- 8 Nisan 2009
- 5.603
- 4.211
- 773
zaten havanın etkisi çok büyük dün annemlerdeydim onlarda bir odaya çocuğun uyku setini serdik kuruttuk yoksa balkona assam bir tuhaf kokuyor ayrıca kurumazdı da. artık hazırlamak gerekli ama ya bizler çok boşladık ki bizim topik biraz takıntılı nasıl bu kadar gevşek olduk çanta konusunda bilmem
neyden?niye?Korkuyorum
teşekkürler canım bu bebiste ilk sancilarimi evde geçirmeyi planlıyorum umarım herşey yolunda istediğim gibi giderhttp://12ayak.blogcu.com/normal-dogum-sirasinda-yapilmasi-dogum-aninda-gerekli-olanlar/9582968
BU SITEDE COK GUZEL ANLATMIŞ..DOĞUM ANINI
BEN DEDİĞİM EKİ BI ARA YOLLAYACĞIM ŞU ANDA YANIMDA DEĞİL EVDE...
bendeee...Korkuyorum
teşekkürler canım bu bebiste ilk sancilarimi evde geçirmeyi planlıyorum umarım herşey yolunda istediğim gibi gider
Canım direkt içerde kurutunca da bi garip kokuyor sanki biraz içerde biraz dışarda kurutuyorum.disarida da is kokusu çok içeri alınca peteklerin üstüne seriyorum Cocuklarin kıyafetleri kolay da kazaklar filan sıkıntılı oluyor kuruması.
Valla benim 3. Bebek diye belki de gevsekligim hele esimi gorsen hepten boslamis durumda belki kendi içinde heyecanlıdır bilemiyorum ama sen neden bosladin bilemem
İyiden iyiye değişik hareketleri var bebegin ne yaptığını anlayamıyorum 1 hafta önce gitmistik daha ters duruyordu dönmeye mi çalışıyor çıkmaya mi bilmiyorum dun gece çok hareketliydi sancilarim da var bayağı doktor nstye sokmadı gerçi ama hissediyorum sonuçta bi de beni 1 ay sonrasına çağırıyor dedim ben o zamana dogururum bile belki8 ocağa aldık randevuyu Raporumu da çıkarttım ama sadece prosedür için yoksa gidiyorum ise kendi firmamiz olduğu için mecburen lazim olduğum zaman orda olmalıyım mesela dun çalıştık eşimle kızımda da doğuma 1 hafta kalasiya kadar çalıştım o bir hafta da aralıklarla gittim geldim hatta doğum yaptığım gün de gitmistim dedim eşini gorutsem belki sancilarim geçer geçmedi geceye hastaneye gittik sabaha kızımı aldım kucağına
neyden?niye?
senin 3. çocuğun normal biraz sallamanama ya ben ne zor geliyor o çantayı hazırlamak :) sanki o hazır olunca doğurucam gibi hissediyorum belki psikolojikman etki ediyordur bilmiyorum. birde senin niye bu kadar uzun randevu sürelerin. ben üni hastanesine gitmeme rağmen 2 haftada bir gitmeye başladım. 2 ocakta yine randevum. bir daha sanırım her hafta çağırıcak çünkü 36 bitmiş olucak.benim eşim ilk çocuğu olmasına rağmen hiçte öyle heyecan vs yok. belki dediğin gibi içinde yaşıyordur ama ne bileyim uyuz olmamak elde değil :)
bunların bırcogunu sen degıl Allah yapıyor zatenDoğum olayını yönetmezsem diye. Doğru nefes alamazsam, ıkınmayı zamanında yapamazsam, bebişi strese sokarsam, gereksiz yere fazla suni sancı alırsam, bebiş pozisyonunu belirleyemezsem diye hepsini düşünüp korkuyorum işte.
Ne demek canım rica ederim geçmis olsun..Çekimden sonra ufak ufak sızıntı şeklinde kanamalar olur tukurmemen calkalamaman lazım ki orda pıhtı olussun kanama dursun. . maşallah 3. çocuk mu senin :) allah sağlıkla kucagimiza almayi nasip etsin insallah hepimize :)
yürekten katılıyorum...benım cocugum Allahın dıledıgı bır anda kendı kendılıgıne doğum olayını başlatmalı..buna hazır olmalı müdahale sonradan gerektıgı yerde gelmeli..Bütün doğal doğumların bir amacı ve planı vardır.
Kelebek çıkarken kozasını yırtıp açmayı kim düşünür ?
Kim civcivi dışarı çekip çıkarmak için kabuğu kırar ?
bunların bırcogunu sen degıl Allah yapıyor zaten..
ıkınman gereken yerde ebe sımdı ıkın dıyor..sen kafana gore ıkınmıyorsun..doğru pozısyonu bulması ıcın Allah bır mucıze yaratıyor adeta..yoksa düşünsene hem bası kanala gırecek,hem yuzu assagı bakacak,hem yan durmayacak,hem elı kolu bas ıle beraber gelmeyecek...butun bunlar sadece O nun tekelıyle olabilecek mucızeler..
nefese gelınce..sunu oyle barız hıssettım kı dogumyaparken..nefesım yetmedı..ebeler hadı hadı dıyorlardı sureklı..kalbımden Allahım yardım et gücüme guc nefesıme nefes kat kurtar benı dıye dua ettım..yenıden ıkınmaya başladım,ebeler geliyor durma dedıler..ama bende tam nefesbıttı derken bıranda devam ettı..o soluk ıcıme nasıl doldu bılmıyorum..ve kızım dogdu..
ıste ne kadar zor olursa olsun oyle mucıze dolukı normal doğumun her anı bu yüzden yıne yenıden
normal ıstıyorum ve herkese normal doğurun dıyorum..
bunların bırcogunu sen degıl Allah yapıyor zaten..
ıkınman gereken yerde ebe sımdı ıkın dıyor..sen kafana gore ıkınmıyorsun..doğru pozısyonu bulması ıcın Allah bır mucıze yaratıyor adeta..yoksa düşünsene hem bası kanala gırecek,hem yuzu assagı bakacak,hem yan durmayacak,hem elı kolu bas ıle beraber gelmeyecek...butun bunlar sadece O nun tekelıyle olabilecek mucızeler..
nefese gelınce..sunu oyle barız hıssettım kı dogumyaparken..nefesım yetmedı..ebeler hadı hadı dıyorlardı sureklı..kalbımden Allahım yardım et gücüme guc nefesıme nefes kat kurtar benı dıye dua ettım..yenıden ıkınmaya başladım,ebeler geliyor durma dedıler..ama bende tam nefesbıttı derken bıranda devam ettı..o soluk ıcıme nasıl doldu bılmıyorum..ve kızım dogdu..
ıste ne kadar zor olursa olsun oyle mucıze dolukı normal doğumun her anı bu yüzden yıne yenıden
normal ıstıyorum ve herkese normal doğurun dıyorum..
Evet inşallah düşündüğümüz gibi olur.yürekten katılıyorum...benım cocugum Allahın dıledıgı bır anda kendı kendılıgıne doğum olayını başlatmalı..buna hazır olmalı müdahale sonradan gerektıgı yerde gelmeli..
Zaten yoksa zamanında insanlar nasıl kendi kendilerine evde doğum yapıyolarmış, Allah yardım etmese. Herşeyi sınırlarda yaşıyoruz şu zamanlarda :/ En ufak şeye sezeryan zaten. Sezeryandan kaçayım dersen de normal doğum adı altında para basan ebeler, doğum koçları,kursları bilmem ne... Allah kolaylık versin inşallah ya..
canım ablacım doğumu yönetmiyicez.korkarsak yada kontrolu elimizde tutmaya çalışırsak yapamayız.doğum normal bi olay.vucut otomatik olarak bize sinyaller verecek.biz sadece kendimize güvenicez.oluruna bırakoıcaz.mesela yürümek çok doğal bi olay dimi.yürürken düşünüyomuyuz dur önce sağ ayağımı kaldırayım şimdi yerine koyayım sonra solu falan diye.öyle yürüsek ne kadar zorlaştırırız dimi yürüme olayını.Doğum olayını yönetmezsem diye. Doğru nefes alamazsam, ıkınmayı zamanında yapamazsam, bebişi strese sokarsam, gereksiz yere fazla suni sancı alırsam, bebiş pozisyonunu belirleyemezsem diye hepsini düşünüp korkuyorum işte.
Kocaeli de 500 tl bir ebe.. Sancılar ilk başladığında evine geliyor ve doğum bitene kadar seninle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?