyor ince kaşe alıp diktiricem bahara kadar ihtiyacımız olacak çünkü:)
Kızlar bikaç arkadaşın yazısına denk geldim tek tek alıntı yapamadım kusura bakmayın ama çok şaşırdım. Kendiniz emeğinizle çalışarak kazandığınız maaşlarınızı niye eşlerinize veriyorsunuz anlamadım. Elbette bütçe ortaktır ortak harcanır ama eskidenmiş o kocanın eline bakmak yani. İnanın çok şaşırdım hala böyle şeylerin olduğuna. Eşime kartımı vericem sonra o çekip bana verecek harçlık falan istyicem ha? Yok öyle bi dünya yani deli misiniz? Sizin yıllarca emek vererek birikiminiz sonucu girdiğiniz işten aldığınız parayı istediğiniz gibi harcama özgürlüğünüz var bunu unutmayın. Unutmak isteyen kocalara da hatırlatın. Benim eşim bazen kredi kartı borcuma laf eder 900 lirayı nereye harcadın diye. Para kazandım güzel güzel harcadım derim. Kime ne yani! Aman aman ipin ucu kaçınca geriye dönüşler zor olur unutmayın. Yazdıklarımı sakın yanlış almayın. Feminist damarım tuttu bi an :)
Kızlar ciciler sayfasına da yazdım ,süt yapıcı çayların özü çemen otu yani çemende süt yapıyor tabi sarımsak kokusunu takmazsanız
Evet canim bu egzersiz
Sabbim saglicakla ucunu de kucagina almayi nasip etsin
Maşallah bu zamana kadar getirdin inşallah bundan sonraki süreçte sorunsuz ilerler
Canim bende hep ayni doktordayim
Çünkü yasadigimiz ilçede bir devlet bir özel.var. özelde başka doktora gitmek istemiyorum doktorunun tepkisinden cekinerek devlete de hic gitmesin.
Bundan sonra da kalirim tek doktorla sanirim
Ama imkanin varsa git mutlaka
Psikoljim bozuldu
Ayni dert bende de car canim
Geniş kalbin bir ceket aldim. Üstüne de yakasi kürklü triko bir sal aldim onla idare ediyorum şimdilik. Panco baktim kaban seklinde ama bulamadim internette. Bulursam alirim hemen bende.
Canım ben alıp almamakta kararsızım hala ama alırsam da sonra da giyebileceğim tarz da bir kaban alırım.Eki Görüntüle 1317487
Günaydın benimde bugün 2 de randevum var.Aynen benimde kontrolden günler önce başlıyo heycanım.Çok özledim yavrumu.Dediğin gibi inşallah hayırlı güzel haberlerle döneriz.Rabbim korusun bebişlerimizi.
ay eflalim o bahsettiğiniz çay da koku yapıyomu terleyince filan.Bugün almayı düşünüyodum ama öyle koku yaparsa dayanamam
günaydın hayırlı cumalar arkadaşlar araya teog sınavı girdi evdeydim yazılanları takip ettim ama yazma fırsatı bulamadım anladım ki ben işe devam etmeliyim evde durunca dinlenmek yerine daha çok yoruluyorum şu an o kadar kötüyüm ki hem de daha çok sıkılıyorum. kv lerden konuşmuşsunuz yani her insan farklı işte benim kayınvalidem de anlatsam çok mu iyti ya da çok mu kötü karar veremessiniz bana evlendiğimizden beri bir misafir gelse herşeyiyle yardım eder temizlik yemek vb her şey ama misafiri kim çağırır tabiki o bebeğe hakkını yiyemem elinden gelen herşeyi yapıyor alıyor ne düşüncelikler maddi manevi ama doğunca hangimiz anne karıştırıcak muhtemelen dediğim gibi kararsız kalıyor insan bir nankörlük yapmıyım yaptıklarına diye geçiriyorum bir de ama o olmasa zaten daha rahat olucam ki diyorum. ama hamilelik beni çok sakinleştirdi ya da ben bebeğimi üzmemek için sakinleştim bilmiyorum normalde kızcağım üzüleceğim şeylere takmıyorum tepki vermiyorum bebeğim huzursuz olmasın diye eşim bile nolur hep böyle kal çok değiştin sen diyor. eş ve para konusuna gelince eşimle ikimizde memuruz ben öğretmenim kartım benim de onda ama ne fatura ne ev masrafı hiç bir şeye karışmam hepsini halleder bütçemize para ayırır harcamalarıma asla karışmaz kredi kartımı yatırır paramın olduğuınu bilse de her gün veriyim mi var mı diye sorar ayrı gayrımız yok sorunuımuz da yok ama sizin ki gibi davransa ben de verme4zdim muhtemelen bazen yardım etmediği zamanlarda ev işlerine o benim asli görevim değil der ben de çalışmak ta benim değil o zaman ben çalışıyorsam sende ediceksin derim. ama her konuda yardım eder. dün yemekli misafirim vardı yardım ettiler kv ve annem ama yine de 3 4 saat ayakta mutfakta kalmıştım bugün belim den yürüyemiyorum ben evde kalınca da ev boş durmuyor ki hep misafir en iyisi ben okulda doğuruyum:) bir de karnım acayip kaşınıyor bir haftadır duramıyorum acaba neden neyse ben haftalık yazmış gibi oldum kusura bakmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?