2015 son aylar 2016 tüm aylar umudu tüp bebek olanlar

Arkadaşlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Eşimle, ailemle bu konuyu çok konuştum ama bu durumu yaşayan kişileirn fikirleri önemli benim için.
Benim 2 ekimde yumurta toplama işlemim yapıldı. 4 yumurta toplandı, 3 ü döllenebildi ve 3. gün donduruldu. Hepsi birinci kalite diyor doktor. Sol yumurtalığımdan alınan 1 tanesi ayrı olarak donduruldu. O tekti çünkü orda. Soldan alınan 8 hücreli, diğerleri 7 ve 6 hücreli.
4 gün önce 35 yaşıma girdim. Doktorum 2 tane embriyonun transferi konusunda ısrarcı. Hesap kitabını sürekli ona göre yapıyor. Ben 1 tane olsun istiyorum tutarsa eğer. 2 tane koyulması durumunda %10 muş ikisininde tutma ihtimali. Oranlar konusunda çok emin değildim, işin başında konuşmuştuk bunları doktorumla. Doktorum işini garantiye almaya çalışıyor tabiki, hani tutarsa birinden biri tutsun, süpriz olursa ikisi birden olur diye. Ama olurda ikiside tutarsa benim iki bebeğe bakma gücüm yok. Hem maddi, hem manevi hemde yer açısından. Günde 12 saat çalışıyorum, kendi işim ve çalışmak zorundayım yoksa aç kalırım. Bazen gece gündüz çalışıyorum. Çalışmama gibi bir durumum yok yani, çocuğumda olsa çalışmak zorundayım 6 ay çalışmiyim deme gibi bir lüksüm yok. Sanırım işten çıkıp doğurmaya gidicem gibi duruyor eğer tutarsa BU arada evim aynı zamanda ofisim ve 3 kedim var evde. Yardım ederiz diyenlere hiç güvenmiyorum sonuçta kimsenin bakma zorunluluğu yok benim ve eşimin dışında. Kedilerimi atma yada gönderme şansımda yok birilerine. Çocuk odası olabilecek bir oda bile yok evimde. Ne akla hizmet giriştin bu işe diyeceksiniz, yaş geçiyor diye.
Ben bilemedim ne yapacağımı. Tek koydursam ya tutmazsa diye korkuyorum, iki olursa birinden biri diye düşünüyorum ama iksi birden tutarsa yandığımın resmidir. Bilemedim ne yapacağımı. Önümüzdeki hafta transferim var ve hala ne yapacağımı bilemiyorum. Siz ne dersiniz? Ne yapsam sizce. İki tane koydurursam sağdan alınan diğer 3. yumurtada açılacak buzlarından, onu 5. güne yaşatmayı denemeyi düşünüyor doktorum, yaşarsa yeniden dondurulacak. Yani iki dersem yumurtaların tümü buzlarından çözülecek. Tek dersem soldaki ayrı olduğu için o transfer edilecek ve 2 yumurtam daha donmuş halde bekleyecek. BU arada tüp bebek yapmamızın sebebi eşimdeki sperm hareketsizliği, azlığı ve morfoloji bosukluğu, bende herhangi bir sorun yok, sadece artık yaşlandığım için yumurtalar 25 yaşındaki gibi çıkmıyor tabiki.
Fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler....

stillhavefun öncelikle bu dondurma olayı ile ilgili benim merkezinin bana söylediği şeyi sana söyliyim, dediki doktorum; dondurulmuşların kalitesi ne kadar iyi olursa olsun eski kalitede kalmıyor dedi ve oranlama yapılınca dondurulmuşlarda tutan sayı daha az dedi doğruluğunu bilemiycem araştırmanda fayda var.
ayrıca ben çok istedim ikizim olsun ama iki tane embriyoya rağmen tutmadı senin yerinde olsydım tercihim ortada olurdu çünkü çocuk sahibi olma konusunda yaşatığımız skıntılar ortada onu yaşıycağıma onların doğduktan sonraki skntılarına seve seve canı gönülden katlanırdım ki tabi senin durumuna saygım var ama o kadar mı kötü tatlım durumunuz en azından biraz daha buyuk eve çıkamazmısınız, burası kendinizin mi? çıktığınız yer kiramı olacak, yada kedileri veremem diyorsun hayatım bazen vazgeçmek gerekir bazı şeylerden, hiçbirini yapamam dersen tek koydur yumurtaları hiç bozdurma, beklemesin bence 5. günü falan karnında gitsin gidecekse gitmeyecekse zaten hiç biryerde gitmez, tutmazsa diğerlerini koydurursun sırayla.
ama ben senin yerinde olsan şartlarımı zorlardım çünkü çok zor şeyler yaşadım evlattsızlık daha zor geliyor bana, Allah yardımcın olsun inşallah gönlünün istediği olur.

Ev kendimizin canım, daha doğrusu annemin ve bir yere kıpırdayamıyoruz. İş nedeniyle bulunduğumuz bölgedende ayrılamıyoruz, bulunduğum bölgede de oturduğum ev tarzı evlerin kiraları biraz daha büyüğünü arasam eli yüzü düzgün olan 1500 TL'nin üzerinde. Bunu ödeyecek gücümde yok. Ev küçük olduğundan annemin gelip burda bakma ihtimalide yok O kadar birbirine bağlı ki herşey. Kediler desen 6 senedir benimleler, annemin evinde de kedi var oraya veremem, başka verecek kimsemde yok, sokağa zaten atamam. Bir can gelecek diye bir candan vazgeçmek bana günah gibi geliyor. Onlarda bana muhtaç sonuçta. Canım sıkılıyor düşündükçe.
Donmuş yumurtaların açılma sırasında bozulabileceğini bende okumuştum ama yumurta toplamadan hemen sonra yapılması durumunda da rahim nedeniyle tutmayabiliyormuş. Dondurulmuşun tutma ihtimalinin normale göre %10-15 daha fazla olduğunu okudum. Hem rahim dinlenmiş oluyor, hem transfere yönelik hormonları alacak vakit oluyor o yüzdenmiş. dondurulup açılan yumurta eğer yaşamaya devam ediyorsa daha güçlü anlamına geliyormuş vsvs. O kadar çok şey yazılıp çiziliyorki artık ben okumak bile istemiyorum. Herkesin doktoru ayrı bir şey söylüyor. Ben kendi doktoruma bile sormuyorum artık :) Hakkımızda hayırlısı...

bu dondurulmuşlar konusunda hiç fiktim yok çünkü benim nerdeyse transfere bile yumurtam çıkmayacaktı
o zaman birtane yapsınlar net ol doktoruna karşı ama tutmazsa keşke deme sonra, üzülme diğerlerini kullanırsın bu aradada belki kedilerine iyi bakacak birş çıkar çünkü benimde iki tane muhabbet kuşum vardı bebek olyrsa tuyleri etkiler korkusuyla birde komşuyla sorun olunca çok iyi bakacağını düşündüğüm bir aile istedi verdim

Yapma bitanem ya yapma nolurr yapma.,,bunu yapma kendine...Seni o kadar iyi anlıyorum ki..Dur bi.? Yarın kan testin yok mu senin? Kan testini gör ondan sonra ağla..istediğin kadar ağla.. Ama sonra ayağa kalk devam...Biz böyleyiz bebeğim...Biz bebekleri için çok zor şeyler yaşayacak annneleriz...Ama geçecek hepsi.. Ben böyle tutunuyorum hayata..Kolay olmayacak diyorum, güçlü olmaya çalışıyorum...Ama inan, transfetim yaklaştıkça ben de iyice huzursuz olmaya başladım..,Dıştan baksan ohhh gülüyo eğlenişyo dersin...Ama alt beyin huzursuz, ya olmazsa yine diyor, kan testi gününü, sonuç alacağım anı durmadan yaşıyo, negatif görüyo, pozitif görüyo ama yine de korkuyo...Ben de korkuyorum birtanem, inan hepimiz korkuyoruz...Ya hiç olmazsa diyorum, 10 yıl sonraki beni düşünüyorum, eşim ve ben.? Kelle fodul...Yine ikimiziz...Amannn... Neys işte böyle...Yani durmak yok denemeye devam (siyasi slogan olarak kullanılmamıştır

stillhavefun seni anlamamız biraz zor olabilir çünkü sanırım kimse senin gibi bir durumu yaşamıyor.. bana kalsa kesinlikle ikiyi isterdim.. kedilere gelince, hiç haz etmem :) yani birine verebilirsin ya da petshop'a bilemiyorum.. ayrıca kendine bir bakıcı tutabilirsin eğer durumun varsa, onu da tam bilemiyorum.. peki yaa 1 koydurup tutmazsa ne olacak.. yeniden deneyeceksin.. denemeye razıysan 1 koydur, ama benim gibi artık tak etti canıma diyorsan :) 2 koydurcaksın tabi.. zor bir durum, bence her iki durumun sonucunu kendin düşünüp hangisinde daha mutlu olacağına karar verip kendin belirlemen gerekiyor, üzgünüm bu durumda sana kimse yardım edemez çünkü seni sen bizden daha iyi biliyorsun :)) hayat kimse için apaynı değil, herkesin farklı şartları var, inşallah senin için en iyi olanına karar versin. Allah bu karar da yardımcın olsun.

Canım, ben sen olsam...o kedileri evde tutardım, ev kedisi oldukları için, sen de aşılarını tam yaptırıyorsundur diye düşündüğüm için, bir zararı yok diyor uzmanlar... kedi dışarı çıkıp topraktan vs.toksoplazma kapmazsa yani.. ev kedileri güvenliymiş çocuklar ve hamileler için..ki benIm yakın bir arkadaşımın evinde 2 köpek ve 2 kedi ve 1 çocuk var (bebekliğinde sadece 1 köpek vardı diğerlerini sonra sahiplendiler)
Diğer konulara gelince boşver be güzelim...Zor olacak ama senin için, değmez mi bebekler için. Bu zorluğu çekmeye? Ne zorluklar çekiyoruz hayatta? Şimdi anladığım kadarıyla, ikiz koyulacaksa diğer tek embriyo boşa mı gitcek? Yani 5. güne gitmesi için beklenecek ve sonra tekrar mı dondurulacak? Benim de 3 embriyom vardı, önce tek koydurdum, şimdi diğer ikisini koydurucam...

@stillhavefun Bende teker teker denemenden yanayim eger tutmazsa pismanlik yasiyacagini dusunmuyorum cunku maddi ve manevi acidan teker teker bebislerin gelse iyi olucak gibi gorunuyor anladigum kadariyla ben olsaydimda 2 koydururdum ama senin sartlarin daha farkli kediciklerindende vazgecme eger bakimli ve sagliklilarsa hayvan sevemyen insan sevmezmis rabbim onlarin yuzu suyu hurmetine saglikli azada noksansiz versin evladini Ben tek diuor yarismaci arkideslere basarilar diliyorum buyuk ikramiye bizim olacak uleyn

İkiz koyulursa açılan o diğer 3. Lab da 5. Güne bekletilip blastokist olması beklenecek. Olursa yaşarsa dondurulucak yeniden. Yaşamazsa o embriyoyu kaybedicem

Kedilerin aşıları tam, tokso negatif çıktı bende ama doktor evdekilerde sorun yok aynen yaşamaya devam edebilirsin dedi, dışardakilerle yüz göz olmam yasak, bazı arkadaşlar pet shop demiş ama şunu belirtmek isterim onlarda evlat gibi. Atılmıyo satılmıyo, çocuğunu birine bırakmak sokağa atmak gibi. Versem heralde ölürüm derdimden

İkiz koyulursa açılan o diğer 3. Lab da 5. Güne bekletilip blastokist olması beklenecek. Olursa yaşarsa dondurulucak yeniden. Yaşamazsa o embriyoyu kaybedicem

Aslında doktorun doğruyu yapıyor garantiye alıyor işini bir nevi ama sen tek koydur şansını tekrar denersin olmazsa böylece hem kendinii hem embriyoları daha az riske atmış olursun

Günaydın arkadaşlar.. herkese hayırlı Cumalar.. iyi hafta sonları.. düşünsenize bebeğimize sahip olmamız için 1 gün daha geçti :))

HAYYYY ağzına sağlık ne güzel dedin bak bende rüyamda gördüm ki anca rüyamızda görüyos zaten annem arıyo hastaneden tahlil sonuçlarını aldık beta 6 çıkmış doktora gösterdik bir iki günlük yeni başlayan hamilelik var dediler diyo bende cevap veriyom anneme amaaaannnn nasıl olsa düşer benide kendinizide ümitlendirmeyin boşuna diye

O zaman kediler kalıyo..sorun 1 cözüldü...
Tek mi çIft mi sorunsalı için son kararı eşinle birtlikte vermenden yanayım ben...Benim eşim geçen sefer tek istedi, onu diinledim..şimdi de çift koydurucaz, ben öyle istiyorum tutma şansını arttırmak için..

Herkese günaydın bu arada

Günaydın Canım... Benim en büyük derdim tek mi çift mi olayı. Herkes garantiye almak için çift diyo, eşimde öyle ama ben ikiside tutarsa ne hale geleceğimi düşünemiyorum. Erkekler istiyo istemesine de sonuçta bi yere kadar bakıyorlar. Etrafımda hep gördüm, en ilgilenen baba bile annenin ilgilendiğinin %10 u kadar ilgilenmiyor. En yakın arkadaşımda ikizlere hamile, oda aşılama ile olmuştu. Aklın varsa iki tane birden yapma dedi. Hem hamilelikteki sorunlar büyüyor, gelişimleri sıkıntı olabiliyor, hem doğum sıkıntılı, kendi de erken doğum bekliyor, hemde sonrası sıkıntı. O memur gerçi, 1 sene çalışmıcam ücretsiz izne çıkıcam diyor. Ben hala düşünüyorum o yüzden. 3 Kasımda doktor randeum var, sanırım bu mevzuları netleştirmemi bekleyecek benden. Ve ben hala kararsızım... pöfff

Aslında doktorun doğruyu yapıyor garantiye alıyor işini bir nevi ama sen tek koydur şansını tekrar denersin olmazsa böylece hem kendinii hem embriyoları daha az riske atmış olursun
Günaydın Canımm..Benim başından beri aklımda tek vardı. Hiç çift düşünmemiştim. Doktor 2 ay önce çift olayını bir attı ortaya ondan beri kafam bulanık. Birde 35 e girdiğimi farkedince azcık panik yaptım. Son 4 günüm karar vermek için, prosedürü ona göre netleştirecek doktor.

Canım yumurta rezerv sorunun yoksa takma yaşını...35 iyi bir yaş..38 den sonra asıl yumurta kalitesinde azalma başlıyo..40 tan sonra iyice kötüleşiyor...(bkz.benim durumum) Maddi durumun iyiyse tek tek koydur o zman..ne dersin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…