Aynen oyle canim süt olsun diye yedim de yedim yedim de yedim sonrada sadece kilo aldim süt falanda olmadı yedigimle kaldimBen geçen ay lekelenme gibi olmuştum bugünlerde olmam lazım ne gelen var ne giden @safransari ins sen kolay verirsin ben bu karışıklıktan dikkat edemiyorum diğer sayfayada ugrayamadım 70ı koruma derdındeyım sadeceDafiduck sen süt olsun diye yedin sanırım canm bide emzırmek kolay verdırıyor
raindrop26 seminerler nasıl gidiyor canım başladn sende değil mi geçmiş olsun alerji için bu arada
@aysimason bende özledim buraları iki haftacık sadece
@Duha22 çok sevindim duzelmenıze ins hep akıllı olur oğlun
@asliayet su için kolay gelsin bol sabır
minione dişiniz hayırlı olsun cicim ocak bebeklerinin ilk incilisi
Nego geçmişi okuyamadım ama sanırım misafir derdındesin tatlım kolay gelsin
Ne kadar dogru bilmiyorumda hamileyken cok kilo alan cok kilo verir derler bizde.. sen kac kilo almistin toplamda?ben doğumdan sonra 19 kilo verdim,,, öyle katı bir diyet de uygulamadım,, ilk 16 kilosu kendiliğinden gitti, şu bir aydırda aburcubur keserek 3 kilo verdim,,, sütümde de bir azalma olmadı,,
valla bende oyle dıyordum ama 1 kılo almısım ınsallah sen verırsınKizlar 3 gun sonra 5 aylik oluyoruz
Ve ben bugun hasta oldum ilk
İnsallah bundan sonra daha kolay kilo verebilirim
sagol cnm allah baska dert vermesınBen geçen ay lekelenme gibi olmuştum bugünlerde olmam lazım ne gelen var ne giden @safransari ins sen kolay verirsin ben bu karışıklıktan dikkat edemiyorum diğer sayfayada ugrayamadım 70ı koruma derdındeyım sadeceDafiduck sen süt olsun diye yedin sanırım canm bide emzırmek kolay verdırıyor
raindrop26 seminerler nasıl gidiyor canım başladn sende değil mi geçmiş olsun alerji için bu arada
Sagol canim seminere gidip geliyoruz minikle, gitmeden uyutmuyorum orda uyusun diye, uyuyunca sinifin birine aliyorum sesten uyanmasin diye, 9-12 arasi ama cok yoruluyorum hazirlan git derken, neyseki annem gelecek haftaya goturmem, seninkiler napiyo okulda?Ben geçen ay lekelenme gibi olmuştum bugünlerde olmam lazım ne gelen var ne giden @safransari ins sen kolay verirsin ben bu karışıklıktan dikkat edemiyorum diğer sayfayada ugrayamadım 70ı koruma derdındeyım sadeceDafiduck sen süt olsun diye yedin sanırım canm bide emzırmek kolay verdırıyor
Farkli ortam dikkatlerini cekiyor canim ondan emmiyor olabilir, ben de okulda emzirirken duvar kenarina geciyorum hicbir sey goremeyince memeye yumulmak zorunda kaliyorSelam kzlar nasılsınız ben bugün evi temizle sil süpür yapacam ama ne mümkün yarında forum istanbula gideceğim yengemle beraber bebişleri alıp onlara ciciler bakacaz bu arada ramazan geliyor hatime başlamam lazım bebekle bitirmek zor olacak inşallah bitiririm.
Kızlar sizinde bebekler biryere gidince emmeyi bırakıyormu ben biryere gidince oğlum emmiyor ne yapıyorsam olmuyor mamada içmiyor aç olunca haliyle huysuzda oluyor ınun için biryere gidemiyorum..
@Girlboymom cqnım bekliyoruz seni sen yokken buralarda sakin :))
Ahh masallah darisi bize ya,69 la gebe kaldim 89 la doguma gittim iki haftada 10 kg gitti 79 oldum sonra 4 gitti 75 oldum tatilde deli gibi yedim 77 oldum bi hafta dikkat ettim yine 75 im ama cok siskoyum acil zayiflamam gerekkkben doğumdan sonra 19 kilo verdim,,, öyle katı bir diyet de uygulamadım,, ilk 16 kilosu kendiliğinden gitti, şu bir aydırda aburcubur keserek 3 kilo verdim,,, sütümde de bir azalma olmadı,,
cnm o memeni daha az emzrdgn iiçin olur dikkat edersen ggecer ikisinide eşit emzrmeye çaliş . MastitvıvbKizlar dogum yaptim yapali 4 hafyada birsag gogsum tas hibi oluyo mastit oluyorum neden acaba yaates yapmiyo ama canim ck skiliyo bu duruma
canım çok haklısın o kadar stresli ve üzgünüm ki emsin sütüm olsun diye ne mücadele verdim, ilk mememi tutmadığı günler perişandım sürekli ağlıyordum sağıp sağıp veriyordum hamdolsun uzun uğraşlar sonucu mememi tutu emsin saatlerce emsin tek dedim, kilo takıntım olduğu halde yedim süt olsun diye, şimdi kilo almayan bebeğim artık eskisi gibi akmayan sütümle kaldımcanım diş çıkartıyor olabilirmi acaba sen kendini üzme senin stresin bebeğede geçiyor ek gıda olarak doktorum 4. aydan itibaren günde 1 kahve fincanını geçmeyecek şekilde yoğurt veya meyvenin suyunu önerdi yoğurt verebilirsin aslında 1 fincanı geçirmezsin sende kendini biraz iyi hissedersin oğlum huzursuz olunca emziriyorum eğer emmek istemezse evde dolaştırıyorum baktım olmuyor yüz üstü yatırıyorum gazını çıkartmaya başlıyor rahatlıyor. uyku düzeni sıkıntılıymış canım allah kolaylık versin ama gececek bu günler rahat gece uykuları bizede gelicek
oo çok erkenciymiş miniğin:) ben başlamadım henüz başlayan arkadaşlar varselam kızlar ben mart annesı olacaktım ama kızım acelecı davrandı ocak annesı oldum ek gıdaya gectık kasık mamalarına gunde bır ogun sızler basladınız mı neler verıyorsunuz bebeklerınıze meyvelerın tadına baktırmaya basladım ayrıca
ah canım o zaman yorgunluktan üzülme, peki işi hep böyle yoğun mu oluyor eşinin yoksa belli dönemler mi oluyor arada oluyorsa idare edilir, oğlun dile gelsin sen o zaman gör eşini aklı çıkacak:)inşallah sık sık girerim cnm ya
valla hatırladım o dediğini bu tipler iyi baba olurlar demeni ama dün pazar düğündeydik,herkes hayran kaldı eşime 4 4lük baba olmuş diye,4 döndü etrafında üşütmesin yok terlemesin yok güneş geçmesin her an kucağında,elaleme gösteriş için yaptığını düşünmüyorum demekki iyi bir baba ama h içi o kdr çok işte yoruluyorki akşam 10 a doğru gelince bebeği sevmeye dermanı kalmıyor sanırım cnm
canım bu kaynım eltim bebek konusunda beniz bezdirdiler kaç gündür onlar yüzünden üzgünüm nazar ettiler sütüm gitti diye sabah eşime patladım beni hep ağlattın moralimi sıfır ettin sütümü gitti mutlumusun bebeğimin rızkına sebep oldunuz sende o nazar edenlerde dedim...valla şu eltilerin kayınların çok ilginçler Allah sabır versin iyiki eşim tek erkek çocuk,yoksa kafayı yerdim,ne cahil insanlar var yaa,bazen doğru düzgün neden arkadaşmız bir ahbabımız yok hep biz bizeyız derken böyle okuyuncada varsın dıorum arkadaş olmasın eşim bana ben ona ailelerimiz bize yeter,yeri gelio öz annemin yaptıkları bile batarken kalkıpta böyle kapı dış kapı mandalı tiplerin akıl vermeleri,birde nazar etme olayları gerçekten sinir bozucu valla...
uyku düzeniniz aslında çok kötü diil ama kendimle kıyas yapcak olursam senın gibi bende ardayı saat 8 de yatırmaya kalkarsam eğer asla benımkıde uyumaz,elimden geldiğince gündüzleri 10 buçuk-12 30 arası 2 saat uyutuyorum,3-4 saat uyanık kalıyo 4.5-7 arası uyutuyorum birdaha 11 e doğru uyuyor,gece 2-3 gibi kalkıyuor 10 dk emıp tekrar uyanıyor,5,5 da yine uyanıyo emio sonra 7 de uyanıyor bir daha uyumuyor,10 buçuğa kdr oyun kucak mıncıklama şarkılar camdan bakmalar hemen hemen hergün aynı tempodayız canım
inşallah canım karamsar yazmışım:) bakma bana sık sık girerek o ortamlara alıştırırsınAlisir insallah diyeyim
yoruldum canım hem de çok:)Nego kolay gelsin ins fazla yormamisindir kendini.misafir zor hele çocuklarla.
gnydn kizlar..
burasi epey sicak alev esiyor resmen. .
benim minik gece cok sık uyaniyor, agliyor filan .Bazen sinirliyse emmiyor gece sakinleştiriyoruz oyle aliyor..
Nego misafir telasin gecti mi giremedin bikac gundur .
@Girlboymom seminerlerde :)
sağol canım zor geçti bir daha da almam misafir:)Slm kizlar öncelikle cok özledim sizleri aileden biri gibi oldu benim icin buradaki bazı annelerzaman geciyor bebisler büyüyor ne güzel allah hepimize saglik sihhat versin...oglusla valiz hazirliyoruz teyzemize gidicez bayrama kadar kalicaz insallah..bu süreç banada eşimede cok iyi gelir umarim...bizi cok ozlerde yaptigi hatalari fark eder...herkes iyidir umarim
benim aynen öyle sağ göğsümde çok solda az ilkte de öyleydi bunda da bir çaresi var mı bilmem çok sık emziriyorum ama artmıyor o memedekimerhaba arkadaşlar, hepiniz güle güle büyütün bebeğinizi,
ben de şubat 2014 annesiyim, 16 aylık oldu kızım. emzirme ve süt konusunu konuşmuşsunuz, acaba benim sorunumu yaşayan çözüm bulan var mı aranızda?
benim kızım biberon ve mama kabul etmedi, ilk 5 ay anne sütü sonra da anne sütü + ek gıda verdik, halen de emmeye devam ediyor. iştahı az ama sağlıklı çok şükür. benim derdim sağ memeden normal ölçüde süt gelmesine rağmen (sağdığımda 120 ml), sol memeden en fazla 20 ml süt geliyordu. herkes önce solu ver orayı çalıştır dedi, ne yapsam da fayda etmedi, benim sol meme süt üretimi yapamıyor. böyle bir sorunu olan ve çözüm bulan oldu mu aranızda?
ikinci çocuk düşünüyorum ve aynı sorunu yaşamaktan korkuyorum. çünkü kızıma sütüm zor yetmişti, saat başı emzirmekten perişan olmuştum, tek memeyle doymuyordu, yine de kilo alımı ortalama olduğu için mamaya başvurmadık, mama verelim dediğimizde de kız istemedi, öyle öyle bugünlere geldik...
inşallah gider bende pek fayda etmedi:)Kizlar 3 gun sonra 5 aylik oluyoruz
Ve ben bugun hasta oldum ilk
İnsallah bundan sonra daha kolay kilo verebilirim
ne güzel canım seninki gitmiş sen suyu çok içiyordun değil mi onun da çok etkisi olmuştur bende 3 litreden fazla içmeye başladım artıkGobek aha kolay eriyor adetten sonra en azindan benimki baya kuculdu. Biz de 2 gun sonra 5 aylik olcaz
canım hamilemisin yoksa test yapsana:) evet canım geldi gitti dün bende bittim:)Ben geçen ay lekelenme gibi olmuştum bugünlerde olmam lazım ne gelen var ne giden @safransari ins sen kolay verirsin ben bu karışıklıktan dikkat edemiyorum diğer sayfayada ugrayamadım 70ı koruma derdındeyım sadeceDafiduck sen süt olsun diye yedin sanırım canm bide emzırmek kolay verdırıyor
çünkü etrafa ilgisi arttı farklı ortamlarda inceleyecek çok şey var canım ondan emmiyorlar:) emzirirken gözünü örtmeyi dene:)Selam kzlar nasılsınız ben bugün evi temizle sil süpür yapacam ama ne mümkün yarında forum istanbula gideceğim yengemle beraber bebişleri alıp onlara ciciler bakacaz bu arada ramazan geliyor hatime başlamam lazım bebekle bitirmek zor olacak inşallah bitiririm.
Kızlar sizinde bebekler biryere gidince emmeyi bırakıyormu ben biryere gidince oğlum emmiyor ne yapıyorsam olmuyor mamada içmiyor aç olunca haliyle huysuzda oluyor ınun için biryere gidemiyorum..
@Girlboymom cqnım bekliyoruz seni sen yokken buralarda sakin :))
çok doğru canım:) ben zaten 13 kilo almıştım, benim fazlam önceden kalmaydı:)Ne kadar dogru bilmiyorumda hamileyken cok kilo alan cok kilo verir derler bizde.. sen kac kilo almistin toplamda?
Allah kolaylık versin canımSagol canim seminere gidip geliyoruz minikle, gitmeden uyutmuyorum orda uyusun diye, uyuyunca sinifin birine aliyorum sesten uyanmasin diye, 9-12 arasi ama cok yoruluyorum hazirlan git derken, neyseki annem gelecek haftaya goturmem, seninkiler napiyo okulda?
ayy sen şişko değilsin fıstık gibisi boylusun ayrıca fotonu gördük neren şişko canım ya:)Ahh masallah darisi bize ya,69 la gebe kaldim 89 la doguma gittim iki haftada 10 kg gitti 79 oldum sonra 4 gitti 75 oldum tatilde deli gibi yedim 77 oldum bi hafta dikkat ettim yine 75 im ama cok siskoyum acil zayiflamam gerekkk
canım benimde arada oluyor çok ağrıyor değil mi emzirirken hele için gidiyor, birinci ihtimal nazar ikincisi bir şey ummuşsun, bana birinci ihtimalde çok oluyor ikincide onu da şöyle anlıyorum kv me okutuyorum geçerse nazardan geçmezse bir şey istemiş canım, işte ne istediğini bulmak çok zor oluyor:)Kizlar dogum yaptim yapali 4 hafyada birsag gogsum tas hibi oluyo mastit oluyorum neden acaba yaates yapmiyo ama canim ck skiliyo bu duruma
amann ne güzel ben istemedim hemen oldum yineben halen hiççç adet göremedim
Ayyy ocak 2016 topigi acilmis :) cok duygulandim ya.. yazilanlara goz gezdirdim.. hamdolsun saglikla kucagimiza aldik :)
Ben artik mama veriyorum. Malum sutumden kg kaybetmisti gecen ay. Yurtdisindayim suan. Nestle nan ar1 veriorum cnku oglum kusuyordu. Bu mama jole kivamina gelio mideside. Gece uyanmalarinda emziriyorum. Kucaga alıştı fena napicam istanbulda tek basima bilmiorum :) burdaki dr su ver gece beslenmesini kes artik dedi. Su ver ki su icmek icin uyanmak istemicek 2 gun snra dedi ama kiyamiyorum ben :)
22 sinde 5 aylik olcak mama sandalyesinde oturabilir mi ki acaba? Dis cikarma belirtilrri de var. Bol tukuruk salya eli hep agznda. Sizde dis durumlari ne?
Üzülme canim ya eski duzeninize donersiniz insallah sen üzüldükce daha da azalir sütün ben 2 gogusu sagiyodum 1 gun boyunca en fazla 100 ya da 120 cc oluyodu bak gecen haftalarda cok üzüldüm simdi 2 gun boyunca sagiyorum 50 cc anca çıkıyor kötünün kotusude var yani...galactagoyu ben kullandim hic bi ise yaramadi canim sende yarar inşallah. ..bende sma kullaniyorum canim ama sma eskiden oyle 1.mama olarak bilinirmis sonra cok el degistirmis fabrikasi kapanmis falan simdide nestle üretiyor yani diger mamalarda iyidir bence eşim illa sma diye tutturdugu icin ben sma kullaniyorumGünaydınlar
Dün misafirim geldi kardeşimin nişanlısı ve annesi, bebek görmeye geldiler bende zaten yemeğe alıcaktım bahane oldu, çok yoruldum bir gün önceden başladım hazırlığa şansıma o gün elektrik gitti, kv akşama kadar miniğe baktı yoksa kızlar mümkün değildi bir şey hazırlamam bırakın hazırlığı başımı kaşıyacak vaktim olmazdı, minik çok huysuzdu zaten birde ben iki gün düzgün ilgilenemeyince sarpa sardı daha huysuz ağlak oldu, çığlığı öğrendi ki nasıl öyle böyle değil kulağımızı çınlatacak kadar çığlık atıyor, çok huzursuz olunca ben daha çok strese girdim aç etmiyor sütüm diye ama aç olan bebek mama içmez mi kızlar memeye saldırmaz mı kafam inanın allak bullak, aklıma idrar yolu enfeksiyonu geldi öyle olunca kilo alması dururmuş bebeklerin Allah korusun ya öyleyse, öyle keyifsiz ki yavrummoralim çok çok bozuk.
Mamamız sma tadı berbat ilk ay da ondan kullanmıştık o zaman copur copur içiyordu şimdi asla almıyor ne şırıngayla ne kaşıkla ne biberonla almıyor, dün mamadan yoğurt mayaladım bari öyle mama alsın diye yok yemedi tadıda güzel olmuştu, ben öyle yaptıkça beni daha çok emmek istiyor göğsüme yöneliyor, eşime verdirdim onun elinden de içmedi hatta küçük oğluma bile tutturdum biberonu
Bu sabahta bir cesaret sütümü sağdım hem artsın diye hemde gerçeklerle yüzleşeyim diye, iki göğsümden çıkan miktarı yazmıyım daha önce yazmıştım olay olmuştu:) olay olacak kadar çıkmadı ama yinede yazmıycam az çıktı tabi kibende önce sütümü vermeyi denettim babasına biberonla onu da içmedi benim sütüm halbuki, içine mama kattım şırıngayla tam bir satte 30 ml yi zor içirdim içmiyor kızıyor ağlıyor
Mama kullananlar hangi mamanın tadı daha güzel en iyisi sma mış içindeki bir madde diğer mamalarda yokmuş o da anne sütünde bulunan bir maddeymiş, ender saraç bile sma yı öneriyor, bilenler yazsın lütfen belki başka mamayı kabul eder, tabi organik ve tadı güzel olacak:) aptamil tercihim değil
Ne yapacağımı şaşırdım bana kalsa vermiycem mama eşim ver de ver diye ısrar ediyor verebiliyorsan sen ver diyorum sabahta patladım zaten senin yüzünden gitti sütüm psikolojimi bozdun ağlattın hep beni sütüm gitti o kardeşinde karısıda nazar etti yavrumun rızkına sebep oldunuz dedim ağladım
Galactago damla deniycem birde
Amin canim insallah allah razi olsunDafiduck canım bu arada iyi yolculuklar inşallah eşinle aranız bu vesileyle düzelir muhabbetiniz artar birbirinize karşı
Canım benimkinin başı hep sıcak oluyor, ağza alması çok normal nesneleri öyle tanıyorKizlar benim oglan bu aralar herseyi ısırmaya calisiyor ne bulursa agzina goturuyor biberonun emzigini isiriyor parmaklari hep agzinda salyasida akiyor dis mi cıkaracak ama damakta falan hic bisey yok bi de kafasi cok yaniyor vucudu normal isida ama kafasi biraz daha yuksek annem dis cikaracak cocugun kafasi yanar diyor dogrumudur sizce dis mi cikaracak
Agzina aliyor derken canim ısırıyor onceden sadece agzina alirdi simdi alip isiriyor ya eflalim biz bugun rota asisinin 2.sini yaptirdik geldik 9:20 den beri uyuyor hic bu kadar uzun uyumazdi aşıdan mı oldu kiCanım benimkinin başı hep sıcak oluyor, ağza alması çok normal nesneleri öyle tanıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?