evet hamilelerde biraz nazlı olduklarından sinirleniyorlar belki de. ama iyi doktorlar da var bana denk gelmedı henuz.
yanlış anlaşıldıysam özür dilerim tabiki iyi doktorlar var. ben bütün doktorları kötülemedim ondan sonra gittiğim doktorlarda saygısızlık görmedim hepsi iyiydi. ben zaten doktorun ilgisizliğinden değil saygısızlığından yakındım. yapı olarak kolay kolay insanlara önyargılı davranmam kırmamaya çalışırım benim yerimde başkası olsa doktorla tartışırdı, ben karşılık bile vermedim vermem gereksiz saygımı bozmam teşekkür eder iyi günler der çıkarım zaten olumsuz davranışı karşısında hastasını kaybeder o kadar zaten insanlar bunu anlasa doktorlara saldırmaz.doktordan çıkar çıkmaz eşim bana saygısızlık etmemek için içerde hiç konuşmadım ama çok rahatsız oldum senin tanıdığın doktor ama ben davranışlarını beğenmedim eğer sende istersen başka doktorları deneyelim buraya bir daha gelmeyelim dedi.
tabi ki hamilelik hassas bir dönem zaten bunu en iyi doktorlar biliyor,ama saygılı saygısız davranışları ayırt edebiliriz. her çeşit insan var insanlığa bakılarak meslek sahibi olunmuyor türkçe matematik tarih fen gibi derslerdeki bilgilerine göre meslek sahibi olunuyo.
kendi karşılaştığım doktor için değil başka ilgisiz hassas davranmayanlar için şunu söyleyebilirim hamileliğin hassas dönem olduğunu hamilelerin ilgi beklediğini en iyi onlar biliyor doktorluk konusunda ne kadar bilgili olursa olsunlar tek başına işe yaramayacaktır isim yapabilmek para kazanabilmek için güler yüzlü ilgili bilgilendirici rahatlatıcı olmaları onların karına zaten tüm mesleklerde böyle dünya olarak insan kendisinin değer görmeyi hakettiği farkındalığına ulaştı bu yüzden insana değer vermeyen her meslekten insanlar işlerini ellerinden kaybetmeye mahkum olacak.
benim için saygılı olup beni her konuda bilgilendiren doktor yeterlidir fazlasına tabiki hayırda demem ama birçok kişi için bu yeterli değil ekstra ilgi beklerler beklenti neyse onu yaparsan mesleğinde ilerlersin gerçekçi olmak lazım hasta da doktorda önce insan olacak sonra da ismine yakışan isminin gerektirdiği davranışı sergileyecek hastaysa hasta doktorsa doktor.
ne zaman insanlar kendilerine düşen görevi yapmaktan kaçmayacak? neden zor gelir bilemem. daha öğrenciyken herkes kurallara uymaz saçlar bağlanmaz etekler katlanır kopyalar çekilir benim bilerek uymadığım hiçbir kural olmadı okulda kurallara uymak da hiç zor gelmedi aslında uymazsam unutursam falan kendimi kötü hissederdim hala da öyleyim çimlere basmayın yazıyorsa basılmaz insanları anlayamıyorum hiç bir zamanda anlayamıcam insanlar bu şekilde kendilerine saygı duymamış oluyorlar sonra da başkalarından bekliyorlar.
bu dünya bir rüya kadar kısa gelip geçici hiç ölmeyecek hiç hesap vermeyecek gibi davranıyor insanlar. karşılaştığım herkes güvencek kimsem yok arkadaşlarım akrabalarım bile canımı yıktı insanlık kalmamış diyor herkes başkalarından şikayetçi 100kişiye sorsan 100 ü de hayatında güvenini yıkan yanlış davranan isnanlardan bahseder neden karşıma benim gibi iyi biri çıkmıyo ne şanssızım der. burdan şu sonuç çıkıyor herkes iyi yada herkes kötü. 100 kişide iyiyse kötü kim demekki kötü kendimiziz herkes etrafını bırakıp sadece kendini insan kriterlerine uydursa iyi doğru insan olmak için çaba harcasa herkes iyi olur zaten.
kızlar bebişlerimizi iyi bir insan olarak yetiştirmeyi Allah hepimize nasip etsin