2015 Şubat Anneleri

rüyamda bol bol seni ve litchiyi gördüm,gece bi ara uyandım eşime rüyamda kadınlar kulübünü görüyorum dedim,oda çok normal dedi,litchi doğuruyormuşun (inşallah zamanında gelir kuzular) ,cherish nasıl oldunnn,meraktayız,inşallah iyisinizdir ...

Sezeryan mıydı normal miydi ;) inşallah sağlıkla zamanında kavuşuruz Bebişlere canım.

Ben de almadim,internetten bakiyorum simdilik.ama ekru gecelik takimlari hosuma gidiyor benim de..ablam bana 1-2 tane dandik gecelik al,doguma girerken ve dogum sonrasi cok terliyorsun,guzel takimi da insanlar gelince giyersin dedi.pijama takimini evde birakmayi dusunuyorum,sezaryende dikisten dolayi hastanede giyemem diye dusunuyorum..

ben de bi süslü pijama gecelik ve sabahlık alcam. bi de dogumda kullanmalık gecelik alcam. dogumdan cıkınca geceliğimi giycem hastaneye de gelirler sonucta. bızımkı 1 gece normalde yatırıo. sezeryanda 2 gece. eve gelince de pijamaya geccem. öle dusunuorum. ama hala karar vermiş değilim

Ben 1gecelik 1pijama aldim. Ikisi de mavi. Urunler gelince pisnan oldum keske burini krem aksaydim diye. Ben de ic gosterir diye almamistim. Baktim kumasi kalin ic gostermezdi. Simdi 2mavi ayni seyi giyiyorum gibi duruyor. Ben internetten almustim unnadodan gmkpijama. Suan yok kampanyasi. Ama marilyn pijama diye bak internetten. Ben ordan da begendim.

öle mi dersin. o zaman bi tane gecelik alayım gelince kumaşına bakarım.

Sa.ablalarım nasılsınız ? Heçmişi henüz okumadım 50 sy.okuyacağım şimdi. Dübugün kayınvalidemler görümcemler geldi sabahtan beri ayaktayım şimdi oturabildim topuklarımın altı sızım sızım sızlıyo bütün eklemlerim ağrıyo. Sabah kalktım eşime kahvaltı hazırladım yedirdim doyurdum giydirdim yolladım perdeleri yıkadım ütüledim bi köşeye koydum ki kayınvalidem aradı gelcez dedi. Sonra evi süpür sil dip köşe mahvoldum tozlu değildi Allahtan o kadar. Ama iki katı aynı anda temizlemek mahvetti beni. Sonra girdim mutfağa pasta kurabiye yaptım yemeği kayınvalidem getirdi sofra hazırla kaldır bulaşıkları makineye diz çay sarvisi onları kaldır makineye postala bebişimin eşyalarını halasıyla babaannesine göster derken yolculadım da oturdum. Şimdi geçmişi okuyacağım. Bugün hiç uğrayamadım buraya yoğunluktan. Herkese huzurlu uykulu geceler..

okurken yoruldum

ben de bi süslü pijama gecelik ve sabahlık alcam. bi de dogumda kullanmalık gecelik alcam. dogumdan cıkınca geceliğimi giycem hastaneye de gelirler sonucta. bızımkı 1 gece normalde yatırıo. sezeryanda 2 gece. eve gelince de pijamaya geccem. öle dusunuorum. ama hala karar vermiş değilim

benim yengemin 3 çocuğu var, 3 ünüde sezeryan oldu,onun söylediği pijamanın rahat olduğu,kontrol için mesela diyor bir geceliği açmak var ,bide eşofmandan açıvermek var daha derli toplu oluyormuş,dikişlerde acımıyormuş,ben pijama giymeyi düşünüyorum Allah nasip ederse ...

Dün annem eşimin yanında doğumdan sonra tek başına sana bakamam yorulurum ben sana bakar temizlikle ilgilenirim kaynanan yemek yapsın bebekle ilgilensin dedi. Annemden zaten umudum yoktuda bari eşimin yanında demeseydi. Doğum yapacağın gün benim sohbet günüme denk gelirse gelemem sohbetimi kaçıramam dedi. Gelpte beni panik etme zaten rahat rahat gireyim bende dedim napayım. Garip gbi hissediyorum böyle yapınca kendimi.öeşimde dün annemler gidince ben annemi ablamı çağırırım 15 kala onlar yemek yapar sen yorulma son günlerde dedi. Gerek yok herkesin işi gücü var dedim bende. İstemiyorum hiçkimseyi. Hayırlısıyla normal doğum yapıp çarçabuk toparlanırım herşeyin üstesinden gelirim kimseye muhtaçolmam inş. Bana çok dua edin nolur. İki arada kalmak istemiyorum yoruldum. Kayınvalidemler annemin dediklerini duysalar ağızlarından düşürmezler bende sinir olurum ters ters davranmaya başlrım.

annende hiç politik değilmiş , eşinin yanında ne diye söylüyorki sanki , çok açık sözlüymüş, eşin kv denlere söylemez de mi ?

Benim kayınpederim ölmüş,kayın validem yanlız yaşamaya ve evinde yaşamaya alışmış,zaten başka şehirde oturuyorlar,geliyor 2 gün kalıp gidiyor,benim adamda sanıyor ki ben bişeyler yapıyorumda az kalıyor alakası yok kadın rahat evinde çevresinde rahat ediyor,valla diyorum içim rahat,sen ne söylersen söyle...
Bazı insanlar ne yaparsan yap kendi evinden başka yerde rahat edemezler.
Baba olsa çekinirim ama kv yalnız olsa yaşasın bizimle derim. Sonuçta hepimiz yaşlanıcaz bir gün. Çocuğun tarafından dışlanmak çok acı.

rüyamda bol bol seni ve litchiyi gördüm,gece bi ara uyandım eşime rüyamda kadınlar kulübünü görüyorum dedim,oda çok normal dedi,litchi doğuruyormuşun (inşallah zamanında gelir kuzular) ,cherish nasıl oldunnn,meraktayız,inşallah iyisinizdir ...
Bende rüyamda gördüm bebek doğmuş ve karnım.dümdüz.

Kırıkkale olmuşuz : ))) herkese günaydın

dün akşamki sağ yan-bel ağrım sabah kalktığımda sola geçmişti , acep kemiklerim mi genişliyor bir haller oluyor oralarda şuan daha iyiyim

çok güzel bi rüya gördüm , doğurmuyordum bebekli değildi ama bol meyveliydi ne güzeldi yaw : ))

Bazı insanlar ne yaparsan yap kendi evinden başka yerde rahat edemezler.
Baba olsa çekinirim ama kv yalnız olsa yaşasın bizimle derim. Sonuçta hepimiz yaşlanıcaz bir gün. Çocuğun tarafından dışlanmak çok acı.

öyle ya,bana zararı yok hatta gelince yemek bile yapar,kalsa ben bişey demem,hatta sevinirim bile,ama belli yaşa gelmiş insanları alışkanlıklarından vazgeçiremiyorsun,ben alışkınım büyükle yaşamaya,babaannem rahmetlik oluncaya kadar annemlerle yaşamıştı,ordan tecrübeliim yani....

[InzaR, post: 38332296, member: 306178"]Ayy vallahi iyi yapmış kocan canım inanki bazıları hak ediyorlar bir cümle kurmktn bile acizler sanki iş yap diyorsun bişi soruyorsun tersliyorlar yaptığı işin parası alıyor ama istiyorlar ki hiç bişi yapmayalım oturalım alalım parayı kndi yapması gereken işi bile tafralı yapıyorlar ülkemize sistemine yazık nereye gidiyoruz her yerde hakszlık her yerde ört bas etme adam kayırma yolsuzluk var ama sesi çıkan yok, Allah sonumuzu hayretsin inşAllah.

Malesef öyle canim... Memurun oradaki görevi bu insanlari yonlendirmek oturduğu yeri haketmiyor.
Görümceme geçen hafta diş hastanesinde yanlış tedavi uyguladılar doktoru internet üzerinden şikayet etmiş saglik bakanlıgina, aramislar hastaneden başhekim davet etmiş en iyi diş hekimi tarafından dişleri yapilacakmis.... Bende şikayet etsem mi diye düşünüyorum simdi de iste çocuğu falan vardır sebep olmak istemiyorum[/QUOTE]
çoluğu çocuğu düşünmeyeceksin canım şikayet edeceksin. o kendi çocuğunu düşünecek edepli davranacak. bende devlet memuruyum yanıma gelen vatandaşı hemen buyur ediyorum,çay-kahve ikram ediyorum kendi cebimden, hemen işini halletmeye çalışıyorum. bunlar benim görevim,bazen fazlasını da yapıyorum helal-ı hoş olsun. başka bir kurumda bir olumsuzlukla karşılaştığımda bimer'e şikayet yazmaktan da çekinmiyorum. ben gıda denetçisiyim, alo 174 gıdaya bile şikayet etmişliğim var :) tabi şikayet denetimine ben gitmedim doğru olmaz diye,mesai arkadaşlarımı gönderdim :)))

Günaydın Anne adayları dün gece resmen doğum sancısı geldi bir kere uykumdan uyandım, bugün doktora gideceğim inşallah nst de sancı çıkmaz :(

Canım bence de annen kvnin de yardımı dokunsun diye eşinin yaninda söylemiştir ama yerinde olmamış sanki. Yanılmıyorsam ilk bebegin.Ben kotu olucam gelsin birileri baksın kafasında olmayın hicbit zaman.lohusa dendiğinde hemen salona kurulmuş bi yatak pijamayla gezen yeni anne geliyor insanlarin aklına. Hadi öyle gelsin diyelim ama bi Allah'in kulu da çıkıp bak ben sana iste ne bileyim börek yaptım al birisi de cor ba yapmış bugün de yemekle uğraşma edemezler.daha da AC gelirler.çaylarını sen ayağına getirirsin biz boyleyiz hizmetten hoslaniriz çünkü.hasta-bebek ziyaretini bile sapıttırıp güne çevirmeye çalışırız ben 2 doğum yaptım bugüne kadar görmedim birşey,inşallah sizler görürsünüz ne diyeyim.
kızımı dogurdugumda arkadaşım ziyaretimize gelmişti beni görünce sasirmislardi güzel kiyafetlerimi giymiştir hafif makyajimi yapmıştım onların beklediği pijama-yatak halleri.tamam doğum zor bir olay ama milletin içinde zaten yatamayacagimiza gore oraya o yatağı yapmanin da bi manası yok bana gore.iki çocuğum oldu yatacak luksum yok dedim ve kalktim ayağa Rabbim o gücü verdi çok şükür kayinvalidemler gorumcemler hastaneden geldiğimiz gün yemeği bizde yediler çaylarını içtiler hizmetlerini yapmaya çalıştım elimden geldiğince tabii normal doğum yapmamin da bunda çok katkısı vardır ve tabii yaşın da.her hamileligim giderek zorlaşıyor oglumda daha genctim sonuçta neyse çok uzattim diyeceğim o ki takmayin kafaniza hiç kimseden bi beklentiniz olmasın beklenti olunca hayalkırıklığı da çok oluyor yaşadım fazlasıyla da gordum ,bebeginize odaklanin sadece herşeyi unutturacak biri varsa o da onlar..

katılıyorum sana canım. ben de hamileliğimin önceki döneminde kötüydüm anneme gel yardım et azcık kal bizde dedim. kadın bi yemek yapıo başka bişeye ellemio. temizlik hizmet yine bana bakıo. bi de evde anne olunca tabi daha derli toplu olmak zorunda kalıosun. gidince daha da çağırmadım. kendi işimi kendim yapıom çok zorlanırsam da yapmıyorum. ama herkesın annesı bole deil onu da biliyorum. şans meselesi yani.
doğumda gelcekler elbet ama çok uzatmadan yollicam valla. biliyorum ki onlar bebekle ilgilenmek isticekler ev işleri bana kalcak. ne anladım öle hizmetten. ben bebekle ilgilenir yardıma da birini tutarım daha iyi. annene şunu yap bunu yap diemiosun ama yardımcına sölersin.

Benimde vardı ama eşim mesai kalacakmış kaçtı hevesim.
Yalniz yemek yenmiyor. Bir çorba içerim.

ben yaptım. hatta eşim mesaiye kalınca daha da hevesli oluyorum çünkü onu yemek için bekletmemiş oluyorum. rahat rahat hazırlıyorum yemeklerimi.

yalnız yeme konusunda hemfikirim seninle ama yapma konusunda "eşim hep mesaiye kalsa 1-2 saat" diyorum :)))

Back
X