2015 Şubat Anneleri

Valla ben de çantamı hazirlamadim ama dun yikadim çantayı bi güzel kurumuş mu diye bakmadim bile hava çok soğuk yikananlar kolay kolay kurumuyor geceligimi de yikamistim ama utulemem lazim.bu aksam demek ki beraber hazırlıyoruz çantaları seninle :))

Kızlar bi daha sorayim aranizda öğretmen olan var mi acaba? Birileri öğretmendi ama kim olduğunu cikaramadim.

burda yok kurs fln. Ben okuduklarimla dogurdum sukur kolay oldu ama zor da olabilirdi. Sanci cekerken hep comeldim. Ordakilere kalsa nst baglayip kaldirmiycaklar. Duramiyorum dedim duruyordum aslinda yatarak. Siz yazin yine ogrendiklerinizi. Imkan olmayanlar icin super oluyor

bide şu hataya düşüyoruz 'DOKTOR DOĞURTACAK işte....ama kesinlikle öyle değil doğum baştan sona sana ait doktor sadece müdahele gerekince devreye giriyor.sancıları güzel bi şekilde karşılamak kendini gereksiz yere yormamak zamanı geldiğinde nasıl ıkınacağını bilmekten ibaret doğum.doktor bebeği tutuyor hatta plasantayi bile babaya kesitiriyorlar ..yani BİZ DOĞURUYORUZ ...bunun içinde bilgi eğitim bence şart..

Nişan ne zaman geliyor? Bir de sancılar beş dakikaya düşünce yala evde olup duş yapmak riskli değil mi?

Sancılar sırasında açılmaya yoğunlaşmak yerine daha çok gevşemeye çalışılmalı. Açılma anne ne kadar rahat olursa o kadar kolay ve hızlı ilerler. Eş desteği çok ama çok önemli. Sancılar esnasında ne halde olursak olalım bize masaj yapıp rahatlatmaya çalışan bir eş , en büyük şanstır. Ilık su da oturmak , sancıları orda karşılamakta rahatlatır.
Aklıma geldikçe yazarım ben:)

gul_feri canim ssvd icin karar verdin demek rabbim ikimizi de bu yolda muvaffak eylesin inşallah bu defa herseyin en olagan en sağlıklı olduğu normal bir dogum nasip olur cumlemize. Dr konusunda kimleri düşünüyorsun. Ben ebru akbay ve ebe asude oflazi cok istiyorum ama ucret kısmı ister istemez dusunduruyor. Bir iki haftam var karar için 34 biterken istanbula gelicem nasipse hemen egitim alicam ben de inşallah rabbim en dogru kişilerle yola cikma konusunda dogru karar verdirsin

Canım inşallah yuppi iyileştim Sözlerin çabucak gelir rapor Alman'a sevindim dönem bitene kadar sınavdı ödevdi İkimiz de aynı olduk evde olmak daha iyi en azından yorgunluğu giderip güç toplayınca Can'ının istediği gibi çıkarsın dışarı.

Kesinlikle ! Doğum bizim doğumumuz. Bebek bizim bebeğimiz. Yönlendirmelerden Ziyade desteğe ihtiyacımız var. Zaten vücut ne yapıcağını çok iyi biliyor

Yok ben daha 1 tl bile masraf edemem çok para harcadım. Sallanan bir koltuğum var o olursa kullanırım artık.

ben salondaki tekli koltuğu bebeğin odasına koyacam :) vizon rengi düz bir tekli zaten sırıtmaz da. gerçekten masraflar bitmiyor onu al bunu al

Neyimi beğenmedin? Bir an önce biz de arasak fena olmaz yaw birkaç adayla Konuşmak lazım. Sen de istemiyorsan başka bir iki kişiyle de konuşucaz size sonra haber veririz dersin.
O şekilde gelişmedi biraz da .. Aracı acil biri Lazım oldugunu biliyordu hemen birini getirdi fln ama seçme şansım olsa da tek otururum onla oturtmam çok bilmiş

doğumun ılk aşaması

Eğer gece yarısı ise uyumaya çalışın. Şu an dinlenmeniz önemlidir çünkü daha sonra dinlenme fırsatı bulamayacaksınız.İkinci aşama başladığında uyuyor olmaktan korkmayın çünkü kasılmalar mutlaka kendini belli eder ve sizi uyandırır.Eğer uyuyamıyorsanız yatakta kasılmaları sayarak vakit geçirmeyin,bu sancılardan başka bir şey düşünmemenize ve onları daha uzun hissetmenize neden olacaktır.Bunun yerine kalkın ve evin içinde dikkatinizi dağıtacak şeyler yapmaya çalışın.
• Gündüzse dışarı çıkmanızı gerektirmeyecek herzamanki ev işlerinizi yapın.yemek yapın, TV seyredin.
• Kendinizi rahatlatın.Su keseniz yırtılmadı ise ılık bir banyo alın. Beliniz ağrıyorsa sıcak su torbasıkoyun (sakın ağrı kesici almayın veya sırt üstü yatmayın)
• Açsanız hafif birşeyler atıştırın.
• Mesanenin gerilmesini önlemek için sık sık idrara çıkın,çünkü bu doğumun ilerlemesiniengelleyebilir.
• Yararı oluyorsa gevşeme tekniklerini uygulayın,ancak henüz solunum alıştırmalarına başlamayın.
• Eşinizle kasılmaları sayma alıştırmaları yapın.Kasılmalar arasında ki süre bir kasılmanınbaşlangıcından diğerinin başlangıcına dek geçen süredir.Düzenli olarak saat tutun vekaydedin. Aralıklar 10 dakikadan daha kısa ise daha sık sayın.
• Eşiniz rahat olmalı ve sözsel yada temas yolu ile sizide rahatlatmaya çalışmalıdır.Eşinizle aklınızı sancılardan uzak tutacak şeyler yapın.

2.AŞAMA

Solunum alıştırmalarını sancılar sizi konuşturmayacak kadar şiddetlendiğinde yapmaya başlayın.Eğer alıştırmaları yapamıyorsanız veya sizi gerginleştiriyor ve rahatsız ediyorsa yapmak için kendinizi zorunluhissetmeyin. Bunlar olmadanda doğum yapabilirsiniz.
• Bu aşamada şu şekilde soluk alıp verebilirsiniz;Sancıların başlangıcında ve sonunda burnunuzdan derin soluk alıp hızlaverin. Sancının en fazla olduğu anda yalnızca ağızdan,daha hafif ve yüzeyel soluyun. Ayrıca dikkatinizi sancılar üzerine değil soluk alıp vermeniz üzerine yoğunlaştırın.
• Her ağrıyı ayrı düşünün,daha sonra gelecek ağrıları önceden düşünüp kaygılanmayın.Her sancıyı sizi bebeğinize yaklaştıracak bir dalga olarak görebilirsiniz.
• Doktorunuz izin veriyorsa ve anestezi almayacaksanız sık sık birşeyler için,hem kaybettiğiniz sıvıları yerine koymak hemde ağız kuruluğunu önlemek için.
• Kasılmalar arasında gevşemek için gayret gösterin.Kasılmalar güçlendikçe bu daha zor olacaktır,ancak enerji kazanmak için gevşeme gitgide daha önemli olacaktır.
• Mümkünse yürüyün yada sık sık duruşunuzu değiştirin.
• Düzenli olarak idrar yapmayı unutmayın,leğen bölgenizdeki basınç nedeni ile mesanenizi boşaltma ihtiyacı hissetmeyebilirsiniz.

Ay insallah canim su an tek dilegim her iki evladim ve kendim icin sifa bulmak sorma direk sen geldin aklima zaten milletle ugrasicagima isimi gorurum dedim yavas yavas evden okur hallederim basimizin gozumuzun sadakasi olsun o da diymi:)

3çüncü aşama:İlerlemiş aktif sancılanma veya geçiş aşaması
Geçiş aşamsı sancılanma evresinin en yorucu aşamasıdır.Aniden kasılmaların şiddeti artar. Çok güçlenirler, 2-3 dakikada bir gelirler ve 60-90 saniye sürerler.Sancı neredeyse tüm kasılma boyunca doruk şiddette devam eder (öncekiler gibi yavaş başlayıp kısa bir süre şiddetlenip sonra yavaşlamaz).

Kasılmaları sanki hiç bitmeyecekmiş gibi hissedebilirsiniz ve arada tümüyle gevşeyemeyebilirsiniz.Rahim ağzının tümüyle açılıp 10 cm genişliğe ulaşması 15 dakika ile bir saat arasında bir zaman alacaktır.Geçiş evresinde olasılıkla belinizde güçlü bir basınçhissedersiniz. Kendinizi çok sıcak ve terli hissedebilirsiniz ya da üşürtitrersiniz; ikisi arasında gidip gelirsiniz. Rahim ağzında kılcal damarlar yırtıldıkça kanlı vajina akıntınız artacaktır.

Bacaklarınız denetimsiz şekilde titreyebilir ve krampgirebilir. Bulantı, kusma hissedebilirsiniz ve oksijen beyninizden doğum bölgesine doğru yöneldikçe kasılmalar arasında uyuklayabilirsiniz.Bu noktada kendinizi çok yorgun hissetmeniz doğaldır. Duygusal olarak çok hassaslaşabilirsiniz.Artık yolun sonuna çok yaklaştınız.Kendinizi yorgun, cesaretsiz, sinirli ve şaşkın hissedebilirsiniz;gevşemekte zorluk çekebilirsiniz. Bu aşamada yapabileceğiniz şeyler:

• Kendinizi bırakmayın.Bu aşmanın sonunda rahim ağzı tümüyle açılacak ve sıra ıkınmaya gelecektir.
• Önünüzdeki zorluğu düşünmek yerine ne kadar mesafe kaydetmiş olduğunuzu düşünün.
• Ikınma isteği duyarsanız,eğer başka türlü bir talimat almamışsanız,bunun yerine üflemeyi deneyin. Henüz tamamiyle açılmamış bir rahim ağzına karşı ıkınmak rahim ağzının şişmesine nedenolabilir, bu da doğumu geciktirebilir.
• Kasılmalar arasında yavaş,ritmik göğüs solunumu ile başarabildiğiniz ölçüde gevşemeye çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…