Bayanlar bir sorum olucak. Internette 35-37inci haftalar arasında vajinal kültür alınarak bir test yapılıyormuş. Normal doğumda bebeğin mikrop kapmaması için çok önemliymiş. Sizin haberiniz var mı ? Ben gittiğim de özellikle sorucam doktoruma.
eğitim kurslarına gidenlere bişey soracam normal doğum sancilariyla nasıl başa çıkılır anlattilarsa aktarabilirmisiniz benim ikinci bebek olduğu halde pek bişey bildiğim söylenemez sancı sırasında hemsirenin biri bağıracağına ikinsana dedi ve ben gereksiz yere 3- 4 saat ikindim sonuç birçok yırtığım oluştu bunda ayni şeyleri yaşamak istemiyorum şimdiden teşekkürler telden aktarma yapamıyorum ya bilen cevaplarsa sevinirim
Öf! Bakıcı geldı hiç haz etmedim tanıştık fln , yarın haber vericem dedi inş kabul etmez . Bahane bulmak Lazım şimdi kabul ederse ooooof skldm
sancıların ilk kısmında yani 15 20 dk bir olanlarda mümkün olduğunca yat dinlen.bacaklarının arasına yastık beline yastık daya.baktın yatmak olmuyor sancın zorluyor kalk dolaş yürü kek börek yap parka git kalçaları kıvır sağa sola öne arkaya.çömel merdiven in çık..bunlar açılmayı hızlandırır.sancılar 5 dk düşünceye kadar böyle.ve heeep derin derin nefesler.5 dk düşünce dr a haber veriyoruz güzel bi duş alıp hastaneye gidiyoruz.gelen her dalga sancı derin nefesler mümkün olduğunca başka şeyler dşünmek.. masajlar rahatlatıcı onları görmen lazım.odanın ışıklarını karartmak endorfin hormonunu güçlendirir.sıcak suya girmek, havlu ısıtıp kasıklarına karnına ve popona koymak.4 ayak üzerinde sallanmak popoyu kıvırmak ve yine bazı hareketler var görmen gerekir.aklıma gelenler şimdilik bunlar..eğitim kurslarına gidenlere bişey soracam normal doğum sancilariyla nasıl başa çıkılır anlattilarsa aktarabilirmisiniz benim ikinci bebek olduğu halde pek bişey bildiğim söylenemez sancı sırasında hemsirenin biri bağıracağına ikinsana dedi ve ben gereksiz yere 3- 4 saat ikindim sonuç birçok yırtığım oluştu bunda ayni şeyleri yaşamak istemiyorum şimdiden teşekkürler telden aktarma yapamıyorum ya bilen cevaplarsa sevinirim
off deli gibi uykum geldi. nerden cıktı şimdi bu uyku hali. çok işim varrrrr.
yol yakınken dönsün.tam alışıyorum , uykum açılıyor bakıyorum mesai bitmeye başlamış : )) , benim kardeşimde senin yolunda işletme mezunu şimdi bi işyerinin muhasebesine bakıyor yükselmek zor ve uzun zaman alıyor sizin işlerde , bizimki yolun başında 21 yaşında daha : ))
ne güzel işte yap ekmek arası götür. :))Migros'tan eski kaşar istedim getirmişler içinde inek koyun ve keçi sütü var. Eski kaşarlar böyle oluyor
Evet benimde sonradan aşağı inmedi senin gibi . Ama karın Büyüdükçe daha çok aşağı durmaya başladı:)
Aynen haklısın sanırım , hamileliğimden önce Pilates yapıyordum , ara verince de bisiklet sürüyorduk eşimle. O da yetmedi fitnessa gittik. E şimdide pilatese gidiyorum:)
Yalnız 20 yıldır mekik çekilen karnın şimdiki halini çoooook merak ediyorum. Benim yaşım kadar :))) maşallah gerçekten sana
içine sinmediyse sen kabul etme canım onun reddetmesini beklemeÖf! Bakıcı geldı hiç haz etmedim tanıştık fln , yarın haber vericem dedi inş kabul etmez . Bahane bulmak Lazım şimdi kabul ederse ooooof skldm
Yani tekmeler nerde? Mesela Benim kaburgalarımın orda oluyor bazen biraz daha aşağıda. Sıkışmaz sıkışmaz o senin iç organlarını ittire ittire kendine herşeklde yer açar :)
Beta streptokok testi di mi. Geçen ben de sordum arada kaynadı. Normal doğum için bunu yaptırmak gerekiyormuş Dr a sorucam ben de.
doğumdan sonra yaptırabilirsin çekimi ama anestezi süte de geçeceği icin ilk sutunu sağıp atman gerekir canım..önceden sağarsin sütünü onun dışında bi sıkıntısi yok çekim yaptirmanin. .gömülü dış çekiminden sonra da illaki dikiş atılır belki önceki cektirdigin yarı gömülü falandir kesi yapılmamıştır o yüzden dikise gerek duymamistir doktorun yoksa dikiş atmamasi mümkün değil
Kızlar izin olayını konuşmussunuz,ben dilekçemin fotosunu yükledim belki size bi faydası olur. Bizim özlük 37. Haftada da çalışamaz raporu getirmen lazım dedi. Bana cok mantıksız geldi ama yinede götürecem artik yapcak bişey yok. sonrada doğum raporunu verecekmisiz.
Son bir ay daha çalışıp 23 ocakta izne ayrılacam Allahın izniyle,bakalım nasıl geçecek bu bi ay
Canım ben kızımı emzirirken aldırmıştım 20lik dişimi, dikiş atmışlardı. Sadece ağrı kesici olarak minoset içmiştim. 1 gece baya inletmişti beni, ama 3 güne rahatlamıştım. Neden dikiş atmıyorlarki.
yol yakınken dönsün.
Tiyatro sevdası Uğruna başlamıştım mekik çekmeye. Diyaframı yukarı çıkartıyor sesini daha uzun süre nefes almadan kullanabiliyorsun :) lisedeydim ilk tiyatro oynadığımda sonra ümiversitede de devam ettim mekiğe alışınca da bırakamadım
sancıların ilk kısmında yani 15 20 dk bir olanlarda mümkün olduğunca yat dinlen.bacaklarının arasına yastık beline yastık daya.baktın yatmak olmuyor sancın zorluyor kalk dolaş yürü kek börek yap parka git kalçaları kıvır sağa sola öne arkaya.çömel merdiven in çık..bunlar açılmayı hızlandırır.sancılar 5 dk düşünceye kadar böyle.ve heeep derin derin nefesler.5 dk düşünce dr a haber veriyoruz güzel bi duş alıp hastaneye gidiyoruz.gelen her dalga sancı derin nefesler mümkün olduğunca başka şeyler dşünmek.. masajlar rahatlatıcı onları görmen lazım.odanın ışıklarını karartmak endorfin hormonunu güçlendirir.sıcak suya girmek, havlu ısıtıp kasıklarına karnına ve popona koymak.4 ayak üzerinde sallanmak popoyu kıvırmak ve yine bazı hareketler var görmen gerekir.aklıma gelenler şimdilik bunlar..
mümkün olduğunca anlatamaya çalıştım ama derste olup bunu tekniklerini görmek lazım.bunları bizzat yapıyoruz ve ebe teker teker kontrol ediyor doğru yayabiliyormuyuz diye..bir çok slayt izliyoruz gevşeme egzrsizleri yapıyoruz.velhasıl okumak farklı görmek o ortamda bulunmak çok farklı.kesinlikle doğuma insanı her türlü hazrılıyor..
benimde ikinci ama ben düşündüm ki ilkinde bebek için her türlü hazırlığı yaptığım halde doğum için bi şey yapmamışım.bi iki video izlemek dr verdiği bilgiler yeterli değilmiş.ama şimdi bugün doğuma gidebilirim.hazır hissediyorum kendimi.ama bu seferde bebeğin hazırlıkarı tam değil.daha alınacak bi sürü şey var
Kaburga ya da göbek civarında oluyo canım :) Göbek civarında olanlar yumruk da olabilir onu çok ayıramıyorum
Biz de hep köşedeyiz:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?