2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .

Cnm şekerle pk alakası yok bncee bnm bı arkadasım ilk bbgınde delı gbıı pasta yas pasta yerdii oğlan oldu ikinci hamileliğinde tuzlu acılı yıodu bu sefer kız dedik yok oda oglan o biraz bücdun neye ihtiyacı warsa onu istioruzz bncee bilimsel açıklamasıda bu zaten 😃😃

Dogum gunun kutlu olsun canim. Bir daha ki seneye yavrunla birlikte gor yeni yasini insallah:)

♥♡♥ 21-01-2015 ♥♡♥
(aynı zamanda benim de doğum günüm)

Ayy agzindan bal damliyor. Kendimi kandirsam da pembe hissediyorum diyecegim :)))

♥♡♥ 21-01-2015 ♥♡♥

Ayy agzindan bal damliyor. Kendimi kandirsam da pembe hissediyorum diyecegim :)))

♥♡♥ 21-01-2015 ♥♡♥

Valla pembe isteyene pmbe mavi istyene mavi versinn mutluluklarımıza mugluluk katsınlar inşallh...

teşekkür ederim içimi rahatlattın depom sağlamdır

Dikkat ediyorum çok şükür durmasın inşallah bebeğim her zaman benimle olsun hayırlısıyla

kızlaaaaaaaaaaarrrrrrrrrr bebişimin kalp atışını duyduk heyecandan ölcektim ya rabbim herkese nasip etsin aminnnnnnnnnnnnnnn

Kızlar karatay hoca şeker yüklemesinin çok zararlı olduğunu bebeğe zararı olduğunu ve kesinlikle yapılmaması gerektiğini söyledi. 28 haftalık bi bayan da yaptırdığını ve iki üç gün bebeğinin hareketlerinin azaldığını söyledi. Çok korktum açıkcası karatay dikkat edin şekerden uzak dursunlar ve o yüklemeyi kesinlikle yaptırmayın bebek sakat bile doğar dedi. Siz ne düşünüyorsunuz bunu yaptırmak zorunda mıyız? Ztn dikkat edersek yediklerimize şeker de çıkmaz. Hem şeker yüklüyorlar yüksek çıkınca da şekerden uzak durun diyorlar çok çelişkili. Biz baştan itibaren şekerden uzak dursak ve bu testi yaptırmasak olur mu ki?

kızlaaaaaaaaaaarrrrrrrrrr bebişimin kalp atışını duyduk heyecandan ölcektim ya rabbim herkese nasip etsin aminnnnnnnnnnnnnnn

ben ağlamıştım , sonra burnumu çeke çeke doktordan hem özür dilemiş hemde ağlamıştım,,, çok duygusal bir zamandı,,,
hatta dün görürken bile sesim çatallaşdı ama yok dedim her sefer de ağlanmaz :)

ben 67-68 kiloyum ama boyum 175 oyüzden ne zayıf ne kilolu duruyorum normalim ama keşke 65ile hamile kalsaydım . ben en fazla 68 -63 arası gidip geliyorum :)
ya benim bulantı falan herşey kesildi gayet iyiyim hiç bişeyim kalmadı. halsizliğimde gitti.
şimdi de bundan korkuyorum bişey mi oldu pat diye kesildi ya korku girdi içime . haftaya gidecem doktora :44:

ya rabbim ne kadar mükemmellikler yaratıyo ya hamdolsun.2 hafta sonra kontrolum var artık benm eşimde vardı ağlamadık ama şok olduk eşimde foto çekmeye çalıştı iyice deli oldum

tatlım, normalde şeker yüklemesinde 50 gr glikoz verilir, buda 200 kaloriye denktir,,, bir kesme şekerin 20 kalori, bir dilim baklavanın 130 kalori olduğunu söyleyeyim yani 10 kesme şeker veya 1,5 dilim baklava da ki olan şeker veriliyor vücuduna,,,,
eğer 50gr glikoz yüklemesinden memnun kalmazlarsa ve şekerden şüphelinirse de 100 gr glikoz veriliyor,,,
şeker hastalığa gebeliğe bağlı olarak gelişebiliyor bazı durumlarda hemen diyete giriliyor ama diyetin yetersiz olduğu durumlarda insülin alınıyor...
ben korkuyorum şekerden onun için hamur işini ve tatlıyı kestim ben,, şimdiden,,tokluk şekerim iyi çıktı kan tahlilimde,,,
ama ben dikkat etsemde yaptıracağım şeker yüklemesini,,,,
bu bilgileri internetten araştırabilirsin veyahut doktoruna sor,,,

ben de o olayı duymuştum hatta burayı yazmıştım . benimde çok kafama takıldı

korkma canım bişey olmuyo vakti geldi artık benim de hop diye gidiyo bişi oluyo geri geliyo kaç gündür zerre bulantım yoktu bugün gene oldu eve gidicem öğleden sonra ama belirtilerim ciddi şekilde azaldı benim de

kızlar berat kandiliniz kutlu olsun

Berat Kandili (Beraat Kandili) İslam dininde mübarek kabul edilen gecelerden biridir. Her yıl Şaban ayının ondördüncü gününü onbeşinci gününe bağlayan gece Berat gecesidir.
Berat gecesi, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfuzdan dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Buna inzal denir. Kadir gecesinde ise Peygambere ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır. Buna da Tenzil denir.
Aslı "Beraettir." Beraat sözlükte, "bir zorluktan kurtarmak ve beri olmak" demektir. Bu geceye, bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle mübarek gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Beraat gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet gecesi gibi adlar da verilmiştir.
İnsanların bir senelik hayat,ölüm ve rızıklarının gözden geçirildiği, Müslümanların af ve lütuflara nail olduğu, İbadet ve taatte bulunanların tevbe ve istiğfarda bulunanların cehennemden kurtuluş beratlarının verildiği mübarek bir gecedir.

Berat Kandilinin önemi hakkında bir Hadis-i Şerifte ise şöyle buyuruluyor;

Hz.Âişe vâlidemiz, Peygamber efendimizin Berât gecesinde, sabaha kadar ibâdet ettiğini görünce sordu:

- Yâ Resûlallah, Allahü teâlânın en sevgili kulusun! Buna rağmen niçin bu kadar kendini yoruyorsun?

Peygamber efendimiz şöyle cevap verdi:

- Ey Âişe, ben şükredici kul olmıyayım mı? Ey Âişe, sen bu gecede, ne olduğunu bilir misin?

Âişe vâlidemiz tekrar sordu:

- Bu gecenin diğer gecelerden üstünlüğü nedir yâ Resûlallah?

Peygamber efendimiz şöyle cevap verdi:

- Bu sene içinde doğacak her çocuk, bu gece deftere geçirilir. Bu sene içinde öleceklerin isimleri bu gece özel deftere yazılır. Bu gece herkesin rızkı tertip edilir. Bu gece herkesin ameli ve işleri Allahü teâlâya arz olunur.

Bu gecelere saygı göstermek, günâh işlememekle olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…