2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Arkadaslar bir sorum var.. Beta hcg degeri 2gunde bir tam 2 kat mi artmali?.. Sizinki nasil olmustu?.. 58 olan betanin 6 gun sonra 350 olmasi normal mi? Tam iki kat artsaydi 460 olmaliydi ama simdi % 80 gibi artmis.. Bilen biri cevap versin lutfen.. Siz tecrubelisiniz..

Benim doktorum illa tam 2 kat olması gerekmez demişti. 2 kata yakın ya da fazla olabilirmiş. Önemli olan artması, senin de 2 kata yakın artmış zaten. Haftasına göre değer sınırlar içindeyse endişe etme.

yok normal canım 2kat derken tam2kat değil.değerin normal tüp bebek sanırım.daha 3haftalık var yok

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

içinde karbonhidrat olan sebzeler, patates, bezelye, kavun, ananas, (az yemek gerekiyor) muz, üzüm, ve kurutulmuş meyveler bunların içinde karbonhidrat oranı yüksek, portakal, greyfurt, orta oranda, elma, armut, çilek, orta oranın biraz altında karbonhidrat var,,
bende az ekmek yiyorum günde sadece bir dilim ama bulgur pilavı , müsli, kısır, yulaf ezmesi ve kısacası uzun sürede sindirilen kan şekerini uzun süre normal tutan karbonhidratlar tüketiyorum, ,
bence yürüyüşü doktorun verdiği ölçülerde devam ettir çünkü doğum ve hamilelik daha kolay oluyor ve sonrası da tabiki de,,
birde ben kegel hareketlerini yapıyorum oda doğumun kolay olmasını sağlıyormuş,,,
birde ikinci trimesterda günde sadece 300 kalori almamız gerekiyor extradan bu oran ikiz gebeliklerde veya çok zayıf yada çok kilolu hamile kalanlard biraz değişiyor ama çok değil,,,
kafanı şişirdiysem kusura bakma,

300kalori emin misin canım.ölüm demek

canım kegel egzersizlerini nasıl yapıyorsun? anlatır mısın?

Evt allahım korur inş benim7+4 bugun gördüm bebişi kalp atışında ama ısı vermek istemedı kalp atışının sesi için ana ben götüyorum dedi güveniyorum önce Allah'a sonra doktoruma

Canım alakasız olcak ama senin nickini her gördüğümde canım pringles istiyor yaaa poff:)

300kalori emin misin canım.ölüm demek

evet ikinci trimester dan itibaren,, yani 11-16 kilo almayı planlıyorsan eğer,bende what to expect den okudum, aşağıya d yazıya ekledim, google tranlateti kullanabilirsin,,
That whole eating-for-two thing? A big misconception. If you’re starting your pregnancy at a healthy weight, you need to eat only 300 extra calories a day — that’s about a cup of low-fat Greek yogurt and a whole-wheat English muffin. If you’re underweight to begin with, or are carrying multiples, your doctor may suggest you eat a bit more; if you’re overweight, a bit less. The sweet spot for pregnancy weight gain is 25 to 35 pounds (unless you’re carrying multiples). Stay in that range, and you’ll not only lower your risk for having a baby who’s too small or too large, but you’ll also reduce your risk for gestational diabetes and high blood pressure.

ekstradan 300diyor canım tamam o zaman yanı günde ortalama 1200+300..o da 1kase makarna yada 2elma eder

canım kegel egzersizlerini nasıl yapıyorsun? anlatır mısın?

bu vajinal kasları güçlendiren bir harakettir sadece hamilelik sürecinde değil her zaman yapılması iyidir, çünkü vajinal kaslar ne kadar güçlü ise, ileride olan idrar kaçırma az da olsa önlenir, cinsel yaşam daha iyi olur ve doğum kolaylaşır ve doğumdan sonra vajinanın eski haline gelmesi daha kolaylaşır,,
ilk başta doğru vajinal kaslarını hissetmen gerekiyor bunun en iyi yolu idrarını yaparken idrarını tutmandır, böylelikle hangi kasları çalıştırman gerektiğini öğrenirsin,,
5 saniye vajinal kaslarımızı sıkıştırıyoruz, 5 saniye rahat bırakıypruz bu hareketi 10 kere günde 3 kere tekrarlıyoruz,,, internette de araştır istersen,,
bazı vücud haraketleri de var ama hamilelikde sakıncalı olabilir sanırsam,,,
NOT; idararı yaparken tutmayı sadece kaslarımızı öğrenmek için yapıyoruz, yani kegel hareketinii sürekli idararımızı tutarak yapmıyoruz çünkü bu kasları kötü etkiler ve enfeksiyon olmamamıza sebeb olur,,

Son düzenleme:
ekstradan 300diyor canım tamam o zaman yanı günde ortalama 1200+300..o da 1kase makarna yada 2elma eder

bende extradan 300 kalori demiştim değil mi? yanlış anlaşılıyorsa eğer düzelteyim aman ...
sen günde 1200 kalori mi alıyorsun ??

bende extradan 300 kalori demiştim değil mi? yanlış anlaşılıyorsa eğer düzelteyim aman ...
sen günde 1200 kalori mi alıyorsun ??

yok canım şimdi tekrar okudum.ben cok dikkat etmiyorum inanılmaz mide kazıntım oluyor.çalışan olunca da cok dikkat edemiyorum.tek iyi birsey var ekmek yemiyorum ben yıllardır.abur cuburda sevmem.meyve sebze az miktarda büyük oranda protein alıyorum.öncelik et:)

Leble cim bi arkadasımızın kabızlık sorununa karsılık verdigim cvbima yorum yapmıssın ..

Karbonhidratlarla ilgili .....
Ewet yazdıkların doru bitanem... Vücüdümüzün karbonhidrat yag orotein vitamin alması extradan lazım ...
Bnm cevabım kabızlık sorunu ceken arkadasımızaydı genel konusmadım yanlış anlasılmasın ..
Demem o ki kabız olan bi hamişin o dönemde karbonhıdratı bol yiyeceklerden uzak durması gerektigiydi.....
:)

Canım hamile kadının yemek saati oek belli olmaZ...
Sık sık az az yemek doru bence.. Cunku kan dolasımı hızlanıyo enerji kaybediyoruz acıkmamız nırmal.. Gayet güsel beslenıyosun bebiş... Cevizi unutma

hayor tatlım, tam aksine complex karbonhidrat dediğimiz yiyecekler var bunlar tam aksine sindirim sistemine iyi geliyor ve kabızlığı önlüyor,,
yulaf ezmesi, müsli, bulgur pilavı, tam tahıllı ekmek(az miktarda) ,,,
ama eğer beyaz ekmek, pirinç pilavı, makarna gibi şeker oranını hemen yükselten sonra hemen düşmesine sebeb olan karbonhidratlar kabızlığa yol açıyor,, ve daha çok yememize sebeb oluyor,,,
benimde kabızlık problemim vardı,, hergün mutlaka bir tane tam tahıllı dürüm ekmeği, ve bir dilim tahıllı ekmek, müsli, yulaf ezmesi ve bulgur pilavı yiyorum,, çok daha iyiyim şükür, kabızlık problemim kalmadı,,,

Canım hamile kadının yemek saati oek belli olmaZ...
Sık sık az az yemek doru bence.. Cunku kan dolasımı hızlanıyo enerji kaybediyoruz acıkmamız nırmal.. Gayet güsel beslenıyosun bebiş... Cevizi unutma

ben unutsam eşim unutmuyor.sabah illa mont cebine koyuyor.badem fındık birde

Cano sen nasıl bir hızla giriş yaptın aile hayatına böyle. :)) Sevindim adına canım Rabbim bebişine kocişine ve sana sağlıklı, hayırlı, mutluluk dolu uzun ömürler nasip etsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…