2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Canimsin valla herkes yazsin tariflerini ben burdan cok tarif alip yaptim allah razi olsun yarinda su meshurrrrrr mıhlamayı yapacam ama misir unum yok tam bugday unuyla yapicam bakalim olacak mi
Aynen yaa burası olmazsa oğluma ne vereceğimi bile bilmezdim allah hepinizden razı olsun:))

Birde @eflalim gurme bebek sitesini önermişti ordada çok güzel tarifler var:))

Mama alan bebekler anne sütü alana göre daha şişiyorlar, bu bilimsel bir şey aynı zamanda zaten gözlemlerinde bile Anlaşılıyor. Öocukluktaki obezitenin temel nedenlerinden biri yanlış beslenme ve mama. Ama mamayı bu kadar dışlamak istemiyorum çünkü mama veren anneler var,akıllarına taksınlar istemem. Demek istediğim sadece mama alan bebek Tombul oluyor :)

Her alternatifi sundum. Karışım asla yemiyor trk tek önüne sunuyorum kendi yemeklerimizden veriyorum, hiçbir zaman pas vermedi malesef. Aç kalınca da yemiyor ama bu sefer uyuyamıyor da helak oluyor..
Bir kere zorladım ama hiç hoşlanmadım bu halimi güzel bebeğim çekmek zorunda değil:) daha da zorlamam artık inş..

Mıhlamayı Yaptım bu sabah mis gibi de oldu misafirim gelse yapılır yani :))) ama yemedi malesef... Çok umutluydum oysa.. Ek gıda alıyorsa sıkıntı yok bir şekilde yararlanıyor besleniyor demek ki, önemli olan gıdaları bitmi leri vs alması. Ben bu Yüzden Endişe ediyorum kilo derdim yok aslında.. Çok erken bırakmış senin sıpa da:) ama ver ek gıdaları yesn büyüsün annesi..

Allah yardımcın olsun canım.. En azından kendi canı aç bırakmıyor yediriyor diye düşün. Başkası olsa bunu da yapmazdı.. Mecbur kalınca bazı Şeyler görmezden geliyoruz. Benim kızım da saldırmıyor önlük başlatmıyor bu durum bana batmıyor herkese batıyor ama:))
Sık sık Silinen çocuklar sonra dökülen yemeklere bakmaktan yemek yiyemeuen titiz bebekler oluyorlar...

Inş şifa olur canım et bebek darklı öndmli olan sağlıklı olmalatı aslında..

Canım sağlığı riske girecek diye korkuyorum önümüzde uzun bi yolculuğumuz var vs.. Kilolu değil de sağlıklı beslenmiş bit bebek istiyorum:) Allah şifa versn kuzuna yemeklerine sarımsak SOĞAN kat inş çabucak iyileşir...

Ahh bi becerebilse ayağa kalkmayı...
İstiyor ama sanırım daha bacakları taşımıyor yada gücünü veremiyor...
Ben sürekli ayakta tutuyorum...
Sen tuttuğun sürece keşfedemez gecikir yürüyeceği zaman tutunup yürümez ellerble sen yürütürsün belin yamulur. Kalabiliyorsa kalksın ya da eşinle değil kolunu sabit tutarak destek ver kendisi güçlenip kaslarını geliştirdin..

Bende kiloya takmiyorum da gelişimini geciktirmesinden korkuyorum. Gelişim yönünden geri kalır mi diye endişeleniyorum sadece.
Biliyorum canım Rabbim evlatlarımıza sağlık huzur mutluluk ferahlık uyku versn ini hayırlı iştahlar versn inş tez vakitte..

Mısır unu tereyağı su ve peynirle canım.. Malesef Mısır en gdo lu şeylerden biri.. Ben yüzde yüz güvendiğim bir yerden alıyorum ipekha ından..
Yürütecin boyu kısa geliyor demek ki birkaç ay önce almanız gerekiyordu artık bebekler yürüteç bebeği değil sanırım Ondandır..

Canım Mısır ve pirinç gdo diye araştır lütfen. Bebeğe en çok tavsiye edilen pirinç çünkü alerjik riski şıfıra yakın ve de herkesin bulacağı gıda.
Daha yazıcam sana nedeniyle ilgili..

Pinking Tree canım o dirensın ama s3n daha inatçı cık cok emzirme
Kızıp küsüyor canım:) tribi çok fena :))

Demek cool bit olacak Arda bey:) oyun Havası müzik aç bakalım tepkisi ne olacak... Tembel demek de çok yanlış. Şu an annenin ıqdundan fazla iq su var Arda nın. Yunuslar kadar zekiler..

Suan kac aylik oldunuz cnm siz?
Daha yasina girmemize 3,5 ay var daha bizim ondan sasirdim
9 aylık olduK canım..

evet ben de öyle düşünüyordum ama beni kandırdılar demek ki:)
Aslında pek süper değil evimiz katlı bir ev be çok tehlikeli açık katlı duvarsız emeklemeden taşınsak diyorduk ama yetişemedik

Bende sabırsızlıkla 6. Ayı bekliyordum neler neler vereceğim diye ama şimdide ilk ayları arar oldum ne rahatmış ozaman beslenmeleri:))

Bir de genel olarak en kızdığım ama bebek büyütürken de en sık duyduğum şey

Herkes yapıyor, eskiler böyle yapmış da ne olmuş vs.

Bence bu tamamen araştırmayı tartışmayı kapatıyor. Mesela hanileyken eleviy içiyordu burada bayanlar. İçinde domuzyağı vardı.

E bütün hamileler içmiş
Devlet veriyor olsa vermezdi
Eskiler içmiş de ne olmuş Bebişler sağlıklı
E benim annem kardeşime verdi kardeşim çok zeki

Böyle mi düşünmeli araştırmalı öı?

Yıllardır içilen devletin verdiği ilaçta bile neler çıkıyor, ben araştırmaktan her şeye açık olmaktan yanayım.

Bu arada elevit hiç içmedim. Alıp içeriğini araştırdıktan sonra muadili bir ilaç kullandım. Bu da benim yapım:) başak Burcu mükemmellietçiüi ve titizliği :)

Hah iste benim kv oyle yapiyor ne olacak sanki ben yedirdim de öldümü cocuklarim diyor turp gibiler diyor eskiden ne bulursak yedirirdik falan filan....

Bende 4 aya kadar hem mama hem anne sutu verdim mamaya dogar dogmaz kv dem alistirdi senin sutun yok diye diye 4.ayda beni tamamen emmedi sagarak verdim ama simdi 2 aydir hic anne sutu almiyor sutum cekildi cunku sadece mama ve ek gida aliyor...simdi burda okuyunca gercekten aklima takiliyor obez mi olacak diye ama oyle sisko bir bebek degil hatta zayif bile insallah daha da şişmez

Pinking Tree canım bende araştırdım mama içen bebekler daha tombiş oluyor evet doğru ama sonrada balon gibi sönüyor daha çok hasta oluyorlar bağışıklıkları sade anne sütü içen bebekler kadar güçlü olmuyor ben bunları kast ediyorum tamam mama kilo aldırıyor ama bir okadarda verdiriyor..
Benim yiğenlerimin hepsi anne sütü ile beslendiler ağızlarına mama sürülmedi ama onlar benim oğlumdan daha tombişti
Bizim aile yapısı hrp iri kemikli uzun boylu eşiminde aynı ama benim oğlum bizim önümüzde minyon kslıyor..

Dafiduck canım benim annm de öyle söylüyor bende ozaman yiyeceklerde vitamin vardı şimfi ise hprmon var diyorum artık karışmıyor bana birde biz küçükken köydeydik tarladan besleniyorduk şimdi tarladan eser yok:))

Benim de en sinir olduğum şey. İlk zamanlar sütüm şöyle fışkırıyodu böyle dışıma dışıma çıkıyodu kova kova süt sagiyodum bundan az cok kurtuldum derken ee biz böyle büyüttük bişi olmadı şunu yediriyodum çok seviyordu(saçma sapan bişi ) tuzsuz salcasiz yenir mi hiç sen olsan yer misin he he diyom hepsine başlarda tartışmaya calisiyodum olmuyo yok hangi biriyle basetcen :)

Hah iste benim kv oyle yapiyor ne olacak sanki ben yedirdim de öldümü cocuklarim diyor turp gibiler diyor eskiden ne bulursak yedirirdik falan filan....

Mama konusunda da ben de hep şisirir sanıyordum ama bize göstermiyor bu etkiyi belki tamamen mamayla büyümedigi için mi bilmiyorum ama bu lafa gıcığım bi olaydan beri. Sizle paylaşmıştım hatta kadının biri emzirme odasında bebeğinin kilosuyla ilgili hava atıp benim bebeğimin kilosunu kendine dert edinmisti aaaa bi de mama alıyormuş yine mi kilo almiyo gibi bişi söylemişti.
Mama kilo aldırmıyo benim oğlum da mamayla besleniyo almiyo ama ( hehehe bu cümleyi espri amaçlı yazdım yukarıda dediklerimize istinaden )

Sevinme bosuna canim bu seferde maci izlemem lazim deyip arkadaslariyla disari cikiyorbizi anlatmissin sanki bende sevinmistim ama adam disardan gelmiyor bu seferde
Yok eşim bilgisayar için üyelik alıcak bilgisayardan izlicek ondada eskisi gibi izlemez ama önceden haftasonu tüm gün izlerdi eminim rahatlıcamm :) yani öyle umuyorum :)

Valla biz tv ünitesine sabitlettik geçen haftasonu rahatladık :) tavsiye ederiz
Valla belki bana kızacaksınız ama doktorlardan çok annemin ve kayınvalidemin söyledikleri bana daha mantıklı geliyo daha çok onların söylediğini yapıyorum bişey yaptıklarındada kızmıyorum bu yüzden hatta öğrendiğim için mutlu oluyorum bu benim düşüncem tabi

Tabi BÜYÜKLER bize yol gösterecek tecrübelerinden yararlanacağız ben annemin tavsiyesi ile kolik bebeğimi rahatlatıyordum ama körü körüne olmamalı.

Mesela bak daha yeni haberlerde çıktı. Yenidoğanı kokmasın diye tuzluyorlar ve aşırı tuz emilimi yüzünden bebek vefat ediyor(( doktorlar yapmayın etmeyin bu ilk vaka değil diyormuş...
Aman kokmasın tıklayalım biz hep bebeklerimizi Tuzladık da bir şey mi oldu diyen BÜYÜKLER mi yoksa doktorlar mı?
Kısacası ikisinin de dinleneceği zamanlar var :)

Önemli olan da bebeklerimizi sağlıklı huzurlu büyütmek inş..

Ama zaten bende körü körüne demedimki sadece buyukleride dinliyorum demedim doktorlardan cok dedim ama yemede icmede genel olarak buyukleri dinledim

@eflalim saglik ocahinin verdigi beslenme listesinde ustune basarak belirtilmis pirinc unu vermeyin diye, ama veriyorum ne yapayim cesit oluyor arada
Valla kime inanacagimi şaşırdım kaldım. Bizim aile hekiminin yardımcısı ebenin kizimdan 1 ay küçük oğlu var. Israrla pirinç ununa şeker kat diyo. Anlamadım gitti...
Ben anlayana kadar kızım büyüyecek...

Yaşasın başaklar

Zaten öyle oluyor ilk çocuk ağlatıyor ikincide nasıl buyuyor anlamıyorsun karışıklığa geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…