2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
minione canim cok begendimm yaptiklarni ellerine saglik super olmus bn cok tembelim ole bsyler yapmadim hic cok heveslendim ama 11e alalim 10gibi gidelim nst icin olur mu acaba gorduk mu birbirimizi ne vardi istunde cnm dikkatli baktim herkese

sagol canim 0-3 ve 3-6 aylık olanları yıkadım bugun bitirdm asılı duruyolar çocuk odasında hassas ayarda yıkadgm için biraz nemli kaldılar bu yuzden kurumaları brz zaman alacak dunku serdklerm bile tam kurumamiş . İnş yarına hepsi kururda çantami hazırlarım . Bu arada sipariş verdgm çantada kargoya verilmiş yarın elime ulaşir heralde . Ve hepsini bir hazırlarım kndi çantami ve bebegnkini alacklarım bitti şukur. Banyo bakım seti alcktım kuvet maşrapa kova sampuan vs. Ama annem aldrtmadı bn gelince alırım alip durma dedi anneme kalsa hç bişey aldrmck kendisi alck ama bn dayanamyp aliyorum acil olmayanlarıda annm alickmiş gelince sagolsun.

Ne varsa analarda var:) bence de Alıp durma kendini yorma diblenmeyr bak anneciğin geldiğinde halleder inş..

O ofizmir canım kordon dolanması için Telaş yapmışsın, alıntı yapacaktım bulamadım. Için rahat olsun. Anne karnında hemen hemen her bebek kordonuyla oynar kordon dolanır. Kordonun yapısı yumuşak ve jölemsi bir şey olduğu için bebekleri sıkmaz. Ve kordon içinden geçen tazyikli kan sayesinde de kırılmaz bölünmez. Her hamile mutlaka yaşar kimisinde ultrasonda gözükür yakalanır kimisi başka zamanlara denk gelir. Doğum anında bile kordon dolanması olup rahat doğuranlar var tıp buna normal ve tehlikesiz bir durum diyor. Sonra bebeği çevirip açıyorlar kordonu :)

Kendini korkutma tehlikeli bir şey olsa doktorun zaten sana yapman gerekenleri vs Söyler müdahale ederdi... Kimi sezaryancı doktorlar bunu bahane ediyor ama zatrn senin günün alınmış doktor öylesine söylemiştir hiç Sıkma Can'ını rahat ol sen:) Bebeğin geliyor ay sonu:) hazırlıkların ne alemde? :)

Merhaba kizlar Bugun yine bisey okudum paylaşım dedim.. mumkunse dogum doktorunuzu erkek cocuk doktorunuzu kadin secin diyor. Kadin jinekologlar genelde sezaryen yanlisi olurlar yaziyor bir arastirmaya gore; cunku onlarin da cogu birer anne evleri vs var normal digumla saatlerce ugrasmak yerine 20 dkda sezaryen yapiolar yaziyor. Cocuk doktirunda ise kadinlar daha vicdanli ve yumusak olduklarindan merhamet duygulari daha yogun oldugundan bebeginize daha sevkatle yaklasir ve anne anneyi anlar yaziyordu. Enteresan bi arastirma geldi paylasim dedim. Benim doktorum da erkek ve cok memnunum. Her kontrole esim de geliyor. Doguma da gircek inşallah doktorumuz cok guzel bi deneyim yasayacgimizi soyluyor boylece.
Bunun disinda hep hafta donumumuz ctesileri bizim. Ilk defa persembe gidicez kontrole.. kg alimini merak ediyorum. Persembeden ctesiye bikac yuz gr fark edermiydi sizce daha lopik lopik duysaydim oglumu

Valla gayet mantıklı canım, bende aynı şeyi düşünüyorum şimdi, zaten kurban kesilip dağıtılacak, misafirlere de ikram etmiş oluruz, birde tatlı yapınca yanına tamamdır.

Ne varsa analarda var:) bence de Alıp durma kendini yorma diblenmeyr bak anneciğin geldiğinde halleder inş..
aynen cnm ya sagolsun annecigim torununa pek duşkundur ilk ve tek torunu oglum buda ikinci olacak kendiside genç anneannelerden 38 yaşinda daha masallah annecim herseyimi duşunur alır gelemesse bile kargoyla gonderir anneler bir bska ya.

Canım yüz kişi gelir mi ki? Bence beğendiğin şeylerden de azar azar yapabilirsin herkese vereceksin diye bir şey yok Yakınlarına ya da ilk gelenlere verirsin. Ben kalabalık aile olmama rağmen 50 tane vs Yaptım süslerden, çikolatayı bol aalırım o kadar.

Ikrama gelince ben de yemek vermeliyim çünkü evim uzak geleni tatlı ile uğurlayamam ama bunlar sonraki düşüncelerim inş:)

sorma canım iyi kadın yaa inş hepinizin kaynanaları akıllanır da sizinkilerde iyi olur
benimde sağ kalçam canm geçmedi hiç neyse katalanacağız ama inş doğumdan sonra hemen geçer
bu arada eşilerin yanımızda destek olması o anı paylaşması gibi güzel bir şey olamaz bence

bnm dogum doktorum kadın ve dogum sancisi çekerkn sezeryan olmk istiyorum diye doktora çk bagrmama ragmen bni zorla norml dogurttu ellerine saglık iyide yaptı . Bilmyrm bnce kadın erkkle pek ilgisi yok bnce bide sezeryn olayı o kadar çok arttı ki norml dogumu duyunca anormal bişeymiş gbi şaşiryrm çk azaldı artık ne yazıkki. Keske yurtdışı gbi olsa mecbur kalmadan sezeryan yapılmasa ...

İnşallah yakında üçüzlerin güzel haberini alırız. Ben idare ediyorum canım, çok teşekkür ederim sorduğun için. Dün gece şu meşhur kalça ağrısı bana da uğradı, sol tarafım sabaha kadar battı ama şimdi iyi. İşe gitmek zorunda olmasam tam süper olucam da...15 iş günüm kaldı yani tam 3 hafta.
Bebişinin elbiselerine ben de bayıldım çok harikalar
Sen nasılsın peki?

kızlar bizde pide yaptırabilirz yanında tatlı ayran turşu
yada pilav üstü tavuk yaptırabiliriz bide yanına tatlı ayran turşu yuvarlak poğaça (gelin mevlütünde bunun etli versiyonu vardı)

bu ikisinden biri olucak işte hangisi olursa

doğumdan sonra eve gelenlere de loğusa şerbeti ve kuru pasta düşünüyorum şu tabaklardan bardaklardan ve çatallardan aldık zor olmasın diye

Eklentiler

• FO,458,12,pembe-puantiyeli-tabak-8li-paket-kullan-at-tabaklar.webp
    3,2 KB · Görüntüleme: 104
  • FO,10513,87,pembe-puantiyeli-karton-bardak-8-li-paket-kullan-at-bardaklar.webp
    2,9 KB · Görüntüleme: 97
  • FO,10520,87,pembe-catal-25primeli-paket-kullan-at-catallar.webp
    748 bayt · Görüntüleme: 84
selam kızlar.. hastaneden geliyorum ve canım çok sıkkın.. bebeğim şu an 33+6 haftasında kilosu 2300.. dr haftasına göre 3 hafta kadar ilerde kilosu, böyle giderse sezeryan olur dedi ( bana normal gibi geliyo kilosu oysaki.. ( sizin bebişler benim haftamda ne kadardı?

Dimi? Orda hersey normal akisinda.. bilmiyorum doğruluk payi var mi yok mu yapılan arastirmada paylasmak istedim..

Herkese iyi aksamlar kizlar.esimle hala oglumuzun ismi konusunda tartisiyoruz.ilter kaan ismimiz.ben kaan diyorum o kağan olacak diye tutturdu.butun hazirligimi da kaana gore yaptim ikna edemiyorum simdi.

Benim 34+2de 2300 du bana az gelmisti.bence gayet normal.senin doktor sezeryanci gibi cnm

kızlar ya sabahtan bu yana hiç bişeyim yoktu şuanda kasıklarıma bi ağrı girdi sanki iğneler batıyo sizce normalmi yoksa panikmi yapmam lazım bilemedim

emnens canim hic sikma canin bebek her hafta ayni kiloyu almiyoki bnde 34 haftaligim 2370 normal dedi doktor 32.haftamda iki haftada 200grm almisti simdi ise iki hafta da 570 grm almis her hafta bir olmuyo dedi sen icini ferah tut

emnens canim hic sikma canin bebek her hafta ayni kiloyu almiyoki bnde 34 haftaligim 2370 normal dedi doktor 32.haftamda iki haftada 200grm almisti simdi ise iki hafta da 570 grm almis her hafta bir olmuyo dedi sen icini ferah tut
sagol canım içim rahatlıyor siziz bebişlerin de hemen hemen aynı kiloda olduğunu duyunca ne biliyim dr bugün felaket tellalı gibiydi çok moralim bozuldu..
1- şekerin yüksek şekerli hiç bişi yeme dedi ki; (ilk 50 lik yükleme de biraz yüksekti 100 lük yaptırdım bütün değerler düşüktü)
2- çok kilolu sezeryan olur böyle giderse.
3- bebeğin suyu az.
4- demir eksikliğin çok fazla her gün iğne vurulucaksın falan..
( bebeğimi görücem diye nasıl mutlu gittim şimdi nasıl eve döndüm ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…