- 7 Mayıs 2014
- 3.436
- 7.676
- 198
Cnm yalniz degildin beni de uyku tutmadi 4 te uyuyabildim kizim uyurken. .Çocukları erkn uyudugu halde sahura kadar uyku tutmayan bi tek benmiyim ya dondum dondum uyuyamadım çok uyumuşumda uykuyu almişim gbi sanki
Cnm kizim da kusuyor bikac gundur ben usutuyor seklinde yorumluyorum, kisa kolluya geçtiğimden bu yana oldu..Benim oğlum çok huysuz zaten huysuzdu dahada huysuzlaştı anlamadım gitti dişmi çıkarıyor ne anlamadım birde iki gündür Onu doyurduktan sonra kusuyor ara ara Bir gilginiz varmı acaba??
Benim kızımda 15 günlükten bu yana enfeksiyon var.düşünün 10 gün antibiyotik+6 iğne gecirmedi. O kadar inatçı...Idrar yolu enfeksiyonu olsa ates kusma da olur diye biliyorum gecici bir donem bence, bezini acip bekle bakalim idrar yaparken zorlanip agliyormu?
Benim kızımda 15 günlükten bu yana enfeksiyon var.düşünün 10 gün antibiyotik+6 iğne gecirmedi. O kadar inatçı...Idrar yolu enfeksiyonu olsa ates kusma da olur diye biliyorum gecici bir donem bence, bezini acip bekle bakalim idrar yaparken zorlanip agliyormu?
çok geçmiş olsunBenim kızımda 15 günlükten bu yana enfeksiyon var.düşünün 10 gün antibiyotik+6 iğne gecirmedi. O kadar inatçı...
İdrar yaparken aglamiyor.
Ateş olmuyor.
Kusmamiz var ama ilk gününden beri kusuyor.
Fikriniz olsun aklınızda bulunsun diye yazdım nacizane...
Huysuzluk ve kusma vardıçok geçmiş olsun
benim oğlumda çok kusuyor,, ama ateş yada kilo verme olmadığı için doktor bir test falan yaptırmadı,, kızında sadece kusma mı vardı ,,, baska belirtilerde varmıydı ?
canım dış kusma ishal yada kabızlık yapabılırmısBenim oğlum çok huysuz zaten huysuzdu dahada huysuzlaştı anlamadım gitti dişmi çıkarıyor ne anlamadım birde iki gündür Onu doyurduktan sonra kusuyor ara ara Bir gilginiz varmı acaba??
Benim cincime geceleri cok fena dönüyor, üstünü acıyor yani gunduz bu kadar yattigi yerde oyalansa epey yol alacak..Yanima aliyorum sabah bazen kipirtisindan uyuyamiyorum..
Canım benim oğlum günde 2 kere falan kusuyorCnm kizim da kusuyor bikac gundur ben usutuyor seklinde yorumluyorum, kisa kolluya geçtiğimden bu yana oldu..
muhtesem bi his olmali, benim kizimda onu severken yuzumuzu elliyor agzina yaklastirmaya calisiyor, sevgisini ifade ettigini hissedip mutlu oluyorum bende :)hayatımın en güzel olayını yaşadım,,, resmen kalbim eridi,,,
oğluşumu masanın ustunde oturtuyordum, bende sandalyede, arada birde opuyordum veeee,,, oğlum sulu ıslak salyalı dudaklarını yanaklarıma değdirdi,, ben eridim tabii, bende öptüm,, gene öptü kendince,,, ayyy bu nasıl bir duyguymuş,,, anlatılmaz,, nefesim kesildi resmen,,, anne deyince napcam acaba ???
hepinize böyle güzel şok dolu günler dilerim,,,,,
sağol tatlım,,, bu doktorlara güvenemiyor insan,, ama senin dediğin gibi kusması,,, teşekkürler yenidenHuysuzluk ve kusma vardı
Bir gün o kadar çok ağladı ki büyüklerin ısrarıyla götürdük doktora nitekim enfeksiyon varmış. Kusma beslenmeden hemen sonraysa ve peynir kesiği dedikleri gibiyse sorun edilmiyor diye biliyorum
Canım senin tutma imkanın yok niye bu kadar kendini üzüyorsun sen çocukların için tutamıyon miniğin mama içmiyor bu senin elinde olan birşey değil eğer benim oğlumda sadece süt içseydi belki bende tutamazsım onu aç bırakamazdım
sağol canım artmaya başladı çok şükür, humanayı bırakma canım iç ben bıraktığıma pişman oldumCok tesekkurler cnm hemen inceleyecegim..
Insallah artar cnm sütün, ya ben humanayi 6 aydir her sabah iciyorum napsam biraksam mi artik acaba kutu bitmek uzere..
Cnm sorma ben Antalyadayim,46 derece idi guneste sicaklik dün. .
kizim hep su gibi kalkiyor dün itibariyle kısa kolluya gectim artik ya yazin ortasına geldik hala uzun kollu giydiriyorum..kv ye sordum usuyebilir dedi, dışarıda hele daha 40 i cikmamis bebisler bile kisa kollu, alıssin artik dedim kollari teri sogudugu icin soguk oluyo sanki dun aksam banyo yaptirdik, kisa kollu yatirdim umarım bi sey olmaz. .
I imspecial cnm biraz azalticam ek gidayi, arabada sarkiyi hic sorma gidene kadar sarki söylüyorum ben de esim dün diyor ki sevdigi sarkilari cd yapalim dedim gerek yok canli canli soylerim anası olarak.
ahh uyku uyku bu günlerde uykusuzluk yüzünden çok sinirliyimHadi bismillah canim.Allah sabrini veriyor.ben simdi ye neler yemistim su an elhamdulillah acikmadim susamadim.halsizlik var.oglum uyumusken yemek ler imi yaptim cok yoruldum ama. Ev isi de dun temizledim bi hafta idare eder.gunluk toplayip bi ufak supurgeyle cektiririyrum tamam.cunku ben Ramadan da normalde de pek is yapamam uyusam uyusam ama nerde.
Canim ilk kez giydirdim su an uzerinde ev cokk sicak cati kati ben yaniyorum oglus da serinlesin ama disarda ceasaret edemem herhalde.
canım ya takma desemde üzülüyor insan ama daha bu başlangıç o kadar çok kıyaslamayla karşılaşacaksın ki bu hafif kalacak, üzülüyorum d ediğin halde kıyaslamaya devem edenler olacak benim gibi takmamayı başaramıyorsan sende o insanların zayıf noktasından vuracaksın o zaman susuyorlar, hem eymende 3350 doğdu ilk ay 1 kilo 700 gr aldı 5100 oldu sonraki aylar normal almaya başladı o kadın hep öyle gidecek sanıyor, hem sadece emzirdiği ne malum bazısı süt yettiği halde kilo için mama veriyor çok gördümAyyy kızlar nasıl sinirim bozuk şu an anlatamam. Keyifli keyifli oğlumu aldım avm gittim babalar günü için birşeyler aldık oğlum huzursuzlaninca emzirme odasına gittim bi kadın geldi bebeğiyle işte klasik muhabbet kaç aylık sizinki filan sonra kaç kilo dedi en son 6700 du dedim yüzünü buruşturdu bi hadi ya dedi bebeğinin yeni 40 i çıkmış bu 6 kilo da şu an dedi . Nasıl sinirlendim valla şu anki kilosuna bakarak hiç sevinme benimki de iyi gidiyordu sonra emmemeye başladı o hiç belli olmuyo dedim. Daha böyle saçma sapan laflar etti Zaten takıntılıyım üzülüyorum kilo konusuna bunu yapan da bi anne yani en çok insanın halinden anlaması gereken insan, kendi bebeği sanki kiloda kriter obez olcak haberi yok gelir gelmez buraya attım kendimi
inşallah hep sakin olursun canım zaten koşturuyorsun iki çocukla Allah iki kere kolaylık versin sanacanım niye uzuyorsun ki kendini sonuçta borç senin hiç üzülme ben sürekli tutmam ins güzel uyurlar canım bende sınırlı olursam diye düşünüyordm şükür ilk gün den dolayı sanırım gayet sakin saskınım
canım ya sen canlı müzik yapıyon o daha iyiben minicik reçel kaselerı oluyor onlarla veriyorum herşeyi miktar olarak iyi
çok var sanırım ama tutmayanda çok sanada hayırlı ramazanlar canım
elimde olmadan üzüldüm canım reglide yakınya alınganlığım sinirim üstümde:)Canim öyle dusunme .herkesin bunyesi dayamma gici farklidir bir de sen cokk erken kalkiyrsin gun icinde uyuma imkani da yok...sinirlenme yi tahamnulsizlugu ben de dusundum.ama inan Allah sabrini veriyor.oruc farkli bambaska bir ibadet.ruhsati da var.zorlama canim.Allahim yardimcin olsun hepimizin olsun.
ha ha hay bende aynı düşündüm:)Bide bn oruçta çok zayıflıyrm. Ne guzel hm ibadet hm zayıflıyrm ama tutabilrsm
sağol canım rahatlattınız beniHiç üzülme canım sen sadece emziriyorsun ve iki çocukla birden uğraşıyorsun, ben senin yerinde olsam büyük ihtimalle tutamazdım. Hem ameller niyetlere göreymiş senin içinde tutma isteği varya inşallah alırsın sevabını.
aynen canım bazıları bencil oluyor öylelerine anladığı dilden konuşmak lazımAynen canım ya kendini rahatlatmak için başka annenin zayıf noktasını kullanıyo ona kızdım ben de annelik sadece kendi çocuğunu düşünmek mıdır ben anne olduğumdan beri başka çocuklara ve annelere Daha farklı gözle bakar oldum .
canım çok geçmiş olsun, sende yazınca ben iyice şüphelendim şimdi eymenden çünkü kilo alımı durdu verecek diye korkuyorum sütüm arttığı halde değişmediSelam kızlar tel bozuk siteye çok işkenceli giriyorum çok zor yazıyorum . O yuzden pk giremedim. Bzdeki gelişmeleri yazıyım oglumn sunnet derisi darmış tahmn ettgm gbi ve bu yuzden idrar enfeksiyonu olmş bes tane igne verdi dr bir tane kaldı . Kilo alımınıda bundan duraklamiş zaten huzurszlk ates vardı tahlildede enfeksyon çıktı kontrolu var p.tesi enfeksiyn geçtyse sunnet tarihi vereck dr . Tek çare sunnet yoksa dar oldugu için surekli tekrarlıyr . Buyuk oglumdada aynısı olmştu ama geç tanı konmuştu ve çok zayıflamıştı . Buyuk oglmdan bildigimden hmn farkettim ztn daha oncede yazmıştım kuçugunde sunnet derisi dar sunnet olmassa surekli tekrarlyn bi illet bu bebege çok acı verp huzursz eden bişy . İnşllh hayırlarla yaptırırz su sunneti çok huzursz yavrm
olsun canım iyi ki yazdın aslında mantıklı her gün birini içsemde olabilir, kv ye bakalım eğer çok artmazsa diyicem:)Denemissin olumlu olmus bosver o zaman bildigini yap bencekv de teklif et bence sonucta 3 gun falan yapiliyo ya kamp yardim eder
canım bende denemek istiyorum içim rahat etmiycek, @bestemeste yazmış bir tarif o yazınca aklıma geldi, beyaz banyo sabunu var ya ondan minik bir parça sütyeninin içine koy canım o şişliği ağrıyı alıyormuş, görümcem dedi yeni kızını sütten kesti çok şişmiş ağrımış memesi öyle yapınca inmişAllah kabul etsin kizlar,ben tutamadim gogsum mastitli ve ilaclarim bu hafta devam edecek,ardindan bir gun deneyecegim egerki sutume mani olmazsa devam edebilirsem basliycam
allahin izniyle ...
canım ısırınca çok zor ama tepki verme oyuna çevirir hep ıstırırBugun oglum disleriyle korkunc beni isirdi o kdr canim yandiki hickira hickira sesle agladim oglumda cok sasirdi beni oyle gorunce yawrum oda soka girdi(( dislerimiz cok erken cikti yaaa boyle devam ederse yandim benn
iyi tatiller canım:) ek gıda da bende öyle başlamayı düşünüyorumSelam kizlar. Biz kizimla annemlere geldik. Uzun bir sure kalacagiz. Burasi deniz kenari. Ilk defa denize soktuk cimcimemi cok sevdi. Daha ayaklarini sokar sokmaz cildirdi. Ayaklarini bir cirpisi var gormeniz lazim. bu arada her yeri isilik oldu sicaktan. Umarim tuzlu su gecirir.
Pazartesi doktora gittik 6. Ay kontrolune gidemeyecegimi soyledim. Ek gida icin on bilgilendirme yapti. Ilk on gun sadece sebze, sonraki on gun yogurt eklenecek dedi. Meyveyi ek gidaya basladiktan 20gun sonra vermeye basla dedi. Meyveyle baslarsan sebzeler tatsiz gelir cok zorlanabilirsin yedirmekte dedi. Bana cok mantikli geldi.
hihami bebegin ne zaman dogdu bilmiyorum ama kilosu kiziminkiyle neredeyse ayni. Ben hic kafama takmiyorum. Daha dogrusu bana tombis bile geliyor. Doktorum da kilosu cok iyi diyor her seferinde. Bence sen de stres yapma ve kulaklarini da tika cahil insanlarin gereksiz laflarina.
ayy maşallah süphanalllah çok çok sevindim canım inşallah hep böyle devam eder, bende ramazandan sonra inşallah artık deniycem bu yöntemiOncelikle sozume masallah diyerek baslicam cunku anladim ki bebisime nazar degdiren kisi benmisim:)
Kizimi 6 gundur sallamadan uyutuyorum:) bu benim icin ne buyuk gelisme tahmin edemezsiniz. Carsafta ciglik kiyamet saatlerce salladigim, gunde ortalama 6 saatimi sallamaya ayirarak nihayetinde toplamda yaklasik 2bucuk saat uyutabildigim bebegim nihayet sallanmadan uyuyor. Ilk gunlerde cok zorlansam da -ki hala cok vaktimi aliyor uyutmak- artik besigine koydugumda cigligi basip morarana kadar aglamiyor en azindan. Insallah boyle devam ederiz. Amin.
canım kv de alınabilir ama lütfen izin verme çok erken ağır gelir kızınahihami bosver cnm kızların dediği gibi laf söyleyen cok olur..
@umberto cok sevindim cnm adina nazli kızlarımız duzelecek insallah..Ek gıda konusunda dr.un dogru söylemiş meyve puresini seviyor benim minik ama sebze tatsız geliyor, ben de daha once de yazmıştım kavun suyu ekliyorum sebze puresine..
bugun kv ye gittik iftara aslında sırf o mutlu olsun diye gidiyorum seviniyor gidince..Tarhana çorbası yapmış cok lezzetli ama daha erken dedim yine bozuldu daha sonra kizim bayila bayila yiycek zaten. .Ona gore sebze corbasi tatsiz cocuk nasil yesin diyor. .
mama sandalyesini kullaniyorum buyuk rahatlik en azindan yerken duruyor isi bitince başlıyor mizirdanmaya..
Allah kabul etsin canım, ek gıdaya başladın sen hadi hayırlısı:)İyi aksmlar kizlar, ben bugun oruc tuttum cok sukur rahat gecti, sutumde yetti sanirim, iftarayakin kizima kabak ve havuc karisimi corba yaptim ondan verdm, bol su verdim, bizimkinin deposu iyi oradan kullansin :)). Zaten 2-3 gune regl olcagim tutamayacagm ilk gunleri degerlendirmek istedm.
Kizlar ben sort tshirt basladm havalar gayet sicak, hele ist nemde var cocuga yazik giydirin bnce,bizimki usudugu zaman hapsiriyor sizde o sekilde usuyup usumedigini anlayabilirsnz
aynen aynı yerdeyiz:)4 kere mıııııı bızım buralar soguk valla
canım giyinme ve yıkama konusunda sen biraz daha rahat ol çünkü çok sıcak bir yerdesin ablamlar askılı giydiriyor senin o taraftalar, bu kadar korunaklı büyütürsen çok sık hastalanır miniğinMasallah cnm 4 kez iyi yıkıyosun ben korkuyorum çocugu üşütücem diye benimki musluktan akan suyu izlemeyi cok seviyo beraber elini yüzünü yikiuoruz seviyo .
canım kaşık maması benimde aklımda kilo için, malum mamayı almıyor aslaİyi sahurlar kızlar bn daha ek gıdaya baslamadım sadece ek olarak kaşik maması veriyorum besinci ayımızı doldurduk baslasammı baslamasammı kararsızım . Malum oruçta tutcm inş tutabilirsem
ayy pınar benim gibi sabah 5 te kalkacağını bilsen uyurdunÇocukları erkn uyudugu halde sahura kadar uyku tutmayan bi tek benmiyim ya dondum dondum uyuyamadım çok uyumuşumda uykuyu almişim gbi sanki
canım aynen benim oğlumda öyle, büyüme atağı 6. ayda oluyor daha önceye de sarkabiliyormuş büyüme atağı sanırım, dişte düşündürüyor tabi, kusma bizde de var bu ara, çok sık emziriyorum o yüzden kusuyor benim kiBenim oğlum çok huysuz zaten huysuzdu dahada huysuzlaştı anlamadım gitti dişmi çıkarıyor ne anlamadım birde iki gündür Onu doyurduktan sonra kusuyor ara ara Bir gilginiz varmı acaba??
ha ha hay eski eflal olsa gelirdi yardımasahura kadar ayaktayız bu benı zorlyor ama yatarsamda tobe bıllah kımse kaldıramaz benı o yuzden bu uykusuzluga dayanmaya calısıyorum gozlerım kıpkırmızı su tabakları bırınız gelıp hayrına toplasın allah askınahayırlı geceler ben kacarrr
aynen ya işi yapmayınca rüyamda yapıyorumBenimkilerde duruyor çok fenayım bilsem sinek kapmayacak kokmayacak öyle bırakacam gerçi bırakırssm bu sefer bana batacak sabaha kadar aklımda rüyamda heryerde bulaşık görürüm
gönlüne göre dr bulmana sevindim darısı başıma:)Merhaba anneler
Hayırlı Ramazan'lar herkese.. Tutanlara Allah kolaylık güç kuvvet versn..
Birkaç gündür bebeğim az çiş yapıyordu doktor benim 4 tl gibi su içmem gerektiğini yazın geldiğini terlediğimizi vurguladı. Sizin de aklınızda olsun..
15 gün slnra altıncı ay kontrolümüz var kan ve idrar tahlili olacak. Ona göre Demir hapına başlanacak. Inş gerek kalmaz.. Ek gıda için aceleci olmayacağımı söyledim doktora, tebrik etti en Güzeli her şeyin zamanı var dedi. Benimle aynı düşünmesi beni mutlu etti:)
M miss_curious canım bir dahaki doktor randevune bebeğimi hep giydirdiğin gibi giydirerek git yanına da giydirmek istediğin kıyafetleri al. Doktor bunlar fazla derse Çıkışta da ince Olanları giydirir hem de doktora sorarak onayını alırsın ben 4. Ay kontrolünde öyle yapmıştım. Daha doğrusu doktor görür Görmez çok fazla Demiş birlikte azaltmıştık.
Bir de sen İngilizce öğretmeniydin sanırım yabancı kaynaklardan ek gıda hakkında bilgi alabilirsin çok güzel araştırmalar va.. Tarhana en son verilecek çorbalardan içinde salça domates vs var Bebeğin Alerjik olabilir vs. Ağır bir çorba...
hihami canım hamilelik boyunca burada bebeklerin kg konuşulurdu hiç takmadım Allah bilir nasıl doğacağını dedim. Minnacık bi kızım Doğdu :)
2 küsür kızım yeni doğmuştu ve bi arkadaşım hastane ziyaretinde o kocaman bebek tıpkı celine( başka bi arkadaşımızın kocaman Doğan bebeği) gibi diyip durdu:)) o zaman Anladım ki insanlar atıyor hiç takmamak Lazım :) ben hiç bebeğimin kilosunu boyunu vs konuşmuyorum çünkü bu onun bilgileri. Elimden geleni yapıp emziriyorum gerisi Allah Kerim.. Bir de kilo değil Bağışıklık sistemi önemli sağlıklı olnaları buna bağlı. Hiç takılmamanı tavsiye ederim.
benimkide kusuyor canım yediklerinden olmasın seninkiCnm kizim da kusuyor bikac gundur ben usutuyor seklinde yorumluyorum, kisa kolluya geçtiğimden bu yana oldu..
gece kuşu minik kuzunBenim cincime geceleri cok fena dönüyor, üstünü acıyor yani gunduz bu kadar yattigi yerde oyalansa epey yol alacak..Yanima aliyorum sabah bazen kipirtisindan uyuyamiyorum..
canım aynen büyük oğlum geçen sene öyle oldu sadece kusuyordu özele gittik sadece kan tahlili alıp oğlumu ağlata ağlata serum verdiler, geçmedi devlette ki dr umuzu bulduk, idrar istemediler mi dedi yok dedik kusan çocuğa idrar tahlili istenmez mi enfeksiyon en büyük ihtimal dedi ki öyle çıktı kültürde de bir sürü antibiyotiğe bağışıklık kazandığı çıktı mecburen iğne vermiş geçmezse hastaneye yatırıcaz demiş çok şükür geçmişti, benim oğlum kakasını tutuyordu 10 gün o yüzden olmuştu enfeksiyonuBenim kızımda 15 günlükten bu yana enfeksiyon var.düşünün 10 gün antibiyotik+6 iğne gecirmedi. O kadar inatçı...
İdrar yaparken aglamiyor.
Ateş olmuyor.
Kusmamiz var ama ilk gününden beri kusuyor.
Fikriniz olsun aklınızda bulunsun diye yazdım nacizane...
canım bak test yap diyorum:) ahmetide yerimcanım dış kusma ishal yada kabızlık yapabılırmıs
gunduzde oyalanır ins canım
selam kızlar biz okuldan geldik ahmet artık odadan çıkınca arkamdan ağlamaya başladı nesne korunmu saglanmaya başladı salyasıda çok akiyor dış çıkmaz sanırım ama bekliyorum bi gayret kızım 11aylıkken cikarmisti genetik biraz dış olayı.. Bende bu ay regl olmadım zaten geçen ay akıntı rengi karışıktı sanırım regl olmadım epeyde olmam zaten sasırmıstım olacagim sanıp ben 17 ay regl olmamış kadınım hadi bakalım bunda kaç ay sürecek
benim kuzuda ben öptükten sonra yanağıma değdiriyor dudaklarınıhayatımın en güzel olayını yaşadım,,, resmen kalbim eridi,,,
oğluşumu masanın ustunde oturtuyordum, bende sandalyede, arada birde opuyordum veeee,,, oğlum sulu ıslak salyalı dudaklarını yanaklarıma değdirdi,, ben eridim tabii, bende öptüm,, gene öptü kendince,,, ayyy bu nasıl bir duyguymuş,,, anlatılmaz,, nefesim kesildi resmen,,, anne deyince napcam acaba ???
hepinize böyle güzel şok dolu günler dilerim,,,,,
Kızlar dün oğlumu sivrisinek ısırmış demiştim iki yerinden ısırmış şimdi o sivilceler kocaman olmuş normalmi acaba
VAYH BACIII ben gelıyım yardıma o zamanha ha hay eski eflal olsa gelirdi yardıma
yok yoook sen kesın hamılesın profılınden bellı ayolNego yok canım ya zorla hamile yapcaksınız beni Allah bunlara sağlık versin ins olursa da en az 5 yıl geçmeli ne hamileliği
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?