2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Bugun kavanoz mamalari arastirirkrn bu yaziyi buldum paylasmsk istedim

Kaç aylıktı ilk verdiğinde.içimi ferahlattın tek ben değilmişim yani.düşündükçe içim daralıyor aylarca hiç yanından ayrılmadım kızımın.
canım 9 aylık ti ve acayip yabancılayn anne düşkünü meme düşkünü ek gıdayı reddeden bi çocuktu halası bakacakti başladı bakmaya 2 hafta boyunca hergun ağlar mi bi çocuk anne memme nenne diye sesi kısılıp ağlamaktan yorulup bitap düşüp artik çarşaf arasında sallarlarmış nen gelinceden tüm öğleden sonra dakika başı meme isterdi artik en sonunda hala iki haftasonunda ben buna bakamam çok ağlıyor dayanamıyorum gamze piskolojim bozuldu dedi ondan sonra panik atak hastası oldu zaten bende okulda habire onu düşünüyordum biz istisna olanlardaniz çok zor ayrildik o ağladıkça benim de gögüşlerimden sut akardi inan millet görürdü istem dışı bu tabi ben o kadar hassas davranmiyordum alışacak elbett diyordum ama yüreğim yinede aciyormus demekki yani.ilk hafta ayrilirken bende çok ağladım sonra halamız bakamam deyince okulda bana kısa sure yardimcilik yapan bi abla vardı saime hanim Allah ondan razi olsun hep bana dersi ben bakayim yok halas i bakacak derdim kısmet işte halas i bakamam deyince kaptım elinden cocugu ağlayarak cicciannemize götürdüm 8 ay evine sabah 7.20 de birakip 13.00 te aldım bi ay boyunca bebek arabasında sokakta kedi kopek kovaladılar kraker yediler parkta oturdular ve alıştı sabirla yumuşak huyuyla alıştırdı şükürler olsun ne zor zamanlardi ablanin esi yoktu kızıyla yaaiyordu kızım şuan 3,5 yaşında ve hala kimseyle kalmak istemez zor bi çocuk iştahsız falan ama akıllandı şükürler olsun hic Üzülme bizim olay ge rcekten zor oldu eğer ek gıda alan bi çocuk olursa daha kolay atlatıyor...benim ikinci kuzum ahmetim daha sakin yapılı şükürler olsun yabancilamasi nadir o yuzdne halamız tekrar buna bakmayi denemekbistiyir bu sefer eve gelecek ve inanıyorum olacak ablasida evde olacak alışması içinn ilk bi kaç gun Allahin izniyle atlatacaguz hic kasma cocuklar unutuyor ama annelere yürek acısı kaliyor

Eki Görüntüle 1619416

Sen bir şey sordun bende kendi acımdan düşündüğüm şeyi söyledim
Sana demedimki nıye veriyorsun kavanoz maması yada seni yargılamadım
Ama bana "zehir vermiyorum ya" cümlesini kullanarak dönüş yapmışsın.
(
Bu hareketinin sebebini anlamadım.
Madem vericekmişsin zaten aklındaki oymuş neden soruyorsun bu soruyu diye bir soru geciyor kafamdan ister istemez.

Eki Görüntüle 1619416
Canim bugu tekrar baktim aldigim kavanozun skt tarihi ekimmis ben kasim aralik dye hatirliyorum,3-5 aylik bir raf omru oluyor gayet konserve suresi.. Kesinlikle kavanoz verin demiyorum, ama anneligide burnumuzdan getiremeyiz sonra sendromdan sendroma geciyoruz bu arada kizim kavanozdan bugun 3-4 kasik yedi sadece. Yanimda kuru kayisi vardi bir adeti kemire kemire bitirdi, 2 tane daha vermistim onlari yere atti. Sukur sutum yetti bugun, uslu durdu kizim..

Yok canım maksadını biliyoruz zaten burada üzülürsek de hep birlikte üzülüyoruz zaten kasti bir şey olmaz.. Ben minione paylaştı sandım dün de Acıklı bir Suriyeli haberi paylaşınca okuyup okuyup kendini üzmesin diye... Evet evi Güvenli hale getirmek gerek bemim evim dubleks çok tehlikeli nasıl yapıcam bilmem.. Inş akıllı farkında çocuk olurlar...

Ben hamileyken temizliğe gelen biri vardı evdeki arpa şehriyeleri bile alırdı ama mecburdum hastaydım diye göz yumarfım bir de senin şampuanına çok güzel dersi şampuanlarını alırdı.. Hepsi hak Görüyor bunları malesef..

Allah korkusu olmayan canım malesef yapıyor 1 tl ilk bebek tokadını çalmış beb dönmeden evimi temizleyen kadın.. 1 tl ya..

Oh düşünceli baba evinizin direği:))) canım mutlaka ALIN odada oyalamak kolay yere vs konuyor ama yemek yerken bebek mama sandalyesi puset vs kesmiyor o zaman da kurdele ile bağlayıp salın bebeği iskelede bile kullanılır bebişe iskele.. Ben getirmedim koymuyorum evde ablamınki var ama otel vermiş burda :) mecbur kaldım dün koydum ŞşI'm oldu mu oluyor gani...

Pikniğe gidiyoruz bende kozlemelik buber patlıcan aldım kocama kozletip buzluğa aticam

Ohh ellerinize Dağlık şimdiden.. Buzluktan çıkınca güzel oluyor mu? Benim kv konserve şeklinde yapıyor.:

Bana da herkes yap da sat diyor:))) ben kendi kızıma zor yapıyorum tabi o ayrı... Kendime yemek vile ısıtmazdım ah ah:) yolculuk da Bebeğin Sırtını da dinlenditirsin. Meyveler süt kavanoz derken aç kalmaz inş Bebeğin..

Zaten korsevelere ek olarak koruyucu katmaya gerek olmuyor hipp markaninda dedigin gibi süreleri evde yaptigimiz konserve kadar.

Pınarcım bilmediğimden soruyorum evdeki konservelerin süresi ne kadar ki? Onların da mı süresi var..( ben yüz tane Yaptım asla bitiremem Boşa o halde (

Sende içimi kararttın yani.sağol ben yine kara kara düşüneyim.kamera nasıl takılıyor nasıl oluyor bi anlatın hele.

Için kararsın diye değil Gözünü Açman için söyledim. Ben yandım sen yanma diye.. Kameran olsun evde hiç olmadı tekli kameralar var Motorola vs yanda Turkcell im kamerası onları al cepten izle..

Ben geldim hanımlar.. Kocamı evimi özledim resmen çocuk gibiyim içim kan ağlıyor :)

Annecimm şoktayım kavanozların da süresi mi varmış ben bir Sürü yapmıştım
Canım elzem durumlarda aç kalacak değil ya... Sen içini rahat tut şu saatten sonra yapacak bir şeyin yok. Hurma da verebilirsin bulabilirsen Salatalık hurma Kayısı Yeşilalan vs eline de verebilirsin ek gıdadan kopmaması için

Canim oncelikle ben soru sormamistim, kararimi zaten almistim, hatta kavanozlari bile almistim sadece vicdan azabi duydugum icin size icimi doktum.. Bi harekette yapmadim sahsina, zehir vermiyorum derken kendi vicdanimida rahatlatiyordum, sen ters algilamissin.. Burda hepimiz bebeklermiz icin en dogru olanini yapma konusunda yardimci oluyoruz birbirimize, ben senin beni yargiladigini dusunmedim, burdaki kimse beni yargilayack bir konumda degil zaten. Normal bi sekilde cevap yazdim sana sert soylemisim gibi gelmis olabilir.. Ki bende normal zamanda bebegime kavanoz yedirmem, ama 3 gunluk tatile gelmisim bebegim icin kendi hazirladigim pureden sonra ikinci olarak en ideal oldugunu dusundugum secenegi uyguladim.. Alternatifleri arttirmaliyizki annelik iskenceye donusmesin.. Ben hipp marka uzerinde yapilan testleri arastiriyorum almanca olarak.. İcinde seker var mi diye bebek mamalarini teste tabi tutuyorlar sonucu sizlerede bildiririm. Bu arada kizim mamayo sevmedi :))

Ay ne rüzgarlı bi gündü ama olsun rahatladim bi hava almis oldum salı ise baslicam diye ister.istemez bi stres var üstümde çok ozlucez bebeklerimizi ama olsun guzelnolacak herşey kaliteli zaman gecirip bunları telafi ederiz ... yarin derinlemesine temizlik yapmam gerek malum gorumxem eve gelecek aslında baya tedirginim insallah aranız da sorun çıkmaz akraba olunca bu isler daha zor hayırlısı kuzum mutlu olsunda

Canim kolayliklar dilerim, gercekten zor bir durum of of calisan anne olmak kadinin en zor imtihani heralde, hem ev isleri hem kendi isin bide cocuklar, birde baskasima biraktim diye vocdan azabi.. İnsallah cok memnun kalirsiniz iki tarafli olarak. Sen gercekten sanslisin akraban sonucta,insanlar yabanciya emaner ediyor mecburiyetten..

Canim benim eşim 6 ile 9 ü karıştırmış 9 unda gidecekmisiz biz daha hazırlık yapmadım ama düşünüyorum ne nasıl olur diye. Kanguru mu alsam diyorum dediğin gibi otel odasında çok kalınmaz bi de biz arkadaş grubuyla gitcez hep dışarıda takılırız çocuk da hep bebek arabasında durmaz kemiklerine de yazık bilemedim. Yemek olayını da şöyle halletmeye karar verdim chicco nun mama termosunu aldım çok memmunum bu arada tavsiye ederim herkese onun bi kabına sevze puresi diğer kabına muhallebi yapıp koyarım zaten tek kabı bi gunde bitirmesi mümkün değil gider gitmez buzdolabına koyarım 2 gün öyle idare ederiz kahvaltılarda zaten bebe bisküvisi veriyorum içine meyve rendesi yle kalan günler de bebek büfesi diyet büfesi bakarım artık zaten öyle aman aman yemiyo. Yemek dışında da kolsuz badilerini artirdim swimtrainerimiz deniz bezimiz sapkamiz hazır ama dr denize sokmayın dedi moralim bozuldu ayaklarini sokun çok isterseniz ama sakın su yutturmayin dedi. Kıyafetlerinin çoğunu götüreyim diyorum ek gıdadan dolayı sürekli üst değişiyoruz bugün piknikteydik 4 kez kıyafet değiştirdik sen neler yapıyosun canım

himm hadi bakalim 9 unada cok azdi kaldi zaten
ben sana gidesiye tavsiyelere baslarim o zmm :)
bugub bnde havuz bezi,alt bezi ne eksigim varsa aldim,bikac kavanoz mamasida aliverdim,yavs yavs h sonuna kdr bavulumu hazirlarim kismetse,cokkkk sasirdim neden dr denize sokmayin dediki cok faydali benim dr um bol bol sok dedi hatta,ki kismetse bu 2.ci denize girisi olcak
cok merak ettim sebebini

Ayy ne iyi olur canım gerçekten çok bunaldım bu tatile ihtiyacım var zor geçsin istemiyorum tavsiyelerinle evdeyken yapabileceklerimi yaparım. Denizde kolibasili mikrobu mu ne oluyomus tam anlamadım adını buydu sanırım eğer şu yutarsa 10 günlük tatilin 6 gününü hastanede geçirirsiniz dedi bi de bebeğe bişi yaptirirken ihtiyacı varmı diye dusunun denize kuma dinlenmek için sizin ihtiyacınız var ama bebegin böyle bir ihtiyacı yok dedi. Ama ben yine de sokarım biraz yaa dalgalı filan olmazsa bak senin dr un girebilir demiş. Evde de kuveti doldurup yuzduruyorum o kadar güzel yüzüyor ki denizde ne yapacak diye heves ediyordum

Canım şu an tatildeyim bir buçuk aylık bebeği denize soktuk dün anne babası ben:)) ben tecrübeli anne olarak Yanlarında durdum:))

Bebek simitsizse yüzü mutlaka siZd dönük olacak çübkü su yutabilirniş anneler anlamıyormuş bile tehlikeyi..

Benim kozımın geçmeyen konağı pişiği vardı doktor size deniz yolu gözüktü dedi Mayıs'ta.. Gerçekten de deniz geçirdi. Bir de kafasını sokmadım siye kızmıştı...

Önce deniz suyu ile vücudunu sıvazlayıp ıslatın sonra dokun aniden sokmayın soğuk gelmesin. Bizim Her iki Doktpr da tavsiye ediyor..

Bir de deniz kenarında çok kıyafete ihtiyaç olmuyor bence ama Güneş varsa o zaman.. Üstü mayolu çıplak altı şortlı yediriyorum tüm gün.. Kıyafet derdimiz olmuyor:)

Gözünüz korkmasın hanımlar şimdiden iyi eğlenceler herkese:)

Temizlikciden adını açılmış tam da sinirimin ustune . İnsanoğlu hakkaten çok vefasızlık bugün birkez daha anlamış bulunuyorum. 4 yıldır sürekli olarak temizliğe aldığım bi abla vardi . Bugün aradı ve ben artık gelmiyorum iş buldum dedi. Şok oldum resmen haftada 2 gün geliyordu ki bebek olduğundan beri çok rahatsizdim 2 gün gelmesinden çok dikkat sizdi bebekli ev olduğunu bi türlü kafası basmadı telefonunu antre de bırakıp gidiyordu örneğin ben kadın maddi olarak zor durumda kalmasın diye haftada 1 gün gel bile diyemezken yüzyüze konusmadan telefonla bıraktı yarın bana gelme günüydü ayy güvenip misafir filan alsam yandım yani ama bi daha kimseye de acimayacagim herkes çıkarına bakıyo valla

Anlamamki hiç teknolojiden biri hayrına yapsa.tekli kamera ne.nasıl izlicrö ceğten.eşime söyledim yanaşmadı.bende anlamam.

yazışma esnasında karsındaki insanın mımıklerini falan göremiyorsun zehir gibi deyince sert cıkıştın gibime gelmişti
Ama şuan problem yok canım

Maşesef canım bari geleceği güne ramak kala söylemese.. Temizlikçi gelecek diye insan iyice salıyor kendini.. Bilsen salmazdın..

Biz yılın yarısından fazlası yurtdışında yaşıyoruz ama arada tr ye geliyoruz diye eski evime kadın alıyordum ben yokken de geliyordu Kocası yoktu maksat ona iş olsun yoksa boş evi niye temizleteyim.. Aniden gelirsek temiz olsun diyorduk da o hikaye.. Iki üç yıl böyle çalıştı ben hamile kalıp yatağa düşünce çok kustuğumu falan GÖRDÜ ertesi gün mesajla. Ben gelmicem c hanım. Allah'a emanet dedi. Ben de o gün gelmicek sandım meğer hiç gelmeyecekmiş.. Bu kadının çocuğunu okutmuştum o sene de mezun olmuştu. Vay anamm dedim.. Allah kimseye Muhtaç etmesin..

Boşver canım Allah karşına daha iyilerini çıkarsın sen de biliyorsun adam çalıştırmak çok zor. Inş Güvenilir işinin ehli biri çıkar karşına ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…