doktora gitmeme gerek yok ozaman ben gideyim diyordum
Benim de göğüslerde şişkinlik gitti Gögüs uçlarında kaldı birazcık sızı 6.haftağız da düşük tehlikesi var yatıyorum sürekli Gögüs ucunu parmaklarınla ovala çıksın benim ebe öyle dedi şimdiden başla
Tatlım üzme kendini bende 1 gun bisey hissetmedim ertesi gunu aynı sekilde devam etti acısı hatta buraya bile yazmıştım gecti acısı diyebebeğe dair hiçbişiy hissetmiyorum buda beni korkutuyor kızlar napsam acıyan göğüslerim artık acımıyor nedenki acaba başkada belirtim yoktu zağten
Benim de göğüslerde şişkinlik gitti Gögüs uçlarında kaldı birazcık sızı 6.haftağız da düşük tehlikesi var yatıyorum sürekli Gögüs ucunu parmaklarınla ovala çıksın benim ebe öyle dedi şimdiden başla
Eski zamanlarla gunumuz elbette ki ayni degil ancak bu kadar da evham yapmak da zararli. Saglikli bebislrrimiz varsa Allahın izniyle alacagiz kucaklarimixa. Veren de o alan da o olacaktir. Ben bebegimi rabbime emanet ediyorum. Hayatima devam ediyorum. Mesela tokoplazma rubella gibi tahlillerimi istedi dr. Bu viruslerin kontrolunu yapalim dedi. Ama soyle yap boyle yap demddi. Once sonuclari gorecek cunku. Insallah temiz cikar. Bu sekilde yaparsaniz ne misafirliginiz olur ne baska bisey. Benim hamile arkadasim vardi mangal cok yerdi. Et sevmezdi ama tavuk hrr firsatta. Bulundugumuz yerde sebze meyve hic yoktu. Koyde gorevdeydik. Hep abur cuburla beslemek zorunda kaldi cocugunu. Cok sukur sapasaglam da geldi. Yiyecek ekmekleri varsa grlecek yavrularimiz. Icinizi azicik ferahlatin lutfen.
♥♡♥ 21-01-2015 ♥♡♥
(aynı zamanda benim de doğum günüm)
:)) veriyorum ama cevap verdiklerim zahmet edip cevap vermiyor:)Herkese tek tek cevap vermişsin eflalim çok hoş :)
12-01-2015 ♥
amin canım inşaallahsağol canım Allah razı olsun. hepimizin hamileliği hayırlı olur inşallah, bebişlerimizi sağ salim alırız kucağımıza inşaallahhh
canım ilk hamileliğimde öyleydi ilk 3 ay sürmüştü benimkiKızlar benim göğüs ağrılarım çok fena.. Ayağa kalkarken canım acıyo resmen. Sanki balon olup şiştiler ama baktığımda öyle büyüme yok sadece his.. Ne zaman geçicek bu sızılar? 9 ay böyle mi olucak yoksa
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
amin canım sağolMubarek mirac gecemizi
Allahu teala hz. Tüm bereketiyle feyziyle nıruyla dualarla geçirmeyi nasip etsin... HAYIRLI KANDİLLER
sağol canım, hadi inşallah görürsün canım kesenide kalp atışınıdaMerhaba kızlar. Herkesin kandili mübarek olsun. Bu gece birbirimize bol bol dualar edelim😊
Ben cumartesi günü Türkiye'ye dönüyorum kısmetse. Pazartesi için de hemen randevu aldım. Kese ya da kalp atışı görürsek ben de listeye dahil olmak istiyorum. Her şey gönlünüzce olsun. Kendinize iyi bakın.
Bu arada bahar temizliği yapan arkadaşlar var. Uslu durun kızlar... 😃😃😃
hoş geldin hayırlı olsunMerhaba kızlar ben tam hafta olarak bilmiyorum 2 gün önce hcg değerim 1379 çıktı int baktığımda 20 Ocak ta doğum olacakmış tabii bi problem olmazsa :))
bende aynıyım maalesefHerkes mi benim gibi bilmiyorum ama hiç aç değilken bir anda acıkıyorum sanki aylarca hiç bişi yememişim gibi içim geçiyor ne bulursam yumuluyorum :) :) :)
hoş geldin hayırlı olsunHerkese selam,
Allah kısmet ederse bende 2015 ocak ayında 2.kez tekrar anne olacağım....
hayırlı olsun sağ salim doğurup büyütmek nasip olsunMerhaba kızlar. 8. Tüp bebek denememde hamileyim sonunda. Allah kısmet ederse ben de ocak annesi olucam.
canım gilaburuyu araştır biridraryolu enfeksiyonum var neyapsam kızlar çok yanma var
yeşil mercimek ye bolcaÇok teşekkür ederim harikasın :)) bu arada ben et yemiyorum kırmızı et tavuk balık bunların yerine ne yiyebilirim gerçi Dr sorucam gidince ama bilgin varsa beni aydınlatır mısın :))
canım inşallah bir an önce geçerBen bugün fenayim yine elim ayagim tutmuyor halim yok kuru kuru oguruyorum bisey yemedigim için cikanda yok tabi isyan bayrağını cektim kızlar resmen ağlamaktan alıyorum hincimi psikolojim alt üst resmen sali günü randevum bebegimi görürsem anca yatisirim herhalde ...
sağol canım amin, iki günde ikiye katlanacakkızlar hepimizin kandili mübarek olsun. bu mübarek gecenin yüzü suyu hürmetine Rabbim bebk bekleyen kardeşlerimize hayırlı ve tez zamanda bebk nasip etsin.. bizlere de yavrularımızı sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin inşaallah... amiiinn
kızlar benim anlamadığım bişi var şimdi bu hcg 1 günde mi ikiye katlaması 2 günde bir mi ikiye katlaması gerekiyor:44::44: benim 4 gün önceki ilk değerim 114tü. yarın hastaneye gidecm ortalama kaç gibi olmalı değerim:44::44:
aminnn canım sağolRabbim bu mübarek Gün yüzü suyu hurmetine kendisinden emanet bir can taşıyan anneleri mahçup etmesin evlatlarimizi saglikli sihhatli kucagimiza almamizi nasip etsin Allahim hepimizin gönlüne göre versin
hoş geldin hayırlı olsunkIZLARRRR ben de geldim aranıza. Allah nasip ederse 13 Ocakta anne olucam, tahmini doğum tarihim. yarın ilk muayeneye gideeceğim ama eşimle nereye gideceğimizi bilmiyoruz daha =/ Ankarada olanlar kime gidiyosunuz?
normal canım korkmaKızlar benim çok sancım var keskin bir ağrı saplanıyo sol tarafımdan kasığımın üst kısmına( normal mi
sormaa bende aynıyım suda içemiyorum midem bulanıyorkızlar bol bol su için kabızlık çok zooor..
pastörize genelde bazen uht bazen gülük bazen çiğ sütü kaynatıyorumKızlar çiğ süt mü pastörize süt mü tüketiyosunuz?
canım hamilelikte sakıncası olmaz mı?Kabızlık sorunu olan arkadaşlar,duphalac diye bi şurup var..bağırsakları rahatlatıyor diye biliyorum..doktorunuza sorup kullanabilirsiz
hadi canım inşallah güzel haberlerle gelSon 2 saat kaldı çok heyecanlıyım. Zaten bütün gece uyuyamadım. Allahım ne olur şu pıt pıtları ben de duyayım. Dua edin kızlar bana da lütfen. İnşallah güzel haberlerle döneyim.
günaydınGunaydin bayanlar nasilsiniz?
canım ben alıyorum diye üzülüyorum sen veriyorum diye:)kızlar günaydın. son 10günde 2 kilo verdim. bulantı falan da yok. sadece 5gündür falan iştahsızım ve ishal oldum. bi de bulantılar başlayınca epey zayıflayacağım demektir. neyse bebeğim sağlıklı olsun daa inşaallah....
canım tamam dikkat edelimde fazla sakınmakta iyi değil sakınan göze çöp batar, mangal neden zararlı olsun güzel piştikten sonra,kesme tahtasını amanyoklı temizleyicilerle yıkarsanız bakteri falan kalmaz ve tuz döküp bekletebilirsiniztoksoplazma, çiğ et ve şarküteri ürünlerinden bulaşan, aşısı olmayan bir hastalıkktır, ayrıca kedi dışkılarından da insanlara geçer,,, bu arada bayanlar mangalda et de yemeyin, çünkü mangalda et hiç bir zaman tamami ile pişmiyor,
ayrıca aldığımız yeşillikleri bolca yıkayıp sirkeli suda bekletmek gerekir çünkü bunlarda nadirde olsa toksoplazma olabilir,,,,
listeria, çiğ süt , balık gibi besin maddelerinden geçiyor tedavisi var ama genede sakıncalı onu için pastorize olmamış hiç bir ürünü yememek gerekiyor ve çiğ sütten yapılan peynirleri tüketmemek gerekiyor,,,
çiğ yumurta ve çiğ tavuk ve et de salmonella bakterisi vardır bu sebebden dolayı çiğ yumurtadan yapılmış hiç bir şeyi tüketmemek gerekir, çiğ tavukda bu bakteri vardır onun için çiğ tavuk elledikten sonra ellerimi yıkayıp, kesme tahtasını ve bıçağı hemen yıkamak gerekir etde aynı şekilde,,,,,,
bu sebeblerden dolayı dışarıda et yemiyorum, adana, iskender ve bilumum et ürünlerine elveda,,,
dışarıda salata da yemiyorum çünkü nasıl yıkadıklarını bilmiyorum,,,
kendimde et yaparsam ya kavurmasını yapıyorum yada haşlıyorum,
peyniri dahi kapalı peynirlerden alıyorum, dışarıdan açık peynir almıyorum, pastorize süt tüketiyorum ondan da yoğurt mayalamaya çalışıyorum,,,
tavuk zaten tüketmiyorum ama et veya çiğ yumurtayı elldeğimde ellerimi yıkayıp, kesme tahtasını yıkayıp bulaşık makinasına atıyorum,,,
bu arada plastik kesme tahtası kullanıyorum, ahşap ı kullanmıyorum,,,,
ve kayısı yumurta dahi yemiyoruz yumurta tam olarak haşlanmış olması gerekiyor,,,
bu arada önümüz bayanlar kesinlikle MANGAL yemiyoruz,,,,,
zor iş bu hamilelik işi
Eski zamanlarla gunumuz elbette ki ayni degil ancak bu kadar da evham yapmak da zararli. Saglikli bebislrrimiz varsa Allahın izniyle alacagiz kucaklarimixa. Veren de o alan da o olacaktir. Ben bebegimi rabbime emanet ediyorum. Hayatima devam ediyorum. Mesela tokoplazma rubella gibi tahlillerimi istedi dr. Bu viruslerin kontrolunu yapalim dedi. Ama soyle yap boyle yap demddi. Once sonuclari gorecek cunku. Insallah temiz cikar. Bu sekilde yaparsaniz ne misafirliginiz olur ne baska bisey. Benim hamile arkadasim vardi mangal cok yerdi. Et sevmezdi ama tavuk hrr firsatta. Bulundugumuz yerde sebze meyve hic yoktu. Koyde gorevdeydik. Hep abur cuburla beslemek zorunda kaldi cocugunu. Cok sukur sapasaglam da geldi. Yiyecek ekmekleri varsa grlecek yavrularimiz. Icinizi azicik ferahlatin lutfen.
♥♡♥ 21-01-2015 ♥♡♥
(aynı zamanda benim de doğum günüm)
günaydın canımgünaydın hanımlar 2 gündür şehir dışındaydım bakamadım topik almış başını gitmiş
aramıza yeni katılanhayırlı olsun inş. yavrularımızı hep birlikte kucaklayacağız
bu gün kontrolü olansakin olun rabbim yardımcınız olsun güzel haberlerle gelin inş.
canım hissetmemen normal, göğüs acısı benimkide gittibebeğe dair hiçbişiy hissetmiyorum buda beni korkutuyor kızlar napsam acıyan göğüslerim artık acımıyor nedenki acaba başkada belirtim yoktu zağten
canım çok geçmiş olsun bir an önce geçer inşaallahgünaydın kızlar...bayadır giremiyorum mide bulantılarım çok kötü ahh bir çıkarsam bildiğiniz bütün gün resmen süründürüyor...düşük tehlikemde var..bugün işe geldim ağrılarım artarsa tekrar rapor vericek..bende kilo verdim..salata yoğurt başka birşey yiyemiyorum...
benımde mesela ilk zamanlar hiç agrımadı. son 2 hafta agrıdı yine durdu. meme başımda cok haff bir sızı kaldı.. Bu arada meme başı olmayan varmı benim gibi...
benimde kısa canım ilk emzirmede uç kullanmıştım
bence yalnış düşünüyorsun, eski zamanlarda olan ölü doğumların yada bebek doğumları yüzünden hayatını kaybeden kadınların sayısı şimdi ile karşılaştırılamaz bile,,,
benim önceki yazdıklarım pimpiriklilik değil, her hamile kadının yapması gereken şeyler, artık sadece kendimizden değil birde karnımızda ki bebekten sorumluyuz,,,,
sizin arkadaşınız şanslı imiş, ama herkes o kadar şanslı olamayabiliyor,,,,
benim bir arkadaşım mangal eti yüzünden bebeği karnında öldü az kalsın oda zehirlenip ölüyordu, toksoplazma yüzünden sonra tedavisi olmadan gene hamile kaldı ve kürtaj yaptırmak zorunda kaldı,,,,,
ben önceki hamileliğimde gıda zehirlenmesine bağlı miğde iltihabı geçirdim ve bebeğimi kaybettim, neden kaybettiğim bilinmiyor ama hep acaba diyorum o sebebten mi oldu,,,
artık bizim zaten bebeklerimiz olucak zaten asla hayatımız eskisi gibi olmayacak, akşam misafirlikleri, gece gezmelerini zaten bir süre rafa kaldırmak gerekiyor,,, tabiii milletin evinde uyuya kalan, saat gece 11 de ortalıkda dolaşan çocuklar yetiştirmek istemiyorsak,,,,
nasıl birsey canım birde pompalar var çıkartıcı. doğuma 2 hafta kala yapsam dıyorum ama bu seferde colostridum ama agız adı verılen ilk sütlerimın damlası boşa gider diye aklım çıkıyor..
Ben anne sütü alamadım canım bende hem süt allerjisi hemde laktoz intöleransı var. bebeşim inşallah anasına çekmez babası kılıklı olurda herşeyi yer içer..
Baban kılıklı ol diye seviyorum zaten bana benzemesin
yat canım ben yattım cok sukur atlattım. Bebekte yukarı çıktı kasık batmalarımdan anlıyorum eskiden tam kasıgımdı şimdi üstü batıyor. ayagının altına yastık koyarak yat canım cok faydası var
Günaydın kızlar 1 haftayı daha devirdik :)
size bir sorum olacak gün içinde benim ateşim çıkıyor ve kendimi çık halsiz hissediyorum
ama hergün böyle öğleden sonra saat 3 gibi başlıyor bugünde sabahtan başladı
bileniniz yada benim gibi olanınız varmı acaba
Yok sakın gogus uçlarına oynama göğüslerine oynadıkca rahim kasilirmis ve dusuk olurmuş
Canım hiç korkma sakın, silikon uçlar varEki Görüntüle 1130180 böyle bunu takıyorsun bununla emziriyorsun çok kolay, ben 20 gün emzirdim bununla sonra elimle destekleye destekleye bunsuz emzirdim, süt sağma pompası elektrikli mutlaka al canım bütün annelerin alması lazım bence, çalışanlara zaten şart, benimki sante bebe markaydı çok memnundum hala sağlam, hiç endişelenme inşallah babasına çeker yavrun
nasıl birsey canım birde pompalar var çıkartıcı. doğuma 2 hafta kala yapsam dıyorum ama bu seferde colostridum ama agız adı verılen ilk sütlerimın damlası boşa gider diye aklım çıkıyor..
Ben anne sütü alamadım canım bende hem süt allerjisi hemde laktoz intöleransı var. bebeşim inşallah anasına çekmez babası kılıklı olurda herşeyi yer içer..
Baban kılıklı ol diye seviyorum zaten bana benzemesin
bence yalnış düşünüyorsun, eski zamanlarda olan ölü doğumların yada bebek doğumları yüzünden hayatını kaybeden kadınların sayısı şimdi ile karşılaştırılamaz bile,,,
benim önceki yazdıklarım pimpiriklilik değil, her hamile kadının yapması gereken şeyler, artık sadece kendimizden değil birde karnımızda ki bebekten sorumluyuz,,,,
sizin arkadaşınız şanslı imiş, ama herkes o kadar şanslı olamayabiliyor,,,,
benim bir arkadaşım mangal eti yüzünden bebeği karnında öldü az kalsın oda zehirlenip ölüyordu, toksoplazma yüzünden sonra tedavisi olmadan gene hamile kaldı ve kürtaj yaptırmak zorunda kaldı,,,,,
ben önceki hamileliğimde gıda zehirlenmesine bağlı miğde iltihabı geçirdim ve bebeğimi kaybettim, neden kaybettiğim bilinmiyor ama hep acaba diyorum o sebebten mi oldu,,,
artık bizim zaten bebeklerimiz olucak zaten asla hayatımız eskisi gibi olmayacak, akşam misafirlikleri, gece gezmelerini zaten bir süre rafa kaldırmak gerekiyor,,, tabiii milletin evinde uyuya kalan, saat gece 11 de ortalıkda dolaşan çocuklar yetiştirmek istemiyorsak,,,,
Canım birde atlamışım doğum öncesi sakın göğüs uçlarını uyaracak bir şey yapma erken doğuma sebep olur, göğüs ucu kremini bile yumuşak sürmemiz lazım
:))) aynıları bende de var bakalım cinsiyeti ne olacak bizimkilerin:) bir tek bacak sendromu yok olmasın inşallah:) benim göebğimin fotosu var albümde son halim gazdan kabızlıktan şiştimsu anda bende her bi halt var canım.. Halsizlik üşüme sinir terleme öküzzz gibi acıkma. bulantı...baş ağrısı huzursuz bacak sendromu.... Mutluyum ama ya.. Azıcıkta delilik geldi sanırım
Kesinlike kurtarıcı canım al koy kenara göğüs kalkanı var ondan da al yara olmasında diye kullanman gerekebilir, lansioh göğüs ucu için krem canım doğal hepisni araştır netten kapmanyaya denk gelince alırsın, canımm pompa sütü artırmak içinde iyi oluyor ben o yüzden kullandımayy canım valla süper oldu bu.. elektrıklı pompa mı güzel onları da almam lazım dediğin gibi calısıyorum ben.Gerçi nasip olursa 1 yıl ücretsiz izne ayrılacagım ama. şu silikon uçları alıp koyayım ben şimdiden..
Gunaydın kızlar
Nasılsınız bakalım ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?