tabi canım. kızlar iyi pişirdikten sonra sıkıntısı yok. benım evde kedim var yani esas risk kaynağı..
sosis salam yemıyorum canım istemediğinden o da..
Sucuk hem pişiyor hemde içinde bulunan baharatlar mikrop üremesini engelliyor.
Sosis salam isterseniz de aç kullan paketleri alın salamı pişirmek olmaz ama sosisi güzelce pişirip yiyebilirsiniz..
Onu yemem bu böyle demeyin. Toksoplazma endişeniz yüzünden yemiyorsanız en çok sebzelerde görülüyor iyi yıkamazsanız.Kedim yakalanamamış devamlı aşıları kumunun hiyjeni ve kuru mama ile beslendiğinden. Sandığımız kadar yaygın bir hastalık değil tokso...
Günaydın canım inşallah ikinci meleğinde seninledir
bende öyleyim, gidiyorum mutfağa canım bir şey istiyor ama ben bile bilmiyorum ne olduğunu, açım ama yemek yemek ızdırap,,, geçen gün eşime canım A istiyor diyorum yok yok B aslında aslında C mi ,,, ne istediğimi bende bilmiyorum,,, ağzımda acımtırak bir tat,,,, şimdi yemek yaptım zar zor ama nasıl yenilicek o yemek hiç bir fikrim yok,,,,
Amin canım inşallah. Kasık ağrılarım falan azalmıştı bu sabah uyandığımdan beri belim ağrıyor regl ağrısı gibi tıpkı çok korkuyorum
birşey yoktur dimi
günaydın bişey yoktur merak etme. benim de öyle iki gün bulantım oluyo sonra geçiyo bakıyosun 10 gün sonra bi daha oluyo geçiyo bikaç gün sonra :) en azından hafif atlatıyoruz bu bizim için iyi bişey :) ben de hiç belirti yaşamıyorum kasık ağrılarım da iyice azaldı ağrırken iyiydi :) demek bebek iyice yerleşti çok arada oluyo artık bikaç günde bir
evet ondan sordum. toksoplazma geçirme olasılığın yüksek dedi. o yüzden sucuk salam sosis yeme. hatta pizza bile yeme üzerinde bunlar olduğu için dedi. normalde salam sosis zaten yemezdim. hem sevmezdim hem yararlı olmadığını düşünürdüm. evime bile hiç almazdım. ama sucukuda yemeği kesmiştim. meyve ve sebzeyide söyledi canım iyi yıka mutlaka dedi. off ya önceden annelerimiz nasıl doğuruyorlarmış anlamadım. hem bu kadar çok incelemiyorlarmış herşeyi hemde doğumlar daha kolay oluyormuş..
ağrılar normal canım ikinci adet dönemine yakınsan o dönemlerde adet görcekmişin gibi ağrısı oluyo meraklanma sen
canım 2 ayı geçince vücut alışmaya başlıyo. kasık ve göğüs ağrıların geçer demişti doktorum. benimde öyle oldu. benimde ne bulantım var ne başka bişey. arada bir ayakta fazla durusam kasıklarımda batma oluyo o kadar. ama böylede tedirgin olyuorum bazen. hiç bişey anlamıyorum nasıl gidiyo bebeğimin gelişimi acaba diye. hatta bi kere randevu günüm gelmeden doktora gittim. 2 ayım dolunca. dedim benim hafif bulantım vardı bitti. kasıklarım göğsümde ağrımıyo. meraklandım dedim güldü bana. ne düzel işte dedi. git hayatını yaşa çok ararsın bugünlerini herşey yolunda endişelenme dediherkes aynı gebelik süreci geçirecek diye birşey yok dedi. ters bişey olsa anlarız herhalde.
ne zaman adet olduğumu bilmiyorumki canım ben hipo hipoyum ben ilaç kullanmadan adet olmuyorum... en son kasım ayında adet oldum. Ne zaman ilaç içersem o zaman oluyordumgünü bile aynı olmuyor yani
İnşallah dediğin gibidir canım benim çok sağol
aksi bi durum olsa kendini belli eder canım ve artık hamileliğimiz ilerliyo bebek büyüyo hakiyle artık kemiklerin arasındaki yere sığmamaya başlıyo rahmin yukarı doğru hareketi de ağrı yapabilir açılma olcak yavaş yavaş kemiklerimizde :)
ne kadar pozitif güzel şeyler söylüyorsun teşekkür ederiminşallah canım benim hayırlısıyla şu tehlikeli bi dönemi bi atlatsak
bence bir kaç naneden birşey olmaz gebelik sağlıklıysa ne yapsan sorun olmuyor.o zaten senin kanınla canınla besleniyor.merak etme yiyebilirsin bence.ne bileyim bana doktorum hiç nane yeme demedi ama sorarım gidince mutlaka. çünkü ben salatama bile kaç kere taze nane ekleyip yedim
KIZLAR BENİMDE MİDEM SÜREKLİ BULANIYOR.. MİDEMDE ACAYİP GAZ VAR ..RESMEN AĞZIMDAN ALEV ÇIKIYORHALSİZLİK ÜST DÜZEYDE .. ÇOK ZOR YEMEK YİYEBİLİYORUM .. YEMEKLERE KARŞI TİKSİNME VAR .. ZORLA AĞZIMA BİRŞEYLER ATIYORUM.. SALATADAN ETTEN TİKSİNDİM ..OLACAK ŞEY DEĞİL.. NEYSE GEÇEÇEK DİYOR TECRÜBELİLER .. BU HAFTA SONU BEBEĞİ GÖRMEYE GİDECEĞİM..EN SON 23 ÜNDE KESESNİ GÖRMÜŞTÜK .. İNŞALLAH KALBİ GÜMBÜR GÜMBÜR ATIYORDUR. İSTEYEN HERKESE NASİT ETSİN ALLAHIM ...
kızlar günaydın
lütfen bana yardımcı olur musunuz
sabah tuvalete gittiğimde 1-2 damla kan geldiğini gördüm
dün doktora gitmiştim iyice inceledi baktı bir problem olmadığını söylemişti
yani bugün sabah bu kan gibi şeyin nedeni ne olabilir ki
bu arada sata göre 6+2 usgye göre 7+2yim
evet ondan sordum. toksoplazma geçirme olasılığın yüksek dedi. o yüzden sucuk salam sosis yeme. hatta pizza bile yeme üzerinde bunlar olduğu için dedi. normalde salam sosis zaten yemezdim. hem sevmezdim hem yararlı olmadığını düşünürdüm. evime bile hiç almazdım. ama sucukuda yemeği kesmiştim. meyve ve sebzeyide söyledi canım iyi yıka mutlaka dedi. off ya önceden annelerimiz nasıl doğuruyorlarmış anlamadım. hem bu kadar çok incelemiyorlarmış herşeyi hemde doğumlar daha kolay oluyormuş..
işte canım manyaklık bendeki.. Birde kapuska severım.neden bılmıyorum. Sanırım çilekeş annem yemem için hertürlü taklayı atmış. kurtarabildikleri de bunlar olmuş. .
Bir cocuk anne baba dede dedikten sonra 4. kelimesi sucuk olur mu?
Olmuş
canım korkma o kadarını bende kullanıyorum aşırı yersen bir şey olur yoksa maydanoz bile yiyorum ben ama aşırı değil çok azne bileyim bana doktorum hiç nane yeme demedi ama sorarım gidince mutlaka. çünkü ben salatama bile kaç kere taze nane ekleyip yedim
Canım ben oğlumda senin gibiydim şimdi yiyebiliyorum yemek yapabiliyorum öyle seviniyorum ki:) çok zor bilirim inşallah seninki çabuk geçer,inşaallah atıyordur canım kalbiKIZLAR BENİMDE MİDEM SÜREKLİ BULANIYOR.. MİDEMDE ACAYİP GAZ VAR ..RESMEN AĞZIMDAN ALEV ÇIKIYORHALSİZLİK ÜST DÜZEYDE .. ÇOK ZOR YEMEK YİYEBİLİYORUM .. YEMEKLERE KARŞI TİKSİNME VAR .. ZORLA AĞZIMA BİRŞEYLER ATIYORUM.. SALATADAN ETTEN TİKSİNDİM ..OLACAK ŞEY DEĞİL.. NEYSE GEÇEÇEK DİYOR TECRÜBELİLER .. BU HAFTA SONU BEBEĞİ GÖRMEYE GİDECEĞİM..EN SON 23 ÜNDE KESESNİ GÖRMÜŞTÜK .. İNŞALLAH KALBİ GÜMBÜR GÜMBÜR ATIYORDUR. İSTEYEN HERKESE NASİT ETSİN ALLAHIM ...
ayy ben arada yedim sucuk zaten hep diyorum yahu sucuk pişiyor ne zararı olacak çiğ yemiyoruz ya diyordum:)) gıda mühendisiydin değil mi sana güveniyorum:) sebzeyide sirkeli suda bekletiyorum zaten rahat olabilirim:) etede dokunmuyorum eldivensiz, doğradığım tahtayıda amonyaklı krem temizleyiciler var ya mutfakta kullandığımız onunla temizliyorum tuzluyorum:) ama cam olanlardan alıcam demiştiniztabi canım. kızlar iyi pişirdikten sonra sıkıntısı yok. benım evde kedim var yani esas risk kaynağı..
sosis salam yemıyorum canım istemediğinden o da..
Sucuk hem pişiyor hemde içinde bulunan baharatlar mikrop üremesini engelliyor.
Sosis salam isterseniz de aç kullan paketleri alın salamı pişirmek olmaz ama sosisi güzelce pişirip yiyebilirsiniz..
Onu yemem bu böyle demeyin. Toksoplazma endişeniz yüzünden yemiyorsanız en çok sebzelerde görülüyor iyi yıkamazsanız.Kedim yakalanamamış devamlı aşıları kumunun hiyjeni ve kuru mama ile beslendiğinden. Sandığımız kadar yaygın bir hastalık değil tokso...
canım dr bir şey yok demiş bazı hamilelerde böyle oluyor sebebi bilinmiyor istersen ara sorkızlar günaydın
lütfen bana yardımcı olur musunuz
sabah tuvalete gittiğimde 1-2 damla kan geldiğini gördüm
dün doktora gitmiştim iyice inceledi baktı bir problem olmadığını söylemişti
yani bugün sabah bu kan gibi şeyin nedeni ne olabilir ki
bu arada sata göre 6+2 usgye göre 7+2yim
canım çok normal bebiş büyüyor yer açıyor kendine korkmaAmin canım inşallah. Kasık ağrılarım falan azalmıştı bu sabah uyandığımdan beri belim ağrıyor regl ağrısı gibi tıpkı çok korkuyorum
birşey yoktur dimi
canım azalabilir birden hortlayadabilir 12. haftaya kadar gider geliraynı ben :) zoraki eşime garip garip seyler aldırıyorum belki gorunce canım çeker diye ama tık yok eşim de kızıyor artık:) bu arada kızlar sanki geçen haftaya göre bulantılar daha mı azaldı acaba yoksa bana mı öyle geliyor, sanki sabahları geçen haftaya göre daha iyi kalkıyor gibiyim sizlerde durum nasıl (ama hala ara ara bulantı oluyor tabi) (şikayetler: kabızlık, midede ekşime, açken mide kıyılması tokken mide yanması, ağızda iğrenç bir tat)
valla benım doktorum cok net. siz hasta değil hamilesiniz dedi.Sadece biraz daha dikkat dedi. Sigaranın 1 tanesine bile tahammülü yok ama adamın..
Gerçi içmem sigara ama.hazır gıda çok tüketmeyin dedi.Onu yemem bunu yemem de demeyin dedi. Sonra benım cocugum neden yemek seçiyor diye ağlarsınız deditek dediği çiğ etle temas etme ettikten sonra ellerini yıka yada eldivenle doğra.Toksoplazma ısıyla cabuk ölen bir mikropmuş
3 ay dayanması zor olmazmı canım? :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Kızlar dün kontrölde tekrar tartıldım 3 haftada 2 kg almışım bilmiyorm şiş mi ödem mi ama moralim bozuldu zaten kilolu hamile kalmıştım bu zatıflatıcı en azından ödem atıcılardan zararsız olan yok mu bildiğiniz ya ???
bence bir kaç naneden birşey olmaz gebelik sağlıklıysa ne yapsan sorun olmuyor.o zaten senin kanınla canınla besleniyor.merak etme yiyebilirsin bence.
bende kızımda salatadan etten tiksinmiştim.seninde kızın olabilir canım.
sanırım bebek büyürken kılcal damarlara temas edip ufak kanamalar yapabiliyormuş.doktor sorun yok dediyse yoktur bence
valla ilk çocukta çok inceliyor.ben ikinciye hamileyim.sucuk salam canım ne isterse yerim.birşey olacağını düşünmüyorum ben.
bende perşembe göreceğim inşallah kalp atışlarını
bence bir kaç naneden birşey olmaz gebelik sağlıklıysa ne yapsan sorun olmuyor.o zaten senin kanınla canınla besleniyor.merak etme yiyebilirsin bence.
bende kızımda salatadan etten tiksinmiştim.seninde kızın olabilir canım.
sanırım bebek büyürken kılcal damarlara temas edip ufak kanamalar yapabiliyormuş.doktor sorun yok dediyse yoktur bence
valla ilk çocukta çok inceliyor.ben ikinciye hamileyim.sucuk salam canım ne isterse yerim.birşey olacağını düşünmüyorum ben.
bende perşembe göreceğim inşallah kalp atışlarını
Kızlarr nasılsınızzzzzzzz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?