toksoplazma, çiğ et ve şarküteri ürünlerinden bulaşan, aşısı olmayan bir hastalıkktır, ayrıca kedi dışkılarından da insanlara geçer,,, bu arada bayanlar mangalda et de yemeyin, çünkü mangalda et hiç bir zaman tamami ile pişmiyor,
ayrıca aldığımız yeşillikleri bolca yıkayıp sirkeli suda bekletmek gerekir çünkü bunlarda nadirde olsa toksoplazma olabilir,,,,
listeria, çiğ süt , balık gibi besin maddelerinden geçiyor tedavisi var ama genede sakıncalı onu için pastorize olmamış hiç bir ürünü yememek gerekiyor ve çiğ sütten yapılan peynirleri tüketmemek gerekiyor,,,
çiğ yumurta ve çiğ tavuk ve et de salmonella bakterisi vardır bu sebebden dolayı çiğ yumurtadan yapılmış hiç bir şeyi tüketmemek gerekir, çiğ tavukda bu bakteri vardır onun için çiğ tavuk elledikten sonra ellerimi yıkayıp, kesme tahtasını ve bıçağı hemen yıkamak gerekir etde aynı şekilde,,,,,,
bu sebeblerden dolayı dışarıda et yemiyorum, adana, iskender ve bilumum et ürünlerine elveda,,,
dışarıda salata da yemiyorum çünkü nasıl yıkadıklarını bilmiyorum,,,
kendimde et yaparsam ya kavurmasını yapıyorum yada haşlıyorum,
peyniri dahi kapalı peynirlerden alıyorum, dışarıdan açık peynir almıyorum, pastorize süt tüketiyorum ondan da yoğurt mayalamaya çalışıyorum,,,
tavuk zaten tüketmiyorum ama et veya çiğ yumurtayı elldeğimde ellerimi yıkayıp, kesme tahtasını yıkayıp bulaşık makinasına atıyorum,,,
bu arada plastik kesme tahtası kullanıyorum, ahşap ı kullanmıyorum,,,,
ve kayısı yumurta dahi yemiyoruz yumurta tam olarak haşlanmış olması gerekiyor,,,
bu arada önümüz bayanlar kesinlikle MANGAL yemiyoruz,,,,,
zor iş bu hamilelik işi