- 8 Nisan 2009
- 5.603
- 4.211
- 773
hayır ne çantasımillete söylüyorum da bana delimisin der gibi bakıyorlar :) bu akşam kısmetse hazırlayacağım. kendi geceliklerim ütülenicek o yüzden biraz salladım ama oturduğum yerden hazırlamam gerek artık. olayın ciddiyetine daha yeni varanlardanım ben. o yüzden kısmetse başlıyacağım koymaya bu akşam :)
şimdi raporda 32-37.haftalar arasinda çalışmasında sakinca yoktur diyor ya ben mesela 36 da bırakcam yani 5 değil 4 hafta aktarcam. .böyle durumlar için çalışamaz raporu şart 37 de ayrilcagimizin bi garantisi yok ya ondan istiyorlar sanırm
burda yok kurs fln. Ben okuduklarimla dogurdum sukur kolay oldu ama zor da olabilirdi. Sanci cekerken hep comeldim. Ordakilere kalsa nst baglayip kaldirmiycaklar. Duramiyorum dedim duruyordum aslinda yatarak. Siz yazin yine ogrendiklerinizi. Imkan olmayanlar icin super oluyorsancıların ilk kısmında yani 15 20 dk bir olanlarda mümkün olduğunca yat dinlen.bacaklarının arasına yastık beline yastık daya.baktın yatmak olmuyor sancın zorluyor kalk dolaş yürü kek börek yap parka git kalçaları kıvır sağa sola öne arkaya.çömel merdiven in çık..bunlar açılmayı hızlandırır.sancılar 5 dk düşünceye kadar böyle.ve heeep derin derin nefesler.5 dk düşünce dr a haber veriyoruz güzel bi duş alıp hastaneye gidiyoruz.gelen her dalga sancı derin nefesler mümkün olduğunca başka şeyler dşünmek.. masajlar rahatlatıcı onları görmen lazım.odanın ışıklarını karartmak endorfin hormonunu güçlendirir.sıcak suya girmek, havlu ısıtıp kasıklarına karnına ve popona koymak.4 ayak üzerinde sallanmak popoyu kıvırmak ve yine bazı hareketler var görmen gerekir.aklıma gelenler şimdilik bunlar..
mümkün olduğunca anlatamaya çalıştım ama derste olup bunu tekniklerini görmek lazım.bunları bizzat yapıyoruz ve ebe teker teker kontrol ediyor doğru yayabiliyormuyuz diye..bir çok slayt izliyoruz gevşeme egzrsizleri yapıyoruz.velhasıl okumak farklı görmek o ortamda bulunmak çok farklı.kesinlikle doğuma insanı her türlü hazrılıyor..
benimde ikinci ama ben düşündüm ki ilkinde bebek için her türlü hazırlığı yaptığım halde doğum için bi şey yapmamışım.bi iki video izlemek dr verdiği bilgiler yeterli değilmiş.ama şimdi bugün doğuma gidebilirim.hazır hissediyorum kendimi.ama bu seferde bebeğin hazırlıkarı tam değil.daha alınacak bi sürü şey var
bide şu hataya düşüyoruz 'DOKTOR DOĞURTACAK işte....ama kesinlikle öyle değil doğum baştan sona sana ait doktor sadece müdahele gerekince devreye giriyor.sancıları güzel bi şekilde karşılamak kendini gereksiz yere yormamak zamanı geldiğinde nasıl ıkınacağını bilmekten ibaret doğum.doktor bebeği tutuyor hatta plasantayi bile babaya kesitiriyorlar ..yani BİZ DOĞURUYORUZ ...bunun içinde bilgi eğitim bence şart..aynı benı anlattın.. benımde ıkıncı bebeğim bende ılkını normal doğurdum ama saçma sapn bı şekilde hiç bişey bılmeden... beceremedım de doğru duzgun
şimdi kursa gıttım ve cok faydasını gördum
kabaca cok ıyı anlatmıssın ... hazır olmak hazır hıssetmek yeterlı aslında
kendıne guvenmek
sancıların ilk kısmında yani 15 20 dk bir olanlarda mümkün olduğunca yat dinlen.bacaklarının arasına yastık beline yastık daya.baktın yatmak olmuyor sancın zorluyor kalk dolaş yürü kek börek yap parka git kalçaları kıvır sağa sola öne arkaya.çömel merdiven in çık..bunlar açılmayı hızlandırır.sancılar 5 dk düşünceye kadar böyle.ve heeep derin derin nefesler.5 dk düşünce dr a haber veriyoruz güzel bi duş alıp hastaneye gidiyoruz.gelen her dalga sancı derin nefesler mümkün olduğunca başka şeyler dşünmek.. masajlar rahatlatıcı onları görmen lazım.odanın ışıklarını karartmak endorfin hormonunu güçlendirir.sıcak suya girmek, havlu ısıtıp kasıklarına karnına ve popona koymak.4 ayak üzerinde sallanmak popoyu kıvırmak ve yine bazı hareketler var görmen gerekir.aklıma gelenler şimdilik bunlar..
mümkün olduğunca anlatamaya çalıştım ama derste olup bunu tekniklerini görmek lazım.bunları bizzat yapıyoruz ve ebe teker teker kontrol ediyor doğru yayabiliyormuyuz diye..bir çok slayt izliyoruz gevşeme egzrsizleri yapıyoruz.velhasıl okumak farklı görmek o ortamda bulunmak çok farklı.kesinlikle doğuma insanı her türlü hazrılıyor..
benimde ikinci ama ben düşündüm ki ilkinde bebek için her türlü hazırlığı yaptığım halde doğum için bi şey yapmamışım.bi iki video izlemek dr verdiği bilgiler yeterli değilmiş.ama şimdi bugün doğuma gidebilirim.hazır hissediyorum kendimi.ama bu seferde bebeğin hazırlıkarı tam değil.daha alınacak bi sürü şey var
burda yok kurs fln. Ben okuduklarimla dogurdum sukur kolay oldu ama zor da olabilirdi. Sanci cekerken hep comeldim. Ordakilere kalsa nst baglayip kaldirmiycaklar. Duramiyorum dedim duruyordum aslinda yatarak. Siz yazin yine ogrendiklerinizi. Imkan olmayanlar icin super oluyor
ne güzel işte yap ekmek arası götür. :))
Selam canlarrr geçmiş olsun dilekleriniz icin cok tesekkur ederim. Cok zorlu bir gecenin ardından okula surunerek gidip sınav gorevimi askla (!) Yerine getirip o arada odev teslimi öğrencileri bilgilendirme ve akabinde laftan halden anlamaz öğrencilerim vesilesiyle delirtilcek kivama gelmek suretiyle yıkilcam artik suraciga dedigim an esimin gelisiyle kurtuldum şükür. Hastaneye geldim uyuz bir kbb dr cikti bahtima adam gibi muayene bile etmedi bisey yok idare edersin zaten ilac da verilnez öyle aman aman sana diyip savusturdu bes dkdatahlil bile yapmadi enfeksiyon icin yazdi gebelige uygun bi antibiyotilk parol yallah dedi kadin dogumcuma ciktim o icebilirsin dedi cok halsiz dustugum icin serum verdi simdi acilde serum yiyorum insalah guc kuvvet olur gayri toparlanirim biraz sedye inanilmaz rahatsiz bildigin tas yatmak dert oturmak dert kizanım rahat pozisyon bulamadgna mi ne tepip eseleniyor icerde calisamaz raporumu da aldım artık cekemiycem cidden gerci kurtuldum mu hayir evden sinavlari odevleri halledin ya da zumreniz yapsin dediler. Zumrede isi yikacaklari tek kisi var ona da kiyamam hakkina girmek istemedigm bir arkadasim digerlerinin zaten umru olmaz yatis ve kacis modu daim el mahkum izinde de
olsak uzaktan halledip caliscaz artikbizden haberler simdilik boyle dilerim iyilestim yupppi diye de yazarim kısa surede
bide şu hataya düşüyoruz 'DOKTOR DOĞURTACAK işte....ama kesinlikle öyle değil doğum baştan sona sana ait doktor sadece müdahele gerekince devreye giriyor.sancıları güzel bi şekilde karşılamak kendini gereksiz yere yormamak zamanı geldiğinde nasıl ıkınacağını bilmekten ibaret doğum.doktor bebeği tutuyor hatta plasantayi bile babaya kesitiriyorlar ..yani BİZ DOĞURUYORUZ ...bunun içinde bilgi eğitim bence şart..
Yok ben daha 1 tl bile masraf edemem çok para harcadım. Sallanan bir koltuğum var o olursa kullanırım artık.
O şekilde gelişmedi biraz da .. Aracı acil biri Lazım oldugunu biliyordu hemen birini getirdi fln ama seçme şansım olsa da tek otururum onla oturtmam çok bilmişNeyimi beğenmedin? Bir an önce biz de arasak fena olmaz yaw birkaç adayla Konuşmak lazım. Sen de istemiyorsan başka bir iki kişiyle de konuşucaz size sonra haber veririz dersin.
İşte dicem ki, kızın çağırırsa ben ortada kalırım DİE eşim istemediiçine sinmediyse sen kabul etme canım onun reddetmesini bekleme
Hep bi uzanma hali:)bizde evde bi kanepede eşim diğerinde ben (ama hep aynı kanepeler) uzun oturur vaziyetteyiz hep
Canım inşallah yuppi iyileştim Sözlerin çabucak gelirrapor Alman'a sevindim dönem bitene kadar sınavdı ödevdi İkimiz de aynı olduk evde olmak daha iyi en azından yorgunluğu giderip güç toplayınca Can'ının istediği gibi çıkarsın dışarı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?