ok sinirliyim. cinler hep tepemde.
sanayide işim vardı gittim adamlara soruyorum adres karnıma bakıp kafalarını cevırıyorlar .
yani sağlık bakanı çıkıp hamileler evinde otursun derse milletinde böyle düşünmesi normal.
dağa çıkıcam dağda dogurucam. ya da Yunanistan vatandaşı olucam sonunda.
bir yere girsem de ağlasam bağıra bağıra.
bugun doğurmazsam daha doğurmam
canim brn ogretmenim ama sinif ogrt. Sordn diye yazmadimValla ben de çantamı hazirlamadim ama dun yikadim çantayı bi güzel kurumuş mu diye bakmadim bile hava çok soğuk yikananlar kolay kolay kurumuyor geceligimi de yikamistim ama utulemem lazim.bu aksam demek ki beraber hazırlıyoruz çantaları seninle :))
Kızlar bi daha sorayim aranizda öğretmen olan var mi acaba? Birileri öğretmendi ama kim olduğunu cikaramadim.
Ilik su masaj fln olmuyor hastanelerde yapamiyorsun. Ama bu hastanede odamda sanci cekicekmisim son asamada dogumhaneye geciriyorlarmis. Esimi eyiteyim hiraz benSancılar sırasında açılmaya yoğunlaşmak yerine daha çok gevşemeye çalışılmalı. Açılma anne ne kadar rahat olursa o kadar kolay ve hızlı ilerler. Eş desteği çok ama çok önemli. Sancılar esnasında ne halde olursak olalım bize masaj yapıp rahatlatmaya çalışan bir eş , en büyük şanstır. Ilık su da oturmak , sancıları orda karşılamakta rahatlatır.
Aklıma geldikçe yazarım ben:)
Ben kendi kendime burda yazilanlari yapmisim. Tabi okumustum boyle yazilar ama stresli olmayinca kendimize guvenince vucudumuz basariyor gercekten2.AŞAMA
Solunum alıştırmalarını sancılar sizi konuşturmayacak kadar şiddetlendiğinde yapmaya başlayın.Eğer alıştırmaları yapamıyorsanız veya sizi gerginleştiriyor ve rahatsız ediyorsa yapmak için kendinizi zorunluhissetmeyin. Bunlar olmadanda doğum yapabilirsiniz.
• Bu aşamada şu şekilde soluk alıp verebilirsiniz;Sancıların başlangıcında ve sonunda burnunuzdan derin soluk alıp hızlaverin. Sancının en fazla olduğu anda yalnızca ağızdan,daha hafif ve yüzeyel soluyun. Ayrıca dikkatinizi sancılar üzerine değil soluk alıp vermeniz üzerine yoğunlaştırın.
• Her ağrıyı ayrı düşünün,daha sonra gelecek ağrıları önceden düşünüp kaygılanmayın.Her sancıyı sizi bebeğinize yaklaştıracak bir dalga olarak görebilirsiniz.
• Doktorunuz izin veriyorsa ve anestezi almayacaksanız sık sık birşeyler için,hem kaybettiğiniz sıvıları yerine koymak hemde ağız kuruluğunu önlemek için.
• Kasılmalar arasında gevşemek için gayret gösterin.Kasılmalar güçlendikçe bu daha zor olacaktır,ancak enerji kazanmak için gevşeme gitgide daha önemli olacaktır.
• Mümkünse yürüyün yada sık sık duruşunuzu değiştirin.
• Düzenli olarak idrar yapmayı unutmayın,leğen bölgenizdeki basınç nedeni ile mesanenizi boşaltma ihtiyacı hissetmeyebilirsiniz.
Canim cok sevindim. Bebegini ilk anda kucagina alirsin o ani doya doya yasarsin ins. En kolay n guzel bir dogumun olsun aksi bisey olmasin. O ani yasamak het annenin hakki.evet verdim hatta bu kararıma sen vesile oldun bidemattika ben ikinizde çok ama çok teşekkür ediyorum.beni cesaretlendirdiniz.senin ssvd olacağını bilmiyordum yol arkadaşım olacağın için çok sevindim.bende o ekibi istiyorum ama fiyatlar beni aşıyor.bu hafta dilek yağmur ile rendevu ayarlayama çalışıcam.ikinci alternatif nurdan şahin..bakalım kısmet hangisi olacak.amiiin bi karar verebilsek gerisi kolay Allahın izniyle inşallah..
bu pozisyon son ikinma icin de gecerli di mi. Ama illa catala aliyorlar insani. Yatakta bacaklatini acsan daha kolay catal gerdiriyor da. Bi video izlemistim kadin su kenarinda ayakta doguruyordu bebegin basini kendi tutuyordu. Ayakta dogursam ben dr ne der ki konusayim birPozisyonumuzu tercih edebiliriz . Eğer bir komplikasyon yoksa , herşey olağan akıyorsa o zman istediğimiz gibi doğurabilirz
bebegi strese sokan suni sanci zaten. Yavas yavas kendi sancin olsa bebek uyum sagliyor. Ben kalktim 15 dk.da bir gelip iki dk bagliyorlardi nst ben yeter deyip kalkiyordum. Oyle yat yat dogum mu yapilirbenide doğum sırasında nst ye bağladılar kipirdayamadim bile bide verdiler suni sancıyi bende dusuncelerimle açılmayı kolaylaştıryim dedim o konuda yoğunlaşyim dedim bi baktım doktorlar kosturdular etrafıma bebek strese girmiş oksijen verdiler
canım ablacım doğumu yönetmiyicez.korkarsak yada kontrolu elimizde tutmaya çalışırsak yapamayız.doğum normal bi olay.vucut otomatik olarak bize sinyaller verecek.biz sadece kendimize güvenicez.oluruna bırakoıcaz.mesela yürümek çok doğal bi olay dimi.yürürken düşünüyomuyuz dur önce sağ ayağımı kaldırayım şimdi yerine koyayım sonra solu falan diye.öyle yürüsek ne kadar zorlaştırırız dimi yürüme olayını.
akışına bırak..teferruat nefesler sancılar anında aklına gelmesi zaten zor olur. dalgalar gelince tecrübeyle anlıyıcaz hangi hareket bizi daha rahat ettirecek..büyük tuvaletini yapar gibi ıkınacaz.ıkınmayı buradakilerden en iyi sen yaparsın.niye dersen kabızlık çok çektin ya.işte bu kadar.
korkarsan yapamazsın.hz.Allah bizi doğum yapabilmek üzere donatmış zaten.doğamızda var doğurmak..yürümek konuşmak yemek yemek gibi....
sanayide işim vardı gittim adamlara soruyorum adres karnıma bakıp kafalarını cevırıyorlar .
yani sağlık bakanı çıkıp hamileler evinde otursun derse milletinde böyle düşünmesi normal.
korkman normal canim. Annelik bu korku kaygilarla bebegin icin en iyisini istemek. Ama bur yandan da en guzel skilde annelik yapma potansiyelimiz var icimizde. Dogum sonrasi bebege bakarken ihtiyaclarini karsilarken gorceksin hissediyorsun neyin iyi gelecegini. Bebekle aramizda guclu bir bag var.Doğum olayını yönetmezsem diye. Doğru nefes alamazsam, ıkınmayı zamanında yapamazsam, bebişi strese sokarsam, gereksiz yere fazla suni sancı alırsam, bebiş pozisyonunu belirleyemezsem diye hepsini düşünüp korkuyorum işte.
okuz cok memlekette. Bakanindan sana cvp vermeyenine kadar hepsi ayni. Uzme kendini eve git kosene otur kizinla takilinok sinirliyim. cinler hep tepemde.
serum iyi gelir ins biraz.Ne bitmez serummus tutuldu heryerim sedyede tuvalete de sıkıstım yanda da bir adam sayip sovuyor bi saattir ALlaha bile kufredio rabbim islah etsin kafam sisti manyak mı ne
Ben raporumu goturdum verdim sadece.merhaba 32. haftada çalışabilir raporu alan öğretmenler sadece okula dilekçe mi verdiler
Ilik su masaj fln olmuyor hastanelerde yapamiyorsun. Ama bu hastanede odamda sanci cekicekmisim son asamada dogumhaneye geciriyorlarmis. Esimi eyiteyim hiraz ben
Hastanede tabikide mümkün olmaz, ilk sancılarda hastaneye gidilmicek o yüzden,evde dayanıcaz, İlk aşamalar evde daha iyi olur.. Ne zamanki dakikalar azalır o zaman gidilicek hastaneye. Ordada nasıl istiyorsak , hastanenin imkanları ne kadarsa ona göre davranıcaz. Eğer özel hastaneyse özel oda oluyor ve duş alma imkanımız orda da var. Yatmak zorunda değiliz yani
Gecmis olsun. Herkes hasta ben de korkuyrum. Son zamanlarimiz hastalikla daha zor oluyorselam kızlar :)
birkaç sayfada tıkandım okuyamadım daha fazla
sabah uyandığımda yutkunamıyordum boğazım kıpkırmızı olmuş. hafif de öksürüğümvar ama genizden sanırım. bademciklerim de yok benim hemen ciğerlerime iniyor inşallah hafifçe atlatırımeski konuları açtım eşime sonra yine sinirle ağlama krizine ben girdim sonunda da bu oldu aferin bana
bugün de yattım bütün gün...
dün de memleket 61 deymişiz dikkatimi çekmemiş...
yorulmaz misin Disarda butun gun. En azindan yarim gun evde takil. Cvp verme yaninda durma susuyorlar ozaman. Bebek dogunca ne ypicaksin bi sekilde ayni anda evde olunuyorBu cuma eşimin İşyerindekilerin Yılbaşı partisi var Yemeğe falan gidilecek. Aynı gün evde de temizlik var. Ben temizlikçi Kadından hep kaçtım görmesin beni diye çok Konuşuyor özelime giriyor rahat edemiyorum. Sonuç olarak bu cuma sabahın köründe evden çıkıp nereye gitmemi önerirsiniz? Akşam için kıyafet falan akabilirim de çok mu yorulurum acaba?
nedir tam olarak bu. ben de kocaelinde oturuyorum.
Selam canlarrr geçmiş olsun dilekleriniz icin cok tesekkur ederim. Cok zorlu bir gecenin ardından okula surunerek gidip sınav gorevimi askla (!) Yerine getirip o arada odev teslimi öğrencileri bilgilendirme ve akabinde laftan halden anlamaz öğrencilerim vesilesiyle delirtilcek kivama gelmek suretiyle yıkilcam artik suraciga dedigim an esimin gelisiyle kurtuldum şükür. Hastaneye geldim uyuz bir kbb dr cikti bahtima adam gibi muayene bile etmedi bisey yok idare edersin zaten ilac da verilnez öyle aman aman sana diyip savusturdu bes dkdatahlil bile yapmadi enfeksiyon icin yazdi gebelige uygun bi antibiyotilk parol yallah dedi kadin dogumcuma ciktim o icebilirsin dedi cok halsiz dustugum icin serum verdi simdi acilde serum yiyorum insalah guc kuvvet olur gayri toparlanirim biraz sedye inanilmaz rahatsiz bildigin tas yatmak dert oturmak dert kizanım rahat pozisyon bulamadgna mi ne tepip eseleniyor icerde calisamaz raporumu da aldım artık cekemiycem cidden gerci kurtuldum mu hayir evden sinavlari odevleri halledin ya da zumreniz yapsin dediler. Zumrede isi yikacaklari tek kisi var ona da kiyamam hakkina girmek istemedigm bir arkadasim digerlerinin zaten umru olmaz yatis ve kacis modu daim el mahkum izinde de
olsak uzaktan halledip caliscaz artikbizden haberler simdilik boyle dilerim iyilestim yupppi diye de yazarim kısa surede
Doğum olayını yönetmezsem diye. Doğru nefes alamazsam, ıkınmayı zamanında yapamazsam, bebişi strese sokarsam, gereksiz yere fazla suni sancı alırsam, bebiş pozisyonunu belirleyemezsem diye hepsini düşünüp korkuyorum işte.
Evet canım 3. Bebegim ablası ve bu kizim sürpriz bebekler teyzesiablası dedigime bakma o da daha çok küçük 20 aylık şuan.16 aylığa kadar emzirebildim kuzumu goguslerimi açıp öpüyor meme meme diyor bu gidişle ben ikisini birden emzirmeyi planliyorum yabancilardan yapanlar var çok inşallah hayirlisiyla sağlıkla gelsin de bebisim cumlemizin bebisiyle beraber
Diş konusunda da çocuklardan fırsat bulduğum an aticam kendimi disciye
Gecmis olsun. Herkes hasta ben de korkuyrum. Son zamanlarimiz hastalikla daha zor oluyor
dilekçe de verdim yanında benBen raporumu goturdum verdim sadece.
Gecmis olsun. Herkes hasta ben de korkuyrum. Son zamanlarimiz hastalikla daha zor oluyor
yorulmaz misin Disarda butun gun. En azindan yarim gun evde takil. Cvp verme yaninda durma susuyorlar ozaman. Bebek dogunca ne ypicaksin bi sekilde ayni anda evde olunuyor
Ben sadece raporu verdimmerhaba 32. haftada çalışabilir raporu alan öğretmenler sadece okula dilekçe mi verdiler
sağol canım. herkesten uzak olsun hastalık.
şom ağızlıyım biliyorum da; önceki gün "bu seneyi hasta olmadan atlatıyorum" diye düşünüp sevindim bugün böyleyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?