2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .

Evt allahım korur inş benim7+4 bugun gördüm bebişi kalp atışında ama ısı vermek istemedı kalp atışının sesi için ana ben götüyorum dedi güveniyorum önce Allah'a sonra doktoruma

mutlaka yüksek bir zararı yoktur. ama seninde dediğin gibi genelde doktorlar mecbur kalınca alttan bakıyorlar. onlarında ilk tercihi karından bakmak bunu da dikkate almak lazım. bünyeye göre değişiyor milyonda bir olsa da alttan ultrason sıkıntı olabilir belki sıkıntı dediğim çok ciddi bir şey olacağını da sanmıyorum. yakın çevremden duyduğum bir şeyler var kızlar.

kızlar karından da olsa ultrasona sık girmek bebeği olumsuz etkiliyor. merakı gidermek sabredememek özlemek gibi sebeplerle utrasona gereksiz girmeyin

işte bu konuda bir haber:

Ultrason hamilelere zararlı mı?
Fare deneyleri, hamilelikte ultrasonun uzun süre kullanımının kalbe zararlı olabileceğini gösteriyor. Ultrasonun jinekologların stetoskobu haline geldiğini belirten Prof. Cansun Demir, hamilelerde ultrasona kısıtlama getirilmesi gerektiğini söyledi.

Ultrasonun ses dalgası olduğunu ve gebelikteki olumsuz etkileriyle ilgili henüz bilimsel bir kanıt bulunmadığını belirten Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Genel Sekreteri Prof. Dr. Cansun Demir, ABD başta olmak üzere gelişmiş ülkelerde anne karnındaki bebeğin ultrasonla takibinin sınırlı sayıda yapıldığını söyledi.

ABD'de problem olmadığı sürece hamilelere ultrasonla 3 kez bakılıyor. 11-14. haftada ense kalınlığına, 18-22. haftada anatomik gelişime ve gebeliğin son döneminde de bebeğin ters gelip gelmediğine bakıldığını belirten Prof. Demir’e göre, Türkiye'deki hamilelerde ultrason kullanım sıklığı dünya standartlarının üzerinde.

9. Jinekoloji ve Obstetrik Kongresi'nde konuşan Prof. Demir, “Ultrason kadın doğumcuların stetoskobu haline geldi. Her gebeyi, her geldiğinde ultrasonla muayene ediyoruz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta; fetal inceleme sırasındaki ısı artışıdır” dedi ve ultrason muayenesinin uzun süreli olmaması gerektiğini vurguladı.

Bende ilk kontrole gittiğimde gebelik yeni başladığı için ultrasonla göremedi, sonra vajinadan baktı amahiç bi zararının olmadığını söylemişti...

:)) ne iyi doktormuş git canım duyarsın artık geç döllenme değilse

canım ucundan azcık bakıyor çok girmiyor yani, sana kalmış dediğim gibi, oğlumda da vajinal bakıldı bunda da

Değil geç döllenme ıkı hafta önce keseyi gördüğümüzde normal zamanı demişti.. Dr um benden daha heyecanlı onun hakkını odeyemem normalde ctesi gtcektim sen şimdi ptesine kadar sabırsızlanırsın gel yarın dedi hakkımızda hayırlısı inşallah duyarım pıtpıtları

Bende 1 ocak dogumlu bir oglagim. .çoğu şey doğru lider vasıflı ve son derece akıllı olurlar yaslarindan olgundurlar umarım bebeklerimiz de öyle olur: ))

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kızlar bugün bulantı ve kusmadan helak oldum ... Ne zaman geçecek bu bulantı kaçıncı haftada.. Sıladan haber varmı bu arda

kızlar bu kasık ağrıları devamlı oluyor mu.tek taraflı benim ki daha cok batma şeklinde

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım bulantı yaptığını duymuştum, beni de çağırıp duruyorlar ne olacaksa:)) kan vermem asla zaten dört tüp kan verdim sonuçlarımı gösteririm yeter

Canım sağlık ocağına kayıt yaptırmak gerekiyormuş Dr benden tahlil istememişti aile hekimi gerekli tahlilleri yaptı değerler güzel çıktı Dr isterse bununla gidersin dedi bakalım hayırlısı inş :)

bende isteyeceğim ya sağlık ocağı yapsın tahlilleri

kızlar bu kasık ağrıları devamlı oluyor mu.tek taraflı benim ki daha cok batma şeklinde

Bnmde aynı ya çok sık değil ama oluyor önce soldu şmdilerde arada sağa vuruyor

Evett ben bunu bi hafta önce kendi düşümceleri ve bilgim dahılınde yazmıstım arkadaslara bilimsel olarak acıklamaıs burda cok teşekkür ederiz canı

KİTY
CANIM genellikle 3. Ayın sonuna dogru azalır ama birazda bünyeye baglı bidenem
Ac kalmamaya calıs az az sık sık ye ac mide daha cok bulanır

Missdely canım kasık batması arada oluyo kımınde geçiyo kımınde cok oluyo
Normal seyler canım bnm
Kendini üşütmemeye bak canım ve ani haraketlerden uzak dur
Bunun aksıne bişi olmaz endişelenme canım

Sılam hastanedesin galiba
Bende bu gidişle sinirden hastanelik olucam

Bi an önce aksam olsun yatalım ve dinlenelim

canım batma şeklindeki ağrı rahim genişlediği için olurmuş.

bende isteyeceğim ya sağlık ocağı yapsın tahlilleri

Beni onlar çağırdı tahlil yapıldı mı dedi hayır muhtemelen haftaya Dr yaptıracak dedim kan aldılar yaptılar Dr'a bunu götürürsün dedi aile hekimim aynen sende yaptır sıra yok bişey yok özel hastaneden daha rahat oluyo :))

tamam yarın ordayım:)hem bedava:)

tamam yarın ordayım:)hem bedava:)

Ücretsiz olması iyi ama daha iyisi çok rahat oldu sıra beklemedim hemen aldılar az kişi olduğundan temizde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…