canım ısırarak sert mi yumuşak mı test ediyor ama dişte olabilir, aşı uyku yapmaz açık hava rahatlatmıştır ondan uyuyordurAgzina aliyor derken canim ısırıyor onceden sadece agzina alirdi simdi alip isiriyor ya eflalim biz bugun rota asisinin 2.sini yaptirdik geldik 9:20 den beri uyuyor hic bu kadar uzun uyumazdi aşıdan mı oldu ki
ben 30 kiloya yakın aldımb birde onun öncesinde düşüğüm vardı ondan da kilolarım duruyordu,,, 19 kilo vererek yolu yarıladım yani,,,Ne kadar dogru bilmiyorumda hamileyken cok kilo alan cok kilo verir derler bizde.. sen kac kilo almistin toplamda?
Canim benim başka bir sıkıntısı mi var acep dediğin gibi ac olsa sütunle doymasa kabul eder diye düşünüyorum...esine de iyi demişsin cok üzüldün yiprandin çünkü. Allah o haset eden eltilerin şerrinden korusun.aynisindan bende de var.Günaydınlar
Dün misafirim geldi kardeşimin nişanlısı ve annesi, bebek görmeye geldiler bende zaten yemeğe alıcaktım bahane oldu, çok yoruldum bir gün önceden başladım hazırlığa şansıma o gün elektrik gitti, kv akşama kadar miniğe baktı yoksa kızlar mümkün değildi bir şey hazırlamam bırakın hazırlığı başımı kaşıyacak vaktim olmazdı, minik çok huysuzdu zaten birde ben iki gün düzgün ilgilenemeyince sarpa sardı daha huysuz ağlak oldu, çığlığı öğrendi ki nasıl öyle böyle değil kulağımızı çınlatacak kadar çığlık atıyor, çok huzursuz olunca ben daha çok strese girdim aç etmiyor sütüm diye ama aç olan bebek mama içmez mi kızlar memeye saldırmaz mı kafam inanın allak bullak, aklıma idrar yolu enfeksiyonu geldi öyle olunca kilo alması dururmuş bebeklerin Allah korusun ya öyleyse, öyle keyifsiz ki yavrummoralim çok çok bozuk.
Mamamız sma tadı berbat ilk ay da ondan kullanmıştık o zaman copur copur içiyordu şimdi asla almıyor ne şırıngayla ne kaşıkla ne biberonla almıyor, dün mamadan yoğurt mayaladım bari öyle mama alsın diye yok yemedi tadıda güzel olmuştu, ben öyle yaptıkça beni daha çok emmek istiyor göğsüme yöneliyor, eşime verdirdim onun elinden de içmedi hatta küçük oğluma bile tutturdum biberonu
Bu sabahta bir cesaret sütümü sağdım hem artsın diye hemde gerçeklerle yüzleşeyim diye, iki göğsümden çıkan miktarı yazmıyım daha önce yazmıştım olay olmuştu:) olay olacak kadar çıkmadı ama yinede yazmıycam az çıktı tabi kibende önce sütümü vermeyi denettim babasına biberonla onu da içmedi benim sütüm halbuki, içine mama kattım şırıngayla tam bir satte 30 ml yi zor içirdim içmiyor kızıyor ağlıyor
Mama kullananlar hangi mamanın tadı daha güzel en iyisi sma mış içindeki bir madde diğer mamalarda yokmuş o da anne sütünde bulunan bir maddeymiş, ender saraç bile sma yı öneriyor, bilenler yazsın lütfen belki başka mamayı kabul eder, tabi organik ve tadı güzel olacak:) aptamil tercihim değil
Ne yapacağımı şaşırdım bana kalsa vermiycem mama eşim ver de ver diye ısrar ediyor verebiliyorsan sen ver diyorum sabahta patladım zaten senin yüzünden gitti sütüm psikolojimi bozdun ağlattın hep beni sütüm gitti o kardeşinde karısıda nazar etti yavrumun rızkına sebep oldunuz dedim ağladım
Galactago damla deniycem birde
Canim bebeklerimizin dogum tarihleri cok yakin yanilmiyorsam, benimki de aynen dedigin gibi salyali elimi gorse hemen kemirecek, dislik 1 numarali oyuncagimiz artik, kafasinin sicak olmasi da normal, doktor ben sormadan artik kafasi sicak ocak demisti.Kizlar benim oglan bu aralar herseyi ısırmaya calisiyor ne bulursa agzina goturuyor biberonun emzigini isiriyor parmaklari hep agzinda salyasida akiyor dis mi cıkaracak ama damakta falan hic bisey yok bi de kafasi cok yaniyor vucudu normal isida ama kafasi biraz daha yuksek annem dis cikaracak cocugun kafasi yanar diyor dogrumudur sizce dis mi cikaracak
Idrar yolu enfeksiyonu olsa ates kusma da olur diye biliyorum gecici bir donem bence, bezini acip bekle bakalim idrar yaparken zorlanip agliyormu?Günaydınlar
Dün misafirim geldi kardeşimin nişanlısı ve annesi, bebek görmeye geldiler bende zaten yemeğe alıcaktım bahane oldu, çok yoruldum bir gün önceden başladım hazırlığa şansıma o gün elektrik gitti, kv akşama kadar miniğe baktı yoksa kızlar mümkün değildi bir şey hazırlamam bırakın hazırlığı başımı kaşıyacak vaktim olmazdı, minik çok huysuzdu zaten birde ben iki gün düzgün ilgilenemeyince sarpa sardı daha huysuz ağlak oldu, çığlığı öğrendi ki nasıl öyle böyle değil kulağımızı çınlatacak kadar çığlık atıyor, çok huzursuz olunca ben daha çok strese girdim aç etmiyor sütüm diye ama aç olan bebek mama içmez mi kızlar memeye saldırmaz mı kafam inanın allak bullak, aklıma idrar yolu enfeksiyonu geldi öyle olunca kilo alması dururmuş bebeklerin Allah korusun ya öyleyse, öyle keyifsiz ki yavrummoralim çok çok bozuk.
Mamamız sma tadı berbat ilk ay da ondan kullanmıştık o zaman copur copur içiyordu şimdi asla almıyor ne şırıngayla ne kaşıkla ne biberonla almıyor, dün mamadan yoğurt mayaladım bari öyle mama alsın diye yok yemedi tadıda güzel olmuştu, ben öyle yaptıkça beni daha çok emmek istiyor göğsüme yöneliyor, eşime verdirdim onun elinden de içmedi hatta küçük oğluma bile tutturdum biberonu
Bu sabahta bir cesaret sütümü sağdım hem artsın diye hemde gerçeklerle yüzleşeyim diye, iki göğsümden çıkan miktarı yazmıyım daha önce yazmıştım olay olmuştu:) olay olacak kadar çıkmadı ama yinede yazmıycam az çıktı tabi kibende önce sütümü vermeyi denettim babasına biberonla onu da içmedi benim sütüm halbuki, içine mama kattım şırıngayla tam bir satte 30 ml yi zor içirdim içmiyor kızıyor ağlıyor
Mama kullananlar hangi mamanın tadı daha güzel en iyisi sma mış içindeki bir madde diğer mamalarda yokmuş o da anne sütünde bulunan bir maddeymiş, ender saraç bile sma yı öneriyor, bilenler yazsın lütfen belki başka mamayı kabul eder, tabi organik ve tadı güzel olacak:) aptamil tercihim değil
Ne yapacağımı şaşırdım bana kalsa vermiycem mama eşim ver de ver diye ısrar ediyor verebiliyorsan sen ver diyorum sabahta patladım zaten senin yüzünden gitti sütüm psikolojimi bozdun ağlattın hep beni sütüm gitti o kardeşinde karısıda nazar etti yavrumun rızkına sebep oldunuz dedim ağladım
Canim gecen bana cevap yazmistin ve gercekten haftasina gecti cok sukur,cok dua ettim sutum geri gelmeyecek diye korktum ama Allahim dualarimi kabul etti cok sukur..bu mastit gogus tam bosalmadigindan oluyor hadi ben silikonla emzirdigim icin oluyor sonunu tam bosaltamiyor onunla..sende emzirdikten sonra gogsunu yukardan asagi dogru sivazla mutlaka bu iyi geliyor..sut kanallarinda birikmeyi engellemek gerekiyor..kitle halinde sertlikler benimde cok sik oluyor..ama iltihap yapmamasi cok onemli sonki iltihap yapti benim cok ugrastim..insallah bidaha olmayiz canim..Kizlar dogum yaptim yapali 4 hafyada birsag gogsum tas hibi oluyo mastit oluyorum neden acaba yaates yapmiyo ama canim ck skiliyo bu duruma
Canim ben neredeyse iki ayliktan beri aksamlari yatarken mamaya basladim sutum yetmiyordu..birde sarilik gecmeyince doktor baslatti..sma ile basladik ama oglum hic sevmedi hep kustu onu..sonra doktorumun ve eczacimizin tavsiyesiyle evolvia aldik ona bayildi,hala deliriyor biberon bitince daha yokmu diye..aksamlari hep yiyor uyumadan once,cokta seviyor..eczaci tanidik bizim, bu mamayi cok ovdu seminerine gittik kesinlikle oneririm dedi..memnunuz biz..Günaydınlar
Yokcanım çok haklısın o kadar stresli ve üzgünüm ki emsin sütüm olsun diye ne mücadele verdim, ilk mememi tutmadığı günler perişandım sürekli ağlıyordum sağıp sağıp veriyordum hamdolsun uzun uğraşlar sonucu mememi tutu emsin saatlerce emsin tek dedim, kilo takıntım olduğu halde yedim süt olsun diye, şimdi kilo almayan bebeğim artık eskisi gibi akmayan sütümle kaldımdün yoğurdu denedim canım yemedi, mamayı hala deniyorum almıyor çok üzgünüm çok sadece beni emmek istiyor emsin benimde istediğim zaten bu ama yetmiyor belli sütüm
uyku düzenine alıştım canım büyükte öyleydi:)
oo çok erkenciymiş miniğin:) ben başlamadım henüz başlayan arkadaşlar var
ah canım o zaman yorgunluktan üzülme, peki işi hep böyle yoğun mu oluyor eşinin yoksa belli dönemler mi oluyor arada oluyorsa idare edilir, oğlun dile gelsin sen o zaman gör eşini aklı çıkacak:)
canım bu kaynım eltim bebek konusunda beniz bezdirdiler kaç gündür onlar yüzünden üzgünüm nazar ettiler sütüm gitti diye sabah eşime patladım beni hep ağlattın moralimi sıfır ettin sütümü gitti mutlumusun bebeğimin rızkına sebep oldunuz sende o nazar edenlerde dedim...
canım uykuya gelince olabildiğince oyalamaya çalışıyorum ama uykusu kısa olduğu için sık sık uyumak istiyor şöyle kesintisiz iki saat uyusa onun içinde benim içinde çok daha iyi olurdu, abisi salla salla bir saate uyurdu ama uyutunca iki saatten önce kalkmazdı bu öyle değil perişan ediyor beni, annemlere ablamlara gidince onlar gelince seferber oluyorlar sırayla uyutuyorlar, özellikle ablam annemden daha çok yardımcı sağolsun:)
inşallah canım karamsar yazmışım:) bakma bana sık sık girerek o ortamlara alıştırırsın
yoruldum canım hem de çok:)
sağol canım zor geçti bir daha da almam misafir:)
benim aynen öyle sağ göğsümde çok solda az ilkte de öyleydi bunda da bir çaresi var mı bilmem çok sık emziriyorum ama artmıyor o memedeki
inşallah gider bende pek fayda etmedi:)
ne güzel canım seninki gitmiş sen suyu çok içiyordun değil mi onun da çok etkisi olmuştur bende 3 litreden fazla içmeye başladım artık
canım hamilemisin yoksa test yapsana:) evet canım geldi gitti dün bende bittim:)
çünkü etrafa ilgisi arttı farklı ortamlarda inceleyecek çok şey var canım ondan emmiyorlar:) emzirirken gözünü örtmeyi dene:)
çok doğru canım:) ben zaten 13 kilo almıştım, benim fazlam önceden kalmaydı:)
Allah kolaylık versin canım
ayy sen şişko değilsin fıstık gibisi boylusun ayrıca fotonu gördük neren şişko canım ya:)
canım benimde arada oluyor çok ağrıyor değil mi emzirirken hele için gidiyor, birinci ihtimal nazar ikincisi bir şey ummuşsun, bana birinci ihtimalde çok oluyor ikincide onu da şöyle anlıyorum kv me okutuyorum geçerse nazardan geçmezse bir şey istemiş canım, işte ne istediğini bulmak çok zor oluyor:)
amann ne güzel ben istemedim hemen oldum yine
canım sakın gece emmesini kesme, süt azalmasının birinci sebeplerindenmiş gece emzirmeyi bırakmak bugünlerde çok okuyorumda sebepleri:) hatta uykusunda emzirmeye başladım sık sık artsın diye sütüm, benimki çok kaşıyor dişini zorlu geçecek belli
Bende dogsugundan beri sma mamayi veriyorum canim hergece 120 cc ve o kdr mamanin ardindan meme emip uyuyor bende mastit oldum diye gogsumu sagdim tabi oncesinde emdigi icinmidir nedir 20 cc zar zor cikti artik bidiklar buyuduler nerdeyse 200 cc emmek isterler her ogunde ama nerdee o kdr sut,birde bana dr ek gida verme dior ben de dun ilk defa seftali armut ve karpuz yedirdim cildirdi deli gibi yedi hatta karpuzu rendwleyip suyunu 60 cc nerdeyse biberonla emdii bittiginde kiyamet koptu ama icmedi,oyle boyle aanne sutu gece mama derken aksami ediyoruz zatwn,anladigim kadariyla sutun az ve sma yi icmiyor oglun,en iyisi bende sma diye biliyorum cnm,ek gidalara basladinmi senGünaydınlar
Tipki anlattiklarin disimiz cikmadan once nizdede vardi ama en belirgin ozellik 4 parmak surwkli agizda ve salyalari cok akiyordu kafamizda surwkli terliyorduKizlar benim oglan bu aralar herseyi ısırmaya calisiyor ne bulursa agzina goturuyor biberonun emzigini isiriyor parmaklari hep agzinda salyasida akiyor dis mi cıkaracak ama damakta falan hic bisey yok bi de kafasi cok yaniyor vucudu normal isida ama kafasi biraz daha yuksek annem dis cikaracak cocugun kafasi yanar diyor dogrumudur sizce dis mi cikaracak
Bu sabah saglik ocagina gittim malesef koca bir kitle olusmus dedi dr,cok sik olmasida ilginc dedi,muhtemelen sut kanallarinda darlik yada peoblem var dedi amw simdilik antibiyotik verdi olaki tekrarlarsa meme ultrasonu istedi,onkdr cok dikkat etmemw ragmen sagli sollu veriyorum demekki tam bosaltamiyormu bende anlamadim,canin birsey cwkiyordur demistiCanim gecen bana cevap yazmistin ve gercekten haftasina gecti cok sukur,cok dua ettim sutum geri gelmeyecek diye korktum ama Allahim dualarimi kabul etti cok sukur..bu mastit gogus tam bosalmadigindan oluyor hadi ben silikonla emzirdigim icin oluyor sonunu tam bosaltamiyor onunla..sende emzirdikten sonra gogsunu yukardan asagi dogru sivazla mutlaka bu iyi geliyor..sut kanallarinda birikmeyi engellemek gerekiyor..kitle halinde sertlikler benimde cok sik oluyor..ama iltihap yapmamasi cok onemli sonki iltihap yapti benim cok ugrastim..insallah bidaha olmayiz canim..
27 ocak dogumluyuz biz canim bakalim bekleyelim diş mi görecegiz kafasi hem sıcak hemdeCanim bebeklerimizin dogum tarihleri cok yakin yanilmiyorsam, benimki de aynen dedigin gibi salyali elimi gorse hemen kemirecek, dislik 1 numarali oyuncagimiz artik, kafasinin sicak olmasi da normal, doktor ben sormadan artik kafasi sicak ocak demisti.
Canim cok gecmis olsun benim kv min bi tarifi var bunun icin ben hic denemedim hic gogsum oyle olmadi çünkü bi de hic yapmam onun tariflerini işe yararsa havaya girmesin diyeYok
Kusum yaa siskoyum boyumda oyle uzun diilki 75 kg 165 boy tam 15 kg fazlam varbiraz dikkatvedip bol salas hatalarimi gixlicek giysiler giyince kiloyu oyle gizliyorum yoksa ciplakken tovbe bismillah aynalar catlicak o derece vucudum kotu durumda ((
Bende dogsugundan beri sma mamayi veriyorum canim hergece 120 cc ve o kdr mamanin ardindan meme emip uyuyor bende mastit oldum diye gogsumu sagdim tabi oncesinde emdigi icinmidir nedir 20 cc zar zor cikti artik bidiklar buyuduler nerdeyse 200 cc emmek isterler her ogunde ama nerdee o kdr sut,birde bana dr ek gida verme dior ben de dun ilk defa seftali armut ve karpuz yedirdim cildirdi deli gibi yedi hatta karpuzu rendwleyip suyunu 60 cc nerdeyse biberonla emdii bittiginde kiyamet koptu ama icmedi,oyle boyle aanne sutu gece mama derken aksami ediyoruz zatwn,anladigim kadariyla sutun az ve sma yi icmiyor oglun,en iyisi bende sma diye biliyorum cnm,ek gidalara basladinmi senNego
Tipki anlattiklarin disimiz cikmadan once nizdede vardi ama en belirgin ozellik 4 parmak surwkli agizda ve salyalari cok akiyordu kafamizda surwkli terliyordu
Bu sabah saglik ocagina gittim malesef koca bir kitle olusmus dedi dr,cok sik olmasida ilginc dedi,muhtemelen sut kanallarinda darlik yada peoblem var dedi amw simdilik antibiyotik verdi olaki tekrarlarsa meme ultrasonu istedi,onkdr cok dikkat etmemw ragmen sagli sollu veriyorum demekki tam bosaltamiyormu bende anlamadim,canin birsey cwkiyordur demistiNego ondanda oluyormus ama hic de cekmiyor aslinda belkide naxar oluyoruzdur,Allah kem gozlerden korusun insallah
hımmm denemelıyım bunu sarımsağın sapımı ezilecek kendisimi onu anlayamadım ?Canim cok gecmis olsun benim kv min bi tarifi var bunun icin ben hic denemedim hic gogsum oyle olmadi çünkü bi de hic yapmam onun tariflerini işe yararsa havaya girmesin diyegelelim tarife bir top kuru sarımsağın sapını koparacaksin dibekte ezeceksin tavada zeytinyagiyla biraz kavuracaksin hafif cildini yakacakmis ılıktan biraz daha sicak yani o gogsundeki sislik olan yere surup biz bezle sarip bekletecekmissin aninda geciyomus öyle derdi hep ondada cok olurmus bebeklerim iriydi benim diyo herkes mama mi veriyosun derdi bende anne sutu veriyorum derdim der demez gogsum tas gibi siserdi nazar olurdu diyo
geçmiş olsun tatlım,,minione Bu sabah saglik ocagina gittim malesef koca bir kitle olusmus dedi dr,cok sik olmasida ilginc dedi,muhtemelen sut kanallarinda darlik yada peoblem var dedi amw simdilik antibiyotik verdi olaki tekrarlarsa meme ultrasonu istedi,onkdr cok dikkat etmemw ragmen sagli sollu veriyorum demekki tam bosaltamiyormu bende anlamadim,canin birsey cwkiyordur demisti ondanda oluyormus ama hic de cekmiyor aslinda belkide naxar oluyoruzdur,Allah kem gozlerden korusun insallah
Saplari ezilecek canim şifa olur insallah bencede dene ne olur ne olmaz dogal antibiyotik sonucta sarimsaktahımmm denemelıyım bunu sarımsağın sapımı ezilecek kendisimi onu anlayamadım ?
Günaydınlar
canım benim kızım çocuklarla oynuyor ahmette emiyor uyuyor falan oyuncaklarıyla oynuyor geçiyor zaman yorucu ama.. Bizim 11_3 arası gideceğiz müdür ramazanda dolayı öyle bi karar aldı günümüz bölünecek saçma oldu yarın sunumum var benim deSagol canim seminere gidip geliyoruz minikle, gitmeden uyutmuyorum orda uyusun diye, uyuyunca sinifin birine aliyorum sesten uyanmasin diye, 9-12 arasi ama cok yoruluyorum hazirlan git derken, neyseki annem gelecek haftaya goturmem, seninkiler napiyo okulda?
canım ya gece emzırmemek sütü azaltır ama sen bilirsin bizim daha dış falan yok ben ek gidaya geçtimAyyy ocak 2016 topigi acilmis :) cok duygulandim ya.. yazilanlara goz gezdirdim.. hamdolsun saglikla kucagimiza aldik :)
Ben artik mama veriyorum. Malum sutumden kg kaybetmisti gecen ay. Yurtdisindayim suan. Nestle nan ar1 veriorum cnku oglum kusuyordu. Bu mama jole kivamina gelio mideside. Gece uyanmalarinda emziriyorum. Kucaga alıştı fena napicam istanbulda tek basima bilmiorum :) burdaki dr su ver gece beslenmesini kes artik dedi. Su ver ki su icmek icin uyanmak istemicek 2 gun snra dedi ama kiyamiyorum ben :)
22 sinde 5 aylik olcak mama sandalyesinde oturabilir mi ki acaba? Dis cikarma belirtilrri de var. Bol tukuruk salya eli hep agznda. Sizde dis durumlari ne?
ins artar sutun canım ya üzüldüm eymene şimdi enfeksiyon yoktur ama acliktan bebekler huysuz olabiliyor parmagınla yoğurdu yalat ben ek gidaya başlarken bi süre öyle yapmıştım misafir işi de bitmis gözün aydinGünaydınlar
canım yoğurdu önceden ilik su ile seyrelt gaz yapması azaliyor bizimkide meyvelere bayılıyor meyve fılesıni görünce kendinden geçiyorKizlar ben ek gidaya basliyim desim,taze mayalanmis yogurt verdim, kuzum butun gece pirt yapti, cok gaz oldu. Yogurdu 1 ay sonra tekrar deneyecegim insallah. Simdi sebze denemelerine baslayacagim. Meyve tattiriyorum, hurma ve elmayi cok seviyor kizim
cok teşekkür ederim,hemen hemen bende hergün duş alıyorum ve duştan çıkasıya daha giyinmeden sütler damlıyor bileve hemen emziriyorum,aslında sağ sol karıştırıyorum bazen,çünkü saat başı meme emdiği iç,n en son hangi memede kaldımı hatırlamıyorum o yüzden sağı biraz solu biraz veriyorum ama yınede oluyor[/QUOTE] canım bi kurdele kes küçücük sutyen in içine at emzırecegın memeyi kolay bulursungeçmiş olsun tatlım,,
banyo yaptıkdan hemen sonra emzirmeyi denedin mi? sıcak su süt kanallarını açıyor,, ben mutlaka hergün duşdan hemen sonra oğlumu emziriyorum,,,birde bazen emzirrirken, göğsüme masaj yapıyorum, sağarmış gibi,,,
birde bende sağlı sollu emziriyorum ama her emzirmeden önce göğüslerimi kontrol ediyorum bazen birinde bariz daha çok süt oluyor o zaman dolu olanı ilk veriyorum,,,
benim göğüslerimde kistler var 3 ay önce çektirdim ultrason,,,2 yıldır doktor kontrolündeyim,, ultrason çektiricek olursan doktorunu araştır, derim,,, çok geçmiş olsun yeniden,,,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?