2015 Şubat Anneleri

Bencede hiç kısıtlamaya gerek yok kendimizi. Sakınan göze çöp batarmış. Biz yeterince dikkat ediyoruz zaten. Canımızın istediğini de yiyelim yani:))

Öyle tabii. Ben önceden hep kahve içerdim Dr kahve içme dedi içmiyorum ama canım da istemiyor. Zaten canım istese kesin içerim de yerim de. Çünkü annenin mutluluğu bebişi daha sağlıklı yapıyor.

Hep sen gidiyosun ofisine hiç gelmiyorlar mı? Evden çalışabilsen aslında. Evde rahat çalışıyorum ben.
bir ya da iki kişi gelır işyerine genelde kımse gelmez.yine bir iki kişide işyerinden arar onun dışında cebımden arıyorlar.
ya evden de oluyor ama ınsan evden rahat edemiyor.
o zamanda sanıyorsun bırılerı gelıyorda senı bulamıyor.
doğumdan sonra gelemıycem nasılsa bır sure sımdı gelebılıyorken geleyim.

Bakıcın başka bir bakıcı önermedi mi? Acaba başka bir bakıcı mı gelse bu durumda.
bakici komsum canim. Annem gibi oldu nerdeyse. Ailece gittiler gecen sene bakmaya baslarken soylemisti umreye gitcez diye. Ona birsey diyemiyorum. Kizi var bakarim diyor ama kendi cocuklari var, esim istemiyor bu yuzden. Bakalim esimle nobetlese bakicaz. Bir de bakici derdi var dogurmakla bitse..

ahh bende hepsını yaşadım. ondan her çeşit doğum yapabılırım. narkozda aldım, sezeryanda,ameliyatta.
her turlu cıhazı denedıler uzerımde. çok pis ağlarım da ayrıca.
bırak üzülsün eşin canım o üzülmesin diye sessiz mi kaldın.
benim eşimde bebek düştükten sonra gördü bebeği beni unuttu. nasıl ağlıyoki kıyamet kopuyor.
normalde aşırı soğukkanlıdır ama çok etkılendı nedense. benden kötü oldu.

Bendede var canım enfeksiyon fitil kıllanıyorum bende 5 gündür cuma kontrolüm var geçmiş olması için dua ediyorum bende eğer geçtiyse kullandığım fitili sanada öneririm doktor onayıyla kullanırsın canım

Çatı muayenesi hangi haftada oluyo ? Çatı nedir ya daha kibar bişi söyleselermiş keşke
bilmiyorum doğuma yakın sanırım.
çatı işte kıbar degıl mı? :)

ÇATI MUAYENESİ (PELVİS MUAYENESİ, PELVİK MUAYENE)
Çatı muayenesi gebeliğin son haftalarında (37 haftadan sonra) annenin pelvis kemiklerinin (çatı kemiklerinin) yani doğum yolunun değerlendirilmesi için yapılır. Bu muayeneye göre doğum yaklaşmadan önce normal doğumun gerçekleşebilme ihtimali değerlendirilir. Doğumun sezaryenle gerçekleşeceği kesin olan bir hastada çatı muayenesi yapılmasına gerek yoktur, örneğin daha önce sezaryen olmuş veya bebeğin eşi doğum yolunu kapatıyorsa veya ikiz, üçüz gebelik gibi..

arkadaş normal doğum yaptı korkumdan ikinciyi düşünemiyorum diyor
estetik dikiş olmamış ve dikişi fazlaydı
hala sıkıntısını yaşıyorum dikiş yerlerinde o kadar dikiş karnımda olsaydı daha iyi toparlanırdım diyor
kişiye göre değişiyor tabi Allah yardımcımız olsun

Ağrı eşiği neye göre ölçülüyor acaba? Ben de biryerde okumuştum hiç alttan muayene olmamış ve bebişini sezeryanla dünyaya getirmiş biri beş gün sonra Dr muayenesine gideceği zaman soruyordu alttan muayene nasıl oluyor diye.

Eğer eşin yardım edebilirse kimseyi çağırmazsınız daha iyi olur.

bir şey olmaz yaa. antepte urfada ınsanlar hep etli çiğköfte yıyor sankı hepsınde hastalık mı oluyor.
çi ette virüs müdür tenya mıdır nedır olacakta sana geçecekte senden bebeğe geçecekte. ohoo .
bebek doğar o zamana kadar.

Gözleriyle görünce anca baba olduklarını anlıyorlar ya. Allah bir daha o acıları yaşatmasın inşallah. Sağlıkla kavuşalım Bebişlere sağlıkla büyütebilelim inşallah.

Öyle tabii. Ben önceden hep kahve içerdim Dr kahve içme dedi içmiyorum ama canım da istemiyor. Zaten canım istese kesin içerim de yerim de. Çünkü annenin mutluluğu bebişi daha sağlıklı yapıyor.

Bana doktorum demişti çay kahve isterse canın iki bardak kahve ,5 bardağa kadar da çay içebilirsin demişti. Ama ben çay kahve hiçç sevmem:) tabikide öyle önce bizim mutluluğumuz :)

benım arkadaşımda doğuma yakın gıtmıs doktora çatı muayenesı yapmak ıstemıs doktor, kabul etmemıs. sonra kızmış sen normal doğum yapamazsın dıye. sonra sezeryan olmak ıstemedıgı ıcın kabul etmıs.
birazda utanma var tabii. bende ılk kez muayene olduğumda utanmıştım bayan doktordu ama sınır olmuştu kadın bana.
birde kızdı kac yıllık evlısın hıc mı doktora gıtmedın dıye
niye gıdecektım acaba?

Ben de hiç gitmemiştim ki Dr a evlenmeden önce de sonra da. Insan sinir olur tabii. Eskiden ebeler varmış evlere gelen onlarla ne farkı kalıyor Dr un. Dr diye gidiyosun o da ellemeye kalkıyor. Acaba ultrason gibi cihazlarla ölçülemez mi ki bu açıklık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…