2015 Şubat Anneleri

Bayramda ablamla gezerken bubchenin ürünlerini görünce bak bu marka güzel demişti niveayi asla düşünmem bana bile iyi gelmiyor onun ürünleri

Bu normal bir sinirlenme değil ki. Gayet haklısın bence. Bu sıkıntın Bebeğe de yansır. Eşinle konuşsan. Yaw ben gunde bir çeşit yemek yapınca dermanım kalmıyor. Bu halde misafir ağırlanır mı? Hem de her hafta. Yazık yaa.

merhaba arkadaşlar 1 haftadır falan gıremedım..oncelıkle gecmıs kurban bayramınızı tebrık ederım.. Rabbım doğacak evlatlarımızla mutlu kalabalık bayramlar gecırmeyı nasıp etsın cümle muhammed ummetıne ınsaAllah..

bızde degısık pek durum yok.. hala 3 lu tarama testının sonucunu alıp dr a gıdemedık ..sinir basıyo vallahı su esımın uyuşukluğu yüzünden benı ya yarın yada onumuzdekı haftaya gıderız ınsaallah..

bu arada kızlar benım ıkı bacagımdada ınanılmaz varis oluştu.. oyle böyle bır bacak ağrısı cekmıyorum.. kımı doğumdan sonra geçer dıyor kımı kalır dıyor.. gıdınce bunuda sorucam..yasayan varmı bızden ?

esıme bende aşırı sinirliyim..hatta bir sure ankara gıtmeyı düşünüyorum bıraz ayrı kalalım ümüğünü sıkacam yoksa

Aslında böyle bir listeyi eslacım en baş sayfaya eklese
Sebamedin şampuanı niveanın pişik kremi demiş. Demekki herşeyi bir marka da almıycaz. Bu arada niye anneye kırmızı bişiler olur ki?

Bayramda ablamla gezerken bubchenin ürünlerini görünce bak bu marka güzel demişti niveayi asla düşünmem bana bile iyi gelmiyor onun ürünleri

Niveanın bazı ürünleri güzel sanırım. Ablam yüzüne sürdüğümü söylemişti. Içindekiler bölümünde petrol ürünleri olmasın bir de parfüm olmasın yeter. Bübchen içinde de ayçiçek yağı var

güzel liste bence :) ben de lansinohun gogus kreminin yaralara çok iyi geldiğini duydum hatta 7.aydan itibaren kullanılırsa çok fazla yara da olmuyormuş

kızlaaaaaaarrrrr bakın ne buldum

Ayva çekirdeklerinin üzerini örtecek kadar su ekliyoruz, 5-6 saat sonra çekirdeklerin bırakacağı salgı ile şeffaf renksiz bir jel oluşacak.

- İyi bir yara, yanık kremidir
-İlk emzirmeden sonra oluşan meme ucu çatlakları için tedavi edicidir
-Doğal, kimyasal içermeyen iyi bir yüz ve göz altı kremidir

not: Ayva çekirdeklerinin kurusuyla da aynı jeli elde edebilirsiniz

Aslında böyle bir listeyi eslacım en baş sayfaya eklese
Sebamedin şampuanı niveanın pişik kremi demiş. Demekki herşeyi bir marka da almıycaz. Bu arada niye anneye kırmızı bişiler olur ki?
Al basmasın diye hani derler ya:)

Lansinohu da cevremde kullanan annelerin hic biri fayda etmedigini solemisti ya bende onu alip almamakda kararsizim daha cok karbonatli su ve zeytinyag ile gogusleri silip hava almasini saglamak oldugunu soluyolar

bunu bilmem de kendi sütünüzü de sürün diye okumustum ben de

o oyle bır yarakı canım kolay kolay hıcbırsey gecırmıyor... tek cozumu kendı sutunu meme ucuna suurup kurutucaksın göğsün azcık hava alıcak sureklı nemlı ıslak kalırsa tekrarlıyor..doğumdan sonra hem dıkıslerın hem gogus ucun ıcın bı haylı ozen göstermek gerek yanı

Lansinohu da cevremde kullanan annelerin hic biri fayda etmedigini solemisti ya bende onu alip almamakda kararsizim daha cok karbonatli su ve zeytinyag ile gogusleri silip hava almasini saglamak oldugunu soluyolar
karbonatlı suyu saf zeytınyagını denedım..bır degısıklık olmadı.. bır ınsana en ıyı kendı sutu geliyor ..mucıze gıbı ama yasadıgınızda hak vereceksınız bana lansınoh kullanan bır cok arkadaşım hıc bırdegısıklık olmadığından yakınıp durdular ..çatlaklar ıcınde kullandı cogu ama degısen bısey olmamıs

kızlar bi de bişi sorcam hsonu bebek odasının siparişini vericez de ben şu tarz seviyorum ama altına cok toz falan birikir de bebek için hijyenik olmaz mı acaba ayakları oyle olunca?? yere tam yapısık seyler daha mı iyi acaba bebek odası için ??

Eklentiler

• oda.webp
    7,9 KB · Görüntüleme: 123
Göğüslere zeytinyağı surmenizi

Goguslere zeytinyağı surmenizi hic tavsiye etmem.ben ilk bebegimde surdum ve cocugumun bagirsaklarini mahvettim sindirim sistemi alt ust oldu yavrumun.ishal,pisik aylarca toparlayamadi,
Ne kadar silinse de yag sonucta kaliyor

Bakın bişi buldum sizinle paylaşmak istedim
ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI UZMANI DR. KADİR TUĞCU
“AL BASMASI DEDİKLERİ DURUM LOĞUSA HUMMASIDIR”

- Annenin yediğine içtiğine karışılır, ekşi yerse “Ayşe”, tatlı yerse ”Atlı” doğacağı inancı çok yaygındır. Oysa, babadan gecen “X” veya “Y” kromozomuna göre cinsiyet değişmemek üzere daha ilk anda tayin olmuştur.
- Bebek doğduktan sonra anneye bebeğini “3 ezan” emzirmemesi söylenir. Bunun sonucunda bebek 9-12 saat aç kalacak demektir. Oysa, bebeğin “Hipoglisemi”ye girmemesi için doğar doğmaz emzirilmesi şarttır.
- Anneye “Al basması” olmasın diye altın takılır, kırmızı bezler bağlanır, yatağının altına süpürge, makas gibi cisimler konulur. Bu boş işlerin Allah’tan bebeğe bir zararı yoktur, gereksizdir. Al basması dedikleri durum “Loğusa humması” denilen mikrobik bir durumdur, antibiyotikler sayesinde artık hiç görülmemektedir.
- “Memeden gelen ilk ağız sütü denilen ‘kolostrum’ bebeğe verilmez ve toprağa atılır.” Bunun sebebi ilk ürünün toprağa verilmesi ile bereketinin artacağı inancıdır. Çok tanrılı dinlerden kalmadır. Oysa, ilk ağız sütü bebek için hayatidir, aşı görevi görür.
- “Anne sütü sarılık yapar.” Genellikle Anadolu hekimlerinin iddiası olup, literatürde sadece 1970’li yıllarda bir makale görebiliriz, hiçbir yerden desteklenmemiş ve ispatlanamamış bir tuhaf makaledir.
- “Bebek, göbek düşene kadar yıkanmaz.” Günümüzün ezberci tıbbına en güzel örneği budur. Eskiden “Göbek tozu” diye bir ilaç kullanılırdı. Bu durumdaki bebek suya girdiğinde bu çıkın ıslanır ve etrafa çok kötü kokular yayılırdı. Artık göbek tozu kullanılmadığı için, bebek ilk günden itibaren yıkanabilir.
- Meme veren anne çok su içerse sütünün sulu olacağına inanılır. Oysa, annenin çok su içmesi gereklidir ama annenin sütü sulanmaz.
- “Meme veren anne hamile kalırsa sütü bebeği zehirler.” Yalandır. Sadece anne için zor bir durumdur.
- 40. gün bebeklerin kırklanması. İçine altın atılmış su ile bebeğin 40 defa yıkanması. Hıristiyanların vaftiz merasiminden uyarlamadır, Türkiye dışında hiçbir Müslüman ülkede yapılmaz.

Maalesef günümüze kadar gelen bu hurafeler yetmezmiş gibi bir de yenileri uydurulmaktadır. Bunlara mani olmanın en iyi yolu, çok okumak ve bilgi sahibi olmaktır.

ben dogumdan 1 ay once falan surdum lansinoh. Yara olunca kendi sutumu de surdum. Kremin iyi yani yikama silme yapmadan emzirebilmek. Kendi sutumle siliyordum yine emzirmeden once. 2-3 gunde gecti yara cok cekmedim yani. Hele lansinoh u surup 2-3 saat emzirmeyince yenileniyordu resmen. Ben memnundum memnun olan da cok duydum. Hersey gibi kisiye gore degisiyor sanirim

süpürge mak. degılde vıleda gırer altına heralde tozunu almak adına ..bu arada çokta sık güle güle kullanın

Meme yarasına geçmişiz. Bir tık daha atlarsak mevlüt merasimlerine geçebiliriz.
Biz meme konusunda tecrübesiziz ama ablamdan biliyorum bebek dokunduğu anda çığlık koparırdı ve hep ağlayarak emzirirdi.
Ben nedense öyle şeyler benim başıma gelmez diye düşünüyorum hep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…