nişan ne zaman geleceği belli olmaz sancıdan öncede sonrada olabilir.nişan geldikten hemen sonra doğum başlayadabilir.geldikten 3 gün sonrada olabilir.suların gelmesi daha önemli.su açık renkteyse telaşa gerek yok yine duş alınır doktora haber verilir durum değerlendrilir.eğer koyu renkliyse sarı yeşil kahverengi o zman beklemiyoruz.Nişan ne zaman geliyor? Bir de sancılar beş dakikaya düşünce yala evde olup duş yapmak riskli değil mi?
gul_feri canim ssvd icin karar verdin demek rabbim ikimizi de bu yolda muvaffak eylesin inşallah bu defa herseyin en olagan en sağlıklı olduğu normal bir dogum nasip olur cumlemize. Dr konusunda kimleri düşünüyorsun. Ben ebru akbay ve ebe asude oflazi cok istiyorum ama ucret kısmı ister istemez dusunduruyor. Bir iki haftam var karar için 34 biterken istanbula gelicem nasipse hemen egitim alicam ben de inşallah rabbim en dogru kişilerle yola cikma konusunda dogru karar verdirsin
sancıların ilk kısmında yani 15 20 dk bir olanlarda mümkün olduğunca yat dinlen.bacaklarının arasına yastık beline yastık daya.baktın yatmak olmuyor sancın zorluyor kalk dolaş yürü kek börek yap parka git kalçaları kıvır sağa sola öne arkaya.çömel merdiven in çık..bunlar açılmayı hızlandırır.sancılar 5 dk düşünceye kadar böyle.ve heeep derin derin nefesler.5 dk düşünce dr a haber veriyoruz güzel bi duş alıp hastaneye gidiyoruz.gelen her dalga sancı derin nefesler mümkün olduğunca başka şeyler dşünmek.. masajlar rahatlatıcı onları görmen lazım.odanın ışıklarını karartmak endorfin hormonunu güçlendirir.sıcak suya girmek, havlu ısıtıp kasıklarına karnına ve popona koymak.4 ayak üzerinde sallanmak popoyu kıvırmak ve yine bazı hareketler var görmen gerekir.aklıma gelenler şimdilik bunlar..
mümkün olduğunca anlatamaya çalıştım ama derste olup bunu tekniklerini görmek lazım.bunları bizzat yapıyoruz ve ebe teker teker kontrol ediyor doğru yayabiliyormuyuz diye..bir çok slayt izliyoruz gevşeme egzrsizleri yapıyoruz.velhasıl okumak farklı görmek o ortamda bulunmak çok farklı.kesinlikle doğuma insanı her türlü hazrılıyor..
benimde ikinci ama ben düşündüm ki ilkinde bebek için her türlü hazırlığı yaptığım halde doğum için bi şey yapmamışım.bi iki video izlemek dr verdiği bilgiler yeterli değilmiş.ama şimdi bugün doğuma gidebilirim.hazır hissediyorum kendimi.ama bu seferde bebeğin hazırlıkarı tam değil.daha alınacak bi sürü şey var çok teşekkür ederim canım gerçekten güzel anlatmissin keşke benimde imkanım olsaydı kesin giderdim dediğin gibi bire bir deneyimlemek çok farklı olsa gerek şu nefes tekniğinde sadece uzun derin bir nefes alıyoruz veriyoruz dimi
m
evet verdim hatta bu kararıma sen vesile oldun bidegul_feri canim ssvd icin karar verdin demek rabbim ikimizi de bu yolda muvaffak eylesin inşallah bu defa herseyin en olagan en sağlıklı olduğu normal bir dogum nasip olur cumlemize. Dr konusunda kimleri düşünüyorsun. Ben ebru akbay ve ebe asude oflazi cok istiyorum ama ucret kısmı ister istemez dusunduruyor. Bir iki haftam var karar için 34 biterken istanbula gelicem nasipse hemen egitim alicam ben de inşallah rabbim en dogru kişilerle yola cikma konusunda dogru karar verdirsin
Valla ben de çantamı hazirlamadim ama dun yikadim çantayı bi güzel kurumuş mu diye bakmadim bile hava çok soğuk yikananlar kolay kolay kurumuyor geceligimi de yikamistim ama utulemem lazim.bu aksam demek ki beraber hazırlıyoruz çantaları seninle :))
ne kadar bu ebelerın yaklaşık ucretı kızlar
veya bır doula ıle anlaşmak
yazan çok doğru yazmış.. bugün doğum eğitiminde ebe de bundan bahsetti. siz yapacaksınız dedi. sancıları karşılama nefes egzersizleri panik yapmama eşin de bilgili olması..bunlar çok önemli. doğum ekibine doğuma girmeden önce bebek doğunca ten tene temas istiyorum diyin dedi. hatta kafası çıkınca doğururken elleyin bi hissedin dedi. tamamen çıkınca da hemen kucağınıza versinler hatta bir komplikasyon vb. bişey yoksa emzirin hemen orda dedi. böylede bebekte birdaha asla emme problemi olmuyormuş.
meşhuuuur bir ebenin fiyatı sordum geçende 1200 liraymış.sıradan bi ebe bulabilirsem çok sevincemne kadar bu ebelerın yaklaşık ucretı kızlar
evet verdim hatta bu kararıma sen vesile oldun bidemattika ben ikinizde çok ama çok teşekkür ediyorum.beni cesaretlendirdiniz.senin ssvd olacağını bilmiyordum yol arkadaşım olacağın için çok sevindim.bende o ekibi istiyorum ama fiyatlar beni aşıyor.bu hafta dilek yağmur ile rendevu ayarlayama çalışıcam.ikinci alternatif nurdan şahin..bakalım kısmet hangisi olacak.amiiin bi karar verebilsek gerisi kolay Allahın izniyle inşallah..
Ne demek canım rica ederim geçmis olsun..Çekimden sonra ufak ufak sızıntı şeklinde kanamalar olur tukurmemen calkalamaman lazım ki orda pıhtı olussun kanama dursun. . maşallah 3. çocuk mu senin :) allah sağlıkla kucagimiza almayi nasip etsin insallah hepimize :)Canım cevabın için tesekkur ederim ben gömülü diş olarak biliyorum belki dediğin gibi yari gomuludur 3 dış cektirdim ucunu de dikiş atmadilar hafiften kan sızdı durdu midem bulandi kaç gün çok tiksiniyorum belki devlet hastanesine gittim ondan mi oldu ki?
Aslinda bu dişimi de cektirecektim Dr biraz ara verelim dedi o zaman 2. Bebegime hamile kaldım emzirme donemi girdi filan derken gidemedim bi daha.sonra da 3. Bebis çıktı hic gidemedim :) neyse doğumdan sonra baslarim artik tekrardan yardımların için tesekkurler canım.su fikir danışmak bile o kadar önemli ki sana sormasam sormak için 2 çocuğumu bırakıp hastaneye gitmem lazımdı bu halimle çok sağol canim Rabbim gönlüne gore versin
Yuh desem ayıp edermiyimmmeşhuuuur bir ebenin fiyatı sordum geçende 1200 liraymış.sıradan bi ebe bulabilirsem çok sevincem
halbuki tercih hakkıkımız var.baştan dr konuşmak gerekli.sancıları yatağa bağlı olarak karşılamak daha zorlaşıyor onun için mümkünse arada bir nst bağlanmak tercihen kasılmalar olmadığında..suni sancı gereksiz yere ve çok fazla dozda verildiğinde sancılar daha şiddetli olduğu için bebek strese giriyor bu sefer kalbi atımı yavaşlayabiliyor bu sefer hoppaaa sezeryana.mümkünse her şey yolundaysa suni sancıya gerek yok.ama malum drların işi var mesai biter bitmez çıkması lazım ya bekleyemez.doğum sabır ister..benide doğum sırasında nst ye bağladılar kipirdayamadim bile bide verdiler suni sancıyi bende dusuncelerimle açılmayı kolaylaştıryim dedim o konuda yoğunlaşyim dedim bi baktım doktorlar kosturdular etrafıma bebek strese girmiş oksijen verdiler
ne kadar bu ebelerın yaklaşık ucretı kızlar
inşallah inşallah...ebru asude hanımın ücretleri kurs dahil 5 bin canım.ama yinede konuşmakta fayda var.ben 3 bini geçemem ona göre bi şeyler yapmaya çalışcam.bende anadolu yakaısndayım.benimde c planın avrupa yakası zeytinburnunda özgür hanım fiyatı en makul olan o.1500. tl... ama uzak olması beni düşündürüyor.eğer orası olursa bir ebe şart olacak.facedeki ssvd grubunda varmısın?adına çok sevindim inşallah mutlu sona da şahit olurum oluruzebruhanim cok iyi bi hekim cok destek ebe asude ile calismasi bambaşka güven verici tek dusndren fiyat beni hastane ucreti mechul cunku. Nurdan hanmla da gorsmustm ben o da iyidir temkinlidir sen inandrrsan yaninda oluyor son noktya kadar listemde b planim o da. Dilek yağmur ssvd konusunda cok deneymli biri bi donem adi cok geciodu onun da ona gitmedm hastanesi uzak kaliyor. Ben avrupa yakasında gelcem bir de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?